Polityka :)

Dyskusje o wszystkim, m.in. radiu, internecie i prasie.

Moderator: Łukasz

sybic
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: sybic »

POpieram pisze:
TVN_FAN pisze:No to co robimy sondĂŞ czy 21 paÂździernika pĂłjdziemy gÂłosowaĂŚ :?:
Pewnie pójdziemy, ale konsekwencje wczeœniejszych wyborów bêd¹ powa¿ne. Dziœ "¯ycie Warszawy" pisze, ¿e przedterminowe wybory uniemo¿liwi¹ organizacjê Euro 2012. Tutaj szczegó³y - >>KLIK<<
Tak uwaÂża koordynator ds. budowy stadionĂłw na Euro 2012, pan MichaÂł Borowski.
Ale i na to jest rada - trzeba zmieniĂŚ koordynatora :)
Dorotka969
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Dorotka969 »

ja chcê iœÌ 21 paŸdziernika na wybory :) b nic tutaj z takim sk³adem rz¹du nie mo¿na zrobiÌ...
sybic
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Dorotka969 pisze:ja chcê iœÌ 21 paŸdziernika na wybory :) b nic tutaj z takim sk³adem rz¹du nie mo¿na zrobiÌ...
A z przyszÂłym skÂładem, uwaÂżasz, Âże coÂś da siĂŞ zrobiĂŚ?
Wygra PO, a PiS wepchnie go w objĂŞcia SLD i.. powstanie nastĂŞpna koalicja wstydu.
BĂŞdzie podobnie.
Dorotka969
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

ogĂłlnie to ja uwaÂżam, Âże nic nie da siĂŞ zrobiĂŚ z tymi ludzki, ktĂłrzy sÂą w rzÂądzie... ale wole wybory niÂż takie akcje, ktĂłre dziejÂą siĂŞ teraz ;/
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Sk¹din¹d nie wszystko zale¿y od stadionu w Warszawie. O W³ochach raczej nie ma mowy. My musimy zorganizowaÌ tê imprezê. A oprócz nas jest jeszcze Ukraina. Szczerze mówi¹c, mam wra¿enie, ¿e Borowski nieco biadoli. Jedyne co naprawdê mo¿e siê nie powieœÌ, to bêd¹ca pod wieloma znakami zapytania inwestycja w Warszawie. Oprócz tego maj¹ byÌ 2 stadiony rezerwowe, które z powodzeniem mog¹ przej¹Ì mecze z Warszawy. I wspomniana wczeœniej Ukraina. Inni z tego co wiem te¿ nie mogli zd¹¿yÌ na czas.

Owszem, Polska bardzo Âźle zabiera siĂŞ do tego wszystkiego. Ale bez przesady... Pan koordynator raczej boi siĂŞ stracenia wygodnego fotela.
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

Dorotka969 pisze:ogĂłlnie to ja uwaÂżam, Âże nic nie da siĂŞ zrobiĂŚ z tymi ludzki, ktĂłrzy sÂą w rzÂądzie...
Nie jestem sympatykiem PiS (jak widaÌ to moim nicku), ale jeœli spojrzymy na obecn¹ koalicjê obiektywnie, to znajdzie siê du¿o rzeczy, które siê im uda³y. Spad³o bezrobocie - co nie jest zwi¹zane tylko i wy³¹cznie z emigracj¹ Polaków na zachód, nadal podtrzymywany jest wzrost gospodarczy, a dziœ dowiedzieliœmy siê, ¿e po raz pierwszy od kilku lat w Polsce przyrost naturalny jest na plusie. Poza tym "koszyk Religi", powstanie CBA i kilka innych rzeczy. Lepper mimo, i¿ nie jest lubiany przez du¿¹ grupê spo³eczn¹, zrobi³ du¿o. Rolnicy nie muszê p³aciÌ za nadwy¿kê w produkcji mleka, dostali dofinansowania itd.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Dorotka969
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

