[TVN] X FACTOR

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: X FACTOR

Post autor: szym »

Na szczęście odpadł Mats. Zgadzam się z tym, że ten wężyk... jeeezuu, przecież to nie była remiza! :hmm: Kuba, gdyby był obiektywny, to też by go wywalił, gdyby taką szopkę odstawił ktokolwiek z cudzej grupy ostro by po tym jechał... no, ale jaki on tam jest wszyscy wiemy. To, co - za tydzień Małgosia? :lol2:

Poza tym podpisuję się pod słowami poprzednika.
:)
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

http://www.youtube.com/watch?v=kUsmiUDIEeA - jak sobie porównam występ grupowy w UK do naszego... To chyba nie wymaga komentarza...
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Według mnie był to lepszy odcinek od poprzedniego, może w ogóle najlepszy live. Występ wspólny raczej na plus, chociaż Gienek w takim repertuarze wyglądał co najmniej komicznie.

Ja wielkiej różnicy pomiędzy poprzednimi występami Małgorzaty Stankiewicz nie widziałem. Tak jak było źle, tak jest do tej pory. Miałem nadzieję, że to, że jest pierwsza spowoduje dogrywkę, ale jednak się myliłem...
Mats w odcinkach na żywo jest zupełnie inną osobą niż tą z castingów. Wtedy przyjemnie się go słuchało, teraz jest słabo.

Pozostała czwórka jak najbardziej na plus. Dzisiaj najbardziej podobał mi się Michał Szpka.

W dogrywce Czesław dokonał słusznego wyboru, bo Dziewczyny są duzo lepsze.

Za tydzień decydują już chyba widzowie, więc będzie więcej czasu antenowego. Wątpię, aby śpiewlai po 2 utwory, ale występ wspólny i gwiazda muzyczna powinny się pojawić.

Gdyby w 5 odcinku live głos mieli też jurorzy wyleciałaby raczej pani Małgosia, która byłaby zagrożona z Dziewczynami. Jednak w wypadku kiedy jury nie ma już głosu, może być niestety inaczej :/
Kylo
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Kylo »

Nie wiem kto tam głosuje, ale Małgosia już dawno miała opuścić program, to jest masakra totalna że znowu przeszła dalej:? Dziewczyny są rewelacyjne, i chętnie bym je widział w finale zamiast Szpaka, wraz z Loską i Adą. To co zrobił Mats w dogrywce wyglądało jak pożegnanie z programem a nie piosenka ratunkowa, dziewczyny też mogły coś lepszego wybrać. Ada i Genek to finał, ciekawi mnie tylko kto trzeci dziewczyny czy ciągle reklamowany Szpak :evil:
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

A jak wygląda dogrywka, kiedy jurorów jest czworo i głosy rozłożą się po równo?
:)
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Jest tak zwany "Dead Lock" i decydują wtedy głosy widzów
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: sb »

Greg Haus pisze:http://www.youtube.com/watch?v=kUsmiUDIEeA - jak sobie porównam występ grupowy w UK do naszego... To chyba nie wymaga komentarza...
Po prostu żenujące... po co to wprowadzenie i potem komentowanie (z ciemnym tłem itd) jakby to był solowy występ, grupowe wykonanie to zabawa. Co mogą jurorzy powiedzieć lub komentować, oprócz tego ca Maja trafnie powiedziała: choregorafia to jakaś pomyłka. Po prostu jej nie było, stali w rzędzie i po koleii podchodili, i nad tym pracował choregoraf? Wstydziłby się! I nawet ich nie ubrali do tego, jak w UK, wszyscy na biało, lub czerwono... itp itp.

Tragedia TVN, trochę pracy i czasu, bo tu nie chodzi o pieniądze, tylko lenistwo lub brak wyobraźni producentów.
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Kylo pisze:Nie wiem kto tam głosuje, ale Małgosia już dawno miała opuścić program, to jest masakra totalna że znowu przeszła dalej:? Dziewczyny są rewelacyjne, i chętnie bym je widział w finale zamiast Szpaka, wraz z Loską i Adą. To co zrobił Mats w dogrywce wyglądało jak pożegnanie z programem a nie piosenka ratunkowa, dziewczyny też mogły coś lepszego wybrać. Ada i Genek to finał, ciekawi mnie tylko kto trzeci dziewczyny czy ciągle reklamowany Szpak :evil:
Małgosia nie powinna się znaleść nawet w domach jurorów... w finałach po prostu nie powinno być osoby która fałszuje i koniec - a zadziwiające jest to że jurorzy, a nie widzowie ich wybrali tam. Cała 9tka finałowa jest przykrym zjawisikiem. W tym programie finaliści powinni być, absolutnie minimum, na poziomie Gienka, Szpaka i Ady. Bo nawet oni nie są aż tak super jak ludzie twierdzą.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

