POLSAT

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

ratraciak pisze:A tak na marginesie to nie jest oprawa SAT1 tylko NBC.
Tak, ale nie mam NBC i napisaÂłem, Âże to wersja podobna do tej co jest aktualnie na SAT.1 . :roll:
ratraciak pisze:Mam nadziejĂŞ, Âże podniesie to poziom tego teleturnieju. Bo amerykaĂąska czy niemiecka wersja jest nieporĂłwnywalnie lepsza.
Na pewno nie podniesie. :] Jeœli zmieni¹ formu³ê to ju¿ w ogóle nie bêdzie siê liczyÌ wiedza tylko hazard, bo do tej pory aby dojœÌ do otwierania walizek trzeba by³o mieÌ jak¹s wiedzê... :roll: I w³asnie dlatego niemiecka wersja moim zdaniem jest gorsza. :roll:
ratraciak pisze:PrzydaÂłby siĂŞ nowy prowadzÂący - ktoÂś taki z nutkÂą tajemniczoÂści.
Tak, przydaÂłaby siĂŞ, ale pewnie dalej to bĂŞdzie Chajzer. :ech:
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
ratraciak
Początkujący
Początkujący

Post autor: ratraciak »

No przydaÂłby siĂŞ bo nie wyobraÂżam sobie Chajzera w nowej wersji.
Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Kajetan »

OdnoÂśnie "Grasz czy nie grasz" wszystko jasne. Nowe studio, nowa grafika, nowa formuÂła - pierwszy odcinek kolejnego sezonu teleturnieju Polsatu nadany zostanie prawdopodobnie w czwartek, 31.08 (czyli zmiana dnia emisji nam siĂŞ szykuje, kto wie czy programu nie bĂŞdÂą nadawali np jak w Stanach i Niemczech 2 razy w tygodniu?). Prowadzi - w dalszym ciÂągu - Zygmunt Chajzer.

Szkoda mimo wszystko, Âże teraz poza otwieraniem walizek quizu nie bĂŞdzie (choĂŚ nie wiem jak to dokÂładnie bĂŞdzie wyglÂądaĂŚ w nowej wersji, ale juÂż 250 osĂłb o milion walczyĂŚ nie bĂŞdzie), stawiajÂą na show i nic wiĂŞcej - mimo to "GCNG 2" pewnie siĂŞ przyjmie, Polacy lubiÂą "takie" programy :D

Fotki:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Znacznie, znacznie wiĂŞcej tutaj
OgĂłlnie to b. fajnie to wszystko siĂŞ prezentuje :)

Telewizyjnego tabloidu - bo tak Polsat nazywa "Oko na miasto" - nie poprowadzi Krystyna CzubĂłwna. Zobaczymy Raczka, Jacka KaczyĂąskiego.., SkibĂŞ - caÂły czas jestem zdania, Âże sukcesu duÂżego nie bĂŞdzie, a raczej klĂŞska 8)

Jeszcze kilka donosów: "Fala zbrodni" ma byÌ jednak kontynuowana, na "zielone œwiat³o" Polsatu czeka natomiast "Pensjonat pod Ró¿¹" - jeœli powstan¹ nowe odcinki serialu, to w telewizji zobaczymy je dopiero na prze³omie paŸdziernika/listopada.
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: salladyn »

Na temat programu wypowiadaĂŚ siĂŞ nie bĂŞdĂŞ bo po prostu nie przepadam za nim. Natomiast studio wyglÂąda milion razy lepiej od poprzedniego.
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
pawell

:o :o :o Faktycznie super siĂŞ prezentuje. :D Ale tylko studio - na temat formuÂły zdania nie zmieniĂŞ. 8) Albo moÂże siĂŞ zmieni - to zaleÂży od tego jak siĂŞ zaprezentuje u nas. :roll: Jestem bardzo ciekawy jak bĂŞdzie wygladaĂŚ ten moment gdy do prowadzÂącego zadzwoni BANK? :roll: Jak tu siĂŞ sprawdzi Chajzer? :roll: No i widaĂŚ zmieniajÂą oprawĂŞ na tÂą lepszÂą. :brawa: Podoba mi siĂŞ to logo "Grasz czy nie grasz" - wyglÂąda duÂżo lepiej niÂż poprzednie. :P JuÂż czekam na 31 sierpnia. :D

