Polityka :)

Dyskusje o wszystkim, m.in. radiu, internecie i prasie.

Moderator: Łukasz

kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

wÂątpie... jedna pozytywna sprawa to to ze za 4 lata juÂż ich nie bedzie i albo bĂŞdzie lepper albo nowa lewica czyli SDPL :]
Android <3
sumeryjczyk
Początkujący
Początkujący

Post autor: sumeryjczyk »

Za 4 lata nic sie nie zmieni wiecej mandatow dla PIS to sie zmieni :D
Niezrzeszony
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TVN_FAN »

sumeryjczyk pisze:Za 4 lata nic sie nie zmieni wiecej mandatow dla PIS to sie zmieni :D
niestety - mylisz siê, obawiam siê, ze je¿eli PIS nie zrealizuje swoich obietnic to skoùcz¹ tak samo jak AWS i SLD. A niestety dobór ministrów do rz¹du jest taki a nie inny. :roll: Jedynie kto mo¿e podnosiÌ notowania tego rz¹du to Z.Ziobro. Byle tylko nie poprzestan¹³ na zamiarach a przeszed³ do czynów.
ZIMA
terraX
Bywalec
Bywalec

Post autor: terraX »

TVN_FAN pisze:niestety - mylisz siĂŞ, obawiam siĂŞ, ze jeÂżeli PIS nie zrealizuje swoich obietnic to skoĂączÂą tak samo jak AWS i SLD
Dok³adnie. Obietnice z kampanii to koncert ¿yczeù i zrealizuj¹ tylko czêœÌ tego co obiecuj¹. Chocia¿ ¿yczê im ¿eby zrealizowali 100%.
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

No i có¿...czy znacie ju¿ historyczne has³o Przewodnicz¹cego Samoobrony RP ?? Balcerowicz musi odejœÌ - te s³owa towarzyszy³y A. Lepperowi od niepamiêtnych czasów. No i co siê okazuje :
onet.pl pisze:"Puls Biznesu" opublikowaÂł obszerny wywiad z przewodniczÂącym Samoobrony, wicemarszaÂłkiem Sejmu Andrzejem Lepperem. PorĂłwnuje niektĂłre jego wypowiedzi na te same tematy z 26 sierpnia i w wywiadzie publikowanym w "PB" 18 listopada.
no có¿...ca³ego wywiadu nie czyta³em ale czytaj¹c na http://www.onet.pl gdzie jest o tym wywiadzie notka zauwa¿y³em bardzo ciekaw¹ rzecz :
onet.pl pisze:o prywatyzacji (26 sierpnia): Prawie 95 proc. prywatyzacji przeprowadzono z naruszeniem prawa! Trzeba je sprawdziĂŚ! A jeÂśli inwestor zÂłamaÂł prawo... ZakÂład nie jest twĂłj!.
18 listopada: Prywatyzacja jest dobra, byle Polacy na tym zarabiali. To, co zostaÂło - poza kilkoma firmami strategicznymi - trzeba jak najlepiej sprzedaĂŚ. Zawsze tak mĂłwiÂłem.

O podatku PIT (26 sierpnia): Progresywny! NajwyÂższa stawka 50 proc.! Od dochodĂłw powyÂżej 12 tys. zÂł miesiĂŞcznie!.
18 listopada: Odchodzimy od tego! Te 50 proc. nie ma sensu. Tak naprawdĂŞ prawie nikt by tego nie pÂłaciÂł, a tylko awantura i zamieszanie.

O socjaliÂźmie i poglÂądach (26 sierpnia): Jestem socjalistÂą - tak jest!! JesteÂśmy partiÂą lewicy socjalistycznej, jesteÂśmy socjalistami!!.
18 listopada: Ja jestem kapitalistÂą! Partia socjalistyczna nie ma dziÂś szans! Ja wybieram kierunek socjalliberalny...

O Leszku Balcerowiczu (26 sierpnia): Powinien stan¹Ì przed Trybuna³ Stanu. ChoÌby za prywatyzacje, za reformy gospodarcze.
18 listopada: Wcale nie musi odchodziĂŚ, on dobrze wykonuje to, co mu kaÂże ustawa. Na jego miejscu kaÂżdy ekonomista robiÂłby to samo...

