[TVN] You Can Dance - Po prostu tańcz!

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Re: You Can Dance - Po prostu tańcz!

Post autor: prze_kw »

To, co wczoraj się stało, to jakaś tragedia. Nie mogę patrzeć na tego "polskiego Billy Elliota", jego tańce są koszmarne, chłopak ma potencjał, ale YCD to nie szkółka dla aspirujących do miana tancerza. Najlepsi w tej edycji to zdecydowanie Brian, Siostry Zwierzyńskie (Aśka :D20 ) Staszek i Ania, która wczoraj wreszcie mogła pokazać na co ją stać, z godnym siebie partnerem :)
Liczą się tylko Fakty.
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Ja jakoś nie mogę przekonać się do Ani, ale rzeczywiście jest jedną z lepszych w tej edycji. Do moich faworytów należą siostry Zwierzyńskie, Brian i Mateusz, który chyba jako jedyny w tej edycji nie tańczył jeszcze solówki.
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

Znając życie to Bartek jeszcze parę osób wyeliminuje a szkoda bo powinien 1 odpaść :P
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

http://youcandance.tvn.pl/wideo/1,1,mat ... 54743.html

Igor Leonik wraca do programu z powodu kontuzji Mateusza Sobecko. Wielka szkoda, bo był moim faworytem.
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

Adrian ;P pisze:http://youcandance.tvn.pl/wideo/1,1,mat ... 54743.html

Igor Leonik wraca do programu z powodu kontuzji Mateusza Sobecko. Wielka szkoda, bo był moim faworytem.
szkoda że musiał odejść, a Igor i tak długo nie będzie bo pewno znowu będą głosować ludzie na Bartka i wyleci Igor :P
Amy
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Amy »

To się porobiło, szkoda, wielka szkoda.

Zostali teraz:
Magda i Joanna Zwierzyńskie, Kinga Mucha, Ania Matlewska, Brian Poniatowski, Staszek Korotyński, Igor Leonik i Bartek Wilniewicz.

+ pary na dziś:

- (na pewno) Asia Zwierzyńska i Brian Poniatowski - CHA-CHA (choreografia Krzysztof Hulboj i Janja Lesar http://youcandance.tvn.pl/wideo/1,1,kul ... 55069.html ,
(podobno):
- Ania + Igor,
- Staszek + Kinga,
- Magda + Bartek.

Kinga i Ania były pierwsze w dogrywkach, Magda i Asia drugie. Jedna z sióstr może dzisiaj odpaść, choć mam wątpliwości również co do Kingi. Ania na pewno przejdzie dalej.
Chłopacy: ciężko będzie wytypować, Bartek i Staszek byli pierwsi w głosowaniu, Igor już raz odpadł, Brian był raz drugi. Ciekawe, kto nie weźmie udziału w dogrywce - Brian i Asia mają szansę, oboje mogą się sprawdzić w tym tańcu.
This is not the end, this is not the beginning.
Amy
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Świeżo po programie:
szkoda, że Kinga odpadła, wolałabym, żeby stało się to za tydzień, a dzisiaj byłaby to Magda, ale dziewczyna świetnie tańczy - z resztą jak wszyscy. Żal tylko Kingi, która się tak męczyła przez te żebra.

Werdykt u chłopaków niewłaściwy. Powinien odpaść Bartek - Staszek zasłużył na to, żeby tańczyć dalej. Cieszy mnie jednak to, że Igor został. Wykonał KAPITALNĄ ROBOTĘ. Taniec + t. grupowy + solówka - GENIALNE. Brawa, wielkie brawa za przygotowanie się w tak krótkim czasie (8h).

Jak dla mnie wymarzony finał to: Ania i Igor. Zwycięstwo dałabym Igorowi, choć i tu wybór ciężki.
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Post autor: mojpierwszyraz »

Amy pisze:Świeżo po programie:
szkoda, że Kinga odpadła, wolałabym, żeby stało się to za tydzień, a dzisiaj byłaby to Magda, ale dziewczyna świetnie tańczy - z resztą jak wszyscy. Żal tylko Kingi, która się tak męczyła przez te żebra.

Werdykt u chłopaków niewłaściwy. Powinien odpaść Bartek - Staszek zasłużył na to, żeby tańczyć dalej. Cieszy mnie jednak to, że Igor został. Wykonał KAPITALNĄ ROBOTĘ. Taniec + t. grupowy + solówka - GENIALNE. Brawa, wielkie brawa za przygotowanie się w tak krótkim czasie (8h).

