Polityka :)

Dyskusje o wszystkim, m.in. radiu, internecie i prasie.

Moderator: Łukasz

Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

KiedyÂś byÂł ukÂład , teraz jest front...
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

Kolejna gwiazda (i to nie byle jaka) z TVN-owskiego Big Brothera trafiÂła do Sejmu. Kto? Janusz DziĂŞcioÂł - zwyciĂŞzca pierwszej edycji Wielkiego Brata. :) KandydowaÂł z list toruĂąskich z PO, pobiÂł takie sÂławy jak Anna Sobecka, spikerka Radia Maryja (15 180) i Jerzy Wenderlich z SLD (11 825). :tanczy:
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
sybic
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: sybic »

"Wybory zostaÂły sfaÂłszowane" - tak powiedziaÂła specjalistka od faÂłszowania podpisĂłw - R. Beger.
:)
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Ja mam jeszcze nadziejĂŞ, Âże do Sejmu wejdzie John Godson z Âłodzkiej Platformy.
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

sybic pisze:"Wybory zostaÂły sfaÂłszowane" - tak powiedziaÂła specjalistka od faÂłszowania podpisĂłw - R. Beger.
:)
:devil: To jest tekst tygodnia. :hyh: Ale kto jak kto, ona siĂŞ na tym najlepiej zna. :devil:
POpieram pisze:Ja mam jeszcze nadziejĂŞ, Âże do Sejmu wejdzie John Godson z Âłodzkiej Platformy.
A ja mam nadziejĂŞ, Âże do Sejmu wejdzie jeszcze druga osoba z ÂŻyrardowa. :)
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Martin
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Martin »

Koalicja z PSL i PD?

fragment artykuÂłu "RP" :)
Jednak Tusk na razie przyj¹³ postawĂŞ wyczekujÂącÂą. Nie wysÂłaÂł negocjatorĂłw do Stronnictwa. Na dodatek zaskoczyÂł dziennikarzy stwierdzeniem, Âże nie jest na 100 procent pewne, czy zostanie premierem. Bogdan Zdrojewski, szef Klubu Parlamentarnego Platformy, zapewniÂł jednak „Rz”, Âże lider PO z ca³¹ pewnoÂściÂą stanie na czele nowego gabinetu.

– Czekamy tylko na ogÂłoszenie oficjalnych wynikĂłw – powiedziaÂł Zdrojewski. Dlaczego Tusk zwleka z ofertÂą dla PSL? Z nieoficjalnych wypowiedzi politykĂłw PO wynika, Âże lider partii liczy na wyciÂągniĂŞcie z przyszÂłego Klubu LiD okoÂło dziesiĂŞciu pos³ów, g³ównie z Partii Demokratycznej.

– ToczÂą siĂŞ takie rozmowy – przyznaje Janusz Palikot, szef PO na LubelszczyÂźnie. Scenariusz rozÂłamu w LiD jest prawdopodobny, bo demokraci nigdy nie kryli, Âże jest im bliÂżej do PO niÂż do SLD. A przedwyborcze wpadki Aleksandra KwaÂśniewskiego ochÂłodziÂły stosunki wewnÂątrz koalicji.

LiD ma szansĂŞ na 54 mandaty – o jeden mniej niÂż w obecnej kadencji. Gdyby w nowym Sejmie odeszli demokraci, klub skurczyÂłby siĂŞ do okoÂło 40 osĂłb. W LiD wiedzÂą, Âże byÂłby to poczÂątek koĂąca obecnej lewicy, nie chcÂą siĂŞ wiĂŞc wypowiadaĂŚ na ten temat. Tym bardziej Âże sÂłaby wynik wyborczy spowoduje rozliczenia wewnÂątrz SLD, najwiĂŞkszej partii LiD.

– Wojciech Olejniczak bĂŞdzie siĂŞ musiaÂł wytÂłumaczyĂŚ doÂłom partyjnym z tego wyniku – przewiduje Waldemar Witkowski, lider Unii Pracy.
Moim zdaniem, z³e zagranie taktyczne, gdy¿ pozosta³a czêœÌ LiDu mo¿e nie poprzeÌ PO, w przypadku weta prezydenta. A przypomnijmy, ¿eby nie przyj¹Ì weta trzeba 3/5 g³osów.
Anna Kalczyńska, Anita Werner - Damy Pik Europy i świata
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

"Rzeczpospolita": Nelli Rokita, Hanna Gronkiewicz-Waltz i Julia Pitera to trzy najpopularniejsze kobiety w polskiej polityce 2007 roku - wynika z najnowszego sondaÂżu.
Oj tak, Nelly byÂła sensacyjnym odkryciem tego roku :devil:
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

Ach ta caÂła Nelly. Delikatnie mĂłwiÂąc nie trawiĂŞ jej.
A zauwa¿yliœcie jak to dobrze odpocz¹Ì troche od polityki. Przez œwiêta zero politycznych tematów w dziennikach informacyjnych :D(no mo¿e nie do koùca, bo o tarczy antyrakietowej by³o), ale to i tak malutko :D
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

