[TVN] Sopot Festival 2007
Moderator: Łukasz
Tak tak WojewĂłdzki wchodziÂłby w sÂłowo Majewskiemu i zupeÂłnie go zasÂłaniaÂł - zamiast nad prowadzeniem skupialiby siĂŞ nad rywalizacjÂą. Mam nadziejĂŞ, Âże ktokolwiek bedzie
prowadziÂł to wystroi siĂŞ troszkĂŞ na tÂą impreze bo kreacja Majewskiego z SF 2005 moÂże i byÂła smieszna ale niezbyt pasowaÂła do koncertu, podobnie ubrania prowadzÂącej z MTV.
[ Dodano: Czw Sie 24, 2006 2:25 pm ]
Tak w ogóle to zastanawia³em siê dziœ i doszed³em do wniosku, ¿e wystêp Eltona Johna rok temu nie zosta³ zrealizowany nie ze wzglêdu na kasê tylko TVN liczy³, ¿e Elton zaœpiewa w godzinkê i bêdzie ok i tyle mieli dla niego miejsca, a gdy okaza³o sie, ¿e jemu potrzeba godzinê przerwy technicznej przed wystêpem to nie by³o ju¿ dla niego miejsca, zatrudniono Scorpionsów i Patrizio Buanne zamiast 15 minutowego wystêpu w duecie z Kowalsk¹ (bo tak planowano) da³ pó³ godzinny koncert i dziurê zape³niono. Troche jednak dziwi¹ mnie k³opoty z wystêpem Eltona. Wiele s³aw ju¿ goœci³o na SF i nigdy a¿ tak d³ugiej przerwy technicznej nie by³o inna sprawa, ¿e czêsto koncert mocno siê opóŸnia³ gdy okazywa³o siê ¿e gwiazda nie chce wyjœÌ itp, ciekaw jestem czy tym razem te¿ TVN bêdzie mia³ takie przygody.
Zastanawiam siê nad tym jaka ogl¹dalnoœÌ czeka Sopot Festival, koncerty na molo zebra³y odpowiednio: 3 mln, 2 mln i 1,6 mln wiêc tendencja mocno spadkowa, mimo ¿e wydaje mi siê, ¿e koncerty by³y na podobnym poziomie, by³y muzyczne gwiaazdy i gwiazdki.
A jak sÂądzicie lepiej Âże sprowadzono takÂą wielkÂą gwiazdĂŞ jak Elton John i dzieĂą bĂŞdzie taki pusty ale ze znanym artystÂą, czy np wolelibyÂście Kaie Melue + 3 duety (po 15 minut) z mniej znanymi i jakiÂś drugi koncert gwiazdy Polskiej ??
w tamtym roku takie koncerty miaÂła Marylka i Bajm, w tym roku wÂłaÂściwie tylko Budka Suflera, bo wystĂŞp Maryli w dzieĂą wspomnieĂą bĂŞdzie raczej krĂłtki.
prowadziÂł to wystroi siĂŞ troszkĂŞ na tÂą impreze bo kreacja Majewskiego z SF 2005 moÂże i byÂła smieszna ale niezbyt pasowaÂła do koncertu, podobnie ubrania prowadzÂącej z MTV.
[ Dodano: Czw Sie 24, 2006 2:25 pm ]
Tak w ogóle to zastanawia³em siê dziœ i doszed³em do wniosku, ¿e wystêp Eltona Johna rok temu nie zosta³ zrealizowany nie ze wzglêdu na kasê tylko TVN liczy³, ¿e Elton zaœpiewa w godzinkê i bêdzie ok i tyle mieli dla niego miejsca, a gdy okaza³o sie, ¿e jemu potrzeba godzinê przerwy technicznej przed wystêpem to nie by³o ju¿ dla niego miejsca, zatrudniono Scorpionsów i Patrizio Buanne zamiast 15 minutowego wystêpu w duecie z Kowalsk¹ (bo tak planowano) da³ pó³ godzinny koncert i dziurê zape³niono. Troche jednak dziwi¹ mnie k³opoty z wystêpem Eltona. Wiele s³aw ju¿ goœci³o na SF i nigdy a¿ tak d³ugiej przerwy technicznej nie by³o inna sprawa, ¿e czêsto koncert mocno siê opóŸnia³ gdy okazywa³o siê ¿e gwiazda nie chce wyjœÌ itp, ciekaw jestem czy tym razem te¿ TVN bêdzie mia³ takie przygody.
