Ale Ty jej za to eleganckie laurki wystawiasz, Macku

Moze sama Ci je pisze, a Ty tylko wklejasz

Moderator: Łukasz
Drogi MaÌku, zanim zacz¹³em ogl¹daÌ tvn by³em a¿ nadto optymist¹, tzwanym niepoprawnym optymist¹, dopiero 'przygoda' z tvn sprawi³a, ¿e optymizm ze mnie uszed³Black czy Ty zawsze musisz byÌ takim pesymist¹ -narzekaczem?
Pojawiam siê w w¹tku wtedy, kiedy mam czas :] a nie wtedy, kiedy nie ma Ani, no có¿ dziwny zbieg okolicznoœci. Na Aniê jakoœ nie mogê utrafiÌ, ale to ju¿ nie moja wina, ¿e kiedy w³¹czam tvn24 widzê niemal non stop Beatê Tadlê :?zawsze pojawiasz siê w w¹tku w wtedy gdy Pani Ani nie ma na wizji kilka dni i podnosisz swoje nie zadowolenie, ¿e j¹ tak Ÿle traktuj¹...
Czyli czym wedÂług Ciebie jest zajmowanie siĂŞ problematykÂą UE ?Natomiast nie zadowala mnie program 'Studio Europa', bo Anka jak na swojÂą wiedzĂŞ i doÂświadczenie mogÂłaby robiĂŚ o wiele bardziej ambitne rzeczy
Dobrze, ¿e nie A. J.ale to ju¿ nie moja wina, ¿e kiedy w³¹czam tvn24 widzê niemal non stop Beatê Tadlê
no a jakieÂś konkrety ?? Jaki program byÂłby na miarĂŞ moÂżliwoÂści i talentu (niewÂątpliwego !! ) Pani KalczyĂąskiej ??Black Jack '62 pisze:(...) Natomiast nie zadowala mnie program 'Studio Europa', bo Anka jak na swojÂą wiedzĂŞ i doÂświadczenie mogÂłaby robiĂŚ o wiele bardziej ambitne rzeczy. Nadal bĂŞdĂŞ siĂŞ upieraÂł przy tym, Âże to nie jest program na miarĂŞ jej moÂżliwoÂści.
Maciekw pisze:Dobrze, ¿e nie A. J.ale to ju¿ nie moja wina, ¿e kiedy w³¹czam tvn24 widzê niemal non stop Beatê Tadlê
I ogĂłlne info o programie:
BezpieczeĂąstwo statkĂłw to - byĂŚ moÂże - temat odlegÂły. DopĂłki nie pomyÂślimy, Âże katastrofa mogÂłaby zdarzyĂŚ siĂŞ takÂże na polskim WybrzeÂżu. Co robi Unia dla morskich turystĂłw, marynarzy i handlowcĂłw? O tym w kolejnym odcinku ''Studia Europa''. Zaprasza Anna KalczyĂąska.
Jest jeszcze info o tym, co by³o w poprzednim odcinku:"Studio Europa" to 15-minutowy magazyn poœwiêcony problemom, których rozwi¹zywaniem zajmuje siê Unia Europejska. W ka¿dym odcinku nasi dziennikarze je¿d¿¹ do paùstw Wspólnoty, ¿eby przyjrzeÌ siê, jak dzia³a prawo, którego pomys³odawcami byli parlamentarzyœci UE.
Co tydzieĂą sprawdzamy teÂż, jak unijne rozwiÂązania dziaÂłajÂą w Polsce i pytamy ekspertĂłw o waÂżne sprawy dotyczÂące WspĂłlnoty. W kaÂżdym odcinku podsumowujemy teÂż najwaÂżniejsze wydarzenia ostatnich dni w krajach Unii.
Program powstaje przy wsparciu Parlamentu Europejskiego.
Program redagujÂą:
Warszawa: Anna KalczyĂąska i Robert Klonowski
Bruksela: Inga RosiĂąska
Reporterzy je¿d¿¹cy po krajach UE:
Maciej Knapik, PaweÂł ÂŁukasik, Arkadiusz Wierzuk
kontakt: [email protected]
Premiera: sobota, godz. 10:45
PowtĂłrka: niedziela, godz. 10:45
"Studio Europa" to magazyn dobrze znany widzom TVN24. Pierwsza edycja programu by³a nadawana w latach 2002-2003. Program zdoby³ m.in. wyró¿nienie przyznane przez Przedstawicielstwo Komisji Europejskiej w Polsce w uznaniu za propagowanie idei integracji europejskiej.
W ostatnim programie
04.02.2006, 10:45
BezpieczeĂąstwo lotĂłw
Prognozy wskazujÂą, Âże w nadchodzÂących latach Europejczycy coraz czĂŞÂściej wybiorÂą samolot jako Âśrodek transportu. Polacy sÂą dobrym przykÂładem - przez ostatni rok nasze lotniska obsÂłuÂżyÂły o prawie 1/3 wiĂŞcej pasaÂżerĂłw niÂż w 2004 roku.
Teraz wchodzi w Âżycie nowe unijne prawo, ktĂłre reguluje wszelkie relacje miedzy liniami lotniczymi a pasaÂżerami. I jeÂśli wszystko jest w porzÂądku, nawet nie musimy o tym wiedzieĂŚ. Ale kiedy pojawiajÂą siĂŞ problemy albo spĂłr - Unia staje zdecydowanie po stronie pasaÂżerĂłw. Jakie daje nam prawa?
Np. za odwo³any lot nale¿y siê nam - w zaleznosci od trasy - nawet do 600 euro rekompensaty. Jeœli opóŸnienie wynosi od dwóch do czterech godzin - powinniœmy dostaÌ posi³ek. Jeœli powy¿ej piêciu - nale¿y nam siê darmowy hotel. Zagubiony baga¿ ma byÌ odes³any pod wskazany adres, a jeœli siê nie odnajdzie, nale¿y nam siê odszkodowanie.
Czy Europejczycy znajÂą swoje przywileje? O tym wiĂŞcej w magazynie Studio Europa.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości