[Polsat] Wydarzenia
Moderator: Łukasz
Podczas dzisiejszych "WydarzeĂą", jak zwykle speszony Marek Kacprzak powiedziaÂł, Âże debata miĂŞdzy premierem KaczyĂąskim a A.KwaÂśniewskim bĂŞdzie transmitowana w... TVN Biznes, TVP 2 i TVN 24.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Greg, tu chodzi o wpadkĂŞ jakÂą popeÂłniÂł M.Kacprzak, a nie o kanaÂł TVN CNBC. :]
-
- Fanatyk :)
Kiedy to dziœ przeczyta³em , by³em negatywnie zaskoczonyKatastrofa. Ta pani jest tragiczna. Je¿eli z marnej pogodynki robi siê twarz programu informacyjnego, to jest ju¿ masakra. W ogóle bzdety, które prawi Guga³a wo³aj¹ o pomstê do nieba. Guga³a z pogodynk¹ ostatecznie pogr¹¿y "Wydarzenia".

Marta Leleniewska jest kobiet¹ mi³¹ i sympatyczn¹, co nie znaczy, ¿e w ''Wydarzeniach'' sobie dobrze poradzi. Powinna dalej prowadziÌ prognozê pogody bo w tym wypada (chyba) najlepiej. Polsat móg³ by jej zaproponowaÌ prowadzenie jakiegoœ magazynu np. dla kobiet. Nie wyobra¿am sobie jej informuj¹cej o najwa¿niejszych wydarzeniach dnia. Moim zdaniem ta funkcja nie jest dla niej.
W ''Pogodzie'' Leleniewska aÂż tak mi nie przeszkadza.
ZmieniajÂąc temat: ''Wydarzeniom'' we wrzeÂśniu przybyÂło najwiĂŞcej widzĂłw:
ÂźrĂłdÂło: medialink.pl
ZmieniajÂąc temat: ''Wydarzeniom'' we wrzeÂśniu przybyÂło najwiĂŞcej widzĂłw:
Praktycznie wszystkie programy informacje miaÂły we wrzeÂśniu br. wiĂŞkszÂą oglÂądalnoœÌ niÂż w analogicznym okresie ubiegÂłego roku – wynika z danych AGB Nielsen Media Research. NajwiĂŞcej – 570 tys. widzĂłw – przybyÂło „Wydarzeniom” Polsatu. (...) Program oglÂądaÂło Âśrednio 2,64 mln widzĂłw (22,68 proc. udzia³ów w rynku). Przed rokiem ''Wydarzenia'' gromadziÂły przed telewizorami 2,07 mln widzĂłw (19,99 proc. udzia³ów w rynku).
ÂźrĂłdÂło: medialink.pl
''Wydarzenia'' nie majÂą juÂż Marka Kacprzaka
Ÿród³o: wirtualnemedia.plMarek Kacprzak, prezenter i wydawca 'Wydarzeù' w Polsacie, zdecydowa³ siê odejœÌ ze stacji. Dziennikarz rozpocznie niebawem pracê na stanowisku szefa dzia³u krajowego w nowym dziennika 'Polska', który w po³owie paŸdziernika uruchomi Polskapresse.
W zwi¹zku ze zmianami w "Wydarzeniach" po odsuniêciu Tomasza Lisa, obecnie kieruj¹cy programem Jaros³aw Guga³a zaproponowa³ Kacprzakowi objêcie stanowiska szefa wydawców. Mia³by on nadal prowadziÌ wydania popo³udniowe "Wydarzeù", a tak¿e wydania g³ówne, ale tylko co dwa tygodnie w weekendy.
- Ta propozycja mnie nie satysfakcjonuje, natomiast oferta z Polskapresse daje mi wiĂŞksze moÂżliwoÂści rozwoju - mĂłwi portalowi Wirtualnemedia.pl Marek Kacprzak, ktĂłry wczoraj po raz ostatni poprowadziÂł "Wydarzenia".
Kacprzak pracowaÂł w dzienniku Polsatu od stycznia 2006 roku. Najpierw byÂł szefem popoÂłudniowego wydania programu, potem zostaÂł takÂże prowadzÂącym i wydawcÂą "WydarzeĂą". WczeÂśniej byÂł zwiÂązany z TVN24, gdzie rĂłwnieÂż pracowaÂł jako wydawca. W przeszÂłoÂści zatrudniony byÂł teÂż m.in. w Radiu Echo, RMF FM i TVP1.
