Oprawa graficzna i dźwiękowa TVN24

Dyskusje na temat informacyjnych kanałów TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

bartek09
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Re: Nowa oprawa TVN24 ?

Post autor: bartek09 »

Z pewnością nową oprawę wprowadzą ze startem TVN24 HD, pytanie tylko kiedy to nastąpi? Może jeszcze w tym roku?
ANTAMET
Początkujący
Początkujący

Post autor: ANTAMET »

No fakt, to by nawet pasowało, nowa oprawa, nadawanie w HD, dobre pytanie, kiedy? Nie zdziwiłbym się gdyby to były 12 urodziny kanału, może na początku nowego roku. Trudno wyczuć.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Wg wcześniejszych zapowiedzi TVN24 w jakości HD miało wystartować do końca tego roku. Zobaczymy, co z tego będzie. Jeśli miałoby to się stać 3 października już byśmy coś na ten temat wiedzieli. Pierwszy kanał informacyjny w jakości HD to jednak jest pewne wydarzenie, i jakieś zapowiedzi na pewno by były.

Tak BTW. Pamiętacie start Polsat News? Chwalono się, że nadają w 16:9, a wkrótce również w HD. I co? Minęły ponad 4 lata od startu, a o HD nic nie słychać.
Bywalec
Bywalec

Post autor: avatar »

r_r16 pisze:Wg wcześniejszych zapowiedzi TVN24 w jakości HD miało wystartować do końca tego roku. Zobaczymy, co z tego będzie. Jeśli miałoby to się stać 3 października już byśmy coś na ten temat wiedzieli. Pierwszy kanał informacyjny w jakości HD to jednak jest pewne wydarzenie, i jakieś zapowiedzi na pewno by były.

Tak BTW. Pamiętacie start Polsat News? Chwalono się, że nadają w 16:9, a wkrótce również w HD. I co? Minęły ponad 4 lata od startu, a o HD nic nie słychać.
W przyszłym roku planują zmianę oprawy więc może wtedy uruchomią przekaz HD.
ANTAMET
Początkujący
Początkujący

Jeżeli chodzi o Polsat News to wątpię. Solorz na wszystkim oszczędza, więc nadawanie w HD to dla szefów tego kanału tylko i wyłącznie marzenia.
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: matik »

Koszty HD w przypadku kanału informacyjnego są potężne. A w PN nadal co jakiś czas jakieś oszczędności są wprowadzane. Ponadto Polsat zdaje się jeszcze do tej pory nie przedstawił raportu na temat rentowności poszczególnych kanałów. Wiadomo jedynie, że TV Biznes nie jest rentowna, a sądzę, że PN może mieć podobny problem, ewentualnie są na niewielkim plusie, a o tym wszystkim mogą świadczyć wszelkie komunikaty informujące o cięciach i wprowadzanych oszczędnościach.
miwaszkiewicz
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: miwaszkiewicz »

ANTAMET pisze:Jeżeli chodzi o Polsat News to wątpię. Solorz na wszystkim oszczędza, więc nadawanie w HD to dla szefów tego kanału tylko i wyłącznie marzenia.
Bzdura! Dla Solorza liczy się prestiż, a w jego przypadku inwestycja - nawet w kilka kanałów HD - to dosłownie nic. A o pierwszej części mojego zdania niech świadczy chociażby jeden przykład: helikopter Polsat News. Polsat praktycznie w ogóle z niego nie korzysta, a koszty utrzymania i opłacania zatrudnionej do niego ekipy ponosi cały czas. No ale przecież fajnie jest mieć w portfolio rozsyłanym do kablówek taki bajer.
ANTAMET
Początkujący
Początkujący

fakt, helikopter kupił i tak jak napisałeś, prawie w ogóle go nie używają, może źle powiedziałem, miałem na myśli to, że Solorz tworzy kanały i pozostawia je samym sobie, co się zmieniło w Polsat News? Tak jak napisał matik ciągle cięcia, Solorza interesuje podniesienie oglądalności, ale tylko niskimi kosztami. Serwuje widzom ciągłe powtórki materiałów z Wydarzeń, wiem bo właśnie zrezygnowałem całkowicie z oglądania tego kanału. Ale to chyba nie odpowiedni temat do dyskusji na temat tego kanału.
miwaszkiewicz
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: miwaszkiewicz »

Niczego takiego nie zauważyłem. Kwestia gustu. Dla mnie Polsat News jest kanałem informacyjnym pierwszego wyboru.
pkp
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Re: Oprawa graficzna i dźwiękowa TVN24

Post autor: pkp »

dziś serwis o 18:00 został rozpoczęty starą oprawą muzyczną i nie było napisu "serwis informacyjny" tylko same logo TVN24, przy okazji wie ktoś skąd jest muzyka, która była podczas wieczoru wyborczego, bo w reklamie Plusa Oba ma była taka sama muzyka
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: matik »

Wiele motywów dźwiękowych TVN bierze z Paris Music - możliwe, że ten konkretny też.
Bywalec
Bywalec

Post autor: avatar »

W sieci jest tyle zapytań na temat oprawy dźwiękowej TVN24 a nikt nic nie wie (albo nie chce powiedzieć). O_o Sam wiele razy pisałem do nich na ten temat ale nie dostałem odpowiedzi.
Dlaczego robią z tego taką tajemnicę? Przecież Polsat nie zacznie korzystać z ich motywów dźwiękowych. :lol:
kuba1245ab
Początkujący
Początkujący

Post autor: kuba1245ab »

avatar pisze:Przecież Polsat nie zacznie korzystać z ich motywów dźwiękowych. :lol:
Tylko się nie ździw :D
pkp
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: pkp »

Ktoś wie skąd można ściągnąć oprawę dźwiękową czołówki "Faktów"?
ODPOWIEDZ