Oprawa graficzna i dźwiękowa TVN24
Moderator: Łukasz
Re: Oprawa graficzna i dźwiękowa TVN24
są gdzieś w internecie do pobrania dźwięki z 15:00 na żywo i obecne dźwięki ze Szkła Kontaktowego?
Pojawiła się nowa oprawa graficzna zapowiedzi pojedynczych programów
Coraz więcej używane jest odświeżone logo stacji... niestety.
Dlaczego niestety? Akurat lekka zmiana kolorystyczna z granatu na niebieski i nowy gradient moim zdaniem nieco unowocześniły logo stacji.
A moim zdaniem jest ono teraz za mało poważne, jak na stację informacyjną. Jest takie... nie mogę znaleźć odpowiedniego słowa, trochę może dziecięce... zbyt lekkie.
Zgadzam się w 100%. To odświeżone logo wygląda moim zdaniem nieestetycznie. To koło z napisem TVN jest za duże.r_r16 pisze:A moim zdaniem jest ono teraz za mało poważne, jak na stację informacyjną. Jest takie... nie mogę znaleźć odpowiedniego słowa, trochę może dziecięce... zbyt lekkie.
-
- Czasem tu wpada
Dlatego idealnie pasuje do obecnej TVN 24. Poważne loga, pozostawmy poważnym stacjom. TVN 24 już nigdy taką nie będzie.r_r16 pisze:A moim zdaniem jest ono teraz za mało poważne, jak na stację informacyjną. Jest takie... nie mogę znaleźć odpowiedniego słowa, trochę może dziecięce... zbyt lekkie.
-
- Czasem tu wpada
Na nowych belkach pod nazwiskami dziennikarzy TVN 24 pojawiać się będą twitterowe nicki - nieoficjalnie.
-
- Początkujący
Masz jakąś fotkę z prób grafiki, albo wiesz jak to wygląda?
5 lat na forum 
Na innym forum także @brk

Na innym forum także @brk
To będzie nowa grafika ekranowa?!
Byle bez safe-area!!!

Byle bez safe-area!!!
To wydaje się dość oczywiste. Dla mnie nadchodząca jasień w TVN24 to: nowe studio, nowa oprawa graficzna, nowa ramówka i ewentualnie TVN24 HD. Zresztą ta grafika też pewnie jest już przygotowywana pod kątem HD. Mam tylko nadzieję, że będzie to coś całkiem nowego i oryginalnego, a nie modyfikacja obecnej oprawy, bo ta już mi się trochę znudziłaavatar pisze:To będzie nowa grafika ekranowa?!

A pomysł z wyświetlaniem twitterowych nicków wydaje się dość naturalny, skoro tak wielu dziennikarzy stacji udziela się na twitterze. Będzie jak w Sky News

Pamiętam jak startował portal http://www.tvn24.pl. Wówczas to ci bardziej popularni dziennikarze dostali swoje blogi. Każdy dodał po kilka wpisów i... działalność wygasła. Przypuszczam, że tak samo będzie z Twitterem. Każdemu każą założyć konto, dodadzą po parę wpisów i przestaną wchodzić. Wielu dziennikarzy TVN24, wbrew temu co pisali poprzednicy, tam się regularnie nie udziela. I wcale się temu nie dziwię, bo lepiej mieć prywatny profil na Fejsie dla znajomych aniżeli całą dobę się użerać polityką na Twitterze.bartek09 pisze:A pomysł z wyświetlaniem twitterowych nicków wydaje się dość naturalny, skoro tak wielu dziennikarzy stacji udziela się na twitterze.
-
- Fan Forum
- Kontakt:
:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:miwaszkiewicz pisze:Na nowych belkach pod nazwiskami dziennikarzy TVN 24 pojawiać się będą twitterowe nicki - nieoficjalnie.
Skąd Wy macie takie bzdury w swoich głowach

-
- Czasem tu wpada
Informacja od osoby związanej z produkcją TVN 24. Na świecie to standard.