Paweł Łukasik
Moderator: Łukasz
KaÂżdy dziennikarz poszukuje swojego wÂłasnego stylu -co teÂż czyni PaweÂł
PaweÂł jest lepszy od Rymanowskiego przynajmiej stara siĂŞ wysÂłuchaĂŚ i zadaĂŚ pytanie -po wysÂłuchaniu, a nie jak Rymanowski w trakcie wypowiedzi przerywa i nie nie daje dokÂączyĂŚ wÂątku
PaweÂł ma swĂłj styl tylko potrzeba czasu aby go doszlifowaĂŚ
PaweÂł jest lepszy od Rymanowskiego przynajmiej stara siĂŞ wysÂłuchaĂŚ i zadaĂŚ pytanie -po wysÂłuchaniu, a nie jak Rymanowski w trakcie wypowiedzi przerywa i nie nie daje dokÂączyĂŚ wÂątku
PaweÂł ma swĂłj styl tylko potrzeba czasu aby go doszlifowaĂŚ
-
- Stały bywalec
To, Âże ktoÂś (akurat ten ktoÂś) prowadzi caÂłe mnĂłstwo programĂłw, myÂślĂŞ nie do koĂąca zaÂświadcza o posiadaniu przez niego oryginalnego stylu dziennikarskiego :nie: Raczej oscylowaÂłabym w okolicach posiadania Âżyciowego fartacfc_champion pisze:Ja bym ten styl nazwaÂł - stylem poczÂątkowym. Tzn. dobrym przykÂładem jest ÂŁukasz Grass, ktĂłry stosunkowo nie dawno (co prawda chyba juÂż 2 lata) debiutowaÂł i ma juÂż wÂłasny, ciekawy styl - dziÂś prowadzi Serwisy, M24, Skaner Polityczny i Horyzont...DÂżastina pisze:]
AleÂż PaweÂł ma swĂłj stylJak mogÂłeÂś tego jeszcze nie zauwaÂżyĂŚ :nie:
To siĂŞ nazywa STYL - dla Ciebie On ma swĂłj styl bo po prostu podoba Ci siĂŞ sposĂłb, w jaki przekazuje informacje - ale zobaczysz za rok - wtedy naprawdĂŞ bĂŞdzie miaÂł STYL*
------------------------------------------
* sorki za powtĂłrki

A odpieraj¹c Twoje wczeœniejsze zarzuty nt. tego, ¿e Pawe³ nie ma swojego stylu, Pawe³ ........ Pawe³ ma swój styl, to niemo¿liwe, ¿eby go nie mia³, bo ka¿dy cz³owiek jest indywidualnoœci¹ i obdarowany jest indywidualnymi cechami, które wyró¿niaj¹ go spoœród t³umu, tutaj tego dziennikarskiego t³umu. Najwa¿niejsze to moim zdaniem to, ¿e Pawe³ nie stara siê byÌ taki jak inni w tej stacji, jest w nim prawdziwoœÌ, szczeroœÌ, autentycznoœÌ, nie ma ¿adnego podrabiania :nie: Przejawia siê to w sposobie jego zachowania, sposobie przeprowadzania rozmów, sposobie zadawania pytaù, w umiejêtnym wykorzystywaniu posiadanej ogromnej wiedzy, w dok³adaniu wszelkiej starannoœci i uwagi przy ubieraniu w³asnej wiedzy i przemyœleù w d³u¿sze wypowiedzi, w obiektywizmie, w wyszukanym poczuciu humoru, w oryginalnym sposobie konwersacji z redakcyjnymi wspó³pracownikami, czy w koùcu w szczerej serdecznoœci - po prostu

Wiem natomiast, jeÂśli w ogĂłle mam prawo do tego, by to oceniaĂŚ, Âże PaweÂł jeszcze nie jest Mozartem publicystyki, ale nic nie stoi na przeszkodzie by siĂŞ nim wkrĂłtce staÂł. Ma ku temu predyspozycje. Niech jeszcze nad dziennikarskÂą arogancjÂą popracuje i bĂŞdzie git

Im driving home for christmas
Oh, I cant wait to see those faces..... :tanczy:

-
- Fan Forum
NapiszĂŞ coÂś bardzo twĂłrczego 
¯eby wszyscy mieli jasnoœÌ co do pojêcia s³owa ''styl'' proponujê, byœmy wszyscy zaczerpnêli lekcji stylu w TVN Syle
A tu w wÂątku taka cisza :> CzyÂżby PawÂła nie byÂło?

¯eby wszyscy mieli jasnoœÌ co do pojêcia s³owa ''styl'' proponujê, byœmy wszyscy zaczerpnêli lekcji stylu w TVN Syle

A tu w wÂątku taka cisza :> CzyÂżby PawÂła nie byÂło?
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
... ostatnie chwile na forum?
Niech tylko pozwolÂą mu poprowadziĂŚ, ktĂłryÂś z tych programĂłw, a on juÂż wszystkim pokaÂże na co go staĂŚFunckyrella pisze:PaweÂł jeszcze nie jest Mozartem publicystyki, ale nic nie stoi na przeszkodzie by siĂŞ nim wkrĂłtce staÂł. Ma ku temu predyspozycje.

Tylko, Âżeby zbytnio nie przesadziÂł :rozglada:Funckyrella pisze: Niech jeszcze nad dziennikarskÂą arogancjÂą popracuje i bĂŞdzie git
Czyli jak zwykleBlack Jack '62 pisze:NapiszĂŞ coÂś bardzo twĂłrczego

:uhh: Chyba ktoÂś stwierdziÂł, Âże za czĂŞsto byÂł :uhh: i pozbawiÂł mnie dzisiajBlack Jack pisze:A tu w wÂątku taka cisza :> CzyÂżby PawÂła nie byÂło?

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. 

Taaak, gdyby zrobiÂł siĂŞ zbyt arogancki :uhh: straciÂłby swĂłj urok 
Ale to dopiero jeden dzieĂą nieobecnoÂści
Jestem dobrej myÂśli
LiczĂŞ, Âże szybko siĂŞ pojawi 

Niektórych nie ma co nadmiernie chwaliÌadam pisze:Tylko pochwali³em Paw³a za wzorow¹ obecnoœÌ a ten mi wycio³ taki numer i nie pojawi³ siê na antenie :cicho: :cicho:

-
- Stały bywalec
Spokojnie
Ja z tÂą arogancjÂą to tak raczej ironicznie wyjechaÂłam
NiektĂłrzy dziennikarze, a PaweÂł siĂŞ na pewno do nich zalicza, nigdy w swojej karierze nie postawiÂą na arogancjĂŞ. Tak przynajmniej mi siĂŞ wydaje. DoszÂłam do takiego wniosku na podstawie wielomiesiĂŞcznych obserwacji dziaÂłaĂą i poczynaĂą PawÂła 
Ponadto uspokajam, Âże na pewno PawÂła wczoraj nie byÂło. W ogĂłle
Ale to nie jest powĂłd do radoÂści :?

Ponadto uspokajam, Âże na pewno PawÂła wczoraj nie byÂło. W ogĂłle

Im driving home for christmas
Oh, I cant wait to see those faces..... :tanczy:

PrzecieÂż wiemFunckyrella pisze:SpokojnieJa z tÂą arogancjÂą to tak raczej ironicznie wyjechaÂłam
![]()

Fakt, nie jest :/ A jak by³o dziœ? Ja mog³am zasi¹œÌ przed tvn24 dopiero na popo³udniowy M24h. A tam , mniej wiêcej od po³owy programu, na drugim planie Pawe³ (specjalnie dla mnie :szalony: ) przechadza³ siê tam i z powrotem, tam i z powrotem... :rozglada: Mo¿e jakiœ materia³ wychodzi³ :mhm: dla raportu albo wieczornego M24h :mhm:Ponadto uspokajam, ¿e na pewno Paw³a wczoraj nie by³o. W ogóleAle to nie jest powód do radoœci :?

-
- Fan Forum
Na razie nie odcisn¹³ swojej stopy ani w raporcie, ani w M24h :devil:D¿astina pisze: przechadza³ siê tam i z powrotem, tam i z powrotem... :rozglada: Mo¿e jakiœ materia³ wychodzi³ :mhm: dla raportu albo wieczornego M24h :mhm:
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
Odcisn¹³, odcisn¹³
w ostatniej czĂŞÂści M24h byÂł jego materiaÂł dotyczÂący inwigilacji koÂścioÂła w czasach prl-u. Bardzo dobrze ukazane sposoby tego, jak prĂłbowano werbowaĂŚ ksiĂŞÂży. Temat bardzo na czasie
no i okazaÂło siĂŞ, Âże przemierzanie studia wzdÂłuÂż i wszerz nie byÂło daremne :tanczy: A teraz czekam na serwisy nocne, PaweÂł juÂż siĂŞ przygotowuje :tanczy:
[ Dodano: PiÂą Sty 05, 2007 11:16 pm ]
Jeden serwis juÂż zaliczony
Na pocz¹tku wpadka, ale nie z winy Paw³a :> tak przynajmniej mi siê wydaje :rozglada: Wyemitowano nie ten materia³, któty on zapowiedzia³, ale Pawe³ bardzo zgrabnie wybrn¹³ z tej sytuacji
i dalej szÂło juÂż sprawnie
Jeszcze podsumowanie dnia o 23.30 i moÂżna zasypiaĂŚ bĂŞdÂąc sytym informacji
przekazanych przez najlepszego prezentera tej stacji 

[ Dodano: PiÂą Sty 05, 2007 11:16 pm ]
Jeden serwis juÂż zaliczony