[TVN] Mam talent

Miejsce na dyskusje związane z TVN Warner Bros. Discovery; dział poświęcony obecnym i archiwalnym audycjom.

Moderator: Łukasz

mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Re: Mam talent

Post autor: mojpierwszyraz »

A więc, oglądalność MT od pierwszego odcinka:
Odcinek:
pierwszy 4,2 mln widzów
drugi 4,5 mln widzów
trzeci 4,8 mln widzów
czwarty 5,5 mln widzów
piąty 5,5 mln widzów
szósty 5,35 mln widzów
siódmy (ostatni castingowy) - 5,85 mln widzów!

Dzisiaj, odcinek ósmy (8)
A więc
8 -
9 -
10 -
11 -
12 -
13 -
:D Wszystko przed nami...
tvn - latem programowo najgorsza!
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Te wyniki były już zamieszczane wielokrotnie, nie widze potrzeby wspominania o nich co tydzień. Zdania nie zaczynamy od ''a więc'' (zwracam uwagę, bo po którymś razie zaczyna to irytować)
lukis
Początkujący
Początkujący

Post autor: lukis »

Pamiętacie czy w poprzednich edycjach panel z numerem sms pojawiał się już podczas występu? bo wydaje mi się, że dopiero po występie.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

W drugiej edycji pojawiał się i podczas występu i po występie. Jak to było w pierwsze - nie pamiętam, ale chyba także, z tym że wtedy i podczas występu i po występie pokazywano tą samą "długą" belkę.
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Ogólnie mówiąc studio z diodami na wszystkich ścianach wygląda fantastycznie. Trzeba przyznać, że oprócz nowego studia brytyjskiego mamy najlepsze studio Mam Talent ;)
Super wybór wokalistek, ja czekam na Piotrka Lisieckiego, Kasie Sochacką, Damiana Skoczka, i ... SabinęJeżkę. Jednak ta pierwsza dwójka to moi faworyci. Licze na zwycięstwo jednego z nich ;)
Pawlous
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pawlous »

wczorajszy odcinek "mam talent" był świetny! chyba najlepszy live w historii polskich edycji programu. z reguły półfinały są nudne, wykonawcy zawodzą, a wczoraj miałem aż 5 kandydatów do finału - damian, me myself and i, sabina, savedra oraz mirek. troche krzywdzace bylo umieszczenie tylu dobrych uczestnikow w jednym polfinale. warto zauwazyc ze w finale na 4 uczestnikow mamy 4 wokalistow / zespoly muzyczne. o czym to swiadczy? ano o tym, ze w naszym kraju potrzebny jest program dla spiewajacych amatorów w stylu starego idola. tvn poki ma "mam talent" takiego programu nie zrobi, bo wzajemnie by sie nieco wykluczaly, polsat chyba tez nie po porazce "fabryki gwiazd" a tvp jak wiadomo nie potrafi robic dobrych muzycznych programow rozrywkowych... szkoda...
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Adrian ;P pisze:Te wyniki były już zamieszczane wielokrotnie, nie widze potrzeby wspominania o nich co tydzień. Zdania nie zaczynamy od ''a więc'' (zwracam uwagę, bo po którymś razie zaczyna to irytować)
A więc...
Powiedz mi tylko, po co marnować klawiaturę na takie bezsensowne upominanie?? Nie widzę potrzeby ;)
Takie przypominanie - wdg. mnie bardzo przydatne. Nie wiem jak według Ciebie ale może ukazać wzrosty i spadki oglądalnosci, a przy tym przysporzyć tvnfakty rozwój wątku (ostatnio to chyba w ogóle tvnfakty "umiera" - ale to tylko moje zdanie )
Rozwijając moją wypowiedź dodam, że II LIVE jest chyba jednym z najlepszych. Szkoda mi tylko trochę Damiana Skoczka - Me Myself and I wdg. mnie "nachapał się" już sławy czy tam popularności. Damian raczej nie. Co ciekawe jest on bardziej obiecujący przyszłościowo, dlatego też bardzo zirytował mnie wybór jury. No ale mówi się trudno...
Sabina Jeszka - wspaniały wokal, porównuję ją do Kasi Popowskiej. Jedna rzecz tylko mnie wręcz wkurzała, a mianowicie utwór Beyonce. Wokalistka ta ma znacznie ciekawsze numery, niż ten zaprezentowany na żywo, np. Why don't you love me?; Halo; Sweet dreams; If I were a boy itp. Dlaczego akurat ten wybór?? Nie mam pojęcia...

