[TVP1] 19.30

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

Owszem Beata Kolis mogÂła prowadziĂŚ tylko wydania w programie Kawa czy herbata - ale jednak rĂłzniÂły siĂŞ one troszeczkĂŞ od obecnych. Ulka byÂł na pewno - pamiĂŞtam go doskonale i tutaj rĂŞczĂŞ sÂłowem :P
A ta pani Z Ech tygodnia pracuje rĂłwniez jako lektor w TVP3 - czyta zapowiedzi prgramowe, filmowe etc. JuÂż dawno nie udaÂło mi siĂŞ wstaĂŚ na Echa tygodnia, ale zazwyczaj program ten nadawano ze studia WiadomoÂści. ZresztÂą sÂądzĂŞ, Âże wzorem niemieckich stacji o 19.30 na TVP3 powinna byĂŚ wersja WiadomoÂści dla osĂłb niesÂłyszÂących - tj ukoÂśne okienko z obrazem WiadomoÂści, obok osoba znajÂąca jĂŞzyk migowy - codziennie!!!!!!
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

PS>1 PAMIÊTACIE TO STUDIO PANORAMY: http://www.tvp.pl/fotopat/galeria/images/galeria_3.jpg

MoÂżna siĂŞtu dopatrzyĂŚ elementĂłw wspĂłlnych ze studiemTVN24.
tobi
Zbanowany
Zbanowany

[quote="kamuii"]2.Kiedy oni wreszcie uspokoj¹ siê z tymi dy¿urami nie doœÌ ¿e dzisiaj nastawi³am siê na Holeck¹ w porannych wydaniach a by³a prokopiuk to jeszcze znowu motaj¹ w wieczornych codziennie inaczej mogli by raz grafik ustawiÌ a nie bawiÌ siê w jakieœ roszady zeby widzów wywieœÌ w pole.No ale mo¿e to taka taktyka Warakomskiej "jak prowadz¹cy bed¹ siê zmieniaÌ jak w kalejdoskopie to mo¿e widzowie nie zauwa¿¹ jak siê ich wykopie :)" no ale zobaczymy[/quote]

Motaj¹ siê i to wszêdzie ³¹cznie z Kochanym przez wszystkich TVN-em.
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

tobi pisze:MoÂżna siĂŞtu dopatrzyĂŚ elementĂłw wspĂłlnych ze studiemTVN24.
ProszĂŞ mi wymieniĂŚ te elementy wspĂłlne ze studiem TVN24, ktĂłrych moÂżna siĂŞ dopatrzyĂŚ na tym zdjĂŞciu. Bo ja nie widzĂŞ.
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Nie, dziĂŞkuje.
Brak mi s³ów............
arrow
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: arrow »

ten pan po lewej jest wspĂłlny, wydaje mi sie ze w trakcie jednego z serwisĂłw tvn24 widzialem go w tle w newsroomie :D :arrow:
tobi
Zbanowany
Zbanowany

o...jaki dokÂładny...ja go Nie a moÂże.... Tak widziaÂłem.

Bardziej grafika-OPRAWA- mi przypomina stare studio TVN24.Te obrzeÂża czy ramki? podobnie byÂło w Âścianach-RAMACH- Âścian tvn24.PodÂświetlane paski....
arrow
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: arrow »

Tobi, prosze cie, mi to bardziej przypomina pierwsze studio kuriera na tvp3 niÂż cokolwiek z tvn24 :arrow:
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Ja na tym zdjĂŞciu nie widzĂŞ wspĂłlnego piksela ze studiem TVN24, nie mĂłwiÂąc juÂż o jakichkolwiek elementach wspĂłlnych. :D

A to do Faustusa:

Przed chwil¹ ogl¹da³em Wiadomoœci TVP, ¿eby dowiedzieÌ siê co najchêtniej ogl¹dany dziennik powie o trzêsieniu. Hmm... materia³ kiepski, nawet bardzo. A po materiale live z jakimœ dziadziem, który czyta³ z kartki! Tak, nie mówi³, tylko czyta³! I to nie jakieœ skomplikowane dane, czy nazwiska ale zdania typu: "doniczki spada³y z parapetów, a talerze ze sto³ów". Komentarz zbêdny? Prawda? Zreszt¹ Kamuii zrobi to lepiej.