O liberalnych ekonomistach (26 sierpnia): Oni nie majÂą pojĂŞcia, jak ratowaĂŚ PolskĂŞ, jak rzÂądziĂŚ! RzÂądy sÂłuchajÂą doradcĂłw, ktĂłrzy prowadzÂą politykĂŞ liberalnÂą typowo...
18 listopada: Popiera nas Centrum im. Adama Smitha, pan Robert Gwiazdowki teÂż mnie poparÂł. SpotkaÂłem siĂŞ z biznesem, z panami Kulczykiem, Niemczyckim, Malinowskim. SÂłucham ich rad, pewne rzeczy mi siĂŞ modyfikujÂą...
MyÂślĂŞ, Âże komentarz do tej wypowiedzi jest zbyteczny. KaÂżdy ma swoje sympatie i antypatie i kaÂżdy potraktuje te wytÂłuszczone sÂłowa taka jak uzna, Âże mu odpowiada.
ZIMA
Mocne_ogniwo
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Mocne_ogniwo »

Zauwazylem rowniez,¿e kochany i drogi przewodnicz¹cy ostatnimi czasy jest zdecydowanie mniej radykalny w swoich wypowiedziach. Zastanawia mnie jedynie czy jest to przemyslane posuniecie, czy moze biedaczek z lekka ucichl i wy³agodnia³ na stare lata...Rozs¹dek podpowiada mi jedynie tyle i¿ ma on wyrazna ochote "chapnac" jak¹œ ciep³¹ posadke w nowym rzadzie....a na krzykacza i populiste jakim wczesniej bywal w sposob zdecydowanie bardziej wyrazny na pewno Marcinkiewicz nigdy by sie nie zdecydowa³. :twisted: :twisted: :twisted:
W ekscytacji czwartym sezonem... w oczekiwaniu na...piaty...szosty...siódmy
terraX
Bywalec
Bywalec

Mocne_ogniwo pisze:Rozs¹dek podpowiada mi jedynie tyle i¿ ma on wyrazna ochote "chapnac" jak¹œ ciep³¹ posadke w nowym rzadzie....
Tak chyba masz racjĂŞ, poprostu "wicepremier Lepper" (tekst JP :evil2:), obraÂł sobie nowy cel- chce do rzÂądu, schodzi z barykad na ulicach, odkÂłada szczekaczkĂŞ i bierze tekĂŞ (ministerialnÂą?) :evil2: SÂłowem: szlachcieje
O liberalnych ekonomistach (26 sierpnia): Oni nie majÂą pojĂŞcia, jak ratowaĂŚ PolskĂŞ, jak rzÂądziĂŚ! RzÂądy sÂłuchajÂą doradcĂłw, ktĂłrzy prowadzÂą politykĂŞ liberalnÂą typowo...
W kampanii tez mĂłwiÂł co innego, Âże PO i PIS ÂściÂągnĂŞÂły program od ....Samoobrony. Te typ tak ma
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

TVN_fan... masz racje komentarz do tej wypowiedzi zbedny...
kawaÂłek o Balcerowiczu jest najlepszy

RĂŞce opadajÂą z szelestem i tacy ludzie nai rzÂądzÂą !!!
Android <3
sumeryjczyk
Początkujący
Początkujący

Post autor: sumeryjczyk »

Mysle ze jest to jakas zagrywka Leppera a jaka to sie napewno przekonamy w niedalekiej przyszlosci
Niezrzeszony
terraX
Bywalec
Bywalec

sumeryjczyk pisze:Mysle ze jest to jakas zagrywka Leppera a jaka to sie napewno przekonamy w niedalekiej przyszlosci
To jest skok na stoÂłek. Nowa dyscyplina popularna w krĂŞgach populistĂłw-socjalistĂłw :evil2:
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Tak koalicjantĂłw widm Pis(dy)

Od moderatora:
Kamuii... Sama wiesz...
Android <3
terraX
Bywalec
Bywalec

No myÂślĂŞ, Âże CiĂŞ "zmoderujÂą" za ten zwrot Kamuii, ale co do widma...mrocznego widma to poniÂżej :evil2:
Obrazek
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Ot, taka maÂła ciekawostka. Jak dziÂś napisaÂł portal onet.pl :
Gazeta OlsztyĂąska": "To nie byÂł atak na ksiĂŞdza" - powiedzieli uczniowie ze szkolnego kabaretu Normal w EÂłku, ktĂłrzy w swym programie sparodiowali ojca Tadeusza Rydzyka. Broni ich dyrektor szkoÂły.
Szkolny kabaret przygotowaÂł skecz "Mafia Âświatowa". JednÂą z postaci byÂł ksiÂądz Ryzyk, ktĂłrego pierwowzorem byÂł dyrektor Radia Maryja.

