TVN24 - dyskusja ogólna
Moderator: Łukasz
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Euro 2004 w TVN24 - szumne zapowiedzi a skoùczy³o siê na niczym - kilka urywkó meczów od TVP + wiêksza liczba zdjêÌ fotograficznych. Tyle nic wiêcej. Zreszta dziwiê siê, ¿e np na bie¿¹co podczas serwisów informacyjnych nie informuj¹ nawet jednym zdanie o aktualnym wyniku obecnie trwaj¹cego meczu. Przynajmniej ja na to nigdy nie trafi³em.
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Pedzej chyba Polsta bĂŞdzie musiaÂł zbankrutowaĂŚ a TVP zostanie "zaorana" przez wÂłaÂścicielkĂŞ AGORY. Polsat wraz z prawmai do transmisji Mistrzostw ÂŚwiata w piÂłce noÂżnej w Koreii dostaÂł jednoczeÂśnie prawo pierowkupu kolejnej licencji - i to on bĂŞdzie miaÂł w najbliÂższym mundialu piÂłkĂŞ po swojej stronie. Podobnie TVP - czÂłonek Europejskiej Unii NadawcĂłw Publicznych ma wiĂŞksze moÂżliwoÂści niÂż stacje komercyne do zakupu licencji na inne waÂżne ogĂłlnoeuropejskie mecze. TVN w gruncie rzeczy ograniczony jest do krajowego podwĂłrka, ale tutaj z kolei silnÂą i jak narazie nie podwaÂżalnÂą przez kilka lat pozycjĂŞ ma Canal+ Tak wiĂŞc moÂże hokej albo wyscigi kaczek?
Heh tylko po co taki program jak sÂą transmisje meczy na Âżywo.
Jak tylko w³¹cze GG w trakcie meczu (sam nie ogl¹dam) to jakies 50% ma opisy z wynikami które na bierz¹co siê zmieniaj¹.

doktorfaustus1 do Ciebie jeszcze sÂłowko:
Nie wiem czy pamiĂŞtasz, ale MÂŚ w Korei to dla Polsatu byÂła wiekla strata finansowa. Mecze miaÂły ok. 2 mln widownie. NajwiĂŞkszÂą miaÂł mecz finaÂłowy do ktĂłrego prawa wykupiÂła...TVP .
Jak tylko w³¹cze GG w trakcie meczu (sam nie ogl¹dam) to jakies 50% ma opisy z wynikami które na bierz¹co siê zmieniaj¹.

Nie wiem czy pamiĂŞtasz, ale MÂŚ w Korei to dla Polsatu byÂła wiekla strata finansowa. Mecze miaÂły ok. 2 mln widownie. NajwiĂŞkszÂą miaÂł mecz finaÂłowy do ktĂłrego prawa wykupiÂła...TVP .
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl 

Zapewne Polsat nastawiÂł siĂŞ, Âże nasza reprezentacja zajdzie do finaÂłuArO pisze:

Jeszcze sÂłowo o meczach EURO 2004 transmitowanych przez TVP- niech oni uwaÂżajÂą, bo stracÂą widzĂłw przez "komentatora" Mielcarskiego- jak oni mogÂą pozwalaĂŚ mu komentowac mecze

Na Gieldzie drzewa nie rosną do nieba. =D
Co by to było za życie, gdyby nie było Bilansu?
oraz Firmy i Portfela.
http://www.gpw.pl
Co by to było za życie, gdyby nie było Bilansu?
oraz Firmy i Portfela.
http://www.gpw.pl
-
- Fan Forum
- Kontakt:
TVP nie kupi³a praw do ¿adnego z meczy w Koreii, nawet fina³owego dosz³a natomisat do porozumienia z Polsatem, stacja z Woronicza nadawa³a mecze na ¿ywo tj ok 13.00, kiedy wiêszoœÌ fanó by³a w pracy lub w szkole etc, to samo lecia³o wówczas na kodowanym Polsacie Sport. Natomiast na ogólnopolskim Polsacie mecze retransmitowane by³y w porze najlepszej ogl¹dalnoœci, Solorz próbowa³ nawet konkurowaÌ nimi z Wiadomoœciami i Faktami. Nie wiem czy pamiêtasz ale mecz z 1997 o pierwsze miejsce miêdzy Francj¹ a Brazyli¹ zgromadzi³ najwiêksz¹ widowniê w historii polskiej telewizji - a¿ 15 milionów widzów usiad³o wówczas przed TVP1, a to ¿e ostatnni Mundial wypad³ s³abo w rankingach ogl¹dalnoœci to wy³¹czne wina naszych pi³karzy i samego POLSATU. Np obecne mistrzostwa Europy maj¹ lepsz¹ ogladalnoœÌ.
Oj no wiem, ze to by³o od Polsatu bo ten mia³ wy³¹czne prawa do mistrzostw. Nie o to mi chodzi³o w tym poœcie wiec nie roztrz¹sa³em kto co i po co...
Mnie sie wydawa³o tylko, ze TVP transmitowa³a mecz fina³owy, a jesli nie to z pewnoœci¹ nie transmitowa³a wszystkich tylko te pó³fina³owe.
Ostatnio podawali, ze najwiĂŞksza oglÂądalnoÂśc w historii TVP to skoki MaÂłysza sprzed roku, ale tego na 100% nie wiem. Tak sÂłyszaÂłem.
Mnie sie wydawa³o tylko, ze TVP transmitowa³a mecz fina³owy, a jesli nie to z pewnoœci¹ nie transmitowa³a wszystkich tylko te pó³fina³owe.
Ostatnio podawali, ze najwiĂŞksza oglÂądalnoÂśc w historii TVP to skoki MaÂłysza sprzed roku, ale tego na 100% nie wiem. Tak sÂłyszaÂłem.
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl 

