Tomasz Lis

Dział poświęcony dziennikarzom i celebrytom, którzy nie są związani z TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

jamlasica
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: jamlasica »

niech idzie do Pulsu. tam go jeszcze nie by³o. wpisywa³ by sie w profil stacji. i by³by jej bardzo mocnym ogniwem. i zaj¹³by sie kolejnym serwisem....i wysz³o by na to ze Tomasz lis stworzy³ prawie wszystkie serwisy informacyjne w Polsce ;)
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

Jeœli Lis odejdzie z Polsatu bêdziemy mieli najgorêtszy transfer tej jesieni. Pytanie dok¹d Lis mo¿e siê udaÌ - TVP odpada - wiadomy jest stosunek Lisa do tej stacji. TVN - czy czas zagoi³ rany? A mo¿e TV Puls i jego nowy serwis? Nie ma narazie co gdybaÌ do jutra wszytsko bedzie jasne. Jeœli jednak dojdzie do transferu bêdzie to 3 transfer tego dziennikarza TVP > TVN > POLSAT > ? Mo¿ê po "Co z t¹ Polsk¹?" czas na "Polska, g³upcze!". No i jeszcze jedne aspekt jeœli odejdzie Lis to prêdzej czy póŸniej odejdzie i Smoktunowicz.
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

ABW ma papiery na Solorza, który dosta³ od PiSu jasn¹ wiadomoœÌ - albo Lis, albo Ty. Solorz jest idiot¹, przestraszy³ siê i odsun¹³ od "Wydarzeù" Lisa, na dodatek zastêpuj¹c go Dorotk¹ Gawryluk. Lis g³upi nie jest, wiêc podejmie rozs¹dn¹ decyzjê - odejdzie z Polsatu.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mks »

a moze ÂźrĂłdÂło jakieÂś? Bo przy caÂłej swojej wierze w ludzi nie wierze by KaczyĂąsy czy inni darowali sobie sponiewieranie Solorza.. poza tym nie ma ludzi ktorym aÂż tak zalezy na wyrzucenia Lisa z WydarzeĂą.. nadal ma przecieÂż swĂłj program publicystyczny.. takie teorie lepiej zachowaĂŚ dla siebie.. a nie oÂśmieszaĂŚ siĂŞ bez sensu..

Polsat nie wiele straci.. Lis starci³ ju¿ dawno swoj¹ dziennikarsk¹ wartoœÌ.. to ju¿ jest rasowy polityk.. niech idzie do Tele 5 albo do Pulsu... i buduje.. tylko co?
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kamiiloo »

stawiam ze poleci do pulsu, choĂŚ moÂżliwe jest i tvn

co do szantaÂżu no to pewnie go chceli sprawdziĂŚ, czy solorz bedzie taĂącyÂł tak jak mu zagrajÂą... robi sie nieciekawie
TVN innowacja i nowoczesność...
Nika
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Nika »

