POLSAT

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

ProponujĂŞ abyÂś poprostu tego nie oglÂądaÂła. :] ZresztÂą program bĂŞdzie nadawany o 23:30 wiĂŞc moÂże bĂŞdziesz juÂż kimaĂŚ... 8)
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Mandi
Bywalec
Bywalec

Post autor: Mandi »

pawell pisze:ProponujĂŞ abyÂś poprostu tego nie oglÂądaÂła. ZresztÂą program bĂŞdzie nadawany o 23:30 wiĂŞc moÂże bĂŞdziesz juÂż kimaĂŚ...
W tym sĂŞk, Âże ja o tej porze dopiero siĂŞ budzĂŞ i zazwyczaj jem kolacjĂŞ a wÂłaÂściwie Âśniadanie. :devil: W zwiÂązku z tym mam problem bo wtedy nie nadajÂą juÂż Âżadnych fajnych programĂłw tylko filmy dla dorosÂłych i programy o tematyce erotycznej bÂądÂź teÂż gry na Âżywo. Koszmar!
Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Kajetan »

podmark pisze:Szykuje siĂŞ wakacyjny hit w Polsacie (...)
Programe jest naprawdĂŞ zajebisty - jeÂśli ktoÂś chce siĂŞ poÂśmiaĂŚ
No có¿ - TVN mia³a Miriam ,to Polsat bêdzie mia³ peda³ków :)[/i]
Czy bêdzie hitem zobaczymy, aczkolwiek sam nie zamierzam ogl¹daÌ programu, w którym ukazywany jest - jednak stereotypowy - obraz zniewieœcia³ych gejów, którym przebieranie siê w ró¿owe ciuszki, pudry i "inne" nie s¹ obce :?

Polsat ju¿ ni¿ej upaœÌ chyba nie mo¿e - tak jak TVN wyprzedzi³ go pierwszy raz jesieni¹ 2005 i stale pokonywany by³ przez niego wiosn¹ bie¿¹cego roku odbiÌ siê - raczej - siê nie odbije i bêdzie poza podium. Przypominam, ¿e wiosenn¹ ramówkê stacja Solorza reklamowa³a jako hitow¹ - "Show!Time" mia³ pokonaÌ "Taniec z gwiazdami" (œmieszne), "Chcê byÌ piêkna" mia³ byÌ ulubionym programem Polek, a "Kochaj mnie kochaj" przyci¹gn¹Ì kobiety z du¿ych miast, tych co "Magda M." (absurd, wszak serial Polsatu okaza³ siê serialowym kitem, Powierza i inne gwiazdki "Klanu" maj¹ce swe role w tej produkcji widzów skutecznie odstraszy³y - a Ÿle nie zaczêli, lepiej ni¿ TVNowa "Magda" z ogl¹dalnoœci¹ ponad 3 mln!). :twisted:
Z anteny schodzi serialowy kit z Powierz¹ i jedna z pozycji programowych Polsatu , któr¹ do czasu "TzG" œledzi³em - "Pensjonat pod Ró¿¹" - jeœli ma go zast¹piÌ kolejny "odcinkowiec" typu "KMK" lub "Bêdziesz moj¹" to dziêkujê bardzo 8)

