Tomasz Lis
Moderator: Łukasz
no taka jest prawda, najlepszym dziennikarzem to on byÂł przed odejÂściem z TVNredix pisze:Trzeba zmieniĂŚ temat na Tomasz Lis – byÂły najlepszy dziennikarz telewizyjny. Dziennikarzem to on juÂż nie jest, moÂże siĂŞ mylĂŞ ale dziennikarz nie ma prawa mĂłwiĂŚ na kogo mam glosowaĂŚ. I on jest obiektywny ??
swojÂą drogÂą nie wyobraÂżam sobie jego pracy w stacji w ktĂłrej pracuje Kinga Rusin
W poniedziaÂłek T.Lis poprowadzi specjalne powyborcze wydanie "Poranka" w TOK FM. ZastÂąpi JaninĂŞ ParadowskÂą, ktĂłra w niedzielĂŞ bĂŞdzie prowadziÂła wieczĂłr wyborczy.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Lis kandydatem na szefa "Dziennika" ?:
ÂŹrĂłdÂło: onet.pl
Kierownictwo niemieckiego koncernu Axel Springer rozwaÂża zmianĂŞ na stanowisku redaktora naczelnego polskiego "Dziennika" - dowiedzieliÂśmy siĂŞ nieoficjalnie. Roberta Krasowskiego miaÂłby zastÂąpiĂŚ Tomasz Lis, ktĂłry przez centralĂŞ Springera jest bardzo dobrze oceniany.
Jak wynika z informacji "Press", centrala Axela Springera w Hamburgu jest juÂż po wstĂŞpnych rozmowach z Tomaszem Lisem. Kierownictwo koncernu zna go z wczeÂśniejszych spotkaĂą, gdy Lis byÂł jeszcze w zarzÂądzie Telewizji Polsat, a Springer prowadziÂł rozmowy z szefami stacji o kupnie czĂŞÂści udzia³ów w niej. Teraz Axel Springer zaproponowaÂł Lisowi przejĂŞcie kierownictwa nad ”Dziennikiem”. Przy czym rozwaÂżane sÂą ró¿ne scenariusze: Âże Tomasz Lis zostaje naczelnym ”Dziennika”, a Robert Krasowski pierwszym zastĂŞpcÂą bÂądÂź szefem dodatku ”Europa”, albo Âże Lis otrzyma stanowisko wydawcy ”Dziennika” i w ten sposĂłb bĂŞdzie sprawowaÂł nadzĂłr nad gazetÂą.
Ponadto miaÂłby wejœÌ do zarzÂądu Axel Springer Polska. JeÂżeli bowiem Springer kupi udziaÂły w Polsacie, bĂŞdzie potrzebowaÂł w polskim oddziale osoby znajÂącej siĂŞ na rynku telewizyjnym. WedÂług naszych informacji nie zmieni siĂŞ za to redaktor naczelny nale¿¹cego teÂż do Axel Springer ”Faktu”, ktĂłrym jest Grzegorz Jankowski (peÂłni teÂż funkcjĂŞ wydawcy ”Dziennika”).
Rzeczniczka prasowa koncernu Edda Fels pytana o Lisa powiedziaÂła nam, Âże nie komentuje spekulacji. Podobnie zareagowaÂł redaktor naczelny ”Dziennika” Robert Krasowski: - Nie komentujĂŞ plotek – powiedziaÂł nam tylko. Ale w warszawskiej siedzibie Axel Springer mĂłwi siĂŞ o rozmowach wydawnictwa z Lisem. PotwierdzajÂą je takÂże znajomi dziennikarza. On sam zapytany o sprawĂŞ poprosiÂł o telefon póŸniej, ale juÂż go nie odebraÂł.
ÂŹrĂłdÂło: onet.pl
W a Âł a t O m a s z o w i L i S o w iPtr15 pisze:Lis kandydatem na szefa "Dziennika" ?
tvn24.pl pisze:Drugie wydanie dzisiejszego "Dziennika", strona 15, dziaÂł "ÂŚwiat". Pierwsze litery kolejnych wersĂłw artykuÂłu "Rice krytykuje MoskwĂŞ za szantaÂż gazowy" ukÂładajÂą siĂŞ w niezbyt elegancki, ale jednoznaczny komunikat: "waÂła Tomaszowi Lisowi". Przypadek? Tak twierdzi szef dziaÂłu zagranicznego gazety.

