X-Factor - edycje zagraniczne

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Pjotreeek
Początkujący
Początkujący

Re: X-Factor - edycje zagraniczne

Post autor: Pjotreeek »

Trzeciak pisze: Tak jak napisał @Pjotreeek jeśli "ratować" (chociaż nie wiem, czy to nie przesadne określenie, bo wyniki w UK są całkiem dobre) to brytyjską edycję - bo w USA chyba nie ma już co ratować jeśli chodzi o ten format.

No fakt, ale wiesz o co mi chodziło :) Może i te 7-10 milionów nie jest złe ale jak się porówna peak z finałów 2010 i 2013 to jednak te 9 milionów, które program stracił to dużo.
Simon musi wrócić, odkąd odszedł program stracił na rzetelności, naprawdę mam nadzieję że nie tylko ja to widzę, ale patrząc na castingi - teraz 90% mamy smutne historie i inne rzeczy tego typu, co ludzi tak naprawdę denerwuje. Kiedyś czegoś takiego nie mieliśmy i program radził sobie lepiej - ba, nawet produkował gwiazdy. Simon i Cheryl? Byłoby super, ale w powrót Cheryl nie uwierzę dopóki nie będzie potwierdzone. Niby pojawi się teraz na ITV w "Text Santa" (czy coś takiego) i ludzie spekulują że może to zwiastować powrót, ale pożyjemy zobaczymy :) Jednak zastanawia mnie co wtedy z Scherzy? Jakoś tak ciężko mi wyobrazić sobie panel Louis-Nicole-Cheryl-Simon, szczególnie Scherzy koło Louisa..
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Trzeciak »

FOX: Czwarta edycja "The X Factor" może się nie odbyć. Jeśli jednak dojdzie do jej realizacji, to na pewno w sporo zmienionym kształcie: http://www.reality-tv.pl/2014/01/15/usa ... -x-factor/
Pjotreeek
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pjotreeek »

I taką mam nadzieję :)
Mam wrażenie że zamieszania z Cheryl jest w tym roku więcej niż poprzednio ? CHERYL MUSI WRÓCIĆ. Ona + Simon = mamy fajnego X Factora :) Niby "zaprzeczyła" na Twitterze, ale wiemy jak działają media :)
Myślę, że jeśli będzie wręczać nagrodę na Brit Award (a tym bardziej jeśli będzie to z Dermotem) to będziemy mieli taką samą sytuację jak z Sharon :D
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Oficjalnie: ITV potwierdziła, że po trzech latach przerwy Simon Cowell wraca do jury "The X Factor" UK. 11 edycja z jurorem Cowellem zostanie wyemitowana na ITV jesienią.
felek
Bywalec
Bywalec

Post autor: felek »

Trzeciak pisze:Oficjalnie: ITV potwierdziła, że po trzech latach przerwy Simon Cowell wraca do jury "The X Factor" UK. 11 edycja z jurorem Cowellem zostanie wyemitowana na ITV jesienią.
Niedługo po tym oświadczeniu stacja FOX wydała komunikat, w którym poinformowano o anulowaniu X-Factora po 3 sezonach.
Tym samym 'era' programu w USA dobiegła końca.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Decyzja do przewidzenia. Przy tak słabych wynikach, i to w USA nie ma mowy o kontynuacji programu. Chyba obecnie jedna z największych porażek Simona Cowella.

Wiadomo także, że Louis Walsh nadal będzie jurorem brytyjskiej edycji programu.
bartek09
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: bartek09 »