powiedzmy, ¿e coœ im wysz³o... ale czym to jest w obliczu tej kompromitacji na ca³ym œwiecie??? Bo o Polsce to ju¿ nie wspomnê... Ja mam nadziejê, ¿e jak bêd¹ wybory 21 paŸdziernika, to, ¿e wiêkszoœÌ Polaków pójdzie i zag³osuje... bo to w koùcu nasz obywatelski obowi¹zek.
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

wiêkszoœÌ Polaków pójdzie i zag³osuje

WiêkszoœÌ Polaków nie pójdzie i nie zag³osuje. Po pierwsze ju¿ wszyscy s¹ zmêczeni, i widza, ¿e niewa¿ne kogo by wybrali - i tak jest beznadziejnie. Poza tym - moim zdaniem - nie ma ju¿ na kogo g³osowaÌ.
sybic
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Dorotka969 pisze:powiedzmy, Âże coÂś im wyszÂło... ale czym to jest w obliczu tej kompromitacji na caÂłym Âświecie???
MoÂżesz coÂś wiĂŞcej napisaĂŚ o tej kompromitacji?
Masz jakieÂś doÂświadczenia?
Ja mam minimalne, ale zawsze takie jak Âżadne, i nie potwierdzam jakoby na przestrzeni powiedzmy 6 ostatnich lat, wizerunek Polaka jakoÂś ucierpiaÂł. We Francji np. nic siĂŞ nie zmieniÂło. Chodzi mi o stosunek przeciĂŞtnego Francuza do naszego narodu.
Dorotka969 pisze:bo to w koĂącu nasz obywatelski obowiÂązek.
Raczej prawo.
Dorotka969
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

hmm.. niom w³aœnie jak wiêkszoœÌ bêdzie myœla³a, ¿e nie ma na kogo g³osowaÌ i nie pójdzie to znowu wyjdzie tak jak wysz³o z Kaczyùskimi.. i po co nam to ? nie mówie, ¿e mamy w kim wybieraÌ, ale nie mo¿emy ot tak po prostu nie iœÌ g³osowaÌ i spokojnie patrzeÌ na to co siê bêdzie dzia³o... Co do kompromitacji to dziêki Bogu ja na w³asne skórze tego nie doœwiadczy³am, ale moi znajomi tak. Poza tym wystarczy zobaczyÌ jak w "przyjazny" sposób traktuj¹ nas media innych paùstw.. zaczynaj¹c od Naszych S¹siadów Niemców...
Co do gÂłosowania to pewnie, Âże prawo, ale to my Polacy tworzymy PolskĂŞ i musimy byĂŚ za niÂą odpowiedzialni!
sybic
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Dorotka969 pisze:Co do kompromitacji to dziĂŞki Bogu ja na wÂłasne skĂłrze tego nie doÂświadczyÂłam, ale moi znajomi tak.
A moÂżesz przybliÂżyĂŚ bliÂżej o jakÂą kompromitacje chodzi?
Dorotka969 pisze:Poza tym wystarczy zobaczyĂŚ jak w "przyjazny" sposĂłb traktujÂą nas media innych paĂąstw.. zaczynajÂąc od Naszych SÂąsiadĂłw NiemcĂłw...
Mediami to ja bym siĂŞ nie przejmowaÂł...
Zapewniam, Âże przeciĂŞtny obywatel Niemiec czy Francji jest w stosunku do nas bardzo przyjaÂźnie nastawiony. Traktuje nas lepiej niÂż my obcokrajowca.
A media niemieckie... no có¿, oni nigdy nie pisali o na przyjaŸnie, w zasadzie bez wzglêdu na panuj¹c¹ opcjê polityczn¹.
jamlasica
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: jamlasica »

sybic pisze: Zapewniam, Âże przeciĂŞtny obywatel Niemiec czy Francji jest w stosunku do nas bardzo przyjaÂźnie nastawiony. Traktuje nas lepiej niÂż my obcokrajowca.
A media niemieckie... no có¿, oni nigdy nie pisali o na przyjaŸnie, w zasadzie bez wzglêdu na panuj¹c¹ opcjê polityczn¹.
ktoÂś tu chyba dawno w Niemczech nie byl... ;P
Dorotka969
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

