Wszyscy spodziewali się, że po zakończeniu emisji muzycznych show, rywalizujących o widza z "X Factor", wzrośnie widownia programu telewizji TVN, a tymczasem stało się zupełnie inaczej.
Hahah, po prostu robienie paniki. 4,35 mln w niedzielnym, majowy wieczór - wynik całkiem przyzwoity. A ten spadek ok. 40 tys - no tragedia. hah
A z tym porównaniem MBTM i BNG to już totalna porażka. Oj, widac ze najbardziej traci ... Interia. Fatalny poziom i to od dłuższego czasu
Ja już dawno odpadłem. Pewien juror, ten w czapie kloszarda i pewien uczestnik gra mi na nerwach. Innym widzom pewnie też... to powód spadku oglądalności.
Wyniki są zadowalające. Podobne miał rok temu TzG, a więc jest nieźle.
Myślę, że ostatni live był zdecydowanie najlepszy. Big Band. Na to czekałem. Zaskoczyło mnie trochę, że "Pani Małgosia" mimo okropnego kaleczenia angielskiego pokonała w głosowaniu Dziewczyny. To też pokazuje, jak bardzo w tym programie liczy się osobowość. Jeśli w najbliższym odcinku nie będzie już dogrywki, to Dziewczyny muszą się mocno postarać. Chociaż szczerze mówiąc to liczyłem, że pociągną jeszcze to dogrywkę chociaż tydzień dłużej.'
Przed nami ćwierćfinał. Mam duże oczekiwania. Myślę, że albo w końcu pojawi się gwiazda, albo zaśpiewają po dwie piosenki. Bardziej prawdopodobna wydaję się ta druga możliwość, bo w pierwszym wypadku Plejada już by nam zdradziła szczegóły. Tylko ciekawy jestem jak to rozegrają, skoro przerwy reklamowe pozostają bez zmian. Zakładając, że głosowanie będzie trwać podczas przerwy od 21:05 do 21:15, to co przez pozostałe 25 minut?
Coraz bardziej przekonuję się do Mai. Chociaż uważam, że jest lepszym mentorem niż jurorem. Ale to też bardzo ważne. Widać, że ciężko pracowała z Dziewczynami i zrobi wszystko, żeby nie odpadły. "Papaya" w dogrywce to był genialny wybór. Ryzykowny, ale się opłacił. To było miłe zaskoczenie, bo myślę, że nikt nie spodziewał się tej piosenki. W ćwierćfinale chciałbym usłyszeć coś bardziej współczesnego. "Numery jeden list przebojów" czy coś w tym stylu.
Muszę też pochwalić Jarka. Z tygodnia na tydzień coraz lepiej. Wie co powiedzieć, kiedy powiedzieć i naprawdę ma u mnie plusa. Widać, że lepiej czuje się w live'ach, które mają bardziej oficjalny charakter niż castingi.
Z edycji brytyjskiej odeszła Dannii Minogue. Niby nigdy za nią nie przepadałem, ale teraz uważam, że to duża strata. Podobno zostało już potwierdzone, że Gary Barlow zastąpi Simona. Dobry wybór. Ciekawe, czy skoro nie będzie już Dannii, możliwy byłby powrót Sharon Osbourne? Ja bym osobiście widział taki skład: Louis Walsh, Gary Barlow, Sharon Osbourne, Alesha Dixon. Jednak ta ostatnia podobno powiedziała, że dobrze jej w show BBC i do X Factora się nie wybiera.
Odpowiem może za Bartka - Dziewczyny pojawiły się dogrywce, a Pani Małgosia przeszła bezpiecznie dalej.
Z edycji brytyjskiej odeszła Dannii Minogue. Niby nigdy za nią nie przepadałem, ale teraz uważam, że to duża strata. Podobno zostało już potwierdzone, że Gary Barlow zastąpi Simona. Dobry wybór. Ciekawe, czy skoro nie będzie już Dannii, możliwy byłby powrót Sharon Osbourne? Ja bym osobiście widział taki skład: Louis Walsh, Gary Barlow, Sharon Osbourne, Alesha Dixon. Jednak ta ostatnia podobno powiedziała, że dobrze jej w show BBC i do X Factora się nie wybiera.
Ja za to wolałbym zobaczyć jury w składzie z 7-mej edycji. A najbardziej żałuję, że w brytyjskim X Factorze nie zobaczymy już Cheryl Cole.
r_r16 pisze:Odpowiem może za Bartka - Dziewczyny pojawiły się dogrywce, a Pani Małgosia przeszła bezpiecznie dalej.
Ja za to wolałbym zobaczyć jury w składzie z 7-mej edycji. A najbardziej żałuję, że w brytyjskim X Factorze nie zobaczymy już Cheryl Cole.
U mnie podobnie. Szkoda mi Cheryl. Wątpliwości mam co do Dixon ;/ Fajnie, gdyby się zgodziła Beckham, ale wiem iż takiej propozycji chyba nawet nie było. A Dannii jakoś mi brakowac nie będzie Sharon - jestem za, pytanie tylko - ona jest jurorem Americas Got Talent?
W następnym odcinku uczestnicy śpiewają po 2 piosenki , w tym jedna po polsku Fajnie ...
No it tu musi być jakaś gwiazda, albo pod koniec, albo pomiędzy priewszymi i drugimi występami, nie musi to być nawet zagraniczna... bo trzeba jeszcze przed finałam rozkręcić ten programi, który w tej chwili jest strasznie drętwy w porównaniu do innych krajów!
adik1148 pisze:Nie będzie gwiazdy , bo nie ma reklam z zapowiedziami gwiazdy pewnie od następnego odcinka , kiedy będzie już tylko 8 występów ( 4 uczestników x 2 )
Więc mamy szansę na tylko dwa występy gwiazd w takim razie z siedmiu odcinków finałowych?
Mam nadzieje, że będą takie producje jak to, obiecywali kilka miesięcy temu że będzie imponująco, a jak na razie to scenografia, oświetlenie i inne możliwości jakie mają są nie wykorzystane, mimo że do dyspozycji:
Jak dla mnie to tych odcinków na żywo jest zdecydowanie za mało. Wszystko dzieje się za szybko, dopiero był pierwszy live, a teraz już ćwierćfinał. Moim zdaniem powinno być ich przynajmniej 10.
Czyli w 12 odcinku można spodziewać się jeszcze większego pośpiechu niż w 1 odcinku live. Będzie przynajmniej 10 występów (na grupowy chyba sobie już nie pozwolą), a czasu mało. W 1 live występów było 11, ale 2 szybkie w dogrywce, a i tak wszystko działo się dynamicznie. Oby to jakoś dobrze rozplanowali...
Ale zapewne będzie tylko 5 zapowiedzi występów (materiałów filmowych) a to zawsze jakieś 4-5 minut więcej. Może więc uda im się wrzucić występ grupowy - oczywiście mądrze przemyślany, a nie taki jak ostatnio.