TVP - sprawy bieżące

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

khornik
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

II czêœÌ "Karola" w TVP!!

Post autor: khornik »

No tego siĂŞ nie spodziewaÂłem. Jak TVN mĂłgÂł daĂŚ siĂŞ ubiec TVP - nie rozumiem. Publiczna ma "Jana PawÂła II" i teraz jeszcze "Karola".Na dodatek TVN robiÂł darmowÂą reklamĂŞ TVP emitujÂąc film dokumentalny o drugiej czĂŞÂści i wspominajÂąc o tym filmie kilkakrotnie np. w "24 godzinach". Co wy o tym sÂądzicie?
dziękuję wszystko dobrze w przeciwieństwie do niektórych na tym "forum"...
monetowy_chlopak

Re: II czêœÌ "Karola" w TVP!!

Post autor: monetowy_chlopak »

khornik pisze:No tego siĂŞ nie spodziewaÂłem. Jak TVN mĂłgÂł daĂŚ siĂŞ ubiec TVP - nie rozumiem. Publiczna ma "Jana PawÂła II" i teraz jeszcze "Karola".Na dodatek TVN robiÂł darmowÂą reklamĂŞ TVP emitujÂąc film dokumentalny o drugiej czĂŞÂści i wspominajÂąc o tym filmie kilkakrotnie np. w "24 godzinach". Co wy o tym sÂądzicie?
A moÂże TVP zapÂłaciÂła TVN- owi za to Âże TVN nie kupiÂł Karola:))?
khornik
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

TVN by sie na to nie zgodzi³ - po prostu Walter pope³ni³ b³¹d. Coœ mi od razu nie pasowa³o bo zwiatun II "Karola" pokaza³a TVP Kultura a nie TVN. Ehh...:/
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Chyba TVN usn¹³ w najwa¿niejszym momencie. :? Jak mo¿na by³o nie kupiÌ praw do takiego filmu, który mo¿e byÌ jeszcze wiekszym hitem ni¿ I czêœÌ :?: Nie wierzê ¿e im na tym nie zale¿a³o napewno by chcieli powtórzyÌ takie wyniki jak w paŸdzierniku 2005 roku. :roll: Eh a ja liczy³em ¿e ten film bêdzie w TVN... :roll: Jeszcze tak o nim mówili w ró¿nych reportarzach z planu. No trudno...
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TVN_FAN »

WSTYD !! TVP poszÂła po najmniejszej lini oporu !! Jak moÂżna daĂŚ film w telewizji publicznej z napisami... :? A wÂłaÂśnie tak Pasja teraz jest nadawana :devil: :brawa: za inwencjĂŞ dla TVP - zawsze potrafiÂą widza czymÂś zaskoczyĂŚ :devil: :devil:
ZIMA
terraX
Bywalec
Bywalec

Post autor: terraX »

No tak... widzowie TVP nie umiejÂą czytaĂŚ, naleÂży im siĂŞ papka z Lucjanem SzoÂłajskim- to chciaÂłeÂś napisaĂŚ?
MoÂże po to nie ma pana lektora, Âżeby usÂłyszeĂŚ jezyk aramejski w oryginale i bardziej uwiarygodniĂŚ historiĂŞ, he?
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" :)
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

terraX pisze:No tak... widzowie TVP nie umiejÂą czytaĂŚ, naleÂży im siĂŞ papka z Lucjanem SzoÂłajskim- to chciaÂłeÂś napisaĂŚ?
MoÂże po to nie ma pana lektora, Âżeby usÂłyszeĂŚ jezyk aramejski w oryginale i bardziej uwiarygodniĂŚ historiĂŞ, he?
Nie- nie to chcia³em napisaÌ. Uwa¿am, ¿e je¿eli ktoœ chcia³ us³yszeÌ jêzyk aramejski w oryginale to poszed³ do kina. W koùcu film by³ szeroko reklamowany. A skoro jest w tv to wybacz...ale nie wszystkich mo¿e interesowaÌ jêzyk aramejski a te¿ mo¿liwe, ¿e film chcia³y ogl¹dn¹Ì osoby starsze, które niejednokrotnie nie mog¹ czy to nad¹¿yÌ za napisami lub te¿ ot..niby prozaiczna sprawa - moga poprostu nie dowidzieÌ :?

A zarĂŞczam ich, Âże jezyk aramejski dla nich ma najmniejsze znaczenie. :D
ZIMA
Martin
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Martin »

W zwiÂązku z tym:
Chce jednak [Durczok] , by do zespo³u dziennika TVN do³¹czy³a jedna osoba z konkurencyjnego programu - nie wymienia jednak jej nazwiska.
pospekulujmy trochĂŞ o kogo chodziÂło Durczokowi. Zdaje mi siĂŞ, Âże to ktoÂś z redakcji WiadomoÂści lub TVP. Osoby, ktĂłre przyszÂły mi na myÂśl:

- Marianna Durczok
- Monika Olejnik
- Dorota Gawryluk
- Jacek Karnowski
- MikoÂłaj Kunica