Ale ciekawe jest to, że jeszcze wczoraj nazywano to "przerwą w emisji", a dziś już oficjalnie mówią, że program został skasowany :lol: Śmieszne są słowa Kevina Reilly, że nie ma X Factora bez Simona. Według mnie spokojnie można spróbować jeszcze raz za 2-3 lata. Tylko tymczasem niech faktycznie się zastanowią, jak ten program powinien wyglądać i kto powinien się w nim pojawić. Bo naprawdę ciężko mi uwierzyć, że format z takim potencjałem nie mógłby być hitem w USA. Wydaje mi się, że największe problemy tego programu zapoczątkowało zwolnienie Cheryl. To był ich ogromny błąd. Gdyby ona tam pozostała, dziś sytuacja programu mogłaby być zupełnie inna.
Trzeciak pisze:Wiadomo także, że Louis Walsh nadal będzie jurorem brytyjskiej edycji programu.
I na 99% Cheryl też. Osobiście uważam, że decyzja o jej udziale już zapadła, tylko czekają na odpowiedni moment, by ją ogłosić. A jeszcze przez jakiś czas Cheryl będzie wszystkich zwodzić. Raz napisze coś o Simonie na twitterze, raz powie, że X Factor jest dla niej przeszłością, a to znowu wrzuci zdjęcie z Dannii na instagram, potem znowu napisze, że liczy się przyszłość, a przeszłość pozostawia za sobą itd. :D Bardziej zastanawia mnie, kto będzie czwartą jurorką. Nie bardzo wyobrażam sobie Nicole i Cheryl razem, chociaż z drugiej strony, to mogłoby być ciekawe, ale dość ryzykowne. Mam tylko nadzieję, że jeśli faktycznie tak by się stało, to nie będą na siłę kreować jakiegoś konfliktu między nimi. Udział Dannii z kolei wydaje mi się bardzo mało prawdopodobny. Po co miałaby się przeprowadzać do Londynu, skoro może to samo robić w Australii?
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Jej siostra jest trenerką w "The Voice" i w edycji UK, i w edycji australijskiej ;).
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Moim zdaniem jury będzie takie jak w 7. edycji, a Nicole powie że "musi skupić się na muzyce".
TheXF
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: TheXF »

W takim razie ciekawe też czy zechcą "przenieść" X scenę z XF USA do XF UK
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Simon Cowell chce powrotu Cheryl Cole do brytyjskiego "The X Factor": http://tellymix.co.uk/reality-tv/the-x- ... eturn.html/

Na łamach Telly Mix jest więcej wypowiedzi Simona Cowella. Z nich wynika, że Gary Barlow był wg Cowella dość "nieużytecznym" jurorem. Odniósł się także do anulowania amerykańskiej edycji "The X Factor" nazywając amerykański rynek programów reality-show farsą nie mogąc zrozumieć dlaczego stacje ciągle inwestują w nowe pozycje zmieniając dotychczasowe oraz twierdząc, że tam jest przepych (także w postaci starych produkcji). Dodał także, że gdyby była jesienią 4 edycji "The X Factor" w USA - nadal byłby w niej jurorem. Widać, że wypowiedź pod wpływem goryczy, co dziwić nie powinno, bo ciężko znieść Cowellowi taką porażkę w USA: http://tellymix.co.uk/reality-tv/the-x- ... a-axe.html
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Ofcjalnie: Nicole Scherzinger nie będzie jurorką w jedenastej brytyjskiej edycji programu. Piosenkarka z bólem podejmując decyzje o odejściu z show uzasadniła swoją decyzję tym, że musi się skupić na karierze muzycznej: http://tellymix.co.uk/reality-tv/the-x- ... music.html
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Trzeciak pisze:Ofcjalnie: Nicole Scherzinger nie będzie jurorką w jedenastej brytyjskiej edycji programu. Piosenkarka z bólem podejmując decyzje o odejściu z show uzasadniła swoją decyzję tym, że musi się skupić na karierze muzycznej: http://tellymix.co.uk/reality-tv/the-x- ... music.html
Heh napisałem to kilka dni temu. I zmierza to do przywrócenia starego składu.
bartek09
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: bartek09 »

I w dodatku Simon obiecał na twitterze "some very very exciting news" w przyszłym tygodniu :) Chyba musi chodzić o Cheryl? No bo informacja o tym, że w programie pozostanie Louis chyba nie będzie "very very exciting" :D Pewnie liczą, że jeśli ogłoszą już teraz powrót Simona i Cheryl, to przyciągną więcej ludzi na castingi. Dlatego pewnie w najbliższym czasie potwierdzeni będą Cheryl i Louis, a nazwisko ostatniej jurorki chyba poznamy dopiero w maju.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Dannii Minogue potwierdziła, że nie zasiądzie w jury 11 edycji "The X Factor". Tym samym zamknięte zostały spekulacje, by siostra trenerki w "The Voice UK" i "The Voice Australia" wracała do obsady programu. Castingi jurorskie będą nagrywane w czerwcu: http://tellymix.co.uk/reality-tv/the-x- ... eback.html
ODPOWIEDZ