Ogółem mówiąc, live'y III edycji są chyba najlepsze (jeśli chodzi o realizację) w historii. I edycja prezentowała jako taki poziom. II - masakra, cięcie kosztów i tzw. chodzenie na łatwiznę. A III? Dotychczas najlepsza, w miarę dynamiczna i ciekawa.
Mam okazję oglądać Das SuperTalent na RTL. Szczerze mówiąc, to studio z panelem jurorskim jak i znane i "lubiane" "iksy" są na prawdę bardzo dobrze zrobione i przemyślane. Reszta - za równo jury jak i cała ekipa (oprócz prowadzących) wypada blado...
Kadrowania i inne loty kamer - w zależnosci od miejsca wypadają tak sobie. Castingi realizacyjnie znacznie lepsze niż w Polsce. Podsumowując jednak, to wolę ten nasz, swojski "mamtalentowy" klimacik ;)
Jest w nim to coś, co przyciąga. Fakt faktem, że dotychczas w polskiej edycji nie było faceta, który - za przeproszeniem "w dupie" nie miał jeszcze "petardy", to jednak był uwielbiany przeze mnie "Transformers", Kasia Sochacka czy Piotrek Lisiecki...

PS1. Z tym gostkiem co miał w tyłku petardę, to czysta prawda. Ale to za tydzień w RTL ;)
RTL, samstag, 20:15 ;)
PS.2 Jeśli chodzi o uwielbianego Genka Loskę - tym razem Genek dostał sie do 40-stki. Jednak odmówił stacji brania udziału w show na rzecz grania na ulicy, nie akceptując warunków proponowanych przez ekipę ;)
Kylo
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Kylo »

Pawlous pisze: warto zauwazyc ze w finale na 4 uczestnikow mamy 4 wokalistow / zespoly muzyczne. o czym to swiadczy? ano o tym, ze w naszym kraju potrzebny jest program dla spiewajacych amatorów w stylu starego idola. tvn poki ma "mam talent" takiego programu nie zrobi, bo wzajemnie by sie nieco wykluczaly, polsat chyba tez nie po porazce "fabryki gwiazd" a tvp jak wiadomo nie potrafi robic dobrych muzycznych programow rozrywkowych... szkoda...
Witam
Muszę sie zgodzić z przedmówcą, że w Polsce brakuje programu dla wokalistów. Program Idol który kiedyś pojawił się na Polsacie to była żenada i do dziś żałuję że w ogóle coś takiego było. Być może TVN jako stacja która zawsze stawiała na sprawdzone projekty, dojdzie wreszcie do wniosku że pora wykupić prawa do BrytyjskiegoThe X Factor, którego siódma edycja bije obecnie kolejne rekordy oglądalności w UK. Od trzech lat oglądam X-factor w stacji ITV i żałuję że w Polsce osoby które mają predyspozycje do spiewania nie mogą dostać takiej szansy tak jak Leona Lewis, Alexandra Burke czy zeszłoroczny finalista Joseph McElderry. Wiadomo że u nas w jury nikt nie dorówna takiej osobie jak Simon Cowell, ale i Wojewódzki z dziedziny muzyki nie jest zły, żeby tylko bardziej poważnie podszedł do takiego programu. :) Ale być może ta nasza Polska jest jeszcze za bardzo zacofana na takie programy?
Wczorajszy odcinek Mam Talent faktycznie był najlepszy, no i brawa dla Sabiny Jeszki -Rybnik rządzi! 8)
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Moimi faworytami tego odcinka byli Kamil i Krystian. Żałuję, że nie przeszli. Poziom odcinka dużo wyższy niż w ubiegłym tygodniu. Martwi mnie, że szukuje się śpiewający finał, ale może dzięki temu do kogoś dotrze, że w Polsce potrzebny jest X Factor.
a-j-p
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: a-j-p »