WÂłaÂśnie dla mnie jakoÂś tak dziwinie. I m.in. dlatego nie lubiĂŞ ÂświÂąt, bo nic siĂŞ nie dzieje...
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Ptr15 pisze:A zauwa¿yliœcie jak to dobrze odpocz¹Ì troche od polityki. Przez œwiêta zero politycznych tematów w dziennikach informacyjnych (no mo¿e nie do koùca, bo o tarczy antyrakietowej by³o), ale to i tak malutko
Nelly Rokita - pochodzÂąca z niemieckiej rodziny, osiadÂłej w Gruzji i ledwo co mĂłwiÂąca po polsku oraz na pewno wiele wiedzÂąca na tematy PolakĂłw i ich potrzeb :roll:
PrawdĂŞ mĂłwiÂąc to o polityce w czasie ÂświÂąt zapomniaÂłem - po Twoim poÂście mi siĂŞ dopiero przypomniaÂło
Ale faktycznie, byÂło miÂło - tak powinno byĂŚ znacznie czĂŞÂściej :rydzyk:
pawell

Ptr15 pisze:Delikatnie mĂłwiÂąc nie trawiĂŞ jej.
Jest straszna, a szczegĂłlnie jej piskliwy gÂłos. :hyh: OgĂłlnie irytujÂąca postaĂŚ.
POpieram pisze:WÂłaÂśnie dla mnie jakoÂś tak dziwinie. I m.in. dlatego nie lubiĂŞ ÂświÂąt, bo nic siĂŞ nie dzieje...
Ja mimo wszystko wolĂŞ ten polityczny harmider. Mnie to za bardzo nie mĂŞczy, ani nic takiego. :roll: A jeÂśli juÂż to jest czerwony przyciska na pilocie. I teÂż z tego wzglĂŞdu nie lubiĂŞ ÂświÂąt - wtedy jest brak informacji (choĂŚby medialnych), wszystko pozamykane itd.
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

pawell pisze:I teÂż z tego wzglĂŞdu nie lubiĂŞ ÂświÂąt - wtedy jest brak informacji (choĂŚby medialnych), wszystko pozamykane itd.
Oj dokÂładnie, nie ma co w internecie czytaĂŚ. WkoĂącu ile moÂżna czekaĂŚ np. na dane AGB (juÂż jutro :D). Na politykĂŞ nie narzekam, ale pare dni w roku przyda siĂŞ bez niej.
pawell

W czasie ÂświÂąt posÂłowie siĂŞ nudzÂą?
dziennik.pl pisze:"Mamê w ³ó¿ku zdyba³, a ¿e ³adna taka, nie czekaj¹c d³u¿ej, pokaza³ jej ptaka" - ten cytat z pokazanego w Bo¿e Narodzenie przez TVN najnowszego animowanego filmu o Shreku oburzy³ pos³ów. "To ma posmak skandalu" - mówi dziennikowi.pl Tadeusz Cymaùski z sejmowej komisji polityki spo³ecznej i rodziny.

"Pada Shrek" to krótka, niespe³na pó³godzinna, œwi¹teczna wersja przygód sympatycznego ogra, któr¹ telewizja TVN wyemitowa³a w pierwszy i powtórzy³a w drugi dzieù œwi¹t Bo¿ego Narodzenia. Filmy ze "shrekowej" serii, mimo ¿e adresowane do dzieci, zawieraj¹ mnóstwo dowcipów i powiedzonek, zrozumia³ych tylko dla doros³ych.

Ale przet³umaczenie oryginalnego cytatu: "For mommy a kiss and a good Christmas goose" jako "Mamê w ³ó¿ku zdyba³, a ¿e ³adna taka, nie czekaj¹c d³u¿ej, pokaza³ jej ptaka" (w oryginale: "Da³ mamie ca³usa i œwi¹teczn¹ gêœ") wywo³a³o oburzenie polityków.

"To ma posmak skandalu. To wysoce niestosowne. KtoÂś tu wykazaÂł siĂŞ niechlujstwem, albo jeszcze czymÂś gorszym" - nie kryje oburzenia Tadeusz CymaĂąski z sejmowej komisji polityki spoÂłecznej i rodziny.

"To podwójna wina, bo to film dla dzieci, a w dodatku emitowany w Bo¿e Narodzenie. Je¿eli bêd¹ skargi rodziców, pos³owie powinni siê tym zaj¹Ì. Niestety, nasze prawo w takim przypadku jest bezsilne, ale ktoœ powinien za to ponieœÌ odpowiedzialnoœÌ" - mówi dziennikowi.pl pose³ Cymaùski.

"Nawet najlepsze przepisy niczego nie za³atwi¹, bowiem to kwestia pewnej wra¿liwoœci osób odpowiedzialnych za puszczanie takich materia³ów" - zauwa¿a Zbigniew Girzyùski z sejmowej komisji edukacji. Pose³ dodaje, ¿e w tym przypadku odpowiedzialnoœÌ ponosi stacja, która wyemitowa³a film.

"OdpowiedzialnoœÌ ponosz¹ osoby przygotowuj¹ce dubbing, bowiem film ewidentnie mia³ oznaczenia jako film dla dzieci. Ale jakiœ <specjalista> od dowcipu zrobi³ sobie taki ¿art, byÌ mo¿e dla doros³ych. Ale przecie¿ robi³ film dla dzieci" - mówi Girzyùski.
No wÂłaÂśnie to film dla dzieci, wÂątpiĂŞ, aby one zrozumiaÂły to w taki sposĂłb jak posÂłowie PiS. :twisted: To trochĂŞ podobne do tego Teletubisia...
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Skandal! U¿yto w filmie s³ów "Pokaza³ ptaka". Walter do wiêzienia za to powinien iœÌ. :devil:

RĂŞce opadajÂą. Z hukiem. :neutral:
piotrek888
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: piotrek888 »

Tego siĂŞ nie da skomentowaĂŚ :roll:

A ich dzieci na pewno to oglÂądaÂły xD :mhm: :rydzyk:
ODPOWIEDZ