No to juÂż wiemy, Âże odeszÂła teÂż i Hania Smoktunowicz. 'Wydarzenia' straciÂły niewÂątpliwie najlepszego wydawcĂŞ i prezenterkĂŞ.
A co do Tomka Lisa, to bez dwóch zdaù jest on jednym z wybitniejszych dziennikarzy w Polsce, zawsze by³am pe³na podziwu dla jego energii i pasji z jak¹ stworzy³ 'Fakty', a tak¿e dla jego spokoju, obiektywizmu i dyplomacji z jak¹ prowadzi³ trudne rozmowy z politykami w 'Co z t¹ Polsk¹?'. Nie wyobra¿am sobie nie ogl¹daÌ jego co czwartkowych programów, a szczególnie w tak gor¹cym okresie jakim jest kampania wyborcza. No ale có¿ sta³o siê jak siê sta³o i teraz muszê uruchomiÌ moj¹ bujn¹ wyobra¿niê, by ten smutny fakt przyj¹Ì do wiadomoœci. :?
Zacznijmy zatem spekulowaĂŚ, co by byÂło gdyby...
Najlepszym miejscem moim zdaniem dla Tomka w tym momencie by³oby TVN24, trochê czasu ju¿ minê³o od jego "rozwodu" z TVN, emocje zd¹rzy³y kilkakrotnie opaœÌ, poza tym Tomek nie zamkn¹³ za sob¹ w jakiœ karygodny sposób furtki, odsy³am chocia¿by do "Nie tylko Fakty" gdzie o swoim eks pracodawcy M.Walterze, Tomek wys³awia siê dosyÌ ciep³o i z szacunkiem, a przypominam, ¿e napisa³ t¹ ksi¹zkê, tu¿ po odejœciu z TVN. A to œwiadczy tylko o jego klasie. Kolejny argument za, ¿e ten transfer by³by mo¿liwy to: Monika Olejnik, która te¿ niegdyœ z hukiem wylecia³a, i proszê bardzo z jeszcze wiêkszym hukiem i sukcesem powróci³a. :D Teraz pewnie siê spytacie, gdzie ja go w tym TVN widzê. Hmm, powiem od razu: we Faktach absolutnie nie! Tam jest Durczok i oni by siê chyba pozabijali! No, ale kto wie, kto wie.. Ale najbardziej racjonalnym wyjœciem by³oby obsadzenie Tomka z jakimœ jego autroskim programem, mog³oby to byÌ przeniesienie Co z ta Polsk¹ na ten sam dzieù i godzinê. Chocia¿ szczerze mówiac do konca sama nie wiem, bo w TVN jest tyle osobowoœci wœród dziennikarzy, tyle programów publicystycznych, ¿e trudno gdzieœ teraz Tomka upchn¹Ì. A z drugiej strony to by by³a wielka szkoda dla telewizji gdyby taki talent jak on siê zmarnowa³. No bo widzicie go w Pulsie? Ile osób ten program odbiera? Ja na pewno nie! :?
A co z tÂą HankÂą to nie wiem, pamiĂŞtam, Âże kiedyÂś mĂłwiÂła w jakimÂś wywiadzie, Âże pan Walter skÂładaÂł jej propozycjĂŞ prowadzenia serwisĂłw w TVN24. Ale teraz przy takim natÂłoku prezenterĂłw??! :roll:
W kaÂżdym bÂądz razie bĂŞdĂŞ Âśledzic losy tej dwĂłjki z zaciekawieniem, no i ÂżyczĂŞ powodzenia.
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

Lis w TVN24 przyj¹³by tylko posadê szefa stacji. W TVN go nie widzê, a zw³aszcza w "Faktach"... Wyobra¿acie sobie Durczoka i Lisa w jednym zespole? No w³aœnie. Co do Hanki, bardzo j¹ lubiê, ale niestety w TVN24 ani tymbardziej w TVN nie widzê dla niej miejsca.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

hania nie nie nie! :Pnie lubie jej ale pewnie pojdzie razem z lisem gdzieœ jako papu¿ki-nieroz³¹czki
lukasz000
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: lukasz000 »