-
- Fan Forum
- Kontakt:
Ciekawy zapis czata z szefem TVN24
Baraszkuj¹c po internecie uda³o mi siê odnaleŸÌ ciekawy zapis czata przeprowadzony z pocz¹tkiem stycznia (niestety nie podano roku, w którym przeprowadzono t¹ rozmowê)z szefem TVN24 Maciejem Sojk¹. http://czat.gazeta.pl/czat/1,48880,1284662.html
JeÂżeli ktoÂś z Was nie czytaÂł to zachĂŞcam do lektury. M. Sojka opowiada o pracy dziennikarzy TVN24 i najbliÂższych planach stacji. Pojawia siĂŞ rĂłwnieÂż mĂłj ulubiony wÂątek - scenografia
Zapytany przez jednego z uczestnikĂłw o zmianĂŞ studia, mĂłzi iÂż nastÂąpi on najprawdopodobniej w bie¿¹cym roku. Przy okazji powiedziaÂł, Âże bĂŞdzie to absolutna nowoœÌ w Polsce - jakieÂś super studio. SowjÂą drogÂą kiedyÂś czytaÂłem wywiad z piotrem Walterem i wypowiadaÂł sie w podobnym tonie o zmainie scenografii FAKTĂW. Có¿ miesiÂące mijajÂą a Fakty wci¹¿ nadawane sÂą z banalnie urzÂądzonego studia.
JeÂżeli ktoÂś z Was nie czytaÂł to zachĂŞcam do lektury. M. Sojka opowiada o pracy dziennikarzy TVN24 i najbliÂższych planach stacji. Pojawia siĂŞ rĂłwnieÂż mĂłj ulubiony wÂątek - scenografia

Ostatnio zmieniony niedziela 27 cze 2004, 12:30 przez doktorfaustus1, łącznie zmieniany 1 raz.
NaprawdĂŞ ciekawy czat
Thx za link
Ja juÂż nie mogĂŞ siĂŞ doczekaĂŚ tego nowego studia.
On nie powiedzia³, ¿e najprawdopodobniej w tym roku, a niewykluczone, ¿e jeszcze w tym roku - a to jest ró¿nica.

Ja juÂż nie mogĂŞ siĂŞ doczekaĂŚ tego nowego studia.
doktorfaustus1 pisze:Zapytany przez jednego z uczestnikĂłw o zmianĂŞ studia, mĂłzi iÂż nastÂąpi on najprawdopodobniej w bie¿¹cym roku. Przy okazji powiedziaÂł, Âże bĂŞdzie to absolutna nowoœÌ w Polsce - jakieÂś super studio. SowjÂą drogÂą kiedyÂś czytaÂłem wywiad z piotrem Walterem i wypowiadaÂł sie w podobnym tonie o zmainie scenografii FAKTĂW. Có¿ miesiÂące mijajÂą a Fakty wci¹¿ nadawane sÂą z banalnie u¿¹dzonego studia.
On nie powiedzia³, ¿e najprawdopodobniej w tym roku, a niewykluczone, ¿e jeszcze w tym roku - a to jest ró¿nica.

ChodziÂło o doktorafaustusa (nie wiem czy dobrze odmieniÂłemFilip pisze:NApisaÂłeÂś, Âże nic nie zdradzisz na temat zwerbowania do redakcji usera tego forum. JA skomentowaÂłem, Âże nie musisz (raczej) nic zdradzaĂŚ, poniewaÂż ja sam mam podejÂżenia, co do tej osoby.