sb pisze:Cała 9tka finałowa jest przykrym zjawisikiem. W tym programie finaliści powinni być, absolutnie minimum, na poziomie Gienka, Szpaka i Ady. Bo nawet oni nie są aż tak super jak ludzie twierdzą.
Dokładnie! Może my w Polsce po prostu nie mamy naprawdę utalentowanych osób oprócz tych, które były już w Mam Talent.
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

r_r16 pisze:
sb pisze:Cała 9tka finałowa jest przykrym zjawisikiem. W tym programie finaliści powinni być, absolutnie minimum, na poziomie Gienka, Szpaka i Ady. Bo nawet oni nie są aż tak super jak ludzie twierdzą.
Dokładnie! Może my w Polsce po prostu nie mamy naprawdę utalentowanych osób oprócz tych, które były już w Mam Talent.
Nie wierzę w to, naturalnie w społeczeństwie będą utalentowani, tyle że do tej pory do X Factor przyszli przeciętni, większość która już coś nagrała lub mieli jakieś osiągnięcie (jak Dziweczyny, Szpak, Ada, Gieniek), a nie o to chodzi tu! To powinni być nowe talenty, które nie miały szansy, bo byli nieśmialo, nie mieli możliwości, pieniędzy, szczęsćia lub znajomości do tej pory..

Najlepiej by ułatwić stanowczo process zkładania do X Factor w drugiej edycji. W UK składa się aplikacje w internecie (pisemnie, przez YouTube lub przesyłając klip audio lub wideo), trwa kilka minut i nawet z najdalszej prowincji można złozyć. Wtedy szczęśliwi zostają zaproszeni do castingów bezpośrednio, a pre-castingi mniej istotne, to taka druga szansa dla tych co nie złożyli na czas - i dla producentów moment do nagrania imponujących scen zewnętrznych.

W ten sposób ludzie którzy nie mieszkają blisko dużych miast (istonie Warszawy i Zabrza) mają większą szansę zajść dalej lub wogule się pojawić. A castingi i pre-castingi muszą się odbyć w przynajmniej 5 miastach, by było blisko dla każdego. No i lepiej w telewizji to wygląda, dla urozmaicenia.... każdy odcinek z innego miasta, jak w UK.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Teraz sobie przypomniałem - najlepsza z wczorajszego odcinka była mina Mai Sablewskiej podczas piosenki ratunkowej Dziewczyn :D

Występ do obejrzenia tutaj >> http://xfactor.plejada.pl/1230,21872,1, ... wideo.html
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Post autor: mojpierwszyraz »

Live najlepszy ze wszystkich, ale mimo to masa elementów które kompletnie źle są wykonywane. Co mam na myśli. Idźmy od początku:
- tzw. Big Band - najlepsza z tego wszystkiego była nazwa :D Reszta w zasadzie bez komentarza, bo komentować to zbytnio nie ma co. Ta choreografia, wykonanie, kadrowania. Tragedia. Ale Oprócz nazyw '+' jest jeden - w końcu coś takiego się pojawiło.
- Występy - Szpak, Szulc, Gienek - to moje typowania na finał. Do zwycięstwa? Zapewne Szpak, bo Genek sławę już osiągnął. Pierwszy jego występ LIVE mimo iż b. dobry to ten bis zbędny. II najsłabszy, III rewelka a IV to już totalna rewelacja. Ciekawe tylko co dalej. I w końcu przy jego występie jakaś nowa scenografia (z deka podobna do występu Aguilery i Fergusson podczas finału XF UK z ubiegłego roku). Najsłabiej - dzięki Bogu Mats, z którego odejścia jestem 'happy' :D A następnie kolejno - Małogsia i ... przed finałem Dziewczyny. Finał już wcześniej wytypowałem.
- Jury - na plus na pewno fakt, iż w końcu nic kompletnie nie mam do stylizacji jurorów. Za to brawa. Oczywiście z Czesława pękałem ze śmiechu, Maja wyśmienicie komentarze, a Kuba - zawód i to gruby. Po prostu tutaj nie pasuje. Jego klimaty to niesamowicie zabawne poczynania w MT. A w XF już Kubie dziękujemy, a na jego miejsce prosimy Roberta Kozyrę. On tam by pasował jak ulał.
- Jarek - z tygodnia na tydzień co raz lepiej. Wczoraj luz, drobne dowcipy. i to jest poziom. A nie... nie chcę tu przytaczać nazwisk - wiocha za przeproszeniem... Także Jarkowi także gratulujemy...
Czekam na kolejny odcinek, dane telemetryczne no i oczywiście na tą 'gwiazdę' Pewność jest 1 - nie będzie to ani Górniak, ani Marina i za to dziękuję Bogu. Doda jeszcze mogłaby być, ale w tej sytuacji (patrz Maja S.) na pewno się nie pojawi.
tvn - latem programowo najgorsza!
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