Tomasz Lis jak dla mnie obecnie nie jest rzetelnym dziennikarzem.Co innego kiedyÂś ,kiedy pracowaÂł w Faktach, byÂł wĂłwczas dziennikarzem ktĂłry nie stawaÂł po okreÂślonej scenie politycznej przez co bardzo go lubiÂłem.OdkÂąd pracuje w Polsacie i w Co z tÂą polskÂą ?
jest zupeÂłnie odwrotnie , wystarczy obejrzeĂŚ jego program , Âżeby dowiedzieĂŚ siĂŞ ktĂłrej partii kibicuje,a moim zdaniem dziennikarz nie powinien okazywaĂŚ swojej preferencji politycznej, szczegĂłlnie w programach publicystycznych.
Jego wypowiedÂź na temat Doroty Gawryluk jest po czĂŞÂści nie stosowna i nie prawdziwa.
Lis mĂłwiÂł, Âże Gawryluk w jednym z programĂłw sprzyja PIS , akurat tego nie oglÂądaÂłem bo program A dobro Polski? prowadziÂła ona zaledwie 2 razy, ale oglÂądaÂłem Forum i zawsze chciaÂłem przyjrzeĂŚ siĂŞ jej prowadzeniu, ale nie zobaczyÂłem , Âżeby komuÂś czĂŞÂściej dawaÂła prawo gÂłosu czy to SLD czy PIS czy PO lub Samoobrona.A jeÂśli jest tak jak mĂłwi Lis to dlaczego odeszÂła z TVP skoro rzÂądziÂła by jej "ukochana" partia? , a co do jĂŞzykĂłw ktĂłre zna Gawryluk to nie wiem , bo nie jestem niÂą , ale z tego co wiadomo to napewno zna JĂŞzyk angielski, wiĂŞc nie wiem dlaczego w taki sposĂłb wyraza siĂŞ o niej Lis.
OsobiÂście teraz wolĂŞ Gawryluk niÂż Lisa bo ona nie wywyÂższ siĂŞ jak to robi On.
Kork
Początkujący
Początkujący

Post autor: Kork »

Program Lisa, w takim kszta³cie jak obecnie by³ bardzo ciekawy i niestety obawiam siê, ¿e nigdzie nie uzyska ju¿ takiego kszta³tu. W TVP zawsze bêd¹ naciski, a w TVN program ten wcale dobrze by nie wygl¹da³, bo niestety nasza ulubiona stacja jest zdecydowanie bardziej pazerna od Polsatu. Co z t¹ Polsk¹ trwa godzine z krótk¹ 4 minutow¹ przerw¹, a Teraz my 45 minut z przerw¹ 5 minutow¹, ponadto Tomek Lis w Polsacie mia³ mo¿liwoœÌ ³atwego wp³ywania na ramówkê, stworzy³ ostatnio dwa odcinki specjalne które trwa³y prawie 2 godziny z jedn¹ przerw¹ i to krótk¹. Wyobra¿acie sobie coœ takiego w TVN ?? TVN nawet 28 minutow¹ Nianie musi przerwaÌ 5 minutowym blokiem.
jamlasica
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: jamlasica »

