TVP Info
Moderator: Łukasz
Re: TVP Info
Tego nie wiadomo (podobno problemy z platformą obrotową stołu), natomiast o 14 serwisy wróciły do studia.
Liczą się tylko Fakty.
Magdalena Gwóźdź i Michał Adamczyk poprowadzą wieczór sylwestrowy w TVP Info - początek o 22:55.
-
- Fan Forum
Do burzliwej wymiany zdań pomiędzy A. Materską-Sosnowską a prof. A. Zyberowiczem, doszło w dzisiejszym wydaniu programu "Minęła dwudziesta" w TVP Info. Sympatyzujacy z obozem rządzącym, socjolog zwrócił baczną uwagę na sposób, w jaki Telewizja Polska zorganizowała wieczór dyskusji. "Czy pięć i pół to więcej niż półtora?" - pytał retoetycznie i dowodził: - W dzisiejszej audycji występuje pięć osób, które - moim zdaniem - prezentują punkt widzenia III RP (wypomniano A. Materskiej udział w programach w Tok fm), ja - opozycyjny i red. A. Stankiewicz, którego umieściłem po połowie. W całej audycji jest jedna osoba, która reprezentuje punkt widzenia obecnej władzy, jeden dziennikarz, który zachowuje się względnie neutralnie i pozostałe osoby, które sympatyzują z Trzecią RP - ocenił. "Tu establishment!" - wykrzyknał pół żartem, pół serio (?) zaproszony następnie do studia, Paweł Wroński. Program prowadziła wspomniana już dziś red. J. Osińska.
To tylko moje skromne zdanie
Dominika Długosz-Gierszewska na Twitterze o nowym szefie TVP Info, a do wczoraj swoim wydawcy w PN:
Odpowiadając też na zarzuty o ewentualnych dyspozycjach politycznychJak słyszałam nowy szef przywitał się już z zespołem TVP Info. Powodzenia Adamsa Wy koledzy nie trafiacie najgorzej
jak go znam to ich nie wyda
Od jutra do TVP Info po 3 latach powraca Adrian Klarenbach. Poprowadzi program "Minęła 20".
No to jeszcze czekam na gwiazdę "Dzień dobry, ja nazywam się Małgorzata Żochowska"... :/
Liczą się tylko Fakty.
Żochowską akurat w przeciwieństwie do Klarenbacha chętnie ponownie bym powitał w telewizji 

Niedawno prowadził jakiś program z Korwin-Mikkem w Tele5...
Nie potrafię znaleźć wspólnego punktu odniesienia, ale rzeczywiście ci prezenterzy, których Sandak odsunął jakoś mi nie pasowali do Info. I dalej nie pasują. Kutyny tylko trochę żal było, bo dużo bardziej na nerwy działa Osińska.
Nie potrafię znaleźć wspólnego punktu odniesienia, ale rzeczywiście ci prezenterzy, których Sandak odsunął jakoś mi nie pasowali do Info. I dalej nie pasują. Kutyny tylko trochę żal było, bo dużo bardziej na nerwy działa Osińska.
Adam Feder poza TVP Info (16:00). Piotr Maślak również (17:00). I Jarosław Kulczycki (18:00).
Liczą się tylko Fakty.
Przecież Maślak pracował w Pulsie z Karnowskim. 

zmieniono czołówkę "Dziś wieczorem". Teraz jest bez prezenterów
Czuć, że zaczęło się już. W "Minęła 20" Paweł Wroński z "Wyborczej" wyraził solidarność względem swoich kolegów z TVP. Poza nim wśród gości programu przy jednym stole jest dwoje ekspertów oraz znany z trotylowej publikacji w "Rzepie" Cezary Gmyz i nawiedzony Jerzy Targalski, który po ostatnich rządach PiS, w których był wiceprezesem Polskiego Radia, przegrał proces z Marią Szabłowską o nazwanie ją "złogiem gierkowsko-gomułkowskim". Teraz stały bywalec programu "Kulisy manipulacji" w TV Republika. Już zaczął swoje 'antysowieckie' wywody. 

-
- Fan Forum
Rachoń prawdopodobnie dostanie (dostał?) funkcję kierowniczą - reporter i prezenter TV Republika Bartłomiej Graczak na Twitterze:
Dr Targalski i red Gmyz w studiu TVP Info - widzę, że Michał Rachoń się nie patyczkuje
Rachoń zdaje się miał zostać zastępcą szefa TAI.