"Wydarzenia" te¿ ju¿ nie zachwycaj¹ - poziom dziennika Polsatu tak wysoki jak przy zmianie pory z 18:30 na 18:45 nie jest, coraz czêœciej tematy poruszane s¹ sensacyjne lub zupe³nie o niczym :devil: Hanka - która tak œwietnie mówi po angielsku i w³osku Pochanke jednak nie dorównuje i nie dorówna - podobnie jak "Wydarzenia" nie pokonaj¹ "Faktów" - Karasiùska nie dawno twierdzi³a, ¿e "Wydarzenia" pokonywa³yby "FAKTY" gdyby nie s³aby lead-in (czyli to co Polsat ma przed "Wydarzeniami" - "Pierwsz¹ mi³oœÌ" obecnie). Szczerze w¹tpiê, przypominam czasy, kiedy to TVN w godz. 18 -20 przegrywa³ z stacj¹ z Ostrobramskiej - okres zimy i wiosny 2005, podczas gdy m.im. powtarzano "Rozmowy w toku" - "PM" skutecznie wygrywa³a z powtórkami, "Wydarzenia" z "Faktami" jednak przegrywa³y..
Czym zaskoczy, a raczej nie zaskoczy nas Polsat jesieniÂą? RACZEJ niczym ciekawym, a TVN zamiast konkurowaĂŚ z komercyjnym rywalem, podejmie walkĂŞ z TVP2.
Ostatnio zmieniony środa 05 lip 2006, 15:10 przez Kajetan, łącznie zmieniany 1 raz.
tomu19
Początkujący
Początkujący

Post autor: tomu19 »

Polsat ju¿ ni¿ej upaœÌ chyba nie mo¿e - tak jak TVN wyprzedzi³ go pierwszy raz jesieni¹ 2005 i stale pokonywany by³ przez niego wiosn¹ bie¿¹cego roku odbiÌ siê - raczej - siê nie odbije i bêdzie poza podium.
Ca³y czerwiec by³ ju¿ zdecydowanie na korzyœÌ polsatu, który powróci³ na podium. Tylko nie mówcie, ¿e gdyby nie mundial to by ca³y czas polsat by³ czwarty, bo ja mogê powiedzieÌ, ¿e gdyby nie TZG to wiosn¹ tvn by³by na czwartym miejscu.

Karasiùska nie dawno twierdzi³a, ¿e "Wydarzenia" pokonywa³yby "FAKTY" gdyby nie s³aby lead-in (czyli to co Polsat ma przed "Wydarzeniami" - "Pierwsz¹ mi³oœÌ" obecnie).
to chyba tobie siê pomyli³o albo Karasiùskiej, przecie¿ Pierwsza Mi³oœÌ bi³a rekordy ogl¹dalnoœci w popo³udniowym paœmie
Czym zaskoczy, a raczej nie zaskoczy nas Polsat jesieniÂą? RACZEJ niczym ciekawym, a TVN zamiast konkurowaĂŚ z komercyjnym rywalem, podejmie walkĂŞ z TVP2.
na jakiej podstawie piszesz, Âże polsat niczym nas nie zaskoczy? Twoje wypowiedzi najczeÂściej (przynajmniej ta) oparte sÂą na wÂłasnych domysÂłach, a nie na faktach, ktĂłre sÂą przecieÂż najwaÂżniejsze
Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

