TVP - sprawy bieżące

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Kowal
Bywalec
Bywalec

Post autor: Kowal »

No to mo¿ê wreœcie Pieczyùski zajmie siê bardziej TVN24 ni¿ "Fakt-ami" no ale zawsze du¿o czasu zabiera mu zona. Ciekawe jest te¿ czy Durczok planuje jakieœ wiêksze zmiany.
Wróciłem!!
chandler
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada
Kontakt:

Post autor: chandler »

Ja przeczytaÂłem o tym nna str. internetowej Nowego Dnia, strasznie mnie to wkurzyÂło. Bez obrazy ale nielubie Durczoka
Awatar użytkownika
Bartek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Bartek »

kamuii pisze:Marcinie cieszysz siĂŞ :evil2: ?
Jestem ciekawa jak fani tvn zaciekle obszczekujÂący Durczoka pogodzÂą siĂŞ z nim jako prowadzÂącym juÂż widze ten kofnlikt tragiczny :D jechaĂŚ po nim czy chwaliĂŚ fakty :D

ciekawe kogo zastÂąpiÂł na tym stanowsku PieczyĂąskiego ???
Odpowiedz jest chyba prosta. Swoje sie chwali nawet jak jest z³e. Taka ludzka dziwna (a moze nie?) przypad³oœÌ ;-)
Kowal
Bywalec
Bywalec

Zgadzam siĂŞ, ja Durczoka jako prowadzÂącego "WiadomoÂści" nielubiÂłem i to nietylko dlatego, Âże nielubie TVP, ale ten typ jakoÂś mi niepasuje, moze "Fakty" mu jakos pomogÂą. Ale zastanawia mnie rzecz, o ktĂłrej chyba nikt nie wspomniaÂł. Chyba "Nowy dzieĂą" podaÂł takÂże, Âże Durczok bĂŞdzie prowadziÂł swĂłj program w TVN24. ciekawe co to bĂŞdzie za program i czyje miejsce zajmie w ramĂłwice?
Wróciłem!!
terraX
Bywalec
Bywalec

Post autor: terraX »

Kowal pisze:Ale zastanawia mnie rzecz, o ktĂłrej chyba nikt nie wspomniaÂł. Chyba "Nowy dzieĂą" podaÂł takÂże, Âże Durczok bĂŞdzie prowadziÂł swĂłj program w TVN24. ciekawe co to bĂŞdzie za program i czyje miejsce zajmie w ramĂłwice?
Bo to chyba nie najlepsze miejsce na tego typu dywagacje, wszak Durczok juÂż odszedÂł. Temat poruszony tu :wink:
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" :)
Martin
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Martin »

Dobra, to jak myÂślicie, kto wyleci po Durczoku.

Myœlê, ¿e kolejna w kolejce jest sz.p. red. Olejnik. Jest jedn¹ z moich ulubionych publicystek. Myœlê, ¿e prowadzenie programu ok. godz. 23.00 nie za bardzo j¹ zadowala. Jak przyjdzie nowe ultra prawicowe szefostwo TVP to bêdzie kolejny powód do ewentualnego odejœcia. Mo¿e jeszcze "Prosto w oczy" zostanie przesuniête o 2h póŸniej :wink: czego jej raczej nie ¿yczê.
Anna Kalczyńska, Anita Werner - Damy Pik Europy i świata
Kowal
Bywalec
Bywalec

Tak Olejnik, przejdzioe do Polsatu albo zostanie tylko w Radiu Zet. WeÂług mnie koeljne miejsce na liÂście odchodzÂących zajmuje Gawryluk. ChcoĂŚ chyba "Forum" nadal ja trzyma w TVP.
Wróciłem!!
terraX
Bywalec
Bywalec

Na pewno pani Monia jest na liÂście do odejÂścia :wink:
ale wró¿ê to dopiero na jesieù, wraz z nowa ramówk¹. I tego jej ¿yczê, bo skoro Durczok w 1 nie móg³ ju¿ wytrzymac, to Olejnik tym bardziej rady nie da.
Kowal
Bywalec
Bywalec

Ona bardzo siĂŞ lubi z Lisem wiĂŞc przewiduje jej przejÂście do Polsatu, w TVN raczej jej niebĂŞdÂą chcieli.
Wróciłem!!
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

Zachwile mnie chyba szlag jasny trafi :/
PiS atakuje, TVP nie broni swojego reportera