http://www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=12210
OdwoÂłanie Lisa - decyzja polityczna czy personalna?
Zdaniem przedstawicieli mediĂłw odsuniĂŞcie Tomasz Lisa od kierowania "Wydarzeniami" Polsatu moÂże oznaczaĂŚ, Âże Zygmunt Solorz-ÂŻak ulegÂł naciskom politycznym – ale sÂą i tacy, ktĂłrzy uwaÂżajÂą, Âże byÂły inne powody tej decyzji.
- WyglÂąda to tak, jakby Zygmunt Solorz-ÂŻak przestraszyÂł siĂŞ rzÂądzÂących, choĂŚ nie mam dowodĂłw, Âże tak jest – komentuje Tomasz Sekielski, wspó³prowadzÂący ”Teraz my!” w TVN-ie. - Nie chce mi siĂŞ wierzyĂŚ w czynnik ekonomiczny, ktĂłrym tÂłumaczy siĂŞ Solorz. Nawet przy koniecznoÂści redukcji kosztĂłw nie wierzĂŞ, by z tego powodu dla kogoÂś takiego, jak Tomasz Lis, nie byÂło w ”Wydarzeniach” miejsca – dodaje.
Jerzy BaczyĂąski, redaktor naczelny ”Polityki”, rĂłwnieÂż przyznaje, Âże gdy dowiedziaÂł siĂŞ o decyzji wÂłaÂściciela Polsatu, pierwszÂą myÂślÂą, jaka mu przyszÂła do gÂłowy, byÂła: ”PiS odzyskaÂł Polsat”. - Wszyscy wiemy, Âże Tomasz Lis PiS-owi siĂŞ nie podobaÂł – mĂłwi BaczyĂąski. - A relacje Solorza z wÂładzÂą sÂą bardzo skomplikowane. Ma z niÂą liczne interesy i w zwiÂązku z tym sÂą sÂłabe punkty. Jakby powiedziaÂł prokurator Engelking: wszystkie poszlaki wskazujÂą na to, Âże ulegÂł – mĂłwi BaczyĂąski. Zaznacza jednak, Âże z drugiej strony jest to dziwne. - Za piĂŞĂŚ tygodni mamy wybory i konstelacja polityczna moÂże siĂŞ zmieniĂŚ. Zygmunt Solorz-ÂŻak przetrwaÂł juÂż tyle lat na rynku i do tej pory nie ulegaÂł takim nastrojom – dodaje BaczyĂąski.
WÂątpliwoÂści, czy decyzja Solorza-ÂŻaka ma podtekst polityczny, nie kryje Tomasz WrĂłblewski, wiceprezes Grupy Wydawniczej Polskapresse. - Z sygna³ów, jakie do mnie docieraÂły, byÂła to raczej decyzja personalna spowodowana konfliktami w zespole ”WydarzeĂą” – mĂłwi WrĂłblewski. Podobnie sÂądzi Kamila Ceran, dyrektor informacji Radia Zet: - Solorz-ÂŻak jest bardzo doÂświadczonym biznesmenem. Nie sÂądzĂŞ, by poddaÂł siĂŞ jakimkolwiek naciskom politycznym i za takÂą cenĂŞ kupowaÂł sobie krĂłtkotrwaÂły spokĂłj podczas kampanii wyborczej.
Czy decyzja wÂłaÂściciela Polsatu zaszkodzi stacji? - Nikt tak jak Tomasz Lis nie gwarantuje jakoÂści programu. Nie wiem, czy caÂły Polsat, ale ”Wydarzenia” na pewno stracÂą na jego odejÂściu – odpowiada Kamila Ceran. Tomasz Sekielski uwaÂża, Âże dla Polsatu to krok w tyÂł. - JeÂśli jakiÂś czas temu Solorz-ÂŻak postawiÂł na bardziej wymagajÂącÂą widowniĂŞ, a stacja dziĂŞki Tomaszowi Lisowi miaÂła siĂŞ staĂŚ opiniotwĂłrcza, to prestiÂż Polsatu na tym straci – kwituje Sekielski. Tomasz WrĂłblewski ma inne zdanie: - Poprzednia historia odejÂścia Lisa z TVN-u pokazaÂła, Âże duÂża stacja moÂże sobie poradziĂŚ w takiej sytuacji, a gwiazdy powinny siĂŞ uczyĂŚ pokory
Faktomaniak
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Faktomaniak »

Myslê ze Tomek Lis podj¹³ ju¿ decyzjê o tym, ¿e po¿egna siê ze stacja Solorza. I wcale mu siê nie dziwiê.... Myœle w podjeciu takiej decyzji "pomog³a ' mu jego ¿yciowa partnerka- Hanna Smoktunowicz odchodz¹c wczoraj z Wydarzeù.

A dziÂś na onecie pojawiÂł siĂŞ bardzo ciekawy artykuÂł ....
Tomasz Lis po raz pierwszy mĂłwi o swoim rozstaniu z KingÂą Rusin, miÂłoÂści do dzieci i nowym zwiÂązku z HannÂą Smoktunowicz.

