Aktualne sprawy forum
Moderator: Łukasz
Re: Aktualne sprawy forum
Oj, przepraszam za moje faux pas. :rozglada:
To dlatego, że na innym forum, hm, administrator przestawiał zegar :hmm:
To dlatego, że na innym forum, hm, administrator przestawiał zegar :hmm:
This is not the end, this is not the beginning.
Na forum przekroczyliśmy 140 000 postów napisanych przez zarejestrowanych użytkowników! :brawa:
Czy w tym roku będą organizowane "Forumery"? Rok i 2 lata temu w tym czasie się rozpoczynały, a teraz cisza.
Będą Forumery.
Rozpoczęcie nominacji prawdopodobnie jeszcze dziś.

No to czekam z niecierpliwością 

Do dzieła! Nominujcie! 

Też tak ostatnio macie, że na wysłanie posta jak i podgląd trzeba czekać co najmniej kilkanaście sekund? (podgląd tego posta zajął ponad pół minuty)
-
- Fanatyk :)
Też tak mamy :<
( dobrze, mówię za siebie )
( dobrze, mówię za siebie )
mam nadzieję że problem nie okaże się permanentny jak "formularz..."
x:

A ja myślałem, że to wina mojego dostawcy... Potwierdzam - problem występuje.
Być może jest to związane z przekraczaniem pewnych parametrów przez serwer, który w obecnej konfiguracji nie wytrzymałby kolejnego roku.
W pierwszej połowie sierpnia przeskoczymy na "bogatszy pakiet" serwera i może to wyeliminuje problem.
Z tym "nieprawidłowym formularzem" pytałem już wielu programisów, przeglądalem fora dyskusyjne na ten temat, sytuacja jest nietypowa. Niektórzy twierdzą, że jest to spowodowane zbyt długimi wątkami. Na niektórych forach wątki po jakiejś tam stronie są zamykane i rozpoczynane od nowa.
Jeśli ktoś z Was słyszałby o jakiejś sensownej możliwości rozwiązania tego problemu, proszę o wskazówki.
W pierwszej połowie sierpnia przeskoczymy na "bogatszy pakiet" serwera i może to wyeliminuje problem.
Z tym "nieprawidłowym formularzem" pytałem już wielu programisów, przeglądalem fora dyskusyjne na ten temat, sytuacja jest nietypowa. Niektórzy twierdzą, że jest to spowodowane zbyt długimi wątkami. Na niektórych forach wątki po jakiejś tam stronie są zamykane i rozpoczynane od nowa.
Jeśli ktoś z Was słyszałby o jakiejś sensownej możliwości rozwiązania tego problemu, proszę o wskazówki.
Spotkałem się z sytuacją, że na jednym z forów jest właśnie tak robione z tematami, aczkolwiek nigdy nie było tam problemu z "nieprawidłowym formularzem", który jedynie spotykam na forum tvnfakty.pl. Powodów szukałbym gdzie indziej, gdyż ten błąd wyskakuje zarówno w tematach z małym dorobkiem jak i dużym. Ale może, jeżeli jest możliwość przejścia bez utraty danych na phpBB modified by Przemo, to może warto to rozważyć? Przyznam, że nigdzie nie pisze mi się tak dobrze, jak na pewnym forum, korzystającym z tego właśnie skryptu. Może to by rozwiązało ten problem?Łukasz pisze:Z tym "nieprawidłowym formularzem" pytałem już wielu programisów, przeglądalem fora dyskusyjne na ten temat, sytuacja jest nietypowa. Niektórzy twierdzą, że jest to spowodowane zbyt długimi wątkami. Na niektórych forach wątki po jakiejś tam stronie są zamykane i rozpoczynane od nowa.
http://www.przemo.org/phpBB2/
To jest tak, że wystarczy podobno jeden "za długi" temat i to powoduje błąd z "nieprawidłowym formularzem" we wszystkich wątkach.
Wersję forum Przemo znam i mieliśmy ją przez 3 lata na forum, pewnie gdzieś w latach 2004-2006. Niestety miała mnóstwo dziur. Obciążała trzykrotnie bardziej serwer, a do tego miała dziury w modach, przez które wchodziły roboty spamujące. Potem z trudem udało nam się wrócić na zwykłą wersję. Teraz ograniczamy się tylko do regularnej aktualizacji zwykłego phpbb.
Wersję forum Przemo znam i mieliśmy ją przez 3 lata na forum, pewnie gdzieś w latach 2004-2006. Niestety miała mnóstwo dziur. Obciążała trzykrotnie bardziej serwer, a do tego miała dziury w modach, przez które wchodziły roboty spamujące. Potem z trudem udało nam się wrócić na zwykłą wersję. Teraz ograniczamy się tylko do regularnej aktualizacji zwykłego phpbb.
-
- Fanatyk :)
Że niby wszystko przez JoaśkęŁukasz pisze:To jest tak, że wystarczy podobno jeden "za długi" temat i to powoduje błąd z "nieprawidłowym formularzem" we wszystkich wątkach.

Jeśli na forum nie ma żadnych modyfikacji to można skasować pliki forum (oprócz avatarów, nie usuwając też bazy danych oczywiście) i wgrać na serwer najnowszą wersję phpBB. Wszystkie ustawienia, tematy i posty zostaną. Być może problem tkwi właśnie gdzieś w plikach forum.