W dalszej czêœci Wiadomoœci by³o coœ jeszcze ciekawszego. Jakiœ straszny i pe³ny emocj materia³. Na pocz¹tku zacz¹³em siê baÌ myœl¹c, ¿e to BUKA. Dopiero po chwili zorientowa³em siê, ¿e Pan którego g³os s³ysza³em to Mariusz MAX Kolonko...
Ostatnio zmieniony wtorek 21 wrz 2004, 19:49 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
michal
Bywalec
Bywalec

Post autor: michal »

doktorfaustus1 pisze: A ta pani Z Ech tygodnia pracuje rĂłwniez jako lektor w TVP3 - czyta zapowiedzi prgramowe, filmowe etc. JuÂż dawno nie udaÂło mi siĂŞ wstaĂŚ na Echa tygodnia, ale zazwyczaj program ten nadawano ze studia WiadomoÂści.
RzeczywiÂście ona to czyta. Chyba sobie nagram i potem Wam powiem. MoÂże kojarzĂŞ to nazwisko. Co do Ulki - chyba mnie przekonaÂłeÂś.

A poniewaÂż mnie oÂświeca z reguÂły po jakimÂś czasie wiĂŞc prostujĂŞ. Nie Piotr Trzebieszewski, nie PaweÂł Trzebiechowski, ale Tomasz BiaÂłoszewski. Wszystko inne, Âże prowadziÂł Echa Tygodnia i coÂś na TV Polonia oczywiÂście podtrzymujĂŞ :D

doktorfaustus1 pisze: ZresztÂą sÂądzĂŞ, Âże wzorem niemieckich stacji o 19.30 na TVP3 powinna byĂŚ wersja WiadomoÂści dla osĂłb niesÂłyszÂących - tj ukoÂśne okienko z obrazem WiadomoÂści, obok osoba znajÂąca jĂŞzyk migowy - codziennie!!!!!!
MajÂą codziennie PanoramĂŞ o 16.00. Wg mnie wystarczy. A jak jest w Niemczech? Tagesschau leci rĂłwnolegle do ARD z miganiem na Br3, N3 Sudwest 3 itd?
Świeże pomidory! Prosto z krzaka!
Przemek
Bywalec
Bywalec

Post autor: Przemek »

po rozmowie z moim Tat¹ dowiedzialem sie ze to studio na soboty bylo bardzo male ale byla taka dekoracje ze wygl¹da³o jak by bylo duze (jaki wlasciwie byl wtedy stó³??
Żartowałem.
tobi
Zbanowany
Zbanowany

WiadomoÂści nie oglÂądaÂłem ,ale w takim razie i dobrze. A juÂż siĂŞ przekonywaÂłem do TVP.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Moim zdaniem wÂłaÂśnie Panorama o 16.00 nie wystarcza. o 19.30 na TVP3 lecÂą jedyne w TVP telezakupy, zaraz potem jest powtĂłrka Rozmowy dnia -a przecieÂż ten czas moÂżna wykorzytaĂŚ z wiĂŞkszym poÂżytkiem.
Niestety w mojej kablówce jedynym kana³em niemieckojêzycznycm jest DW-TV. Mia³em równiez antenê satelitarn¹, ale spadaj¹cy z dachu œnieg ca³kowicie zniszczy³ konewnter a tym samym straci³em dostêp do kana³ów z Astry. Ale pamiêtam, ¿e czo³owy dziennik ARD lecia³ równolegle na kana³ach poszczególnych landów w wersji dla osób nies³ysz¹cych. Poza tym od jesieni Panorama o 16.00 trwa tylko 10 minut - nie mam ju¿ rozmowy, wiêszej analizy etc. Owszem osoby nies³ysz¹ce mog¹ korzytaÌ z internetu, ale przeciez nie wszystkich na to staÌ, a niektórych nawet na gazety.
Moim zdaniem model niemiecki powinnien byĂŚ powtĂłrzonyy w Polsce - nikt nie jest obywatelem drugiej kategorii. Owszem, duÂża liczb programĂłw (nawet Teleexpres) ma napisy, ale to wciÂąz za maÂło. Ba, kaÂżda Wieczorynka powinna byĂŚ emitowana z napisami w Telegazecie.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