Stawiam, Âże chodzi tu o MikoÂłaja KunicĂŞ.
Anna Kalczyńska, Anita Werner - Damy Pik Europy i świata
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Olejnik odpada, bo co miaÂłaby robiĂŚ w "Faktach"? ProwadzÂący teÂż raczej odpadajÂą - w "Faktach" jest aÂż czteru i wyraÂźnie Durczok daÂł znaĂŚ, Âże nie zamierza przeprowadzaĂŚ w tej kwestii zmian. Stawiam na KunicĂŞ, dziwiĂŞ siĂŞ, Âże po tych ÂżenujÂących przygodach jeszcze stamtÂąd nie odszedÂł. Jak to powiedziaÂł Bogdan Rymanowski, uwaÂżam, Âże Kunica aktualnie stÂąpa po polu minowym. Czas to zmieniĂŚ. :]
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Olejnik napewno nie, co do Kunicy ?? Niee wiem :roll: Popularne powiedzenie mówi, ze nie wchodzi siê dwa razy do tej samej rzeki :devil: Skoro Kunica odszed³ ju¿ z TVN to czy napewno bêdzie chcia³ tam wracaÌ...Zastanawiam siê te¿ co kierowa³o Miko³ajem, ¿e odszed³ do TVP ?? Kasa ?? PopularnoœÌ ?? Nie wiem...
ZIMA
pawell

No bardzo ciekawe. :] Fajnie by byÂło zobaczyĂŚ znĂłw KunicĂŞ w "Faktach", ale czy TVN pozwoliÂłby mu powrĂłciĂŚ :?: JuÂż to pisze nie wiem ktĂłry raz ze jak ktoÂś odejdzie to jego powrĂłt bĂŞdzie nie moÂżliwy - (to gdzieÂś wyczytaÂłem w newsach zwiÂązanych z odejÂściem Rymana) Âże jak odejdzie to nie bĂŞdzie mĂłgÂł wrĂłciĂŚ - moze z KunicÂą jest tak samo :?:
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

Kuriozum

Post autor: salladyn »

O K***a :shock: :shock: :shock:

cytat: Wirtualne Media

Z TVP zniknie przemoc i erotyzm

Na czas pielgrzymki papie¿a do Polski z reklam nadawanych w Telewizji Polskiej maj¹ znikn¹Ì wulgarnoœÌ, erotyzm i przemoc.Dyrektor Biura Reklamy Zbigniew Badziak szacuje, ¿e zakaz emisji dotknie nie wiêcej ni¿ kilkanaœcie procent wszystkich reklam. Badziak mówi, ¿e TVP nie chce, aby widzowie nastawieni na relacje z mszy œwiêtej czuli siê ura¿eni form¹ i treœci¹, która nie pasuje do podnios³ej atmosfery wizyty papie¿a. W ogóle nie bêdzie bloków reklamowych tu¿ przed i po relacjach z mszy œwiêtej.

"Gazeta Wyborcza" przypomina, ¿e papie¿ bêdzie goœci³ w Polsce od 25 do 28 maja. Biuro Reklamy ju¿ ustali³o, ¿e zdjête zostan¹ reklamy miêdzy innymi piwa, produktów higieny intymnej, œrodków antykoncepcyjnych, bielizny osobistej ( :!: ), materia³ów wybuchowych i ³atwopalnych.

Reklamy, ktĂłre mogÂą uraziĂŚ wraÂżliwszych widzĂłw, bĂŞdzie wyÂłuskiwaĂŚ specjalna komisja kolaudacyjna, ktĂłra od 15 maja zacznie dziaÂłaĂŚ w TVP.

Nie, po prostu poruwnuj¹c PiS i SLD to mo¿na powiedzieÌ ¿e SLD wogóle nie manipulowa³o przy mediach publicznych.Ich ju¿ do reszty pogiê³o :!: :evil: Rozumiem ¿e bielizna osobista to jest zbereŸnoœÌ a najlepiej nie myjmy miejsc intymnych na czas pielgrzymki.Brawo po prostu k***a brawo :brawa: :x :evil: :evil: :evil:
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Dobrze zrozumiaÂłem? W TVP w czasie pielgrzymki papieÂża nie bĂŞdÂą mogÂły byĂŚ reklamowane np. majtki?! :shock: A czy jest to coÂś zdroÂżnego? :twisted: Czy Benedykt XVI nie nosi bielizny, czy noszenie majtek to grzech? Czy chrzeÂścijaĂąstwo zabrania mycia miejsc intymnych?! To jest chore, niezdrowe, to jest oaranoja i absurd! :rozglada: Proponuje jeszcze, by nie reklamowaĂŚ batonikĂłw - grzech Âłakomstwa, czy jakoÂś tak. :devil:
khornik
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

BRak reklam bielizny i Âśrodkow higiniecznych od 25-28 maja to przegiecie. Co erotycznego jest w mydle Palmolive albo w szamponie?(oprocz reklamy jednego z szamponow gdzie panie dostajÂą orgamu podczas jego uÂżycia :P ). Nie popadajmy w paranoje!
pawell

To mogli tylko wymyÂśleĂŚ ludzie z PiS'u. :devil: GÂłupota roku. :devil: Jeszcze tych transmisji z tej pielgrzymki bĂŞdzie gdzieÂś pare godzin (nie wiem dokÂładnie), a tych reklam nie bĂŞdzie caÂłe dnie :?: Szkoda, Âże w ogĂłle nie zawieszÂą emitowania reklam, bo nimi w ogĂłle ludzie mogÂą byĂŚ dotkniĂŞci. :devil: Ehh :D
ODPOWIEDZ