Nie pamiĂŞtam, Âżebym kiedykolwiek usÂłyszaÂł o sobie sÂłowa bardziej nieprawdziwe, bardziej niesprawiedliwe, bardziej krzywdzÂące i bardziej przykre, niÂż "niedzielny ojciec" - stwierdza Tomasz Lis, zapytany w rozmowie z "VivÂą" o najwiĂŞkszÂą bzdurĂŞ, jakÂą usÂłyszaÂł ostatnio na swĂłj temat. - Kocham je absolutnie. One byÂły, sÂą i bĂŞdÂą dla mnie exequo numerem jeden - mĂłwi o swoich cĂłrkach ze zwiÂązku z KingÂą Rusin, Poli i Idze.

PiekÂło, ktĂłre dzieciom fundujÂą doroÂśli, wcale nie musi wynikaĂŚ z samego faktu rozstania - tÂłumaczy Lis swĂłj rozwĂłd z Rusin. - W wiĂŞkszym stopniu niÂż rozstanie problemem jest sytuacja, w ktĂłrej dzieci stajÂą siĂŞ narzĂŞdziem, przedmiotem w grze, kiedy prĂłbuje siĂŞ dzieci wygrywaĂŚ przeciwko komuÂś, albo, uÂżywajÂąc dzieci, prĂłbuje siĂŞ wygrywaĂŚ coÂś dla siebie - uwaÂża.

Przychodzi moment, kiedy czÂłowiek powinien siebie zapytaĂŚ, czy moÂże ÂżyĂŚ bez. Nie tylko bez kogoÂś, ale bez czegoÂś - mĂłwi dalej. - Nie mogÂłem ÂżyĂŚ bez miÂłoÂści. Nic w Âżyciu nie jest istotniejsze. W ostatecznym bilansie tak naprawdĂŞ waÂżne jest tylko tyle: czy kochaÂłem i byÂłem kochany - twierdzi.

O swoim zwiÂązku z HannÂą Smoktunowicz mĂłwi, Âże byÂł kwestiÂą przemyÂślanÂą, bo decyzji dotyczÂących Âżycia nie podejmuje impulsywnie. - WspaniaÂła - opisuje swojÂą nowÂą partnerkĂŞ. - Jest, co w codziennym Âżyciu najwaÂżniejsze, miÂła i pogodna. Jest damÂą w salonie i superbabÂą na kempingu. Jest absolutnie fantastycznÂą matkÂą, takÂą "kociÂą". MoÂże byĂŚ szczĂŞÂśliwa tylko w zwiÂązku opartym na miÂłoÂści - dodaje.

Lis nie chce jasno odpowiedzieÌ na pytanie, czy jest szczêœliwy, gdy¿ uznaje to za "rzucanie wyzwania losowi". - Mam dzieci, które uwielbiam, jestem z kobiet¹, któr¹ kocham, mam cudownych rodziców i przyjació³, mam fantastyczn¹ pracê, wiêc... Mam te¿ wiele stresów, zgryzot, pytaù i problemów - przyznaje.

O przysz³oœci mówi, ¿e chcia³by znaleŸÌ spokojniejsze miejsce na ziemi. - W okolicach Zielonej Góry jest naprawdê piêknie, a ja coraz bardziej czujê, jak bardzo jestem stamt¹d - wyznaje.
Najprawdopodobniej dziÂś o 22.30 ostatnie wydanie "Co z tÂą PolskÂą ?" w Polsacie.
NOWA ERA W TVN
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

Trzeba dzisiaj oglÂądaĂŚ Co z tÂą PolskÂą, bo zapewne bĂŞdzie to ostatnie wydanie tego programu w Polsacie. Z niecierpliwoÂściÂą czekam aÂż Tomek Lis poÂżegna siĂŞ z widzami i w niedÂługim czasie chciaÂłbym go zobaczyĂŚ z tym programem w TVN.
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

a mnie ten program nudziÂł, to studio takie jakieÂś dziwne, mam nadzieje ze nie bedzie tego na tvn wole sekielskiego i mrozowskiego
Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Kuba »

http://wiadomosci.onet.pl/1609502,11,item.html - :]. MoÂżna sie byÂło tego spodziewaĂŚ.
ODPOWIEDZ