[TVN] Dzień Dobry TVN / Dzień Dobry Wakacje

Miejsce na dyskusje związane z TVN Warner Bros. Discovery; dział poświęcony obecnym i archiwalnym audycjom.

Moderator: Łukasz

Memory
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Memory »

Kinga tylko powiedziaÂła , Âże w sprawie sÂłuÂżbowej i ciekawe czy bedzie jutro? :?
...najpiękniejsze jest niewidoczne dla oczu.
PaŁka
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada
Kontakt:

Post autor: PaŁka »

podmark pisze: Poza tym, moja mama da³a mi z czymœ do myœlenia. Czy nie uwa¿acie, ¿e u Kingi pojawi³ siê lekko zaokr¹glony brzuszek ? ByÌ mo¿e to tylko z³udzenie, ale mo¿e to byÌ równie¿ ci¹¿a. Tylko z kim ? :mhm:
No wÂłaÂśnie teÂż mnie to trochĂŞ zaciekawiÂło :roll:
Ale to moÂże tylko takie zÂłudzenie optyczne :twisted:
podmark
Bywalec
Bywalec

Post autor: podmark »

Rok temu przeprowadzono test, czy redakcja podaÂła, a dopiero teraz postanowiono nadawaĂŚ... codziennie :).
Media2.pl pisze:Od wrzeÂśnia telewizja TVN bĂŞdzie budziÂła swoich widzĂłw codziennie, a nie tylko w weekendy. Jak dowiedziaÂł siĂŞ Dziennik, stacja zdecydowaÂła emitowaĂŚ swĂłj Âśniadaniowy program "DzieĂą dobry TVN" nie tylko w weekendy, ale takÂże w tygodniu.
Z informacji Dziennika wynika, Âże telewizja TVN obecnie poszukuje formuÂły i gospodarzy programu. Poranny magazyn TVN ma mieĂŚ charakter poradnikowy, a nie lifestyle’owy jak weekendowe wydania. TwĂłrcy bĂŞdÂą chcieli unikn¹Ì tematĂłw politycznych.

Kto poprowadzi program? Do tej pory weekendowe wydania programu prowadziÂły pary: Kinga Rusin i Marcin Meller oraz Jolanta PieĂąkowska i Magda MoÂłek. jednak stacja zdaje sobie sprawĂŞ, Âże nie dadzÂą rady pracowaĂŚ przez caÂły tydzieĂą. Z nieoficjalnych informacji Dziennika wynika, Âże pod uwagĂŞ brana jest kandydatura Andrzeja SoÂłtysika.

Taki ruch stacji TVN oznacza, Âże jesieniÂą moÂżemy spodziewaĂŚ siĂŞ kolejnej telewizyjnej walki, tym razem na programy Âśniadaniowe. Stacja TVN bĂŞdzie musiaÂła pokonaĂŚ mocnÂą konkurencjĂŞ w postaci "Kawy czy herbaty" (TVP1) oraz "Pytania na Âśniadanie (TVP2).
OsobiÂście bardzo siĂŞ z tej decyzji cieszĂŞ, choĂŚ muszĂŞ przyznaĂŚ, Âże nie bĂŞdĂŞ mĂłgÂł tego oglÂądaĂŚ. Nadanie "DD TVN" w tygodniu, mam nadziejĂŞ, bĂŞdzie siĂŞ wiÂązaÂło ze zredukowaniem sÂłabo oglÂądanych call tv. MyÂślĂŞ, Âże zostawiÂą "FabrykĂŞ Gry" o 10, a DD TVN bĂŞdzie od 8. No i propozycja SoÂłtysika na prowadzÂącego jest celnie trafiona. Jest lepszy od Mellera.