Jak dla mnie wymarzony finał to: Ania i Igor. Zwycięstwo dałabym Igorowi, choć i tu wybór ciężki.
Dla mnie zwycięzcą musi być Igor bądź Brian (ze wskazaniem na pierwszego). Świetna jest też Ania :) Choć mega brawa dla Igora, na prawdę.
Realizacyjnie - fantastycznie. Chyba najlepiej robiony program talent show w Polsce. Got to Dance się po prostu do YCD nie umywa.
tvn - latem programowo najgorsza!
Amy
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

mojpierwszyraz pisze:
Amy pisze:Świeżo po programie:

Dla mnie zwycięzcą musi być Igor bądź Brian (ze wskazaniem na pierwszego). Świetna jest też Ania :) Choć mega brawa dla Igora, na prawdę.
Realizacyjnie - fantastycznie. Chyba najlepiej robiony program talent show w Polsce. Got to Dance się po prostu do YCD nie umywa.
Zgadzam się - realizacja - super! A Got to Dance nie można porównywać do YCD. :D Inna liga :roll:
Amy
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Wczoraj YCD wyłoniło półfinalistów. Są to: Ania, Magda, Brian i Igor.
Odpadli Joanna i Bartek, który dostał także od dyrektora jednej ze szkół tanecznych w Danii 4-miesięczne stypendium w tej właśnie szkole tańca. Biedny, popłakał się i nie mógł uspokoić. Szczerze, nie wiedziałam, czy śmiać się czy płakać, ale gratuluję mu. To naprawdę może mu pomóc rozwinąć się, poprawić znacznie technikę jego tańca.
W skrócie o występach:
Asia & Bartek - pierwszy taniec (jazz) znacznie lepszy od drugiego (ragga), który wymaga jednak zarówno emocji, energii, jak i płynnych, ale precyzyjnych ruchów.
Ania & Brian - świetne oba tańce, i L.A. STYLE, i taniec współczesny. Aż nie chce się przestać patrzeć.
Magda & Igor - brawa dla Magdy, która dorównywała Igorowi w tańcu współczesnym, pop także zyskuje moje uznanie.

Wyniki? Nie ma miejsca już na sentymenty, zostają najlepsi. Przewiduję, że Ania dojdzie do finału. U chłopaków trudno to stwierdzić. Wczoraj więcej głosów miał Brian, wcześniej Igor. Mój finał, to jak już wspominałam Ania i Igor. Mam nadzieję, że tak właśnie będzie.

Oprawa jak zwykle świetna, realizacja - brawo!
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Trzeciak »

A mi na 13 dni przed finałem wydaje, że to jednak Brian wygra ten program.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Trzeciak »

No i nie pomyliłem się. Brian Poniatowski wygrał 7 edycję "YCD" i to on zgarnął 100 000 zł oraz pojedzie na warsztaty do International Dance Academy w Los Angeles - z czego się bardzo cieszę . :D
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Też się cieszę, że wygrał Brian, a nie Ania. Mimo, że w finale zabrakło moich faworytów, to Brain był dużo lepszy. Mam nadzieję, że w następnej edycji powróci kontuzjowany Sobecko, który w tej edycji miał spore szanse.
Amy
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Chciałam, żeby wygrała Ania, trudno, nie udało się. Oboje z Brianem prezentują podobny (bardzo wysoki) poziom, więc nie mogę napisać, że jedno z nich było znacznie lepsze. Dla mnie Ania zrobiła największy postęp i jak na swój wiek, jest dojrzałą i bardzo utalentowaną tancerką. Życzę jej, by cały czas pielęgnowała swój talent i po zakończeniu nauki w szkole spróbowała swoich sił w USA. Jestem pewna, że jej się uda.

Co do wczorajszego finału:
- duet z Brianem - może technicznie nie był doskonały, ale widać było energię i zabawę, a o to właśnie chodziło,
- występy z uczestnikami poprzednich edycji YCD - świetne, szczególnie ujął mnie duet Ani i Kuby, któremu bardzo kibicowałam, kiedy sam walczył o zwycięstwo,
- solówki - bardzo wysoki poziom, co z resztą nie było niczym nowym. Brawa!

Congrats :)
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Jako, że nie oglądałem You Can Dance, nie mam pojęcia o co chodzi. O czym mówili jurorzy wczoraj w stosunku do Ani, gdy mówili o złamaniu zasad specjalnie dla niej?
ODPOWIEDZ