"PostaĂŚ ks. Ryzyka symbolizowaÂła bogatych ludzi, ktĂłrzy wzbogacili siĂŞ kosztem biednych - wyjaÂśnia zaÂłoÂżyciel kabaretu ÂŁukasz. - UÂżyliÂśmy go jedynie jako szablonu postaci. To nie byÂł bezpoÂśredni atak na ksiĂŞdza".Ale skeczem, m.in. fragmentem, gdzie ks. Ryzyk przytula siĂŞ do prostytutki, poczuli siĂŞ uraÂżeni ksiÂądz nauczajÂący religii w szkole i dwie katechetki. Nauczyciele wysÂłali list protestacyjny do dyrekcji szkoÂły i do proboszcza parafii, na terenie ktĂłrej jest szkoÂła.

Dyrektor stan¹³ jednak po stronie kabareciarzy.

"Uczniowie w ¿adnym momencie nie kierowali siê z³¹ wol¹ - broni m³odych ludzi dyrektor Krzysztof Pi³at. - ChoÌ co prawda zastosowane przez nich formy groteskowe, kabaretowe przerysowa³y sytuacje i to mog³o dotkn¹Ì nauczycieli".

Sami uczniowie mĂłwiÂą, Âże absolutnie nie mieli zÂłych intencji.

"Jesteœmy katolikami i do g³owy nam nie przysz³o, by uraziÌ cudze uczucia religijne, ani ojca Rydzyka - zapewnia £ukasz i dodaje, ¿e mo¿e nie do koùca przemyœleli treœÌ skeczu. - Mogliœmy pokazaÌ inn¹ osobê. Uraziliœmy kogoœ i powinniœmy przeprosiÌ" - dodaje za³o¿yciel kabaretu.

SprawÂą zainteresowaÂło siĂŞ kuratorium. Dyrektor szkoÂły Krzysztof PiÂłat pojawiÂł siĂŞ w delegaturze kuratorium w EÂłku, gdzie zÂłoÂżyÂł wyjaÂśnienia.

"O sprawie dowiedzieliœmy siê z >>Gazety<<, chcemy wiedzieÌ, co dok³adnie siê wydarzy³o, mówi Waldemar ¯akowski, warmiùsko-mazurski wicekurator. - Dopiero po wyjaœnieniach dyrekcji mogê zaj¹Ì stanowisko".

Kabaret Normal bĂŞdzie istniaÂł dalej. ZapewniajÂą o tym uczniowie i dyrektor.
Niestety - mamy kraj taki jaki mamy i zaczyna siĂŞ naprawdĂŞ Âźle dziaĂŚ. NiedÂługo pewnie zniknie z anteny SMS i "Rozmowy w TÂłoku" bo jak Majewskiemy przyjdzie do gÂłowy zaprosiĂŚ do studia "o.Rydzyka" to moÂże to groziĂŚ sprawÂą karnÂą dla TVN i pewnie samego Majewskiego.
I wcale nie ÂżartujĂŞ, ani nie kpiĂŞ ani nikogo nie zamierzam obraziĂŚ.
ZIMA
terraX
Bywalec
Bywalec