W dzienniku "Polska" Kacprzak zastÂąpi na stanowisku szefa dziaÂłu krajowego Wojciecha CieÂślĂŞ, ktĂłry od maja br. zajmowaÂł siĂŞ organizacjÂą tego dziaÂłu. CieÂśla, ktĂłry jest dziennikarzem Âśledczym, bĂŞdzie odpowiadaÂł w nowej gazecie za tĂŞ tematykĂŞ.
Po odejÂściu Marka Kacprzaka, a wczeÂśniej Hanny Smoktunowicz, w "Wydarzeniach" pozostajÂą obecnie dwaj prowadzÂący: JarosÂław GugaÂła, ktĂłry jest jednoczeÂśnie szefem programu i Beata Grabarczyk, pracujÂąca rĂłwnieÂż jako reporterka.
Niebawem ma pojawiÌ siê jeszcze jedna osoba, która na zmianê z Guga³¹ bêdzie prowadziÌ wydania g³ownie. Z kolei gospodyni¹ "Wydarzeù" popo³udniowych zostanie Marta Leleniewska, do tej pory prezenterka pogody po dzienniku.
-
- Czasem tu wpada
Nowi w Wydarzeniach.
SzczegĂłlnie jes mi Âżal Madgaleny Hykawy , ktĂłra przygotowywaÂła materiaÂły szcegĂłlnie do (nienadawanych juÂż) FaktĂłw popoÂłudniowych.
¿ród³o: Medialink.plMagdalena Kaliniak zostaje now¹ prowadz¹c¹ popo³udniowe "Wydarzenia" w Polsacie. Zespó³ wzmacniaj¹ tak¿e nowi reporterzy.
Magdalena Kaliniak poza tym, Âże bĂŞdzie gospodarzem popoÂłudniowych wydaĂą "WydarzeĂą", nadal ma przygotowywaĂŚ materiaÂły reporterskie z Krakowa.
"Wydarzenia" o godz. 15.50 bĂŞdzie rĂłwnieÂż prowadziĂŚ Marta Leleniewska, prezenterka pogody Polsatu. Na razie jednak nie wiadomo, kiedy dokÂładnie zadebiutuje w nowej roli. Gospodarzami wydaĂą o 18.50 nadal bĂŞdÂą Beata Grabarczyk i JarosÂław GugaÂła.
Do zespoÂłu "WydarzeĂą" do³¹czyÂły dwie nowe reporterki – Magdalena Hykawy ZabÂłocka (z TVN24) i ElÂżbieta Szymkowska (z Polskiego Radia).
SzczegĂłlnie jes mi Âżal Madgaleny Hykawy , ktĂłra przygotowywaÂła materiaÂły szcegĂłlnie do (nienadawanych juÂż) FaktĂłw popoÂłudniowych.

NOWA ERA W TVN
MĂłj kolega oglÂądaÂł dziÂś ,,Wydarzenia" i oto co zauwaÂżyÂł (z forum o tvp):
,,Kto oglÂądaÂł dzisiejsze ,,Wydarzenia" ten na pewno wie, Âże wkrĂłtce nastÂąpi zmiana zapowiadana od dawna. Wydarzenia bowiem, zaczĂŞÂły coÂś majstrowaĂŚ przy swoim studiu. Tylko wÂłaÂśnie nie wiem czy to demontaÂż, czy tylko przebudowa...
Otó¿ zmieni³o siê kadrowanie na pocz¹tku i na koùcu ,,Wydarzeù", tak ¿eby nie by³o widoczne z boku studio (chyba zdemontowali video-wall).
Równie¿ zmieni³o siê kadrowanie w serwisie sportowym. Wcale nie by³ widoczny ten stolik, przy którym stoi prezenter, a serwis nie koùczy³ siê tak jak zwykle, czyli widokiem na ca³e studio, tylko posz³a czo³ówka a na ni¹ zosta³y na³o¿one napisy koùcowe. A i jeszcze jedno co uda³o mi siê zauwa¿yÌ- za prowadz¹cym sport zawsze s¹ takie pó³eczki z telewizorkami, one zawsze by³y obudowane drewnem, a teraz to zdemontowali albo po prostu nakleili na to taki niebieski plastik.
W kaÂżdym razie to na 100% ostatnie chwile starej scenografii i oprawy. Termin 5 grudnia 2007 roku jest na 99,9% pewny. MoÂże nawet zmiana nastÂąpi jeszcze wczeÂśniej. MoÂżemy powiedzieĂŚ nareszcie
"
nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