AleÂż proszĂŞ ÂŁukaszu.
Przede wszytkim s¹dzê, ¿e materia³ o trzêsieniu przygotowany przez K. Nowick¹ by³ dobry, wejœcie na ¿ywo z Gdaùska te¿. Natomisat pana z Bia³egostoku chyba dobrze oceni³eœ. Ale tutaj mamy do czynienia z pewn¹ istotn¹ spraw¹. Otó¿ TVN ma zaledwie kilkunastu korespondentów w kraju. Tak wiêÌ widzowie wiedz¹, ¿e je¿eli £ódŸ to Marzanna Zieliùsk etc. Natomiast w oœrodkach regionalnych TVP pracuje oko³o 200 dziennikarzy - niestety na antenê nie trafiaj¹ najlepsi - wyj¹tek to Poznaù, Katowice, Wroca³aw i Gdaùsk. Reszta zazwyczaj lansuje szefów redakcji regionalnych programów etc - przyk³ad Bia³ystok - tan starszy pan zapewne o wszytkim tam decyduje i sam postanowi³ informowaÌ ludzi o trzêsieniu. Tak samo jest z Krakowem. Centrala z Pl. Powstùców dzwoni i mówi ze ma byÌ ktoœ na miejscu, trudno, ¿eby jednak mówi³a dok³adnie kto. PS oczywiœcie TVP mog³a daÌ tam kogoœ w stylu Batera - emocjê gwarantowane, tragizm, napiêcie, dr¿¹cy g³os i mina jak z koùca œwiata etc. Ale po co? A¿ tak wielkim wydarzeniem raczej to nie by³o.
Nie przeczĂŞ to wejÂście moÂżna byÂło poprawiĂŚ.
Ale juÂż caÂłkowicie nie rozumiem krytyki M. M. Kolonko - dzisiaj naprawdĂŞ nie byÂł showmenem, maÂło tego miaÂł ciekawe zakoĂączenie, a sam materiaÂł dokÂładnie opisywaÂł sprawĂŞ Iraku i sporu miĂŞdzy USA a ONZ. Polityka przez duÂże "P"
PS w jaki wiêc sposób ocenisz materia³ o terroryzmie Kurowskiego i o Nikiforze? TVN raczej czegoœ takiego nie puœci - ich ludzie nie potrafi¹ zrobiÌ a¿ tak dobrych materia³ów, zw³aszcza o kulturze. Nota bene w Faktach nie mówili o Nikiforze.

PS powtrzam materiaÂł Nowickej byÂł dobry - udowodniÂła, zĂŞ wstrzÂąs nie zostaÂł wywoÂłany przez ludzi, a przecieÂż moÂżna byÂło przypuszczaĂŚ jakiÂś wybuch u Rosjan. PS przed materiaÂłem byÂło wejscie na Âżywo z GdaĂąska. WidzĂŞ, Âże nie oglÂądaÂłeÂś dokÂładnie - radzĂŞ wiĂŞc oglÂądaĂŚ uwaÂżniej.
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Faustusie, mimo Twoich wyjaÂśnieĂą o tym reporterze TVP wspomniaÂłem w newsie. Wiesz przecieÂż, Âże ja nie przepuszczĂŞ takiej okazji, Âżeby skrytykowaĂŚ tv publicznÂą. Ciekawy jestem Twojego komentarza pod newsem jutro. :D
ODPOWIEDZ