[TVN] X FACTOR

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Re: X FACTOR

Post autor: sb »

X Factor USA, nowy zwiastun...

http://youtu.be/5W-SInhUDOM

tak powinni w Polace robić zamieszanie przed kolejną edycją. Muszę przyznać, że ani producenci polskiej edycji, ani ci w TVNie w marketingu po prostu nie użyli szansy zrobić coś nowego, modnego, dramatycznego.... a nie te nudne zwiastuny i wolne tempo programów (szególnie castingi, eleminacje i domy....). Proponuje totalne przemyślenie, nowych producentów i reżyserów na początek... bo ten format powinien bić rekordy!
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Dziewczyny mówiły dzisiaj w Dzień Dobry TVN, że przygotowały 3 utwory na dzisiejszy odcinek. Czyli powinien być występ grupowy :)
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Adrian ;P pisze:Dziewczyny mówiły dzisiaj w Dzień Dobry TVN, że przygotowały 3 utwory na dzisiejszy odcinek. Czyli powinien być występ grupowy :)
Albo, w razie czego, jeden do dogrywki..?
Kylo
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Kylo »

Zwiastun rewelka robi wrażenie :) ale już sam widok Simona to 50% sukcesu. Nie wie ktoś czy Brytyjska ITV wyemituje z poślizgiem Amerykańską wersję? :) skoro puszczali Idola to X-factor z Brytyjskimi jurorami tym bardziej powinni puscić :lol:
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Kylo pisze:Zwiastun rewelka robi wrażenie :) ale już sam widok Simona to 50% sukcesu. Nie wie ktoś czy Brytyjska ITV wyemituje z poślizgiem Amerykańską wersję? :) skoro puszczali Idola to X-factor z Brytyjskimi jurorami tym bardziej powinni puscić :lol:
X Factor USA będzie emitowany w UK dzień po Stanach w ITV2... więc bedziemy w Anglii mieli dwie zajebiste edycje na raz na jesieni... amerykańską w połowie tygodnia i brytyjską w weekendy!
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Masakra, jak może być że ostatnia 5tka w finałach X Factor, jedni po drugich fałszują.... to jest nie do pomyślenia. Jak na to pozwolili, bezwzględu że to Polska?

Ada to jeden okropny fałsz, Małgosia fałsz i nie zna słów, Szpak również nie najlepiej, Gienek po prostu przeciętny... zachwycamy się czym? Dziewczyny trochę zachwyciły, ale też nic co się nadaje do finałow 'wielkiego' konkursu......
Kylo
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

sb pisze:X Factor USA będzie emitowany w UK dzień po Stanach w ITV2... więc bedziemy w Anglii mieli dwie zajebiste edycje na raz na jesieni... amerykańską w połowie tygodnia i brytyjską w weekendy!
No to super :) szykuje się gorąca jesień. :lol2: Brakuje mi Simona w Britain's got talent, to przynajmniej będzie w X-factorze zresztą wraz z Sheryl :P

Co do dzisiejszego odcinka póki co Małgorzaty już nie mogę słuchać, i nie wyobrażam sobie aby przeszła dalej :hmm: Genek chyba póki co wypadł najlepiej, Ada faktycznie nie wyrabiała momentami, dziewczyny ok, choć te piosenki nie za bardzo sobie wybierają :rydzyk: Szpak jak to Szpak na swoim poziomie :D
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Kylo pisze:
sb pisze:X Factor USA będzie emitowany w UK dzień po Stanach w ITV2... więc bedziemy w Anglii mieli dwie zajebiste edycje na raz na jesieni... amerykańską w połowie tygodnia i brytyjską w weekendy!
No to super :) szykuje się gorąca jesień. :lol2: Brakuje mi Simona w Britain's got talent, to przynajmniej będzie w X-factorze zresztą wraz z Sheryl :P

Co do dzisiejszego odcinka póki co Małgorzaty już nie mogę słuchać, i nie wyobrażam sobie aby przeszła dalej :hmm: Genek chyba póki co wypadł najlepiej, Ada faktycznie nie wyrabiała momentami, dziewczyny ok, choć te piosenki nie za bardzo sobie wybierają :rydzyk: Szpak jak to Szpak na swoim poziomie :D
Ale, nawet Szpak trochę beczy.. jakoś styl i osobowość przykryły to że nie jest niesamowity jak to ludzie mówią.

Co do UK... Britain's Got Talent będzię miał Simona Cowella za dwa tygodnie w połfinałach jako czwarty juror - on po prostu ominął castingi bo jest w USA na castingach. Na jesieni niestety nie będzie go, choć ITV powiedziało że będzie się pojawiał w programach na żywo od czasu do czasu, ale nie jako juror ale innej roli (dalej jako producent nadzorczy). Brytyjski X Factor będzie bardzo inny w tym roku pod różnymi względami ponoć.... pewnie razem z Amerykańskim nowe logo, grafika, itd..
piotrek888
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: piotrek888 »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: zrobił to na złość Sablewskiej.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Dzisiejsze polskie występy bardzo mi się podobały. Aczkolwiek dalej nie ma na co popatrzeć. Czego posłuchać - owszem - było. Ale brakuje tej całej otoczki, o czym już zresztą mówiłem. W dogrywce faktycznie lepsza była pani Małgosia, ale moim zdaniem powinny przejść Dziewczyny
Kylo
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

