Paweł Łukasik

Dyskusje na temat dziennikarzy, prowadzących i całego zespołu kanałów Grupy TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

adam
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: adam »

KaÂżdy dziennikarz poszukuje swojego wÂłasnego stylu -co teÂż czyni PaweÂł
PaweÂł jest lepszy od Rymanowskiego przynajmiej stara siĂŞ wysÂłuchaĂŚ i zadaĂŚ pytanie -po wysÂłuchaniu, a nie jak Rymanowski w trakcie wypowiedzi przerywa i nie nie daje dokÂączyĂŚ wÂątku
PaweÂł ma swĂłj styl tylko potrzeba czasu aby go doszlifowaĂŚ
Funckyrella
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Funckyrella »

cfc_champion pisze:
DÂżastina pisze:]
AleÂż PaweÂł ma swĂłj styl :D Jak mogÂłeÂś tego jeszcze nie zauwaÂżyĂŚ :nie:
Ja bym ten styl nazwaÂł - stylem poczÂątkowym. Tzn. dobrym przykÂładem jest ÂŁukasz Grass, ktĂłry stosunkowo nie dawno (co prawda chyba juÂż 2 lata) debiutowaÂł i ma juÂż wÂłasny, ciekawy styl - dziÂś prowadzi Serwisy, M24, Skaner Polityczny i Horyzont...

To siĂŞ nazywa STYL - dla Ciebie On ma swĂłj styl bo po prostu podoba Ci siĂŞ sposĂłb, w jaki przekazuje informacje - ale zobaczysz za rok - wtedy naprawdĂŞ bĂŞdzie miaÂł STYL* :D
------------------------------------------
* sorki za powtĂłrki :)
To, Âże ktoÂś (akurat ten ktoÂś) prowadzi caÂłe mnĂłstwo programĂłw, myÂślĂŞ nie do koĂąca zaÂświadcza o posiadaniu przez niego oryginalnego stylu dziennikarskiego :nie: Raczej oscylowaÂłabym w okolicach posiadania Âżyciowego farta :roll:

A odpieraj¹c Twoje wczeœniejsze zarzuty nt. tego, ¿e Pawe³ nie ma swojego stylu, Pawe³ ........ Pawe³ ma swój styl, to niemo¿liwe, ¿eby go nie mia³, bo ka¿dy cz³owiek jest indywidualnoœci¹ i obdarowany jest indywidualnymi cechami, które wyró¿niaj¹ go spoœród t³umu, tutaj tego dziennikarskiego t³umu. Najwa¿niejsze to moim zdaniem to, ¿e Pawe³ nie stara siê byÌ taki jak inni w tej stacji, jest w nim prawdziwoœÌ, szczeroœÌ, autentycznoœÌ, nie ma ¿adnego podrabiania :nie: Przejawia siê to w sposobie jego zachowania, sposobie przeprowadzania rozmów, sposobie zadawania pytaù, w umiejêtnym wykorzystywaniu posiadanej ogromnej wiedzy, w dok³adaniu wszelkiej starannoœci i uwagi przy ubieraniu w³asnej wiedzy i przemyœleù w d³u¿sze wypowiedzi, w obiektywizmie, w wyszukanym poczuciu humoru, w oryginalnym sposobie konwersacji z redakcyjnymi wspó³pracownikami, czy w koùcu w szczerej serdecznoœci - po prostu :)
Wiem natomiast, jeÂśli w ogĂłle mam prawo do tego, by to oceniaĂŚ, Âże PaweÂł jeszcze nie jest Mozartem publicystyki, ale nic nie stoi na przeszkodzie by siĂŞ nim wkrĂłtce staÂł. Ma ku temu predyspozycje. Niech jeszcze nad dziennikarskÂą arogancjÂą popracuje i bĂŞdzie git :D Wiem rĂłwnieÂż, ilu lat praktyki publicystycznej potrzeba do tego, ale i wrodzony talent jest mile widziany, ktĂłry praktyka pozwala wydobyĂŚ i wykrystalizowaĂŚ, a ktĂłry widzĂŞ, iÂż PaweÂł posiada.
Im driving home for christmas :lol2: Oh, I cant wait to see those faces..... :tanczy:
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Black Jack '62 »

NapiszĂŞ coÂś bardzo twĂłrczego :D
¯eby wszyscy mieli jasnoœÌ co do pojêcia s³owa ''styl'' proponujê, byœmy wszyscy zaczerpnêli lekcji stylu w TVN Syle :lol2:

A tu w wÂątku taka cisza :> CzyÂżby PawÂła nie byÂło?
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
... ostatnie chwile na forum?
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Dżastina »

Funckyrella pisze:PaweÂł jeszcze nie jest Mozartem publicystyki, ale nic nie stoi na przeszkodzie by siĂŞ nim wkrĂłtce staÂł. Ma ku temu predyspozycje.
Niech tylko pozwolÂą mu poprowadziĂŚ, ktĂłryÂś z tych programĂłw, a on juÂż wszystkim pokaÂże na co go staĂŚ :D
Funckyrella pisze: Niech jeszcze nad dziennikarskÂą arogancjÂą popracuje i bĂŞdzie git :D
Tylko, Âżeby zbytnio nie przesadziÂł :rozglada:
Black Jack '62 pisze:NapiszĂŞ coÂś bardzo twĂłrczego :D
Czyli jak zwykle :lol:
Black Jack pisze:A tu w wÂątku taka cisza :> CzyÂżby PawÂła nie byÂło?
:uhh: Chyba ktoÂś stwierdziÂł, Âże za czĂŞsto byÂł :uhh: i pozbawiÂł mnie dzisiaj ;( moÂżliwoÂści podziwiania mojego ulubieĂąca :uhh:
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. :lol2:
adam
Fan Forum
Fan Forum