Zastanawiam siê nad tym jaka ogl¹dalnoœÌ czeka Sopot Festival, koncerty na molo zebra³y odpowiednio: 3 mln, 2 mln i 1,6 mln wiêc tendencja mocno spadkowa, mimo ¿e wydaje mi siê, ¿e koncerty by³y na podobnym poziomie, by³y muzyczne gwiaazdy i gwiazdki.
A jak sÂądzicie lepiej Âże sprowadzono takÂą wielkÂą gwiazdĂŞ jak Elton John i dzieĂą bĂŞdzie taki pusty ale ze znanym artystÂą, czy np wolelibyÂście Kaie Melue + 3 duety (po 15 minut) z mniej znanymi i jakiÂś drugi koncert gwiazdy Polskiej ??
w tamtym roku takie koncerty miaÂła Marylka i Bajm, w tym roku wÂłaÂściwie tylko Budka Suflera, bo wystĂŞp Maryli w dzieĂą wspomnieĂą bĂŞdzie raczej krĂłtki.
Wojewódzki by³by dobrym prowadz¹cym, z Majewskim ¿artowaliby ostro, dobrze bawili publicznoœÌ, taki duet przyci¹gn¹³by te¿ trochê widzów na TVNowy "Sopot Festival". Kto wie czy by³a gwiazda Polsatu nie poprowadzi jednego z festiwalowych dni, "Top trendy" prezentowaÌ przecie¿ Kuba mia³
Mo³ek i Majewski poprowadz¹ "na pewno", co do reszty niewiadomo. Czy TVN zoorganizuje jeszcze jak¹œ konferencjê prasow¹ festiwalu? So³tysik (ktoœ poda³ jego nazwisko) nie wchodzi w grê jako prowadz¹cy, co najwy¿ej wrêczy S³owiki jak w roku ubieg³ym. Zreszt¹ studia festiwalowego roku temu jako takiego nie by³o, w przerwach pokazywali "wspomnienia" festiwalowe
I nie wiem co tak aveo siĂŞ uczepiÂłeÂś tej Magdy
To jedna z nielicznych polskich telewizyjnych gwiazd, ktĂłrÂą szczerze lubiĂŞ i kibicujĂŞ od samego poczÂątku jej kariery, rok temu podczas drugiego dnia "SF" wypadÂła znakomicie. MaÂło kto z TVNu nadaje siĂŞ do prowadzenia takiej imprezy jak ona! Nie mogĂŞ siĂŞ doczekaĂŚ Magdy w akcji, czekam teÂż na jej drogie kreacje
Portalek, mnie osobiÂście program tegorocznego festiwalu odpowiada bardzo, duÂżo gwiazd, codziennie coÂś innego, a nie jak rok temu, wystĂŞpowaÂł kto chciaÂł, byle wiĂŞcej :devil: (choĂŚ poziom widowiska byÂł dobry mimo duÂżej iloÂści reklam - Myslovitz, Agnieszka ChyliĂąska czy Maryla Rodowicz spisali siĂŞ Âświetnie). WiĂŞcej (gwiazd) nie oznacza wcale lepiej.
Na "Sopot Festival" powinny wystêpowaÌ gwiazdy z najwy¿szej pó³ki, dlatego brawa dla Metza i reszty organizatorów za sprowadzenie i Eltona i wyj¹tkowej Katie Melua - impreza TVN mo¿e mieÌ pozytywne oceny w prasie np. Oboje te¿ mog¹ zainteresowaÌ widzów <ta pierwsza wyst¹pi ponoÌ o 19:30, mo¿e zgromadziÌ spor¹ widowniê, Elton fanów te¿ przed odbiorniki raczej zgromadzi>.
DzieĂą pierwszy nieco pusty, ale i koĂączÂą o 22:45 (widownia wiĂŞc Âśrednia moÂże byĂŚ nienajgorsza), najlepiej poradzi sobie chyba rzeczywiÂście niedziela: tu wysyp gwiazd i "Budka Suflera" na koniec.
Odnoœnie "Sopotu", fina³ fina³ów ma jednak problem. TVP2 zdecydowa³a, ¿e nowe odcinki "MJM" pokazywane bêd¹ o 4 wrzeœnia <ogólnie jednak œrednia ca³ego "Taùca.." mo¿e byÌ dobra, mimo konkurencji z hitowym serialem>.