TVN_FAN pisze:Niestety - mamy kraj taki jaki mamy i zaczyna siĂŞ naprawdĂŞ Âźle dziaĂŚ. NiedÂługo pewnie zniknie z anteny SMS i "Rozmowy w TÂłoku" bo jak Majewskiemy przyjdzie do gÂłowy zaprosiĂŚ do studia "o.Rydzyka" to moÂże to groziĂŚ sprawÂą karnÂą dla TVN i pewnie samego Majewskiego.
I wcale nie ÂżartujĂŞ, ani nie kpiĂŞ ani nikogo nie zamierzam obraziĂŚ.
I kto to napisa³? Mr Teacher? :wink: No ja nie wiem, w tej sprawie racjê przyzna³abym raczej nauczycielom, sami uczniowie mo¿e nie s¹ winni, ale ktoœ pozwoli³ na to, ¿eby taki kabaret siê odby³. I tu chyba tkwi³ b³¹d.
Zestawienie ksiêdza Ryzyka z tytu³em Mafia œwiatowa chyba niezbyt fortunne by³o (pomijaj¹c, to, ¿e wiêkszoœÌ tak jednak myœli :evil2:) Uczniowie interesuj¹ siê tym co siê dzieje i to dobrze, ale czy czasami nie powtarzaj¹ bezmyœlnie tego co mówi¹ doroœli? gdzie s¹ doroœli, którzy powinni czuwaÌ nad tego typu rzeczami? Mo¿na by³o zrobiÌ kabaret z innym tematem, satyra antykoœcielna rzadko wychodzi,a ju¿ nie wierzê zupe³nie, ¿eby wysz³a uczniom gimnazjum. Szko³a powinna byÌ chyba poprawna politycznie.
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

terraX pisze:(...) No ja nie wiem, w tej sprawie racjê przyzna³abym raczej nauczycielom, sami uczniowie mo¿e nie s¹ winni, ale ktoœ pozwoli³ na to, ¿eby taki kabaret siê odby³. I tu chyba tkwi³ b³¹d.
Zestawienie ksiêdza Ryzyka z tytu³em Mafia œwiatowa chyba niezbyt fortunne by³o (pomijaj¹c, to, ¿e wiêkszoœÌ tak jednak myœli :evil2:) Uczniowie interesuj¹ siê tym co siê dzieje i to dobrze, ale czy czasami nie powtarzaj¹ bezmyœlnie tego co mówi¹ doroœli? gdzie s¹ doroœli, którzy powinni czuwaÌ nad tego typu rzeczami? Mo¿na by³o zrobiÌ kabaret z innym tematem, satyra antykoœcielna rzadko wychodzi,a ju¿ nie wierzê zupe³nie, ¿eby wysz³a uczniom gimnazjum. Szko³a powinna byÌ chyba poprawna politycznie.
Wiesz...nie wchodzĂŞ tutaj w rozwaÂżania czy to wina nauczycieli czy dyrektora czy moÂże samych uczniĂłw. Ale niestety uwaÂżam, Âże jak tak dalej pĂłjdzie to niestety niedÂługo moÂże siĂŞ okazaĂŚ, Âże nie bĂŞdzie moÂżliwe Âżartowanie z niektĂłrych osĂłb i osoby tzw. publiczne bĂŞdÂą "poza zasiĂŞgiem".
W pozostaÂłej kwestii zgadzam siĂŞ z TobÂą - uczniowie czasem powtarzajÂą beznamiĂŞtnie to co usÂłyszÂą ale uwierz mi czasem moÂżna siĂŞ wiele od takich nauczyĂŚ. :wink:
Zagadzam siĂŞ szkola jak najbardziej powinna byĂŚ poprawna politycznie - ale to tylko zaÂłoÂżenia. Nie da siĂŞ bowiem wykluczyĂŚ rozmĂłw wÂśrĂłd nauczycieli o polityce-nawet dzieci w szkole potrafiÂą rozmawiaĂŚ i przekazywaĂŚ miĂŞdzy sobÂą to co im rodzicie powiedzÂą czy w domu usÂłyszÂą.(polecam program "DuÂże dzieci na TVP2 :wink: )
Dlatego czy chcemy czy nie to polityka jest wszĂŞdzie obecna i nie da siĂŞ jej wywaliĂŚ nawet ze szkoÂły choĂŚ rzeczywiÂście, Âże byÂłoby to wrĂŞcz niezbĂŞdne.

ps. jeÂżeli chodzi o mnie -napewno nie zakazaÂłbym pokazania tego kabaretu. Nie zaprzeczam, Âże niektĂłre wÂątki opisywane w tym artykule jak np:
Ale skeczem, m.in. fragmentem, gdzie ks. Ryzyk przytula siĂŞ do prostytutki
uwaÂżam za conajmniej niewÂłaÂściwe i tych napewno nie pozwoliÂłbym pokazaĂŚ ale caÂłego skeczu napewno nie zabroniÂłbym.
ZIMA
ODPOWIEDZ