''Dziennik'' przeprosiÂł Tomasza Lisa
ÂźrĂłdÂło: wirtualnemedia.plZarzÂąd Axel Springer Polska oraz redaktor naczelny 'Dziennika' przeprosili Tomasza Lisa za publikacjĂŞ w Âśrodowym wydaniu gazety w ktĂłrej pojawiÂł siĂŞ zaszyfrowany przekaz "WaÂła tOmaszowi LiSowi".
- Publikacja w Âśrodowym 'Dzienniku', ktĂłrej pierwsze litery ukÂładaÂły siĂŞ w komunikat dotyczÂący Tomasza Lisa, ukazaÂła siĂŞ bez zgody kierownictwa Dziennika. Nie odpowiada ona standardom przyjĂŞtym w wydawnictwie Axel Springer Polska. ZarzÂąd ASP oraz Redaktor Naczelny Dziennika wyraÂżajÂą ubolewanie z powodu zaistniaÂłej sytuacji - czytamy w oÂświadczeniu przesÂłanym w czwartek portalowi Wirualnemedia.pl.
Jak podaje redakcja gazety do Lisa zostaÂły skierowane osobne przeprosiny.
W ÂśrodĂŞ warszawskie wydanie Dziennika w dziale ÂŚwiat w artykule "Rice krytykuje MoskwĂŞ za szantaÂż gazowy" pojawiÂł siĂŞ ukryty przekaz mogÂący obraziĂŚ dziennikarza. Pierwsze litery w drugiej i trzeciej szpalcie tekstu ukÂładaÂły siĂŞ w komunikat "WaÂła tOmaszowi LiSowi".
Dziœ pojawi³a siê wiadomoœÌ, ¿e Tomasz Lis jest w trakcie negocjacji z TVN dotycz¹cych swojego programu. Nie zdziwiê siê, jeœli jego tytu³ bêdzie brzmia³ "Co z Polsk¹?".
Jeœli ju¿ Lis mia³by swój program w TVN to nazywa³by siê tak samo jak w Polsacie przecie¿ jest to autorski program Lisa , tak samo jak program Wojewódzkiego. Natomiast jeœli TVN przyj¹³by Lisa to moim zdaniem by³by wielki b³¹d , gdy¿ TVN nadal uchodzi za stacjê obiektywn¹ , natomiast jak wiemy Lis straci³ swoj¹ wiarygodnoœÌ jeœli chodzi o obiektywizm , chocia¿by ostatnio podczas "ró¿ Gali" przedstawiaj¹Ì W³adys³awa Bartoszewskiego(wybitn¹ postaÌ) , sformu³owa³ kilka zdaù nie jak dziennikarz , lecz polityk mówi¹c , ¿e Gdyby w Polsce wybory wygra³a inna Partia to na nastêpny dzieù Bartoszewski musia³by emigrowaÌ , a w Polsce skoùczy³aby siê demokracja. Chyba taka rzecz dziennikarzowi nie przystoi jeœli chce siê byÌ obiektywnym i wiarygodnym. Nigdy nie spotka³em Moniki Olejnik , Sekielskiego , Rymanowskiego, Morozowskiego ¿eby wyg³aszali wprost swoje opinie na temat polityki.
A Lis faktycznie ma jakiÂś z sobÂą problem ,on nie wie kim chce byĂŚ Politykiem czy dziennikarzem .
A Lis faktycznie ma jakiÂś z sobÂą problem ,on nie wie kim chce byĂŚ Politykiem czy dziennikarzem .
Tomek jednak nie bĂŞdzie ani redaktorem naczelnym ''Dziennika'', ani nie wrĂłci do TVN - znalazÂł nowÂą pracĂŞ
LiczĂŞ, Âże bĂŞdzie czĂŞstym goÂściem takich program TVN24 jak ''LoÂża prasowa'' czy ''Skaner polityczny''

ÂźrĂłdÂło: onet.plTomasz Lis zostaÂł doradcÂą zarzÂądu wydawnictwa Edipresse Polska SA - informuje Presserwis.
- Bierze udziaÂł w pracach konsultacyjnych, ale nie mogĂŞ ujawniaĂŚ zakresu jego obowiÂązkĂłw - mĂłwi Zbigniew NapieraÂła, prezes wydawnictwa. Jak siĂŞ nieoficjalnie dowiedzieliÂśmy, Lis ma doradzaĂŚ przy jednym z nowych projektĂłw Edipresse.
LiczĂŞ, Âże bĂŞdzie czĂŞstym goÂściem takich program TVN24 jak ''LoÂża prasowa'' czy ''Skaner polityczny''