tomu19 pisze:Ca³y czerwiec by³ ju¿ zdecydowanie na korzyœÌ polsatu, który powróci³ na podium. Tylko nie mówcie, ¿e gdyby nie mundial to by ca³y czas polsat by³ czwarty, bo ja mogê powiedzieÌ, ¿e gdyby nie TZG to wiosn¹ tvn by³by na czwartym miejscu.
Nie wiem co by byÂło gdyby, ale Mundial Polsatowi na pewno pomĂłgÂł (ten mimo tranmisji meczĂłw i tak straciÂł widzĂłw w porĂłwnaniu z czerwcem 2005) i nie zaprzeczaj - gdyby go nie byÂło obie stacje notowaÂłyby zbliÂżone wyniki oglÂądalnoÂści.
Z tym "TaĂącem.." nie do koĂąca tak jest - przypominam, Âże ten nadawany jest (byÂł) raz w tygodniu, wiĂŞc udziaÂły TVN mĂłgÂłby mieĂŚ wiĂŞksze tylko w niedzielĂŞ - Polsat pokonywaÂł jednak i w inne dni tygodnia co Âświadczy o sÂłaboÂści ramĂłwki Polsatu. Poza tym TVN deptaÂł Polsatowi po piĂŞtach juÂż zimÂą - gdy ramĂłwkĂŞ wypeÂłniaÂły przede wszystkim powtĂłrki, 2 czy 3 tygodnie byÂł lepszy - "TaĂąca.." wtedy nie byÂło :twisted:
Po zakoĂączeniu "TaĂąca.." przez 3 tygodnie maja stacja WalterĂłw teÂż byÂła ponad telewizjÂą Solorza :]
tomu19 pisze: to chyba tobie siê pomyli³o albo Karasiùskiej, przecie¿ Pierwsza Mi³oœÌ bi³a rekordy ogl¹dalnoœci w popo³udniowym paœmie
Rekordy rekordami ("PM" najlepszÂą widowniĂŞ miaÂła zdaje siĂŞ zimÂą - prawie 3,9 mln w jeden z dni), ale i tak lead-in TVNu miaÂł lepsze wyniki - poczÂąwszy od jesienii kiedy to nadawano "W11" i potem "DetektywĂłw" - te dwa formaty teÂż miaÂły rekordy widownii ("Detektywi" nawet 4 mln, "W11" zresztÂą teÂż - dopiero od lutego ci pierwsi konkurowali z "PM", "W11" o 20:15) i skutecznie pokonywaÂły dziennik Polsatu z 18:50.
tomu19 pisze:na jakiej podstawie piszesz, Âże polsat niczym nas nie zaskoczy? Twoje wypowiedzi najczeÂściej (przynajmniej ta) oparte sÂą na wÂłasnych domysÂłach, a nie na faktach, ktĂłre sÂą przecieÂż najwaÂżniejsze
Jak nie na faktach - te (za)prezentowa³em powy¿ej. Szczerze w¹tpiê by Polsat zaskoczy³ nas czymkolwiek, wszak w chwili obecnej milcz¹ co do jesienii (byÌ mo¿e cisza przed burz¹ <zapewne taka, jak przed ka¿dym ostatnio nieudanym sezonem>) :lol: Je¿eli Polsat wci¹¿ chce widzów przyci¹gaÌ s³ab¹ "Pierwsz¹ mi³oœci¹" i nudnym "Samym ¯yciem" to na pewno swoj¹ pozycjê os³abi¹ jeszcze bardziej :hmm:
pawell

tomu19 pisze:Ca³y czerwiec by³ ju¿ zdecydowanie na korzyœÌ polsatu, który powróci³ na podium. Tylko nie mówcie, ¿e gdyby nie mundial to by ca³y czas polsat by³ czwarty, bo ja mogê powiedzieÌ, ¿e gdyby nie TZG to wiosn¹ tvn by³by na czwartym miejscu.
No ja bym nie powiedziaÂł, Âże gdyby nie byÂło mundialu na polszmacie to ta stacja zajmowaÂłaby 4 miejsce, ale jestem pewien, Âże wyniki byÂłyby sÂłabsze... :] JuÂż za moment koniec tego sportowego wydarzenia wiĂŞc bĂŞdziemy mogli wszystko dobrze porĂłwnaĂŚ. :roll:

No i nie zgadzam siê z tym, ¿e gdyby nie by³o "Taùca z gwiazdami" to TVN uplasowa³ siê na 4 miejscu. Mam na to dowód - na tej stronie >>> http://www.tvn.pl/324417,onas.html s¹ wyniki (weŸ na tydzieù 20/2006) z tygodnia w którym ju¿ nie by³o tanecznego show, a TVN nadal trzyma³ przewagê nad polszmatem. :] I tak samo w nastêpnym tygodniu - 21/2006 , a ju¿ dalej wyniki spada³y i mundial sie zacz¹³. :] Czyli gdy s¹ premiery to TVN jest w wynikach lepszy od jego komercyjnego rywala. :P
podmark
Bywalec
Bywalec

Post autor: podmark »

Pozwolicie , Âże siĂŞ wtrÂącĂŞ do dyskusji :)
Kajetan pisze:Nie wiem co by byÂło gdyby,(...) gdyby go nie byÂło obie stacje notowaÂłyby zbliÂżone wyniki oglÂądalnoÂści.
Raz piszesz, Âże nie wiadomo, co by byÂło gdyby, a jednak wyraÂżasz opisniĂŞ - sam sobie zaprzeczasz.

