Jesienna Rewolucja w Faktach
Moderator: Łukasz
Odpowiadając nt. dostosowywania się do standardów światowych. Niestety Polska nie jest pionierem w kwestii nowinek technologicznych i postępu, więc jeżeli chcemy dostać coś na poziomie, to musimy to ściągnąć od innych.
Telewizję według polskich standardów i pomysłów robiono ponad 15 lat temu, m.in. zanim powstały "Fakty". I raczej chlubny okres to nie był, a z pewnością nie w branży programów informacyjnych.

Re: Jesienna Rewolucja w Faktach
Kto wyliczy prawdopodobieństwo, że skoro mamy uruchomione nowe studio to w weekend Fakty będą prowadzone w parach ?
W nawale postów nie wiem, czy pisano już o tym - oprawę graficzną i czołówkę wykonali graficy TVN, z kolei muzykę skomponował Andrzej Smolik.
Liczą się tylko Fakty.
Ktoś już o tym wspominał 

Beata Tadla - piękno, rozum i poczucie humoru. Wszystkie cechy, które powinna mieć kobieta.
http://fakty.tvn24.pl/fakty-ekstra,80/e ... 80836.htmlczerk pisze:W nawale postów nie wiem, czy pisano już o tym - oprawę graficzną i czołówkę wykonali graficy TVN, z kolei muzykę skomponował Andrzej Smolik.
To było do przewidzenia. Szkoda, że nie zlecili przygotowania oprawy graficznej zewnętrznej firmie. Najlepiej Velvetowi. Co do muzyki - nie jest zła. Jej najsłabszy punkt to główne 4 akordy na końcu, jak ze starego filmu science-fiction. Gdyby zamiast tych akordów fajnie wkomponowano 6 akordów doskonale znanych z poprzedniej muzyki (mam nadzieję, że każdy wie o co chodzi - zanuciłbym, ale na forum ciężko to zrobićczerk pisze:W nawale postów nie wiem, czy pisano już o tym - oprawę graficzną i czołówkę wykonali graficy TVN, z kolei muzykę skomponował Andrzej Smolik.

Dzisiaj w Faktach po południu przy przejściach podczas forszpanu, był już nowy ident Faktów. Pojawiły się przerywniki, podczas których także była nowa oprawa muzyczna.
Liczą się tylko FAKTY! Codziennie o 19:00 w TVN
To są szczegóły, które na bieżąco mam nadzieję będą poprawiane. Zmieniono też dziś tło podczas łączeń na żywo.
Dziś przy początku sportu przez chwilę myślałem, że się pomylili i pokazali starą czołówkę. Stara i nowa strasznie są do siebie podobne.
Dużo było gadania, czekania wiele miesięcy, a efekt mierny.
Czołówki może nie być, jeśli jej poziom miałby być tak niski jak to 2-sekundowe intro, to nawet lepiej, że ją nas nie męczą. Motyw muzyczny jest absolutnie mdły. Grafika jest kiepska, widać tu brak pomysłu, ogólnie zrobiono chyba tak: dajmy białe belki i jeszcze maźnijmy tutaj trochę żółtym, o... a tu niebieskim i już. Jest coś nowego.
Studio jakieś takie cukierkowe... te kolory. Poprzednie studio sprawiało wrażenie bardziej profesjonalnego. Oprawa Faktów sprzed 8 lat, ta pierwotna, była lepsza niż obecna. Zapowiedź lektora jest zbędna, to nie wnosi nic praktycznego, tym bardziej, że jest po prostu kiepska. Zapowiedzi materiałów są mało dynamiczne.
Ale i tak warstwa merytoryczna jest w programie informacyjnym rzeczą poza dyskusją najważniejszą a niestety z tym nie zawsze jest dobrze.
Czołówki może nie być, jeśli jej poziom miałby być tak niski jak to 2-sekundowe intro, to nawet lepiej, że ją nas nie męczą. Motyw muzyczny jest absolutnie mdły. Grafika jest kiepska, widać tu brak pomysłu, ogólnie zrobiono chyba tak: dajmy białe belki i jeszcze maźnijmy tutaj trochę żółtym, o... a tu niebieskim i już. Jest coś nowego.
Studio jakieś takie cukierkowe... te kolory. Poprzednie studio sprawiało wrażenie bardziej profesjonalnego. Oprawa Faktów sprzed 8 lat, ta pierwotna, była lepsza niż obecna. Zapowiedź lektora jest zbędna, to nie wnosi nic praktycznego, tym bardziej, że jest po prostu kiepska. Zapowiedzi materiałów są mało dynamiczne.
Ale i tak warstwa merytoryczna jest w programie informacyjnym rzeczą poza dyskusją najważniejszą a niestety z tym nie zawsze jest dobrze.
//////////
Rewolucja to będzie wtedy, kiedy pogoda będzie przed sportem, a nie po. Bo tak się skalda, że pogody ciekaw jest każdy, natomiast sport interesuje niewielu. Ale TVN trzyma wszystkich na siłę by ten sport jednak oglądali.
Włącz Polsat czy TVP to tam też tak będziesz miał i chyba w każdej innej też tak jest.sybic pisze:Rewolucja to będzie wtedy, kiedy pogoda będzie przed sportem, a nie po. Bo tak się skalda, że pogody ciekaw jest każdy, natomiast sport interesuje niewielu. Ale TVN trzyma wszystkich na siłę by ten sport jednak oglądali.
W związku z tą dyskusją, nadmienię, że TVN parę lat temu emitował 'pogodę' przed 'sportem', lecz po kilku tygodniach, miesiącach, wrócili standardowo do układu "Fakty", sport, pogoda.
Dokładnie tak było. Ale czemu wrócili nie wiem...
A Polsatu i TVP nie oglądam.
Ale jeśli u nic jest tak samo, to zamiana tych dwóch pozycji to byłaby rewolucja.
A Polsatu i TVP nie oglądam.
Ale jeśli u nic jest tak samo, to zamiana tych dwóch pozycji to byłaby rewolucja.