Mo³ek i Majewski poprowadz¹ "na pewno", co do reszty niewiadomo. Czy TVN zoorganizuje jeszcze jak¹œ konferencjê prasow¹ festiwalu? So³tysik (ktoœ poda³ jego nazwisko) nie wchodzi w grê jako prowadz¹cy, co najwy¿ej wrêczy S³owiki jak w roku ubieg³ym. Zreszt¹ studia festiwalowego roku temu jako takiego nie by³o, w przerwach pokazywali "wspomnienia" festiwalowe

I nie wiem co tak aveo siĂŞ uczepiÂłeÂś tej Magdy

Portalek, mnie osobiÂście program tegorocznego festiwalu odpowiada bardzo, duÂżo gwiazd, codziennie coÂś innego, a nie jak rok temu, wystĂŞpowaÂł kto chciaÂł, byle wiĂŞcej :devil: (choĂŚ poziom widowiska byÂł dobry mimo duÂżej iloÂści reklam - Myslovitz, Agnieszka ChyliĂąska czy Maryla Rodowicz spisali siĂŞ Âświetnie). WiĂŞcej (gwiazd) nie oznacza wcale lepiej.
Na "Sopot Festival" powinny wystêpowaÌ gwiazdy z najwy¿szej pó³ki, dlatego brawa dla Metza i reszty organizatorów za sprowadzenie i Eltona i wyj¹tkowej Katie Melua - impreza TVN mo¿e mieÌ pozytywne oceny w prasie np. Oboje te¿ mog¹ zainteresowaÌ widzów <ta pierwsza wyst¹pi ponoÌ o 19:30, mo¿e zgromadziÌ spor¹ widowniê, Elton fanów te¿ przed odbiorniki raczej zgromadzi>.
DzieĂą pierwszy nieco pusty, ale i koĂączÂą o 22:45 (widownia wiĂŞc Âśrednia moÂże byĂŚ nienajgorsza), najlepiej poradzi sobie chyba rzeczywiÂście niedziela: tu wysyp gwiazd i "Budka Suflera" na koniec.
Odnoœnie "Sopotu", fina³ fina³ów ma jednak problem. TVP2 zdecydowa³a, ¿e nowe odcinki "MJM" pokazywane bêd¹ o 4 wrzeœnia <ogólnie jednak œrednia ca³ego "Taùca.." mo¿e byÌ dobra, mimo konkurencji z hitowym serialem>.
Tu akurat siĂŞ z tobÂą zgadzam,maÂło kto.A na te kreacje to teÂż w sumie czekam :spiewa: Trzeba zobaczyĂŚ na co TVN wydaÂł taaakÂą kasĂŞ!Kajetan pisze: MaÂło kto z TVNu nadaje siĂŞ do prowadzenia takiej imprezy jak ona! Nie mogĂŞ siĂŞ doczekaĂŚ Magdy w akcji, czekam teÂż na jej drogie kreacje![]()
Majewski i Woj. to 2 ró¿ne style,które albo by³yby sukcesem,albo totaln¹ klap¹.Nic poœrednio.Majewski jest ostro¿ny,a Woj.czasami nieŸle bezczelny,a to na festiwalu niedopuszczalne.Odsunêli go od Trêêdy,bo za wiele plót³by o polityce.Myœlê,¿e nie powstrzyma³by siê od komentarzy na SF'06,ale ta impreza ma charakter miêdzynarodowy,a nie krajowy.Chcia³bym mix Kuby z Szymonem oprócz SM show jeszcze gdzieœ zobaczyÌ

Czekam,a¿ wreszcie festival nadejdzie i liczê na jak najmniejsz¹ iloœÌ reklam :rydzyk: :rydzyk:
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
portalek pisze:Zobaczcie na stronkĂŞ Sopot Festival - ale jÂą wystawili zupeÂłnie nowa, fajniezapraszam
No rzeczywiÂście - caÂłkiem zmienili... ale chyba pierwsza byÂła lepsza pod wzglĂŞdem graficznym

