Jesienna Rewolucja w Faktach
Moderator: Łukasz
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Re: Jesienna Rewolucja w Faktach
Dokładnie jak u góry. Ja tylko widziałem to studio, zapytałem, z ciekawości, co w nim będzie. Tyle. Nie znam kolorów oprawy, dyżurow też. I tak, że udało sie dowiedzieć, że będą z virtuala, to dużo.
-
- Początkujący
Spytać zawsze można.czerk pisze:Tak, w domu ma też rozpiskę dyżurów do końca 2011, a śniadania jada na stole z dawnego studia TVN24shortise pisze: piotrek888 - wiesz coś. Wiesz jakie są kolory oprawy, no i czy jest w HD ?Ludzie, to że Piotrek ma wiele, różnych, nie dostępnych dla 'wszystkich' informacji, to nie znaczy, że wie rzeczy, o których prawde zna tylko 'góra' TVNu ;] Troche rozwagi! :ech:
OK, @piotrek dzięki za informacje :-)
5 lat na forum 
Na innym forum także @brk

-
- Bywalec
Jesienna rewolucja zapowiadana była już od paru lat. Zawsze hucznie, ale niestety na zapowiedziach się kończyło. Teraz nie powiedziano nic na temat nowych faktów. I własnie to teraz, jesienią tego roku obstawiam zmianę studia faktów i nową oprawę.
tvn - latem programowo najgorsza!
-
- Czasem tu wpada
Dla mnie zupełnym bezsensem jest przenosić całe studio do virtuala.
Wystarczyłyby kosmetyczne zmiany w obecnym - np. do stanu przed 'zdewastowaniem' studia (zastąpienie nowych, srebrno-niebieskich elementów drewnem itp.) oraz rozbudowa - np. wstawienie części wirtualnej (tak jak to się odbywało podczas wieczoru wyborczego - przejście z normalnego do wirtualnego było bardzo fajne).
Wystarczyłyby kosmetyczne zmiany w obecnym - np. do stanu przed 'zdewastowaniem' studia (zastąpienie nowych, srebrno-niebieskich elementów drewnem itp.) oraz rozbudowa - np. wstawienie części wirtualnej (tak jak to się odbywało podczas wieczoru wyborczego - przejście z normalnego do wirtualnego było bardzo fajne).
Rozumiem postęp techniki ale również nie popieram tego, by przenieść "Fakty" do wirtualnego studia.
Ale w tym nowym prócz nieograniczonych możliwości graficznych, ma się pojawić również nowy stół. Pewnie czyściutki
Ale w tym nowym prócz nieograniczonych możliwości graficznych, ma się pojawić również nowy stół. Pewnie czyściutki

Jedyna, nieoficjalna strona poświęcona dziennikarce TVN24 Dagmarze Kaczmarek - Szałkow
Szczegóły na http://www.dagmarakaczmarek.dbv.pl

Szczegóły na http://www.dagmarakaczmarek.dbv.pl
-
- Czasem tu wpada
Teraz na TVN HD "Uwaga" jest nadawana w HDTV. Obecnie tylko czołówka, obraz ze studia i grafika - materiały są w SD.
Studio wygląda świetnie! Szkoda tylko, że zmodyfikowano jeszcze bardziej oprawę (poprzednia końcówka była lepsza).
Ale co do Faktów - w takiej jakości wirtualne studio wygląda świetnie - zupełnie coś innego niż rozpikselozowane i skompresowane w TVN24. Wolałbym jednak, aby nie wstawiano stołu do wirtuala - niech będą Fakty na stojąco - stół zawsze wygląda wtedy sztucznie. Co do wirtualnego studia, bardzo fajnie wygląda program "Świat według Jacka".
Studio wygląda świetnie! Szkoda tylko, że zmodyfikowano jeszcze bardziej oprawę (poprzednia końcówka była lepsza).
Ale co do Faktów - w takiej jakości wirtualne studio wygląda świetnie - zupełnie coś innego niż rozpikselozowane i skompresowane w TVN24. Wolałbym jednak, aby nie wstawiano stołu do wirtuala - niech będą Fakty na stojąco - stół zawsze wygląda wtedy sztucznie. Co do wirtualnego studia, bardzo fajnie wygląda program "Świat według Jacka".
A ja myślę, że oni wiedzą co robią..i będe oceniać dopiero jak zobacze
A studio, w którym Jarosław przedstawiał wyniku wyborów podobało mi się. Tylko nie wiem czy będzie pasowało do faktów..
Długo czekać nie musimy.

A studio, w którym Jarosław przedstawiał wyniku wyborów podobało mi się. Tylko nie wiem czy będzie pasowało do faktów..
Długo czekać nie musimy.
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Oprawa biało-niebieska, stół biało-niebieski. Oprawa podobno lepsza od stołu.
-
- Początkujący
Miałem nadzieję, na coś podobnego do ostatniej oprawy Magazynu 24 GODZINY
5 lat na forum 

Wiadomo kiedy dokładnie startują biało-niebieskie fakty?
Co masz na myśli, pisząc oprawa lepsza od stołu?piotrek888 pisze:Oprawa biało-niebieska, stół biało-niebieski. Oprawa podobno lepsza od stołu.
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Napisałem, podobno, a to zmienia postać rzeczyBHZ pisze:Co masz na myśli, pisząc oprawa lepsza od stołu?

Co nie zmienia faktu, że nie ma to sensu ;p Masz może trochę większą wiedzę nt. nowych Faktów, którą mógłbys się podzielić? Z pewnością większość użytkowników jest głodna wszelkich informacji w tej sprawie ;Dpiotrek888 pisze:Napisałem, podobno, a to zmienia postać rzeczy
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Nie mógłbym, bo jej nie mam. To co wiedziałem, to już powiedziałem, nic więcej nie wiem. Też jestem ciekawy i czekam do września.BHZ pisze:Co nie zmienia faktu, że nie ma to sensu ;p Masz może trochę większą wiedzę nt. nowych Faktów, którą mógłbys się podzielić? Z pewnością większość użytkowników jest głodna wszelkich informacji w tej sprawie ;D
press pisze:Program informacyjny TVN będzie nadawany z wirtualnego studia, w nowej scenografii.
Skupiający fanów stacji portal Tvnfakty.pl poinformował, że do zmiany dojdzie jesienią br. Lidia Zagórska, zastępca szefa zespołu PR Grupy TVN, stwierdza jednak, że ”Fakty” z wirtualnego studia będą nadawane dopiero zimą. Na razie trwają próby i przygotowania elementów scenografii – m.in. nowego stołu prezenterskiego.
O zmianie oprawy i scenografii ”Faktów” mówiono już w ub.r.