Ciekawy jestem, jak na to zareaguje Polsat, który od kilku miesiêcy opracowuje formu³ê morning show, jednak program mia³ siê pojawiÌ dopiero w przysz³ym roku, bo "Polsat chce siê teraz skupiÌ na prime-time". Mo¿liwe, ¿e realizacja projektu siê przyœpieszy :)
Memory
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

pomysÂł dobry, mam nadzieje ,Âże siĂŞ sprawdzi.
lubie ddtvn a osĂłby ktĂłre by mogÂły jeszcze prowadziĂŚ ten program to SoÂłtysik i Cegielska mogli by razem prowadziĂŚ :D
KwaÂśniewska wsumie teÂż ale mam nadzieje ,Âże nie wkrĂŞcÂą w to Tusk... :x

soÂłtysik nie jest lepszy od mellera!!! :x :twisted:
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Mi "DzieĂą Dobry TVN" w tygodniu jest obojĂŞtne. A to dlatego, Âże gdy bĂŞdzie DDTVN to ja bĂŞdĂŞ w szkole. :] Ale dobrze, Âże chcÂą uatrakcyjniĂŚ poranki. MoÂże chociaÂż DDTVN poradzi sobie w tym czasie lepiej niÂż powtĂłrki i programy typu Call-TV. :roll:
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Memory
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

ale jak wtedy by³o ddtvn przez ten tydzieù to by³o o 7:30 mo¿e od wrzesnia terz bedzie o tej porze wiêc zawsze pó³ godzinki :lol2:
pawell

Post autor: pawell »

JeÂśliby tak byÂło to i tak nic bym nie zobaczyÂł poniewaÂż o 7:30 juÂż mnie w domu nie ma. :] Chyba, Âże bĂŞdzie siĂŞ zaczynaĂŚ tak jak "Kawa czy herbata" na TVP1 czyli o 6 to co innego. 8) Ale to - tak mi siĂŞ wydaje - jest nierealne. ;) Zobaczymy we wrzeÂśniu.
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Ludzi to oni majÂą w cholerĂŞ.
Malinowska + Janiak
SoÂłtysik + KwaÂśniewska
Rogalska (idealna do morning - show) + Bielenik
Carlos + Majewski (?)
A Drzyzga by siê nie sprawdzi³a? Tomek Kin - proszê bardzo! Majka Popielarska- ma jakieœ doœwiadczenie, Racewicz zdegradowali do krótkich materia³ów. Martyna Wojciechowska, Agnieszka Wróblewska...

OsobowoÂści to oni majÂą, tylko kto siĂŞ zgodzi?

Rozumiem, Âże nie wszyscy majÂą chĂŞĂŚ i czas, ale przy odpowiednich pieniÂądzach... :twisted:
Nika
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Nika »

PomysÂł super, a prowadzÂący SoÂłtysik-Rogalska byliby idealni! :D
Memory
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Kuba pisze:Ludzi to oni majÂą w cholerĂŞ.
Malinowska + Janiak
SoÂłtysik + KwaÂśniewska
Rogalska (idealna do morning - show) + Bielenik
Carlos + Majewski (?)
A Drzyzga by siê nie sprawdzi³a? Tomek Kin - proszê bardzo! Majka Popielarska- ma jakieœ doœwiadczenie, Racewicz zdegradowali do krótkich materia³ów. Martyna Wojciechowska, Agnieszka Wróblewska...

OsobowoÂści to oni majÂą, tylko kto siĂŞ zgodzi?

Rozumiem, Âże nie wszyscy majÂą chĂŞĂŚ i czas, ale przy odpowiednich pieniÂądzach... :twisted:

no tak ale chyba od wrzesnia nagle nie bedÂą wszyscy pracowaĂŚ w ddtvn zresztÂą to byÂło by gÂłupie.Lepiej jak jest jakiÂś podziaÂł. NiektĂłrzy z tych co wymieniÂłeÂś tak ale Drzyzga czy Majewski ...(?) :nie:
i mam nadzieje ,Âże bedÂą pary mieszane bo to sie bardziej sprawdza niÂż tak jak dwie panie MoÂłek i PieĂąkowska :?
Cegielska jest super :D

Cegielska+SoÂłtysik
KwaÂśniewska, Racewicz, Popielarska+Bieleninik (choĂŚ nie zbyt go lubiĂŞ)

o 6 to raczej nie bedÂą nadawaĂŚ ale choĂŚ by o 7 byÂła bym bardzo ZA.
Ostatnio zmieniony środa 27 cze 2007, 13:36 przez Memory, łącznie zmieniany 3 razy.
podmark
Bywalec
Bywalec

Post autor: podmark »

