OdniĂłsÂł siĂŞ natomiast do informacji o zainteresowaniu jego osobÂą przez telewizjĂŞ Piotra Waltera. - JeÂśli TVN zÂłoÂży mi propozycjĂŞ pracy, bĂŞdĂŞ nad niÂą myÂślaÂł bardzo powaÂżnie - oÂświadczyÂł.
Wydaje mi siĂŞ, Âże w ktĂłrymÂś z dziennikĂłw byÂło napisane, iz to TVN czeka na krok Lisa. :> A wiĂŞc jak tak bĂŞda czekaĂŚ na krok drugiej strony to... ekhm siĂŞ nie doczekajÂą.
POpieram pisze:DziÂś T.Lis bĂŞdzie goÂściem "Kropki nad i". :uhh:
Olejnik i Lis w jednym programie? Koniecznie trzeba to oglÂądaĂŚ.
"widziaÂłem na pasku w naszej stacji.... yyyy.... waszej oczywiÂście"
[/list]
Mam nadziejĂŞ, ze to dobry znak.
No w³asnie te¿ to widzia³am na pasku przez moment i potem te¿ pod koniec Monika jeszcze raz spyta³a :" w naszej czy waszej stacji". Lis odpowiedzia³:" w waszej", ale po dzisiejszym myœlê te¿, ¿e to tylko kwestia czasu by zacz¹³ mówiÌ:"w naszej"
Kontrakt, który Tomasz Lis mia³ podpisany ze stacj¹ Polsat zakazuje mu podjêcia pracy u konkurencji przez najbli¿sze pó³ roku. Umowa nie zabrania mu jednak wystêpów goœcinnych i z tego prawa dziennikarz skorzysta³, przyjmuj¹c zaproszenie do "Kropki nad i" 24 wrzeœnia.
Przy okazji udzia³u w programie Moniki Olejnik Tomasz Lis spotka³ siê ze swoimi starymi wspó³pracownikami, z którymi rozsta³ siê w 2004 roku (razem przepracowali siedem lat). Dziennikarz deklaruje, ¿e szuka pracy i nie zamierza robiÌ sobie wakacji. - Bêdê próbowa³ funkcjonowaÌ w mediach i nie chcê byÌ politykiem. Szukam pracy - mówi wyraŸnie.
Stacja TVN nie wyklucza ponownego zatrudnienia dziennikarza. - Wiem, ¿e z powodów prawnych Tomasz Lis przez najbli¿sze pó³ roku nie mo¿e prowadziÌ ¿adnego programu w konkurencyjnej stacji - mówi dyrektor programowy TVN Edward Miszczak. ByÌ mo¿e w najbli¿szych miesi¹cach dziennikarz bêdzie pojawia³ siê na antenie stacji czêœciej jako goœÌ.
Zaledwie w zeszÂłym tygodniu prezes TVN Piotr Walter powiedziaÂł "Dziennikowi", iÂż chĂŞtnie rozwaÂży ofertĂŞ Lisa, jeÂżeli ten mu jÂą zÂłoÂży.
Tomasz Lis ma rĂłwnieÂż inne plany. Jest szansa, iÂż program "Co z tÂą PolskÂą?" doczeka siĂŞ wersji internetowej. - Jest pomysÂł, abym prowadziÂł program w sieci. To nic pewnego, ale jeÂśli siĂŞ uda, emisja bĂŞdzie w najbliÂższy lub kolejny czwartek - mĂłwi dziennikarz.
Lis rozsta³ siê z Polsatem po tym, jak stacja zadecydowa³a siê po³¹czyÌ swój serwis informacyjny z powstaj¹cym kana³em TV Biznes i odsun¹Ì go od kierowania "Wydarzeniami". Zarz¹d t³umaczy³ sw¹ decyzjê potrzeb¹ "racjonalizacji kosztów". Media spekulowa³y jednak, ¿e prawdziwe powody odsuniêcia Lisa by³y polityczne, poniewa¿ jako publicysta Lis jest krytykiem PiS.
Jakoœ nie widzê ju¿ Lisa w tvn. W ''Faktach'' jest ju¿ Durczok, a ja obu panów sobie w jednym programie nie wyobra¿am. Programy publicystyczny s¹ 2 i myœlê, ze to wystarczy. Wiem jednak, ¿e dla wielu osób mi³o by³oby Lisa zobaczyÌ w ''Faktach'' na 10-lecie programu. Ale niestety jeszcze ma pó³roczny zakaz pracy u konkurencj¹.
Od czwartku autorski program Tomasza Lisa "Co z t¹ Polsk¹", emitowany dot¹d w telewizji Polsat, bêdzie siê ukazywa³ w internecie na stronach "Wyborczej" - ujawnia "Rzeczpospolita". Prawa do programu, ³¹cznie z nazw¹, logo i opraw¹, nale¿¹ do dziennikarza.