No i Wojewódzki drugi raz zagrał vabank, tym samym wybrał już finałową trójkę, a Małgorzata jako pewniak odpadnie za tydzień. Szkoda że jurorzy nie są obiektywni i patrzą tylko na siebie i swoją grupę. A dziewczyną tak czy owak gratuluję, były świetne od początku do końca :)
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Nie oglądam już, Kuba zachowuje się jak palant. Mówi: "Dziewczyny są profesiolalne, Małgosia głos jak tsunami" przyznaje się na żywo to nieżetelności... po prostu traci prawo do bycia jurorem moim zdaniem! Nie może przyznawać się do takie oszustwo... nigdy takiego czegoś nie zrobił żaden juror w UK, a wzoruje się... sorry, X Factor stracił widza dzisiaj..
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Zanim o dogrywce, po której jestem w szoku o całym odcinku...
Najlepsze dzisiaj w 1 rundzie były zdecydowanie Dziewczyny. Gienek i Michał ok, Małgorzata jak zwykle fatalnie, a Ada z piosenką Adele nie dała sobie rady. 2 runda na dużo lepszym poziomie. Najgorzej dla mnie wypadła Ada. Gienek, Michał i Dziewczyny najlepsi. Małgorzata w końcu mi się podobała (za sprawą polskiej piosenki). Do dogrywki odesłałbym Adę i Małgośkę. Zdziwiłem się, że w ogóle dogrywka będzie, spodziewałem się, że decydują już tylko widzowie.

Moja niechęć do Kuby wzrosła jeszcze bardziej. Mimo, że dogrywka była w miarę wyrównana, to oczywiste dla mnie jest to, że Dziewczyny są lepsze. Kuba znów zagrał taktycznie :roll:

Jest mi już zupełnie obojętne jak potoczy się dalej progra, bo moich 3 faworytów pozbył się tak na prawde Kuba - Dziewczyn, Williama Malcolma i Ady z domu jurorskiego.
prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: prze_kw »

Podsumuję dzisiejszy odcinek, szczerze, to żałuję że weekendowe świętowanie przerwałem na ten żałosny popis Kuby W.

Ada Szulc - kobieta modelina, w każdym odcinku inna wizerunkowo, śpiewa przeciętnie, brak jej osobowości i charyzmy. Oba wykonania kiepskie, szczególnie zmasakrowana Królowa Adele!

Małgorzata Stankiewicz - czas tej pani powinien zakończyć się w domu jurorów. Miła, sympatyczna, ale nic poza tym. Głos ma urzekający ale tylko przy pierwszym "odsłuchaniu", później męczy, dręczy i katuje - szczególnie ta pretensjonalność i katastrofalny angielski. Wszystkie występy miliardy kilometrów muzycznych od chociażby kiepskiej Szulc (!).

Michał Szpak - chłopcu pomieszano w głowie i uwierzył że jest megagwiazdą. Sorry, ale ja nie kupuję jego przebieranek, nad ekspresji i całej otoczki. Ale głos ma fajny, fakt.

Gienek Loska - fenomen programu, świetny ARTYSTA, mój zwycięzca.

Dziewczyny - jak przy Gienku, do tego piękne, śliczne na scenie, mają charyzmę, są spontaniczne i naturalne. Wszystkie trzy 'wykony' profesjonalne i na najwyższym poziomie.

Wojewódzki przegiął, zresztą jak przy Williamie. Facet za bardzo przejmuje się 'walką jurorów'. Dla mnie jest (niestety!) największą porażką tego programu.

Kolejna edycja? Oczywiście, ale bez Kuby, Kuźniara i z dwójką nowych, profesjonalnych jurorów. Rozdział na chłopaków i dziewczyny w grupie 16-25 jest nieunikniony i niezbędny!

To tyle ode mnie, za tydzień będę dłużej grillował i cieszył się pomaturalną wolnością. Finał wiadomy, zwycięzca również. Przynajmniej dla mnie.
Liczą się tylko Fakty.
Pawlous
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pawlous »

Kuba przegiął dzisiaj na całej linii. I do tego podważył swój "jurorski" autorytet. Jak facet, który chyba trochę zna się na muzyce może mając do wyboru Dziewczyny i panią Małgosię zagłosować za tą drugą (z całym szacunkiem dla niej, bo lubię ją)? I tym bardziej, że od początku odcinków na żywo jechał po niej równo, krytykował za fałszowanie i angielski i można było odnieść wrażenie, że tylko czeka z utęsknieniem na moment, w którym ta opuści program. Ale widać dla Kuby poziom wokalny programu jest trzeciorzędny, on nawet zagłosowałby za śpiewającym Jarosławem Kaczyńskim by utrzeć nosa tym, których nie lubi (patrz - Maję).

Kuba jako juror naprawdę sobie nie radzi, traktuje ten program za bardzo ambicjonalnie - nie nadaje się po prostu do takiego formatu. On sprawdza się w zdecydowanie bardziej rozrywkowym "Mam talent" - tam był naprawdę dobry, ale w "X Factor" wychodzi u niego chyba trochę ta "polska zawiść", którą tak bardzo lubi krytykować. Więc uważam, że powinien wrócić do "Mam talent", a w kolejnym "X Factorze" powinien zastąpić go ktoś inny.

Nie zdziwię się jak za tydzień odpadnie Ada Szulc - dziewczyna się wypaliła. Jest kompletnie bezbarwna, jej głos mnie irytuje. W finale - moim zdaniem - będzie Szpak, Genek i Małgosia (i to dzięki Kubie). I wydaje mi się, że wygra Genek.
ODPOWIEDZ