tragedia powoli się robi ..... już w finale jest 4 piosenkarzy i ..... nic więcej .... tragedia.
Szczerze mówiąc to jak już ostatnio widzę kogoś kto śpiewa w Mam Talent przełączam na coś innego.
Jak taki będzie skład w finale, że ponad połowa to wokaliści .... dziękuję za taki finał.
bartek09
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: bartek09 »

Liczba wokalistów jest chyba z edycji na edycję coraz większa. Co do Idola, to wcale nie był zły. Może ten polsatowski nie był idealny, ale to i tak bardzo dobry format. Jednak jego żywot już dobiega końca wraz z 10. edycją American Idol. W przyszłym roku niewątpliwie ogromny sukces osiągnie w USA 1. edycja X Factor'a. Może wtedy tvn lub jakaś inna stacja zdecyduje się na ten program. Bo z pewnością miałby oglądalność porównywalną do MT, a w dodatku poprawiłby sytuację na polskim rynku muzycznym :D. Brytyjską wersję oglądam od 2 lat i jest naprawdę genialna. I jej uczestnicy osiągają wielkie sukcesy. No ale to w końcu Wielka Brytania :) . Ciężko byłoby jej dorównać. No bo gdzie w Polsce znajdziemy drugiego Cowella czy Cheryl Cole? Jak na razie nie mam pojęcia, kto mógłby zasiadać w jury. No i studio. Jest fenomenalne! W żadnym programie na świecie nie widziałem lepszego. Swoją drogą, ciekawe czy w USA zrobią podobne, czy może jeszcze lepsze? No cóż, prędzej czy później XF na pewno pojawi się w Polsce.
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

a-j-p pisze:tragedia powoli się robi ..... już w finale jest 4 piosenkarzy i ..... nic więcej .... tragedia.
Szczerze mówiąc to jak już ostatnio widzę kogoś kto śpiewa w Mam Talent przełączam na coś innego.
Jak taki będzie skład w finale, że ponad połowa to wokaliści .... dziękuję za taki finał.
Ba ja wiem?? Trzeba przyznać, że w obecnej edycji MT oprócz Leili ja nie widzę jakiegoś wielkiego niewokalnego talentu... Uwielbiam wokalistów i wokalistki, dlatego też bardzo się ciesze ze zapowiada się iście wokalny finał... Dodam tylko, że w amerykańskim Got Talent chyba każdą edycję (podobnie zresztą jak i w Das Super Talent w Niemczech) wygrały osoby śpiewające. Także i tak mamy się czym pochwalić...
Kylo
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Kylo »

To jest normalna rzecz. Mimo że w UK mają X-factor, to w Britain's Got Talent też zawsze było mnóstwo wokalistów. Warto tez wspomnieć że pierwszą edycję wygrał śpiewak Paul Potts, zaś Susan Boyle doszła do drugiego miejsca. W Polsce to głównie ludzie zawsze głosują na śpiewajacych, bo zauważcie że jury do 40-tki stara się wybrać osoby z różnych kategorii. :) Ale nie ma co narzekać w końcu w dwóch pierwszych edycjach nie wygrali wokaliści :D
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

Mam Talent wygrywa w weekendy nadal oglądalność
Odcinek:
pierwszy 4,2 mln widzów
drugi 4,5 mln widzów
trzeci 4,8 mln widzów
czwarty 5,5 mln widzów
piąty 5,5 mln widzów
szósty 5,35 mln widzów
siódmy (ostatni castingowy) - 5,85 mln widzów!
ósmy (1 live) - 5,20 mln widzów
dziewiąty (2 live) - 5,60 mln widzów
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

W końcu ktoś nie śpiewający przeszedł Ania i Jacek super kibicowałem im od castingu gdzie dali super występ :D A Piotr to wiadomo było 8)
ODPOWIEDZ