A co do jesiennej ramówki, to nie podba mi siê mówienie, ¿e Polsat nie przygotuje nic interesuj¹cego - mog¹ mieÌ w zanadrzu jakiœ hit, a Ty Kajetanie wydajesz opiniê, ¿e nic ciekawego nie szykuj¹, bo nie tr¹bi¹ o tym na prawo i lewo - no sorry, ale jest pocz¹tek lipca dopiero i do og³oszenia jesiennej ramówki pozosta³o ponad 1,5 miesi¹ca - gdyby wszystko wy³o¿yli na stó³ teraz nie zaskoczyliby niczym widza.

A co tego, Âże obraÂżasz Polsat bez wiĂŞkszej przyczyny, to juÂż siĂŞ na tym forum przyzwyczaiÂłem - fantyczni fani TVN, ktĂłrzy nawet nie potrafiÂą dostrzec dobrego programu w konkurencyjnej stacji to norma !
Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

podmark pisze:Raz piszesz, Âże nie wiadomo, co by byÂło gdyby, a jednak wyraÂżasz opisniĂŞ - sam sobie zaprzeczasz.
A co do jesiennej ramĂłwki, to nie podba mi siĂŞ mĂłwienie, Âże Polsat nie przygotuje nic interesujÂącego (...) a Ty Kajetanie wydajesz opiniĂŞ, Âże nic ciekawego nie szykujÂą (...)
A co tego, Âże obraÂżasz Polsat bez wiĂŞkszej przyczyny, to juÂż siĂŞ na tym forum przyzwyczaiÂłem - fantyczni fani TVN, ktĂłrzy nawet nie potrafiÂą dostrzec dobrego programu w konkurencyjnej stacji to norma !
:roll: Po pierwsze: tak naprawdĂŞ niewiadomo co by byÂło z oglÂądalnoÂściÂą, ale przedstawiÂłem fakty, ktĂłre mĂłwiÂą same za siebie: i bez "TaĂąca.." TVN potrafi pokonaĂŚ Polsat - wyraziÂłem opiniĂŞ, Âże wyniki w czerwcu bez MUNDIALU mogÂłyby byĂŚ zbliÂżone.

Po drugie: nie napisaÂłem, Âże Polsat nie zaskoczy nas niczym, a Âże tak moÂże byĂŚ - to moja opinia i sÂądziĂŚ tak mogĂŞ, prawda? Hitowo - wg Polsatu - miaÂło byĂŚ, a jak wyszÂło wszyscy widzieliÂśmy - w kaÂżdym tak naprawdĂŞ tygodniu sezonu wiosennego TVN miaÂł wyÂższÂą widowniĂŞ. Myszka jednak Âśmie twierdziĂŚ, Âże wyniki Polsatu zÂłe nie sÂą - oby tak dalej :twisted:

I wreszcie po trzecie: do czego siê przyzwyczai³eœ? Do mojej zaledwie dwutygodniowej obecnoœci na forum? (po blisko pó³torarocznej przerwie) - Polsat mo¿na te¿ chwaliÌ, ale - wybacz - ostatnio nie ma za bardzo za co. I wypraszam sobie fanatycznego fana TVN - takim nie jestem, bo (s)krytykowaÌ gdy trzeba te¿ potrafiê :evil:
http://www.tvnfakty.pl - wszystkie fakty o TVN

BrzydUla - poniedziałek-piątek, godz. 17:55
(tvn) programowo najlepsza
tomu19
Początkujący
Początkujący

Post autor: tomu19 »