W tamtym roku pamiĂŞtam, Âże umieÂściliÂście tu fotki z przygotowaĂą, myÂślĂŞ Âże juÂż teraz scenografia siĂŞ powoli buduje wiĂŞc proÂśba do mieszkancĂłw TrĂłjmiasta - zrĂłbcie w operze jakieÂś fotki i dajcie na forum. Acha jeÂśli bĂŞdziecie wiedzieĂŚ kiedy bĂŞdzie konferencja SF na TVN24 to piszcie, Z gĂłry dziĂŞki
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Wtedy fotki byÂły z oficjalnej strony a wstĂŞpu wolnego do opery przecieÂż nie ma.portalek pisze:W tamtym roku pamiĂŞtam, Âże umieÂściliÂście tu fotki z przygotowaĂą, myÂślĂŞ Âże juÂż teraz scenografia siĂŞ powoli buduje wiĂŞc proÂśba do mieszkancĂłw TrĂłjmiasta - zrĂłbcie w operze jakieÂś fotki i dajcie na forum.
nie Kamilu wtedy fotki daÂł marjan>>> http://www.tvn.tivi.pl/forum/viewtopic. ... &start=165
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

Na tej stronie pisze Âże pomiĂŞdzy wystĂŞpem Katie a Eltona bĂŞdzie leciaÂł film Nigdy w ÂŻyciu
http://tv.wp.pl/index.html

http://tv.wp.pl/index.html
Tak, wiedzieliœmy... ale o filmie Miss Agent i tak te¿ by³o napisane w proramie na tvn.pl Zmienili chyba dlatego, ¿eby by³a wiêksza ogl¹dalnoœÌ II czeœci festivalu.
"Nigdy w ¿yciu" bardzo popularny film (premera w TVN w Wielkanoc 2006 film przyci¹gn¹³ 4 076 728 widzów - wiêc nawet dobry wynik). A te¿ wiemy dlaczego bêdzie taki podzia³ Sopot Festival:
A Piotr Metz t³umaczy to tak: Wystêp gwiazdy tak du¿ego formatu jak Elton John wymaga odpowiedniego przygotowania sceny. Z faktu tego wynika koniecznoœÌ technicznej przerwy. Wed³ug mnie g³upie t³umaczenie, bo godzina to trochê du¿o jak na przerwê techniczn¹ chyba, ¿e chc¹ przebudowaÌ ca³¹ scenê. :devil: Jestem te¿ bardzo ciekawy jakie atrakcje czekaja publicznosÌ w Operze Leœnej.
MoÂże teÂż im puszczÂą na ekranie "Nigdy w Âżyciu"? :devil: :devil:
EDIT:
Hmm... no i kolejna nowa reklama Sopot Festival 2006. W tej informujÂą m.in. Âże goÂściem specjalnym bĂŞdzie Andrzej Piaseczny:

Pewnie wystapi w pierwszym dniu.

WiĂŞc wszytsko jasne.Media 2 pisze:W dniu emisji drugiego, galowego dnia Sopot Festival polska reprezentacja rozegra eliminacyjny mecz do ME w 2008 roku. Spotkanie pokaÂże TVP2. Impreza TVN bĂŞdzie jednak tylko czĂŞÂściowo rywalizowaĂŚ ze sportowym wydarzeniem, kanaÂł podzieli bowiem swĂłj sobotni koncert.
Podobna sytuacja mia³a miejsce przed rokiem. Pomimo olbrzymiej medialnej promocji Sopot Festival i szeroko komentowanej przez tabloidy afery wokó³ Marty Wiœniewskiej zmagania gwiazd o nagrodê Bursztynowego S³owika przyci¹gnê³y niewielk¹ widowniê. Pi³karsk¹ rywalizacjê z Austri¹ œledzi³o w tym samym czasie 5,7 mln osób*.
W tym sezonie, komercyjny kana³ uniknie pokrycia siê ca³oœci jego imprezy ze sportowym wydarzeniem. Pierwsza czêœÌ koncertu rozpocznie siê o godzinie 19.30 i potrwa do 20.20 (Sêdzia zainauguruje mecz o 20.30). W tym czasie wyst¹pi Katie Melua. Kolejn¹ ods³onê Sopot Festival przewidziano na 21.45. Zakoùczy siê ona o 23.30, na d³ugo po finale transmisji Dwójki.

EDIT:
Hmm... no i kolejna nowa reklama Sopot Festival 2006. W tej informujÂą m.in. Âże goÂściem specjalnym bĂŞdzie Andrzej Piaseczny:

Pewnie wystapi w pierwszym dniu.

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT!