Jesienna Rewolucja w Faktach
Moderator: Łukasz
Re: Jesienna Rewolucja w Faktach
Po ostatnich problemach chociażby z zegarem, to można było się trochę domyśleć, że dzisiejsza zmiana była podyktowana problemami z komputerem.
Faktczerk pisze:Ale ja nie do tego się odniosłem, sam też zastanawiałem się, czemu takie otwarcie dziś było, chodziło mi o tę wypowiedź:
Z powodu małych problemów technicznych? Te małe problemy zmieniły całe wydanie Faktów!
To zabrzmiało tak dramatycznie, jakby nadali dziś co najmniej z wirutala z tymi szaro-granatowymi smugami

Na http://www.facebook.com/Fakty.TVN rozpoczęto nowy cykl "Faktopeida"- różne ciekawostki z newsroomu:

Wszystko wróciło do normy - był zegar (bez wpadki!
), forszpan sprzed ekranu, a Justyna oczywiście zaprosiła na facebooka po swojemu 

Liczą się tylko Fakty.
I było to bardziej naturalne. "bo warto wiedzieć więcej" z ust prezenterów brzmi sztucznie.
http://www.youtube.com/watch?v=CPBUpob8 ... re=related
Taki ekran w Faktach to byłby wypas.

http://www.youtube.com/watch?v=CPBUpob8 ... re=related
Taki ekran w Faktach to byłby wypas.

Ponieważ "Jesienna Rewolucja w Faktach" trochę już gości na ekranach mogę powiedzieć, że o ile w dniu premiery miałem mieszane uczucia co do Faktów to dzisiaj mam tylko pozytywne odczucia związane z nową formułą. Po "warto wiedzieć więcej" dodałbym tylko zoom na prezentera przy stole tak jak to było wcześniej. Grafikę mogliby wyświetlać również na videowall'u tak jak to jest w Wydarzeniach Polsatu, urozmaiciłoby to cały program.
FpF prezentują się ŚWIETNIE! Porankowe studio to super tło dla tego programu a loty kamery tylko uprzyjemniają oglądanie.
Niestety pochwalić nie mogę ekipy odpowiedzialnej za FpP, po prostu źle się to ogląda. Mogli zrobić tło takie jak w głównym wydaniu programu albo chociaż dać kadrowanie na reżyserkę co wyglądałoby moim zdaniem o wiele lepiej. Przerywniki niby są ale co z tego jak kamera stoi w miejsu. O_o
FpF prezentują się ŚWIETNIE! Porankowe studio to super tło dla tego programu a loty kamery tylko uprzyjemniają oglądanie.
Niestety pochwalić nie mogę ekipy odpowiedzialnej za FpP, po prostu źle się to ogląda. Mogli zrobić tło takie jak w głównym wydaniu programu albo chociaż dać kadrowanie na reżyserkę co wyglądałoby moim zdaniem o wiele lepiej. Przerywniki niby są ale co z tego jak kamera stoi w miejsu. O_o
Pełna zgoda.avatar pisze:Grafikę mogliby wyświetlać również na videowall'u tak jak to jest w Wydarzeniach Polsatu, urozmaiciłoby to cały program.
Tło jak w głównym wydaniu? Moim zdaniem to zły pomysł. Przyznam, że obecne tło mi nawet nie przeszkadza, bo jednak na tle całego TVN24 się wyróżnia. Natomiast bardziej oczekiwałbym zmiany formuły programu - skrócenie do 60 minut i zajmowanie się bardziej poważnymi tematami niż "teleserwisowymi".avatar pisze:Niestety pochwalić nie mogę ekipy odpowiedzialnej za FpP, po prostu źle się to ogląda. Mogli zrobić tło takie jak w głównym wydaniu programu albo chociaż dać kadrowanie na reżyserkę co wyglądałoby moim zdaniem o wiele lepiej. Przerywniki niby są ale co z tego jak kamera stoi w miejsu. O_o
Muszę powiedzieć, że z dnia na dzień nowa oprawa dźwiękowa coraz bardziej mi się podoba.
http://fakty.tvn24.pl/fakty-ekstra,80/t ... 81710.html - lubiany czy nielubiany lektor Faktów TVN ujawniony to Piotr Zworski

Fajnie, że nie ma już hasła "bo warto wiedzieć więcej".
Zastanawia mnie jeszcze muzyka w czasie lotu kamerowego przed ostatnim materiałem. Na końcu tej muzyki słychać jakieś skrzypienie czy coś w tym stylu. Normalnie jak w jakimś horrorze
.
Zastanawia mnie jeszcze muzyka w czasie lotu kamerowego przed ostatnim materiałem. Na końcu tej muzyki słychać jakieś skrzypienie czy coś w tym stylu. Normalnie jak w jakimś horrorze

-
- Czasem tu wpada
Pierwotnie miała być inna czołówka. Może inaczej - w ogóle miała być czołówka. A lektor lepiej pasowałby w momencie, kiedy prowadzący idzie do stołu. Co nie zmienia faktu, że zmiana w "Faktach" na lepsze.
A Durczok dalej używa tego hasła. Jak komu wygodnie, chyba.~ pisze:Fajnie, że nie ma już hasła "bo warto wiedzieć więcej".
Dzisiaj w Faktach widoczne było nie zsynchronizowanie strony lewej videowallu z prawą, szczególnie przy błysku na globie. Prawa strona była lekko opóźniona.
No to fajnie się dzisiaj zaczęło... Jak mgła, to mgła. Biało! 

Liczą się tylko FAKTY! Codziennie o 19:00 w TVN
Chyba mają od wczoraj problem z tą podwieszaną kamerą.