Tomasz Lis

Dział poświęcony dziennikarzom i celebrytom, którzy nie są związani z TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kamiiloo »

a czemu poraÂżka?

jak mowi walter gwiazd ci u nas dostatek :) /czy jakos tak :P
TVN innowacja i nowoczesność...
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

DziÂś T.Lis bĂŞdzie goÂściem "Kropki nad i". :uhh:
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

OdniĂłsÂł siĂŞ natomiast do informacji o zainteresowaniu jego osobÂą przez telewizjĂŞ Piotra Waltera. - JeÂśli TVN zÂłoÂży mi propozycjĂŞ pracy, bĂŞdĂŞ nad niÂą myÂślaÂł bardzo powaÂżnie - oÂświadczyÂł.
:roll: Wydaje mi siĂŞ, Âże w ktĂłrymÂś z dziennikĂłw byÂło napisane, iz to TVN czeka na krok Lisa. :> A wiĂŞc jak tak bĂŞda czekaĂŚ na krok drugiej strony to... ekhm siĂŞ nie doczekajÂą. :roll:
POpieram pisze:DziÂś T.Lis bĂŞdzie goÂściem "Kropki nad i". :uhh:
Olejnik i Lis w jednym programie? Koniecznie trzeba to oglÂądaĂŚ. :D
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

WÂłaÂśnie rozpoczĂŞÂła siĂŞ ''Kropka nad i''. Chyba pierwszy raz Olejnik jest z jakimÂś goÂściem na ''ty''.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

ciekawe czy ujawni cos zaskakujÂącego, pani olenik umie wyciskaĂŚ
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

ZauwaÂżyliÂście jak zareagowaÂł na pytanie o to czy przechodzi do TVN i czy spotkaÂł siĂŞ z Walterem? :uhh:
Faktomaniak
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Faktomaniak »

Czy ktoÂś z forumowiczĂłw wie czy oprĂłcz TVN 24 ,dzisiejszy wywiad z Tomasz Lisem z "Kropki na i " , bedzie moÂżna jeszcze gdzieÂś zobaczyĂŚ ?
NOWA ERA W TVN
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

W caÂłoÂści na pewno nie, ale krĂłciutki fragment pewnie bĂŞdzie, albo juÂż jest na tvn24.pl
pawell

Post autor: pawell »

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

trzeba przyznac Âże mÂądrze prawi, widzi co sie dzieje-smutne to troche
Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Ja zwrĂłciÂłem uwagĂŞ na dwie rzeczy:
  • gdy pytaÂła o Waltera i o to, czy chce pracowaĂŚ dla TVN, Lis odpowiedziaÂł mniej wiĂŞcej "powróÌmy do tematu"

"widziaÂłem na pasku w naszej stacji.... yyyy.... waszej oczywiÂście"
:D

Mam nadziejĂŞ, ze to dobry znak.[/color]
Nika
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Nika »

Kuba pisze:

"widziaÂłem na pasku w naszej stacji.... yyyy.... waszej oczywiÂście"
[/list]
:D

Mam nadziejĂŞ, ze to dobry znak.
No w³asnie te¿ to widzia³am na pasku przez moment i potem te¿ pod koniec Monika jeszcze raz spyta³a :" w naszej czy waszej stacji". Lis odpowiedzia³:" w waszej", ale po dzisiejszym myœlê te¿, ¿e to tylko kwestia czasu by zacz¹³ mówiÌ:"w naszej" :D
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Tomasz Lis wraca do TVN?
Kontrakt, który Tomasz Lis mia³ podpisany ze stacj¹ Polsat zakazuje mu podjêcia pracy u konkurencji przez najbli¿sze pó³ roku. Umowa nie zabrania mu jednak wystêpów goœcinnych i z tego prawa dziennikarz skorzysta³, przyjmuj¹c zaproszenie do "Kropki nad i" 24 wrzeœnia.

Przy okazji udzia³u w programie Moniki Olejnik Tomasz Lis spotka³ siê ze swoimi starymi wspó³pracownikami, z którymi rozsta³ siê w 2004 roku (razem przepracowali siedem lat). Dziennikarz deklaruje, ¿e szuka pracy i nie zamierza robiÌ sobie wakacji. - Bêdê próbowa³ funkcjonowaÌ w mediach i nie chcê byÌ politykiem. Szukam pracy - mówi wyraŸnie.

Stacja TVN nie wyklucza ponownego zatrudnienia dziennikarza. - Wiem, ¿e z powodów prawnych Tomasz Lis przez najbli¿sze pó³ roku nie mo¿e prowadziÌ ¿adnego programu w konkurencyjnej stacji - mówi dyrektor programowy TVN Edward Miszczak. ByÌ mo¿e w najbli¿szych miesi¹cach dziennikarz bêdzie pojawia³ siê na antenie stacji czêœciej jako goœÌ.

Zaledwie w zeszÂłym tygodniu prezes TVN Piotr Walter powiedziaÂł "Dziennikowi", iÂż chĂŞtnie rozwaÂży ofertĂŞ Lisa, jeÂżeli ten mu jÂą zÂłoÂży.

Tomasz Lis ma rĂłwnieÂż inne plany. Jest szansa, iÂż program "Co z tÂą PolskÂą?" doczeka siĂŞ wersji internetowej. - Jest pomysÂł, abym prowadziÂł program w sieci. To nic pewnego, ale jeÂśli siĂŞ uda, emisja bĂŞdzie w najbliÂższy lub kolejny czwartek - mĂłwi dziennikarz.

Lis rozsta³ siê z Polsatem po tym, jak stacja zadecydowa³a siê po³¹czyÌ swój serwis informacyjny z powstaj¹cym kana³em TV Biznes i odsun¹Ì go od kierowania "Wydarzeniami". Zarz¹d t³umaczy³ sw¹ decyzjê potrzeb¹ "racjonalizacji kosztów". Media spekulowa³y jednak, ¿e prawdziwe powody odsuniêcia Lisa by³y polityczne, poniewa¿ jako publicysta Lis jest krytykiem PiS.
Jakoœ nie widzê ju¿ Lisa w tvn. W ''Faktach'' jest ju¿ Durczok, a ja obu panów sobie w jednym programie nie wyobra¿am. Programy publicystyczny s¹ 2 i myœlê, ze to wystarczy. Wiem jednak, ¿e dla wielu osób mi³o by³oby Lisa zobaczyÌ w ''Faktach'' na 10-lecie programu. Ale niestety jeszcze ma pó³roczny zakaz pracy u konkurencj¹.
maxxx

Post autor: maxxx »

Lis w "Gazecie Wyborczej"

Od czwartku autorski program Tomasza Lisa "Co z t¹ Polsk¹", emitowany dot¹d w telewizji Polsat, bêdzie siê ukazywa³ w internecie na stronach "Wyborczej" - ujawnia "Rzeczpospolita". Prawa do programu, ³¹cznie z nazw¹, logo i opraw¹, nale¿¹ do dziennikarza.
ÂŹrĂłdÂło: http://www.dziennik.pl

W sumie to trochê nietypowe-ale jak by³o wy¿ej napisane ma zakaz pó³roczny wi¹zania siê z kims innym-w sensie telewizji.
Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 85469.html

dokÂładnie tutaj jest zapowiedÂź programu, lis pokazuje Âże medialnie nie zamierza umierac
ODPOWIEDZ