,,Kto oglÂądaÂł dzisiejsze ,,Wydarzenia" ten na pewno wie, Âże wkrĂłtce nastÂąpi zmiana zapowiadana od dawna. Wydarzenia bowiem, zaczĂŞÂły coÂś majstrowaĂŚ przy swoim studiu. Tylko wÂłaÂśnie nie wiem czy to demontaÂż, czy tylko przebudowa...
Otó¿ zmieni³o siê kadrowanie na pocz¹tku i na koùcu ,,Wydarzeù", tak ¿eby nie by³o widoczne z boku studio (chyba zdemontowali video-wall).
Równie¿ zmieni³o siê kadrowanie w serwisie sportowym. Wcale nie by³ widoczny ten stolik, przy którym stoi prezenter, a serwis nie koùczy³ siê tak jak zwykle, czyli widokiem na ca³e studio, tylko posz³a czo³ówka a na ni¹ zosta³y na³o¿one napisy koùcowe. A i jeszcze jedno co uda³o mi siê zauwa¿yÌ- za prowadz¹cym sport zawsze s¹ takie pó³eczki z telewizorkami, one zawsze by³y obudowane drewnem, a teraz to zdemontowali albo po prostu nakleili na to taki niebieski plastik.
W kaÂżdym razie to na 100% ostatnie chwile starej scenografii i oprawy. Termin 5 grudnia 2007 roku jest na 99,9% pewny. MoÂże nawet zmiana nastÂąpi jeszcze wczeÂśniej. MoÂżemy powiedzieĂŚ nareszcie

nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Studio bĂŞdzie mieÂściÂło siĂŞ gdzie indziej, wiĂŞc pewnie przenoszÂą stare meble, telewizory itp. do tego nowego studia, Âżeby Solorz zaoszczĂŞdziÂł na sprzĂŞcie. :devil:
A tak na powa¿nie, wczoraj ogl¹da³em "Wydarzenia Sport" w TV Biznes. Program zacz¹³ siê od forszpanu, póŸniej by³a czo³ówka i lot kamery - czy tak samo wygl¹da serwis sportowy w Polsacie?
A tak na powa¿nie, wczoraj ogl¹da³em "Wydarzenia Sport" w TV Biznes. Program zacz¹³ siê od forszpanu, póŸniej by³a czo³ówka i lot kamery - czy tak samo wygl¹da serwis sportowy w Polsacie?
WÂłaÂśnie teÂż siĂŞ zastanawiaÂłem dlaczego byÂło takie kadrowanie na koĂącu "WydarzeĂą". :>
Dobrze, Âże w koĂącu zmieniajÂą studio. Bardzo ciekawy jestem jego wyglÂądu.
Oby do Âśrody?
Wiesz, co nie zdziwiÂłbym siĂŞ gdyby tak byÂło. :devil: Po co w takim razie byÂłaby ta akcja ze zmianÂą kadrowania?POpieram pisze:Studio bĂŞdzie mieÂściÂło siĂŞ gdzie indziej, wiĂŞc pewnie przenoszÂą stare meble, telewizory itp. do tego nowego studia, Âżeby Solorz zaoszczĂŞdziÂł na sprzĂŞcie. :devil:

Dobrze, Âże w koĂącu zmieniajÂą studio. Bardzo ciekawy jestem jego wyglÂądu.

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT!