TV Puls
Moderator: Łukasz
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Dla mnie ten szaÂł z nowym otwarciem PULSu to pic
Dlaczego
JuÂż mĂłwiĂŞ.
Co oni mogÂą przeciĂŞtnemu widzowi zaproponowaĂŚ
Wszystkie waÂżniejsze imprezy sportowe juÂż dawno sÂą sprzedane. Wszystkie imprezy kulturalne tak samo. Filmy - no ok - zobaczymy co zaoferujÂą. Tutaj faktycznie moÂże byĂŚ ciekawie-choĂŚ szczerze w to wÂątpiĂŞ
Licencje na typowe i znaczÂące programy rozrywkowe juÂż teÂż sÂą raczej kupione/sprzedane.
WiĂŞc co - nowoczesne studia - ok - ale myÂślĂŞ, Âże to przeciĂŞtnego widza maÂło obchodzi.
Serwisy, informacje, wiadomoÂści - ok - ale wydaje mi siĂŞ, Âże WiadomoÂści i FaktĂłw nie przebijÂą.
Wiêc spokojnie - poczekajmy co poka¿¹. Ale nie wró¿ê im sukcesu

Co oni mogÂą przeciĂŞtnemu widzowi zaproponowaĂŚ

WiĂŞc co - nowoczesne studia - ok - ale myÂślĂŞ, Âże to przeciĂŞtnego widza maÂło obchodzi.
Serwisy, informacje, wiadomoÂści - ok - ale wydaje mi siĂŞ, Âże WiadomoÂści i FaktĂłw nie przebijÂą.
Wiêc spokojnie - poczekajmy co poka¿¹. Ale nie wró¿ê im sukcesu

ZIMA
Jasne, ¿e tak. Tylko jak informacyjn¹ to có¿ nowego mog¹ pokazaÌkamiiloo pisze:a ja nigdy nie mowie nigdy, zalezy w jaka strone pojd¹, stricte informacyjn¹ czy bardziej rozrywkow¹

ZIMA
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
w strefie rozrywkowej jest duzo mozliwoœciTVN_FAN pisze:Jasne, ¿e tak. Tylko jak informacyjn¹ to có¿ nowego mog¹ pokazaÌkamiiloo pisze:a ja nigdy nie mowie nigdy, zalezy w jaka strone pojd¹, stricte informacyjn¹ czy bardziej rozrywkow¹a jak rozrywkow¹ to tym bardziej... Nie przekreœlam ich - asolutnie - ale te¿ nie uwa¿am, ¿e to bêdzie jakieœ super wydarzenie.
TVN innowacja i nowoczesność...
TV Puls bêdzie mia³ 6 oddzia³ów regionalnych:
Ciekaw jestem tego serwisu Pulsu. Zapowiada siĂŞ naprawdĂŞ ciekawie.
Ÿród³o: wirtualnemediaTelewizja Puls kontynuuje przygotowania do uruchomienia z koùcem paŸdziernika programu informacyjnego. Poza kompletowaniem zespo³u dziennika w Warszawie, stacja tworzy tak¿e oœrodki regionalne w najwiêkszych miastach. W sumie bêdzie ich szeœÌ.
W ka¿dym z oddzia³ów bêdzie pracowaÌ od jednego do dwóch reporterów i operatorów, a tak¿e producent. TV Puls jest w tej chwili na etapie podpisywania umów z pracownikami. Oœrodki maj¹ zostaÌ wyposa¿one w wozy satelitarne. W miastach w których nie powstan¹ lokalne oddzia³y, TV Puls korzystaÌ bêdzie ze wspó³pracowników.
Tymczasem do tworzonej w Warszawie redakcji programu do³¹czaj¹ kolejne osoby. Prezenterk¹ dziennika obok Krzysztofa Ziemca i Jacka Karnowskiego, zostanie Katarzyna Olubiùska, do niedawna zwi¹zana z Polsatem, gdzie prowadzi³a "Interwencjê".
Jeden z programĂłw na antenie TV Puls poprowadziĂŚ ma takÂże Piotr MaÂślak, ostatnio pracujÂący w "Wydarzeniach" Polsatu. W Pulsie tworzy on takÂże redakcjĂŞ zagranicznÂą, w ktĂłrej pracuje juÂż m.in. Paulina DrapaÂła, wczeÂśniej zwiÂązana z TelewizjÂą PolskÂą.
Reporterami nowego dziennika TV Puls zastanÂą m.in.: Tomasz Lipko (poprzednio "WiadomoÂści" TVP1), Krzysztof WĂłjcik (Polskapresse), Marek Pyza (Tok FM), Marcin WikÂło (TVN24), JarosÂław Olechowski ("Rzeczpospolita"), Aleksandra Gardynik ("Rzeczpospolita"), BartÂłomiej WrĂłblewski ("Fakty" TVN) i Katarzyna NiedÂźwiedÂź (TVP3).
Od 1 paŸdziernika do warszawskiego zespo³u dziennika do³¹czy tak¿e Micha³ Nikodem, do tej pory zagraniczny reporter TVN24, a na pocz¹tku przysz³ego roku równie¿ Konrad Wachulec, wczeœniej ³ódzki korespondent tej stacji.
Wydawcami programu informacyjnego TV Puls bĂŞdÂą m.in.: Magdalena Mioduska, wczeÂśniej zwiÂązana z Polsatem, Andrzej Szozda, ktĂłry pracowaÂł poprzednio m.in. w Polskim Radiu i Tok FM, oraz Roman Wilkoszewski, ostatnio rzecznik prasowy TPSA w GdaĂąsku, a wczeÂśniej w TVN.
Redakcj¹ pogodow¹ organizuje Katarzyna Trzaskalska, która przesz³a z TVP1. Niebawem do³¹czy do niej Maja Popielarska z TVN, pojawi siê tak¿e trzecia prezenterka. Z kolei sportem kieruje Mariusz Jankowski, wczeœniej dziennikarz sportowy Polsatu.
Program informacyjny TV Puls wystartuje 28 paÂździernika br. razem z nowÂą ramĂłwkÂą stacji. Nie wiadomo na razie o ktĂłrej bĂŞdzie emitowany.
Ciekaw jestem tego serwisu Pulsu. Zapowiada siĂŞ naprawdĂŞ ciekawie.