"Oko na miasto" - telewizyjny tabloid :roll: dobrze, Âże polszmat mnie uprzedziÂł tak to bedĂŞ mĂłgÂł siĂŞ uchroniĂŚ przed takim programem. :?
ratraciak
Początkujący
Początkujący

Post autor: ratraciak »

JeÂżeli chodzi o quiz to pewnie bĂŞdzie tak jak w Niemczech i Stanach, Âże spoÂśrĂłd iluÂśtam ludzi wyÂłoniÂą jednego za pomocÂą pytania. Logo jest fajne i myÂślĂŞ, Âże amerykaĂąska oprawa jest najlepsza.
podmark
Bywalec
Bywalec

Post autor: podmark »

Kajetan pisze: mimo to "GCNG 2" pewnie siĂŞ przyjmie,
Robisz z siebie niewiadomo, jak wielkiego znawcĂŞ telewizji (tak to wyglÂąda po Twoich postach), a nawet nie wiesz, Âże to nie bĂŞdzie druga, a trzecia seria "Grasz czy nie grasz" :hmm: :twisted: :P
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: salladyn »

A ty podmark nie masz na swoim koncie ani jednego posta w ktĂłrym byÂś kogoÂś nie objechaÂł :hmm: Jakby powiedziaÂła Hanna Gronkiewicz Waltz - "Podmark potrafi tylko objeÂżdÂżaĂŚ i krytykowaĂŚ. Krytyk i impotent z jedej sÂą parafii, kaÂżdy duÂżo gada Âżaden nie potrafi."
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
pawell

A szczegĂłlnie mnie... :lol2: :twisted: WracajÂąc do polszmatu:
Media Link pisze:W sierpniu na antenĂŞ Polsatu powrĂłci program ‘Interwencja’, ktĂłry przez caÂły miesiÂąc nadawany bĂŞdzie jedynie dwa razy w tygodniu – w poniedziaÂłki i Âśrody. We wtorki i czwartki widzowie stacji oglÂądaĂŚ bĂŞdÂą mogli ‘Oko na miasto’, a w piÂątki – ‘Exclusive’.

Magazyn ‘Interwencja’ w peÂłnym wymiarze (codzienne wydania od poniedziaÂłku do piÂątku) pojawi siĂŞ od wrzeÂśnia. Wtedy teÂż zajdÂą istotne zmiany w programie. ‘Interwencja’ zyska nowÂą scenografiĂŞ, oprawĂŞ graficznÂą, prowadzÂącego oraz format.

Niewiadomo, czy kontynuowany bĂŞdzie program ‘Interwencja Extra’, ktĂłry nadawany byÂł przed wakacjami w poniedziaÂłkowe wieczory. – Format jest gotowy, ale czy siĂŞ pojawi na poczÂątku wrzeÂśnia, tego na razie nie wiem – tÂłumaczy nam BogusÂław Chrabota, redaktor naczelny Polsatu, ktĂłry sprawuje nadzĂłr redakcyjny nad programem ‘Interwencja’.

Obecnie trwajÂą produkcje pilotaÂżowych odcinkĂłw piĂŞciu nowych formatĂłw publicystycznych. SÂą m.in.: policyjny program reporterski, policyjny docu – soap oraz produkcja typu docu – drama. – BĂŞdziemy, wiĂŞc mieli w czym wybieraĂŚ – mĂłwi nam Chrabota. Szczegó³ów na razie nie chce zdradzaĂŚ.

W poÂłowie sierpnia bĂŞdzie wiadomo, kiedy nowe programy wejdÂą do ramĂłwki Polsatu.
Kolejne zmiany w interwencji? Myœlê, ¿e s¹ nie potrzebane - wszystko tam jest ok. :roll: No trochê studio mi siê nie podoba, ale grafika szczególnie czo³ówka jest dobra. :roll: Ciekawe kto bêdzie tym nowym prowadz¹cym? :roll: I czy bêdzie to dodatkowa osoba czy mo¿e kogoœ zast¹pi? :mhm: :lol: Widzê, ¿e stacja Solorza te¿ chce iœÌ w kierunku programów kryminalistycznych - policyjny program reporterski, policyjny docu - soap. :lol: :roll:
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Ciekawe jak siĂŞ bĂŞdzie nazywaÂł ten program? W12 WydziaÂł ÂŚledczy? :lol2:
lonely
Początkujący
Początkujący

Post autor: lonely »

hah polsat podupada tvn wymiata :))) !
8) http://www.samw.mojeforum.net 8)
ZAPRASZAM WSZYSTKICH SERDECZNIE !
aveo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: aveo »

Jeszcze Polszmata nie przepadÂła,pĂłki Lis w niej siedzi :D
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
pawell

Sorry, ale co te gÂłupie hasÂła wnoszÂą do tematu :?: :neutral: :?