najpierw co do tych mediĂłw, to fakt moÂżna siĂŞ nie przejmowaĂŚ, pewnie, tylko, Âże ludzie, ktĂłrzy to czytajÂą ( przedstawione sytuacje w taki sposĂłb a nie inny) od razu wyrabiajÂą sobie opiniĂŞ i to jest normalne. Ale kurcze nasi Politycy robiÂą wszystko, Âżeby przedstawiĂŚ PolskĂŞ w jak "najlepszym" Âświetle.. Bo zobacz, czy w innych paĂąstwach dziejÂą siĂŞ takie rzeczy jak u nas???? ( pewnie znajdÂą siĂŞ osoby, ktĂłre powiedzÂą, Âże na pewno siĂŞ dziejÂą tylko o nich nie sÂłyszymy) jasne...
co do tej kompromitacji, to prosty przyk³ad z Niemiec. Moi znajomi siedz¹ sobie restauracji i tam poznali jakiœ Niemców, gadka siê wywi¹za³a i pytaj¹ siê ich o co chodzi z t¹ nasza Polityka/? czy to jest nasz Polaków pomys³ na promocje naszego paùstwa.. ze przecie¿ oczernianie siebie do niczego dobrego nie prowadzi.. ponad 3h musieli im t³umaczyÌ, o co tak naprawdê chodzi.. smutne... Jeszcze dodali, ¿e ludzie oceniaj¹ to co widz¹, co przekazywane jest przez róŸne œrodki przekazu.. a to, co przekazywane jest o Nas.,. na pewnow niczym nam nie pomo¿e...
sybic
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Dorotka969 pisze:Bo zobacz, czy w innych paĂąstwach dziejÂą siĂŞ takie rzeczy jak u nas???? ( pewnie znajdÂą siĂŞ osoby, ktĂłre powiedzÂą, Âże na pewno siĂŞ dziejÂą tylko o nich nie sÂłyszymy) jasne...
No jasne ;)
choĂŚby przez ostanie laty we WÂłoszech
Dorotka969 pisze:co do tej kompromitacji, to prosty przykÂład z Niemiec. Moi znajomi siedzÂą sobie restauracji i tam poznali jakiÂś NiemcĂłw, gadka siĂŞ wywiÂązaÂła i pytajÂą siĂŞ ich o co chodzi z tÂą nasza Polityka/?
KaÂżdy ma inne doÂświadczenia...
Ja pozna³em wieli ludzi, ale jeszcze nigdy nikt nie pyta³ mnie o politykê. Nie wiem, gada siê o pogodzie, o tym co mi siê w danym miejscu podoba, o sobie, albo co mi siê w "tobie" podoba (gdy rozmowa siê rozwija) ale ¿eby zejœÌ na temat polityki?
Nie, tego tematu nigdy nie miaÂłem okazji podejmowaĂŚ.
maxxx
Fanatyk :)
Fanatyk :)

Post autor: maxxx »

OgĂłlnie na Zachodzie nie dyskutuje siĂŞ wiele o polityce :stop:
Tam przeciĂŞtny Obywatel zna co najwyÂżej nazwisko premiera czy Kanclerza :rozglada:
A u Nas chcÂąc czy nie chcÂąc zna siĂŞ nazwiska ministrĂłw Edukacji itd :spiewa:
Tylko ,Âże tam siĂŞ dziaÂła a nie gada,a u Nas wieczna paplanina,ktĂłra do niczego nie prowadzi
PodsumowujÂąc za bardzo bym sie nie przejmowaÂł co o Nas mĂłwiÂą,bo wiele nie mĂłwia bo nie jesteÂśmy dla nich interesujÂący jako kraj.Niestety taka jest prawda.
Poza tym na zmiane stereotypĂłw pracuje sie latami,wiĂŞc mamy przed sobÂą bardzo dalekÂą drogĂŞ.
Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !
ODPOWIEDZ