No i nie zgadzam siĂŞ z tym, Âże gdyby nie byÂło "TaĂąca z gwiazdami" to TVN uplasowaÂł siĂŞ na 4 miejscu. Mam na to dowĂłd - na tej stronie >>> http://www.tvn.pl/324417,onas.html sÂą wyniki (weÂź na tydzieĂą 20/2006) z tygodnia w ktĂłrym juÂż nie byÂło tanecznego show, a TVN nadal trzymaÂł przewagĂŞ nad polszmatem.
bo to byÂły juz konsekwencje hitowego TaĂąca z Gwiazdami, te 6 mln ludzi oglÂądajÂąc co tydzieĂą ten program przywiÂązaÂły sie do stacji tvn
OprĂłcz TZG, na poprawĂŞ wynikĂłw tvn przyczyniÂła siĂŞ Âświetna pod wzglĂŞdem oglÂądalnoÂści (o wiele lepsza od polsatu) wiosenna ramĂłwka
jednym zdaniem polsat siĂŞ nie popisaÂł w tamtym roku, ale nieoznacza to Âże teraz bĂŞdzie tak samo
Je¿eli Polsat wci¹¿ chce widzów przyci¹gaÌ s³ab¹ "Pierwsz¹ mi³oœci¹" i nudnym "Samym ¯yciem" to na pewno swoj¹ pozycjê os³abi¹ jeszcze bardziej
akurat wymieni³eœ dwa najchêtniej ogl¹dane seriale, wiêc polsat na pewno chcia³by mieÌ takie seriale, które maj¹ ogl¹dalnoœÌ samego ¿ycia

skupmy siĂŞ na letniej ramĂłwce. ChociaÂż wiem, Âże nie jest ona tak waÂżna jak jesienno-wiosenna to zdecydowanie lepiej wypada polsat

PS Âżeby nie byÂło to ja lubiĂŞ tvn, ale lubiĂŞ teÂż polsat, ale nie lubiĂŞ skrajnych maniakĂłw tvn, ktĂłrzy wszystko wiedzÂą najlepiej
pawell

tomu19 pisze:bo to byÂły juz konsekwencje hitowego TaĂąca z Gwiazdami, te 6 mln ludzi oglÂądajÂąc co tydzieĂą ten program przywiÂązaÂły sie do stacji tvn
:neutral: :lol: Przepraszam, ale nie widzĂŞ Âżadnego wyniku po zakoĂączeniu III edycji "TaĂąca...", ktĂłry miaÂł ponad 6 mln. i to w niedzielĂŞ. :shock: A powinno tak byĂŚ skoro sie przywiÂązali... :roll:
Mandi
Bywalec
Bywalec

Nie bĂŞdzie Gej armii w Polsacie bo stacja wycofaÂła siĂŞ po protestach widzĂłw. Link do strony jest na portalu interia! Hurrra!!! :jupi:
pawell

No có¿ chyba dobrze zrobili. :) Widzowie nie chcieli, KRRiT chcia³a monitorowaÌ ten program wiêc pewnie by coœ znalaz³a i wlepi³a kolejn¹ karê. :twisted: I chyba po tym d³ugo nie zobaczymy kolejnego takiego programu w Polskiej telewizji. :roll:
podmark
Bywalec
Bywalec

Post autor: podmark »

Krajowa Rada i tak by nie mogÂła nic Polsatowi zrobiĂŚ - program miaÂł byĂŚ nadawany w paÂśmie chronionym.
Mandi - moÂże podasz link do dokÂładnej strony, bo na Interii jakoÂś siĂŞ nie moge dopatrzeĂŚ...
Mandi
Bywalec
Bywalec

ObyÂśmy NIGDY nie musieli oglÂądaĂŚ takich programĂłw. Ta Krajowa Rada to wcale nie jest taka gÂłupia.
pawell

podmark pisze:Mandi - moÂże podasz link do dokÂładnej strony, bo na Interii jakoÂś siĂŞ nie moge dopatrzeĂŚ...
Ja nie jestem Mandi :twisted: , ale linka podam >>> http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news ... 69655,2943
ODPOWIEDZ