Zmiany w polszmacie:

Wirtualne Media pisze:Telewizja Zygmunta Solorza-ÂŻaka stawia na sprawdzone programy i seriale. - JesieniÂą chcemy uporzÂądkowaĂŚ to, co mamy, na nowoÂści przyjdzie czas w wiosennej ramĂłwce - mĂłwi "Dziennikowi" anonimowo osoba zwiÂązana ze stacjÂą.

Decyzja ta jest zwiÂązana ze zmianami wÂłaÂścicielskimi w stacji. Polsat jest tuÂż przed podpisaniem umowy o sprzedaÂży mniejszoÂściowego pakietu udzia³ów niemieckiemu Bertelsmannowi, o czym juÂż informowaliÂśmy w „Dzienniku". Jak siĂŞ dowiedziaÂł "Dzienik", do czasu sformalizowania transakcji telewizja nie bĂŞdzie eksperymentowaĂŚ z programem, poniewaÂż niemiecki koncern chce mieĂŚ na niego wpÂływ. Dlatego zmiany sÂą niemal kosmetyczne.

I tak jesieniÂą w Polsacie bĂŞdziemy czĂŞÂściej oglÂądaĂŚ „FalĂŞ zbrodni". Do tej pory serial z udziaÂłem MirosÂława Baki i Agnieszki Dygant emitowany byÂł w niedzielne wieczory, od wrzeÂśnia bĂŞdzie pojawiaÂł siĂŞ dwa razy w tygodniu. Zmiany zajdÂą teÂż w telenoweli „Pierwsza miÂłoœÌ".

Na antenie zostaje teÂż inna telenowela, „Samo ÂŻycie" z EdytÂą OlszĂłwkÂą w roli g³ównej. Nie wiadomo, co bĂŞdzie z serialem „Pensjonat Pod Ró¿¹". WedÂług informacji „Dziennika" prawdopodobnie zniknie z anteny. Polsat pracowaÂł teÂż nad jeszcze jednÂą telenowelÂą. Decyzji o skierowaniu jej do produkcji jednak nie podjĂŞto wÂłaÂśnie ze wzglĂŞdu na zmiany udziaÂłowe w telewizji.

NowoÂściÂą w ramĂłwce bĂŞdzie za to codzienny program „Oko na miasto", ktĂłry poprowadzÂą Tomasz Raczek, Krzysztof Skiba oraz Jacek KaczyĂąski.

WidzĂłw Polsatu ma teÂż przyciÂągn¹Ì nowy show taneczny „Lets dance". Poprowadzi go Marta „Mandaryna" WiÂśniewska.

Polsat nie rezygnuje z gwiazd, ktĂłre kojarzÂą siĂŞ ze stacjÂą. Talk-show “Kuba WojewĂłzki” nadal bĂŞdzie siĂŞ pojawiaÂł w niedzielne wieczory. Z anteny nie zniknie rĂłwnieÂż Krzysztof Ibisz, ktĂłry prowadzi teleturniej „Gra w ciemno". JesieniÂą jego program zostanie odÂświeÂżony - dostanie m.in. nowÂą scenografiĂŞ.