TVN24

Wczoraj prezes Prawa i SprawiedliwoÂści JarosÂław KaczyĂąski odmĂłwiÂł wypowiedzi reporterowi "WiadomoÂści" MikoÂłajowi Kunicy. TVP nie broni swojego reportera.
Po tym, jak "WiadomoÂści" nie wyemitowaÂły materiaÂłu Kunicy z wypowiedziÂą ministra skarbu Wojciecha JasiĂąskiego (dziennikarz pytaÂł o "piwko" i "koleÂżanki") oraz jak marszaÂłek Sejmu Marek Jurek zorganizowaÂł konferencjĂŞ prasowÂą, by oskarÂżyĂŚ KunicĂŞ o kÂłamstwo, arogancjĂŞ i prĂłbĂŞ prowokacji (za wyemitowanie materiaÂłu, w ktĂłrym odmawia rozmowy z dziennikarzem) - nad KunicÂą zebraÂły siĂŞ czarne chmury.

W jego obronie stan¹³ szef "Wiadomoœci" Robert Kozak, ale prezes Jan Dworak udzieli³ dziennikarzowi upomnienia. Jak wynika z naszych informacji, Komisja Etyki TVP i Rada Etyki Mediów krytycznie oceni³y zachowanie Kunicy podczas rozmowy z Jasiùskim. "Uznaliœmy, ¿e ten materia³ by³ w z³ym guœcie" - powiedzia³a nam tylko wczoraj przewodnicz¹ca REM Magdalena Bajer. Podobne stanowisko zajê³a te¿ Komisja Etyki TVP, choÌ nie zdecydowa³a siê go upubliczniÌ.

Wczoraj MikoÂłaj Kunica nie wiedziaÂł, czy bĂŞdzie robiÂł kolejne materiaÂły do "WiadomoÂści", skoro nie czuje, Âże ma mandat szefĂłw firmy do jej reprezentowania. Robert Kozak przyznaje, Âże TVP ma problem w zwiÂązku z napiĂŞtymi relacjami Kunicy z PiS-em.

"Oczekujê reakcji w³adz TVP na zaistnia³¹ sytuacjê" - powiedzia³ Kozak.

Prezes Jan Dworak do koùca tygodnia przebywa na zwolnieniu. Maciej Grzywaczewski, dyrektor TVP 1, zapowiedzia³, ¿e ewentualne decyzje dotycz¹ce dziennikarza, a tak¿e kierownictwa "Wiadomoœci" podejmie po szczegó³owym zapoznaniu siê z raportami obu komisji.
ÂŻal mi okropnie Kunicy poÂłasiÂł siĂŞ na lepsze warunki pracy :( i przeszedÂł do TVP TRWAm !!!! i teraz musi sie z tymi idotami uÂżeraĂŚ...
Tak tak w polsce nie ma wolnych mediow to juÂż wiemy Kaczko wiemy teÂż ze byÂły do momentu wyborĂłw tegorocznych ;(

JA CHCE TELEWIZJI KWIATKOWSKIEGO !!! ;(
Android <3
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TVN_FAN »

Kamuii spokojnie !! No przecieÂż KaczyĂąscy trzymajÂą wszystko. To Ty o tym nie wiedziaÂłaÂś ?? I tak bĂŞdzie :) do czasu aÂż narĂłd nie tupnie solidnie nogÂą i zdecydowanie nie powie: STOP !! :mad:

A Miko³aj Kunica ?? No có¿...do TVN chyba wracaÌ nie bardzo bêdzie chcia³ to có¿ ?? mo¿e POLSAT ?? ChoÌ ju¿ sam nie wiem :?
ZIMA
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

TVN_FAN pisze:(...)A Miko³aj Kunica ?? No có¿...do TVN chyba wracaÌ nie bardzo bêdzie chcia³ to có¿ ?? mo¿e POLSAT ?? ChoÌ ju¿ sam nie wiem :?
MoÂże by chciaÂł, ale raczej TVN nieÂł. Nie wchodzi siĂŞ 2 razy do tej samej rzeki - tak ktoÂś powiedziaÂł jak byÂły polotki Âże Ryman odejdzie i Âże jak mu tam nie bĂŞdzie pasowaĂŚ to nie mĂłgÂłby wrĂłciĂŚ wiĂŞc to chyba teÂż siĂŞ tyczy Kunicy. Ale ja bardzo chciaÂłbym aby wrĂłciÂł do TVN... :)
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TVN_FAN »

medialink pisze:Prezes TVP Jan Dworak wyciÂągn¹³ stosowne konsekwencje wobec szefa „WiadomoÂści” TVP1 Roberta Kozaka i reportera programu MikoÂłaja Kunicy. TVP poinformowaÂła, Âże sÂą one zgodne z Kodeksem Pracy, a obaj dziennikarze przyjĂŞli je do wiadomoÂści.

