A może wystarczyłoby poczekać z kolejną edycją większą ilość czasu niż pół roku, bo tak wiadomo, że nowych muzycznych talentów dużo nie przybędzie, a przynajmniej nie byłoby takich akcji, że Polsat dzwoni do Janosz, bo brakuje im uczestników.
Swego czasu - Maciej Rock podczas jednego z programów na żywo do udziału w programie zaprosił m. in. Marylę Rodowicz i Lady Pank. Jak widać - Polsat chyba zaczyna kończyć z żartami skoro biorą się za tą uczestniczkę. [ironia]
A może telefon do Janosz jest elementem gry promocyjnej? Swoją drogą nie zdziwiłbym się - jesienią ur. niedzielny "MBTM" zaczął przegrywać nawet z sobotnim "TVoP", więc dochodzi do drastycznych i nieco desperackich ruchów. Tylko doświadczenie pokazuje, że taka gra marketingowa, to promocja o wątpliwych skutkach.
Przy okazji - wiosną prawdopodobnie nie będzie "GTD" - kolejna edycja miałaby powstać dopiero jesienią. Czyżby czekał nas pierwszy od 9 lat sezon bez widowiska tanecznego?
Dzisiaj Edyta Górniak poda informację, na który program się zdecydowała - a jak dla mnie nie powinna na żaden, tylko zająć się muzyką. Nikt jak ona nie obskoczył tylu programów w tv - Jak Oni Śpiewają, Ranking Gwiazd, Taniec z gwiazdami, Bitwa na głosy, The Voice i teraz prawdopodobnie Must be the Music.
Myślę akurat, że w naszym show biznesie znaleźliby się ludzie, którzy obskoczyli znacznie więcej programów.
Jak dotąd była chyba tylko jurorką w JOŚ i jednej edycji "The Voice of Poland". Nie jest to raczej jakiś zawrotny wynik jak na tyle lat kariery. :mhm:
Biorąc pod uwagę to, że Edyta Górniak była już raz w jury razem z Elżbietą Zapendowską oraz niedawne opóźnienie w nagraniach castingowych - myślę, ze albo wybrała znów "TVoP", albo odmówiła obu ekipom.
Trzeciak pisze:Biorąc pod uwagę to, że Edyta Górniak była już raz w jury razem z Elżbietą Zapendowską oraz niedawne opóźnienie w nagraniach castingowych - myślę, ze albo wybrała znów "TVoP", albo odmówiła obu ekipom.
Zapytam, bo nie rozumiem Czy to, że Edyta była już w jury z Elą ma jakiś wpływ na jej występ w MBTM?
Ja jestem bardzo zadowolony z tej zmiany. Wolę żeby została Kora i odszedł Łozo. Do tego lubię Roguckiego, więc w ogóle super. Tyle, że z tego co się zorientowałem wiele osób go nie kojarzy. Zmiana na pewno odświeży program, któremu ewidentnie potrzebna jest jakaś sezonowa przerwa.
Szczerze mówiąc program mocno upadł. Nie oglądałem go całościowo nigdy, bo dla mnie zawsze miał taki Polsatowski, odpustowy charakter, poza tym wolę solistów. Ale jednak np. w 3 edycji poziom był bardzo wysoki i jury było całkiem ok. Niestety teraz zrobiła się z tego jakaś katastrofa, co sekunda reklama lte i parówek, wykonania disco polo i mnóstwo takich chłopków-roztropków. Najlepsze występy to wykonania uczestników innych programów. I jeszcze ta akcja ze Sztabą wczoraj- fajnie że produkcja dyktuje jurorom co mają robić. Nie dziwię mu się, zresztą Sztaba to jeden z najlepszych jurorów ze wszystkich programów, pewnie mocno się zastanowi przed dalszym udziałem.
To i tak jeszcze za wcześnie bo nie wystartowała jeszcze faza odcinków na żywo. Jeśli te utrzymają poziom z piątej edycji - to nie mam wątpliwości, że Sztaba zostanie jurorem w ewentualnej ósmej serii.