TakÂże program Tomasza Lisa „Co z tÂą PolskÂą?" ma pewne miejsce w polsatowskiej ramĂłwce.
No nie wielkie te zmiany, ale na wiosnĂŞ zapowiada siĂŞ "rewolucja". :roll: Jestem bardzo ciekawy co Bertelsman bĂŞdzie chciaÂł zmieniaĂŚ w telewizji Solorza. :mhm: :roll:

Wydaje mi siĂŞ, Âże po wakacjach polszmat bĂŞdzie sobie jeszcze gorzej radziÂł niÂż w okresie wiosennym. :roll: Wiele starych programĂłw, a one jakoÂś nie przyciÂągaÂły duÂżo widzĂłw. :roll: Po prostu inne telewizje na pewno zaoferujÂą coÂś lepszego. :roll:

Teraz juÂż wiem, Âże bĂŞdĂŞ czekaÂł na jesiennÂą ramĂłwkĂŞ polszmatu po to by zobaczyĂŚ: 1. Jak prezentuje siĂŞ nowe "Gasz czy nie grasz", 2. pierwszy odcinek tanecznego show Mandaryny - tu chcĂŞ oceniĂŚ program, 3. pierwszy po wakacjach odcinek "Gra w ciemno" - nie ukrywam, Âże chcĂŞ zobaczyĂŚ nowe studio. :) I chyba tyle reszta mnie raczej nie zainteresuje. :roll:
podmark
Bywalec
Bywalec

Post autor: podmark »

A ja myÂślĂŞ, Âże Polsat jednak przygotowuje jeszcze jakieÂś programy - 2 nowoÂści to za maÂło. W to, Âże zasypie nas nowymi programami nie wierzĂŞ, ale jeszcze kilka programĂłw bĂŞdzie... Poza tym, co mieliby wrzuciĂŚ na niedzielĂŞ o 20:30 ?? PrzecieÂż "Pensjonat" ma znikn¹Ì. Nawet Chrabota powiedziaÂł dla Medialinku, Âże "trwajÂą produkcje pilotaÂżowych odcinkĂłw piĂŞciu nowych formatĂłw publicystycznych. SÂą to m.in.: policyjny program reporterski, policyjny docu – soap oraz produkcja typu docu – drama. – BĂŞdziemy, wiĂŞc mieli w czym wybieraĂŚ", wiĂŞc jakieÂś coÂś bĂŞdzie :). A tak w ogĂłle, to nie wiem, co siĂŞ dzieje, Âże wszystkie gazety i serwisy medialne w Polsce zaczĂŞÂły siĂŞ tak wczeÂśnie interesowaĂŚ jesiennymi ramĂłwkami - w zeszÂłym roku tego nie byÂło. No i bardzo Âśmieszy mnie to, jak pisze siĂŞ, Âże Polsat nie przygotowuje nowoÂści, bo nie trÂąbi o tym naokoÂło, tak jak TVN...
Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Kuba »

podmark pisze:A ja myÂślĂŞ, Âże Polsat jednak przygotowuje jeszcze jakieÂś programy - 2 nowoÂści to za maÂło. W to, Âże zasypie nas nowymi programami nie wierzĂŞ, ale jeszcze kilka programĂłw bĂŞdzie... Poza tym, co mieliby wrzuciĂŚ na niedzielĂŞ o 20:30 ?? PrzecieÂż "Pensjonat" ma znikn¹Ì. Nawet Chrabota powiedziaÂł dla Medialinku, Âże "trwajÂą produkcje pilotaÂżowych odcinkĂłw piĂŞciu nowych formatĂłw publicystycznych. SÂą to m.in.: policyjny program reporterski, policyjny docu – soap oraz produkcja typu docu – drama. – BĂŞdziemy, wiĂŞc mieli w czym wybieraĂŚ", wiĂŞc jakieÂś coÂś bĂŞdzie :). A tak w ogĂłle, to nie wiem, co siĂŞ dzieje, Âże wszystkie gazety i serwisy medialne w Polsce zaczĂŞÂły siĂŞ tak wczeÂśnie interesowaĂŚ jesiennymi ramĂłwkami - w zeszÂłym roku tego nie byÂło. No i bardzo Âśmieszy mnie to, jak pisze siĂŞ, Âże Polsat nie przygotowuje nowoÂści, bo nie trÂąbi o tym naokoÂło, tak jak TVN...
A byĂŚ moÂże nowoÂści wejdÂą jesieniÂą? MyÂślĂŞ, Âże moÂżemy liczyĂŚ na jeszcze jednÂą lub dwie nowoÂści i moÂże jeden nowy serial. ResztĂŞ myÂślĂŞ zobaczymy wiosnÂą. O przygotowywaniu Riket, czy Super niani TVN teÂż mĂłwiÂł od dawien dawna :roll:
ODPOWIEDZ