Konsekwencje wobec Kozaka i Kunicy, jak wyjaÂśnia TVP, majÂą zwiÂązek z ostatnimi wydarzeniami w „WiadomoÂściach”.

Kilka tygodni temu telewizyjne „WiadomoÂści” nie wyemitowaÂły materiaÂłu Kunicy o nowym ministrze skarbu, ktĂłrego dziennikarz pytaÂł o „koleÂżanki” i „piwko”. Wydawca programu Magdalena Paczuska wstrzymaÂła emisjĂŞ, Robert Kozak byÂł po stronie Kunicy, a w caÂłej sprawie interweniowaÂł dyrektor TVP1 Maciej Grzywaczewski. MateriaÂł krytycznie oceniÂły Rada Etyki MediĂłw i Komisja Etyki MediĂłw TVP.

PóŸniej z kolei marsza³ek sejmu Marek Jurek zarzuci³ Kunicy manipulacjê, gdy ten stwierdzi³, ¿e Jurek unika mediów.
A przepraszam niby za co ?? :neutral: :evil: Za co Prezes karci swoich pracownikĂłw ?? Za to, Âże oÂśmielili siĂŞ naruszyĂŚ i pokazaĂŚ jaÂśnie nam panujÂący PIS w innym Âświetle...
Za to, ¿e oœmielili siê pokazaÌ PIS nie tylko w samych superlatywach. A najlepsze jest to, ¿e Kunica zapyta³ o kole¿anki i piwko. I za to dosta³ karê...Czy to nie jest œmieszne ?? Zacytujê Panów S-M z "Teraz My" - "I to ma byÌ wolnoœÌ mediów wg PIS" ?? :?
ZIMA
terraX
Bywalec
Bywalec

DostaÂł, nie dostaÂł- teraz juÂż niewaÂżne. W sumie nawet dobrze, Âże tak siĂŞ to skoĂączyÂło, Âże go nie wywalili.
Za to Kozak, wczoraj chcia³ chyba swoje winy zmyÌ, bo pojawi³ siê u Pospieszalskiego, w "Warto rozmawiaÌ", gdzie ca³e "kó³ko anty-uk³adowe" wa³i³o w media.
Zajmowali siê g³ównie incydentem charkowskim. Pospieszalski odczyta³ wszystkich dziennikarzy, którzy byli wtedy w Charkowie, a ¿eby widzom utrwaliÌ kto tam by³ i nie informowa³ o tym, ¿e Prezydent siê nawali³- pokazali te nazwiska na pasku. To by³o okropne :?
Jak do tego dodaĂŚ wczorajsze Rozmowy niedokoĂączone w RM, to widaĂŚ, Âże stary ukÂład upadÂł, a wchodzi nowy- rydzykowy. Ave ojciec Tadeusz.
pawell

Post autor: pawell »

Fakt pisze:Czy¿by pierwszy przystojniak TVP Tomasz Kammel da³ siê poniesÌ fali i tak jak Kamil Durczok po¿egna siê niebawem z Jedynk¹? Wiadomo, ¿e najlepsze interesy zawsze ubija siê przy okazji. Podczas jednego z bankietów dla warszawskiej elitki, Tomasz Kammel na krok nie odstêpowa³ dyrektora programowego TVN-u Edwarda Miszczaka. Popijaj¹c winko, niemal ca³y czas szeptali sobie coœ do ucha! Czy prezenter mia³ ju¿ doœÌ prowadzenia lekkiego programiku "Show Express", w którym nic tylko zjamuje sie plotkowaniem o ¿yciu znanych i bogatych? To mo¿liwe, bo Kammel jest œwietnym dziennikarzem i staÌ go na znacznie wiêcej ni¿ ploty na wizji czy zapowiadanie "Dobranocek". Czy Miszczak podzieli te opiniê?
Na zdjĂŞciu w tym artykule jest pokazane jak Miszczak i Kammel rozmawaiajÂą ze sobÂą..

Mam nadziejĂŞ ze to byÂła tylko taka sobie rozmowa nie o Âżadnej propozycji pracy. :? Tomasz Kammel moim zdaniem jest kiepski tak jak Dowbor, ktĂłry przeszedÂł do polszmatu. Poprostu ja nie chciaÂłbym go zobaczyĂŚ w jakimÂś programie w TVN. :? Nie lubie go niech sobie dalej plotkuje w tym programe na TVP1.
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
ODPOWIEDZ