Tylko pochwali³em Paw³a za wzorow¹ obecnoœÌ a ten mi wycio³ taki numer i nie pojawi³ siê na antenie :cicho: :cicho:

JeÂśli chodzi o dziennikarskÂą arogancjĂŞ to powtĂłrze za DzastinkÂą;oby nie przesadziÂł :nie:
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

Taaak, gdyby zrobiÂł siĂŞ zbyt arogancki :uhh: straciÂłby swĂłj urok ;)
adam pisze:Tylko pochwali³em Paw³a za wzorow¹ obecnoœÌ a ten mi wycio³ taki numer i nie pojawi³ siê na antenie :cicho: :cicho:
NiektĂłrych nie ma co nadmiernie chwaliĂŚ ;) Ale to dopiero jeden dzieĂą nieobecnoÂści ;) Jestem dobrej myÂśli ;) LiczĂŞ, Âże szybko siĂŞ pojawi ;)
adam
Fan Forum
Fan Forum

Nie chwal dnia przed zachodem sÂłoĂąca :spiewa: :mhm:

Nie miaÂłem czasu ogladaĂŚ dzisiaj tvn24 .MoÂże PaweÂł miaÂł dzisiaj jakiÂś reportarz a my to przegapiliÂśmy
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

Mo¿e :mhm: ja te¿ dziœ doœÌ pobie¿nie œledzi³am tvn24 wiêc coœ mog³o umkn¹Ì mojej uwadze :mhm: ale je¿eli chodzi o Paw³a, rzadko mi siê to zdarza ;)
adam
Fan Forum
Fan Forum

Na oficjalnej stronie tvn24 nie napisali kto bedzie prowadziÂł serwisy wieczorne -moÂże Pawcio
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

:uhh: JuÂż wiemy, Âże to nie Pawcio ( jak to sÂłodko brzmi :szalony: Pawcio :P ) Pozostaje mi dobrej nocy wszystkim ÂżyczyĂŚ ;)
Funckyrella
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Funckyrella »

Spokojnie ;) Ja z tÂą arogancjÂą to tak raczej ironicznie wyjechaÂłam :D NiektĂłrzy dziennikarze, a PaweÂł siĂŞ na pewno do nich zalicza, nigdy w swojej karierze nie postawiÂą na arogancjĂŞ. Tak przynajmniej mi siĂŞ wydaje. DoszÂłam do takiego wniosku na podstawie wielomiesiĂŞcznych obserwacji dziaÂłaĂą i poczynaĂą PawÂła :D
Ponadto uspokajam, Âże na pewno PawÂła wczoraj nie byÂło. W ogĂłle ;) Ale to nie jest powĂłd do radoÂści :?
Im driving home for christmas :lol2: Oh, I cant wait to see those faces..... :tanczy:
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

Funckyrella pisze:Spokojnie ;) Ja z tÂą arogancjÂą to tak raczej ironicznie wyjechaÂłam :D
PrzecieÂż wiem ;) Ja teÂż znam PawÂła nie od dziÂś :D
Ponadto uspokajam, Âże na pewno PawÂła wczoraj nie byÂło. W ogĂłle ;) Ale to nie jest powĂłd do radoÂści :?
Fakt, nie jest :/ A jak by³o dziœ? Ja mog³am zasi¹œÌ przed tvn24 dopiero na popo³udniowy M24h. A tam , mniej wiêcej od po³owy programu, na drugim planie Pawe³ (specjalnie dla mnie :szalony: ) przechadza³ siê tam i z powrotem, tam i z powrotem... :rozglada: Mo¿e jakiœ materia³ wychodzi³ :mhm: dla raportu albo wieczornego M24h :mhm:
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Black Jack '62 »

DÂżastina pisze: przechadzaÂł siĂŞ tam i z powrotem, tam i z powrotem... :rozglada: MoÂże jakiÂś materiaÂł wychodziÂł :mhm: dla raportu albo wieczornego M24h :mhm:
Na razie nie odcisn¹³ swojej stopy ani w raporcie, ani w M24h :devil:
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
... ostatnie chwile na forum?
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

Odcisn¹³, odcisn¹³ :D w ostatniej czêœci M24h by³ jego materia³ dotycz¹cy inwigilacji koœcio³a w czasach prl-u. Bardzo dobrze ukazane sposoby tego, jak próbowano werbowaÌ ksiê¿y. Temat bardzo na czasie :roll: no i okaza³o siê, ¿e przemierzanie studia wzd³u¿ i wszerz nie by³o daremne :tanczy: A teraz czekam na serwisy nocne, Pawe³ ju¿ siê przygotowuje :tanczy:

[ Dodano: PiÂą Sty 05, 2007 11:16 pm ]
Jeden serwis ju¿ zaliczony ;) Na pocz¹tku wpadka, ale nie z winy Paw³a :> tak przynajmniej mi siê wydaje :rozglada: Wyemitowano nie ten materia³, któty on zapowiedzia³, ale Pawe³ bardzo zgrabnie wybrn¹³ z tej sytuacji :) i dalej sz³o ju¿ sprawnie :) Jeszcze podsumowanie dnia o 23.30 i mo¿na zasypiaÌ bêd¹c sytym informacji :D przekazanych przez najlepszego prezentera tej stacji :D
adam
Fan Forum
Fan Forum

Bardzo czesto wystepuje sytuacjia kiedy zapowiedziÂą obecnoÂści w PD jest materiaÂł w M24
ZaobserwowaÂłem to z PannÂą KryĂąskÂą.
Jak ma materiaÂł w M24 to czesto Prowadzi serwisy wieczorne.
ODPOWIEDZ