mojpierwszyraz pisze:Live najlepszy ze wszystkich, ale mimo to masa elementów które kompletnie źle są wykonywane. Co mam na myśli. Idźmy od początku:
- tzw. Big Band - najlepsza z tego wszystkiego była nazwa :D Reszta w zasadzie bez komentarza, bo komentować to zbytnio nie ma co. Ta choreografia, wykonanie, kadrowania. Tragedia. Ale Oprócz nazyw '+' jest jeden - w końcu coś takiego się pojawiło.
- Występy - Szpak, Szulc, Gienek - to moje typowania na finał. Do zwycięstwa? Zapewne Szpak, bo Genek sławę już osiągnął. Pierwszy jego występ LIVE mimo iż b. dobry to ten bis zbędny. II najsłabszy, III rewelka a IV to już totalna rewelacja. Ciekawe tylko co dalej. I w końcu przy jego występie jakaś nowa scenografia (z deka podobna do występu Aguilery i Fergusson podczas finału XF UK z ubiegłego roku). Najsłabiej - dzięki Bogu Mats, z którego odejścia jestem 'happy' :D A następnie kolejno - Małogsia i ... przed finałem Dziewczyny. Finał już wcześniej wytypowałem.
- Jury - na plus na pewno fakt, iż w końcu nic kompletnie nie mam do stylizacji jurorów. Za to brawa. Oczywiście z Czesława pękałem ze śmiechu, Maja wyśmienicie komentarze, a Kuba - zawód i to gruby. Po prostu tutaj nie pasuje. Jego klimaty to niesamowicie zabawne poczynania w MT. A w XF już Kubie dziękujemy, a na jego miejsce prosimy Roberta Kozyrę. On tam by pasował jak ulał.
- Jarek - z tygodnia na tydzień co raz lepiej. Wczoraj luz, drobne dowcipy. i to jest poziom. A nie... nie chcę tu przytaczać nazwisk - wiocha za przeproszeniem... Także Jarkowi także gratulujemy...
Czekam na kolejny odcinek, dane telemetryczne no i oczywiście na tą 'gwiazdę' Pewność jest 1 - nie będzie to ani Górniak, ani Marina i za to dziękuję Bogu. Doda jeszcze mogłaby być, ale w tej sytuacji (patrz Maja S.) na pewno się nie pojawi.
Ale co dziwne, temat był big band, i czego brakwało na scenie???? Big Band!
Po co taki temat jak nie ma właśnie takiej kapeli na scenie, i na tej scenie jest dużo miejsca, zobaczyć można tu:
http://www.youtube.com/watch?v=Dkcjp634 ... re=related

Jak zwykle w całym tym sezonie, nie dopracowane, i brak wyobraźni.. a nie pieniędzy (jak to pewnie wybronią!).
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

Kolejne niepowodzenie "X Factor"

Wszyscy spodziewali się, że po zakończeniu emisji muzycznych show, rywalizujących o widza z "X Factor", wzrośnie widownia programu telewizji TVN, a tymczasem stało się zupełnie inaczej.

X Factor" oglądało tym razem 4,35 mln odbiorców, czyli około 40 tys. mniej niż ostatnio.
http://film.interia.pl/telewizja/wiadom ... 39153,3604
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Nie nazwał bym tego niepowodzeniem. Wynik bardzo przyzwoity, wiadomo, że wiosną widownia raczej spada niż rośnie, a X Factor raczej utzrymuje stałą widownię.

W ćwierćfinale chyba jednak jurorzy będą mieli jeszcze prawo głosu (tak wynika międyz innymi z Teletygodnia). Czyli chyba pewne zagrożenie mają Dziewczyny i Małgorzata Stankiewicz, co oznacza, że decyzja nalezy od Kuby. Mam nadzieję, że tym razem przemyśli to co robi i nie wyrzuci Dziewczyn tak jak Malcolma...
ODPOWIEDZ