Kuba - bajki to byÂś mĂłgÂł pisaĂŚ, jednak w rzeczywistoÂści Twoja lista jest wziĂŞta z ksiĂŞÂżyca.
Powody:
Janiak - nie po to raz rezygnowaÂł, by wracaĂŚ.
Bieleninik - jest w Krakowie, gdzie prowadzi call tv (podobnie sprawa siĂŞ tyczy Agnieszki WrĂłblewskiej)
Majewski - no tak, gdyby zrobili np. program "Pobudka z kretynem" to moÂże by siĂŞ nadaÂł, a tak to on jest ciĂŞÂżkostrawny wieczorem, poranek z nim nie byÂłby udany.
Martyna Wojciechowska - zajêta w prac¹ NG. Poza tym, ona lubi samochody i podró¿e. DD TVN to nie jest szczyt jej marzeù. Co innego, gdyby dano jej szansê na trzeci sezon "Misji Martyna"

No i po prostu myœla³em, ¿e spadn¹ z krzes³a, jak to przeczyta³em - Drzyzga. Ona wydaje siê byÌ do tego idealna, ale kilka problemów: brak czasu, dziecko, Kraków. "Rozmowy w toku" ona nie tylko prowadzi, ale te¿ przygotowuje. Zapoznanie siê z ka¿d¹ spraw¹, nagranie zajmuje bardzo du¿o czasu. Poza tym, ma ma³e dziecko, z którego to powodu w pewnym czasie nagrywa³a tylko jeden odcinek Rozmów dziennie (olbrzymie koszty siê z tym wi¹za³y). Mieszka w Krakowie i raczej odpada ci¹g³e podró¿owanie.
Reszta to twarze kana³ów tematycznych. G³upot¹ by³oby zabieranie ludzi kojarzonych z danymi kana³ami, by poprowadzili morning show w TVN.

JedynÂą moÂżliwÂą parÂą byÂłby SoÂłtysik i KwaÂśniewska.
Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Kuba »

ZapomniaÂłem wczeÂśniej, ale i tak was to nie ominie :devil:

Nie podoba mi siĂŞ jeden tylko punkt, Âże bĂŞdzie to program o formule poradnikowej. Rozumiem, Âże tematĂłw lifestyle'owych moÂże nie starczyĂŚ na 7 dni w tygodniu, ale poradnikowe sÂą nieciekawe (bynajmniej w wykonaniu publicznej), bo gdy temat nam nie leÂży, to oczywiÂście, Âże nie bĂŞdziemy oglÂądali caÂłego programu, prawda? No chyba, Âże zrobiÂą po prostu kilka tematĂłw w jednym odcinku - to by miaÂło juÂż jakiÂś sens. Dlatego wÂłaÂśnie nie lubiĂŞ oglÂądaĂŚ ( np. przez wakacje) "Pytania na Âśniadanie", poniewaÂż, gdy sÂłyszĂŞ dyskusje o wrzodach na jelicie grubym, to stwierdzam ,Âże kompletnie mnie to nie interesuje, prawda? ÂŻeby chociaÂż przez weekend pozostaÂło lifestyle'owo. :D

[ Dodano: Sro Cze 27, 2007 12:38 pm ]
podmark pisze: Janiak - nie po to raz rezygnowaÂł, by wracaĂŚ.
Bieleninik - jest w Krakowie, gdzie prowadzi call tv (podobnie sprawa siĂŞ tyczy Agnieszki WrĂłblewskiej)
Majewski - no tak, gdyby zrobili np. program "Pobudka z kretynem" to moÂże by siĂŞ nadaÂł, a tak to on jest ciĂŞÂżkostrawny wieczorem, poranek z nim nie byÂłby udany.

JedynÂą moÂżliwÂą parÂą byÂłby SoÂłtysik i KwaÂśniewska.
Janiak - w porzÂądku, Majewski - to tylko twoje subiektywne odczucie, 3 miliony twierdzÂą inaczej. "Rozmowy w toku" - szczerze, wydaje mi siĂŞ, Âże juÂż siĂŞ przejadÂły. To tylko propozycje. Nie wydaje mi siĂŞ rĂłwnieÂż, Âżeby szczytem marzeĂą WrĂłblewskiej byÂło stĂŞkanie o dwĂłch tysiÂącach, moim (i nie tylko) zdaniem naleÂży jej siĂŞ chyba coÂś lepszego, prawda? Malinowska i Carlos bĂŞdÂą w "Projekcie PlaÂża", wiĂŞc jak siĂŞ spodobajÂą, dlaczego nie?
Memory
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

o tak, zgadzam siĂŞ jeden temat w takim programie to nie dobry pomysÂł.

wÂłaÂśnie w pytaniu na Âśniadanie tak gadali o zdradzie to myÂślaÂłam ,Âże nie wyrobie to jest poprostu nudne dwie godz.(czy ile to bedzie trwaÂło)rozmawiaĂŚ na jeden temat. Mam nadzieje ,Âże w ddtvn nie bedzie tak i zrobiÂą jak do tej pory.

Carlos moim zdaniem siĂŞ nie nadajĂŞ...Malinowska moÂże :roll:
Drzyzga i Majewski napewno nie :nie: :nie: :nie:

ale te prezenterki pogody sÂą dobre tak samo jak Racewicz tylko jakos tak maÂło facetĂłw bo tylko soÂłtysik a ja jednak chyba jestem za tym by byÂły pary mieszane.
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

SoÂłtysika na pewno zaangaÂżujÂą. Poza tym odpadajÂą osoby pokroju Malinowska, bo do prowadzenia "DzieĂą Dobry TVN" na razie zaangaÂżowane sÂą gwiazdy i myÂślĂŞ, Âże do ekipy zostanÂą ÂściÂągniĂŞte kolejne gwiazdy - choĂŚby z konkurencji. Za prawdopodobny uwaÂżam angaÂż Kasi Skrzyneckiej, bo "Taniec z gwiazdami" nie pochÂłania pewnie duÂżo czasu, a to juÂż ostatnia edycja. UwaÂżam, Âże Âświetnie moÂże siĂŞ nadaĂŚ do lekkiego "DzieĂą Dobry TVN".

Co do tematyki poradnikowej, to szczerzĂŞ wÂątpiĂŞ. Przypuszczam, Âże po prostu autorzy artykuÂłu w "Dzienniku" tak sobie napisali.

I jeszcze inna bardzo wa¿na kwestia. O której godzinie "DDTVN" mia³oby byÌ nadawane - czy przed wyjœciem ludzi do pracy, czy ju¿ po? Obstawiam na póŸne godziny ranne - czyli raczej starcie z "Pytaniem na œniadanie", ni¿ "Kaw¹ czy herbat¹". Bardzo prosty powód. Nim ludzie wyjd¹ do pracy, to nie wiem czy bêd¹ chcieli s³uchaÌ o rozterkach Dody i sk¹d siê wzi¹³ Micha³ Wiœniewski. W³¹cz¹ telewizor na parê minut, popatrz¹ jednym okiem i id¹. St¹d du¿a popularnoœÌ "Poranka TVN24". A lekkie "Dzieù Dobry TVN" lepiej natargetowaÌ na gospodynie i bezrobotnych oraz tych, którzy do pracy id¹ póŸniej i maj¹ wolny czas.

Na pewno nie mo¿e to wygl¹daÌ tak jak rok temu podczas próbnej emisji. Wtedy bêdzie konkurencja nie z publiczna, tylko z "Porankiem". Bo có¿ mogliœmy wtedy ogl¹daÌ? Morozowskiego i tematy dnia, przegl¹dy prasy subiektywnej, politykowanie, d³ugie serwisy informacyjne oraz prognozê pogody. "DDTVN" musi zachowaÌ dotychczasowy charakter - czyli podró¿e, rekreacja, miejsca Polski - reporterzy, gwiazdy, krótkie serwisy, ró¿ne cykle, kuchnia.
prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: prze_kw »

Rogalska z SoÂłtysikiem- bardzo OK,pozatym przyjaÂźniÂą siĂŞ (Marzena wkrĂŞcaÂła go w Mamy CiĂŞ)
MoÂże JabÂłczyĂąska? MÂłynarska??

Mam nadziejĂŞ Âże nie wkrĂŞcÂą Wodeckiego :devil:
ODPOWIEDZ