Poziom jest dobry, ale "wymagający" podwyższenia. Większość występujących w YCD tancerzy ma naprawdę bardzo solidne podstawy, dobrą technikę, ale jednak zawsze czegoś brakuje. Wiem, wiem, nie wymagajmy bycia doskonałym w każdej technice, jednakże wielu z nich i tak prezentuje zbyt niski poziom w innych stylach niż swój własny. Zapewne wynika to również z budowy naszych edycji YCD, kwestią jest budżet (a co za tym idzie: mała liczba live'ów, tancerzy i dość prozaicznie zbudowane warsztaty, które "mają wyławiać" najlepszych). Chociaż może to ja zbyt wiele wymagam od Polski? Szkoda, żeby taka właśnie była prawda.Trzeciak pisze:@Amy - ja tu wspominałem zarówno o realizacji, jak i poziomie uczestników programu.
[TVN] You Can Dance - Po prostu tańcz!
Moderator: Łukasz
Re: You Can Dance - Po prostu tańcz!
This is not the end, this is not the beginning.
Co do warsztatów, to Egurrola wspominał w jednym z wywiadów, że tak naprawdę one nie są po to, by uczestnicy czegoś się nauczyli, ale po to, by jurorzy wybrali najlepszych do programów na żywo.
Ja mam taką nadzieję, to że ma nie być już 8 edycji You can dance- po prostu tańcz! jest plotką.Jeśli TVN naprawdę zrezygnuje z dlaszej produkcji programu to oznaczać będzie że na prawde dzieje się coś nie dobrego w TVN! 

Właśnie o to "wyławianie" mi chodziło. Tylko, że do programów na żywo dostają się osoby, które z niektórymi stylami mają baaardzo nie po drodze.Trzeciak pisze:Co do warsztatów, to Egurrola wspominał w jednym z wywiadów, że tak naprawdę one nie są po to, by uczestnicy czegoś się nauczyli, ale po to, by jurorzy wybrali najlepszych do programów na żywo.
Według mnie stacja powinna zostawić program. Zapewne jeżeli Top Model i YCD trafią do wiosennej ramówki to jeden z programów otrzyma nową porę emisji. Ja bym YCD przesunął na weekend w miejsce X Factora, a muzyczne show przesunął na jesień w miejsce Mam Talent!, którego formuła chyba powoli się wyczerpała i przypuszczam, że 5 edycja będzie ostatnią.
Nie wydaje mi się, żeby 5 edycja "Mam Talent" była ostatnią. Na razie pod względem talentów jest znacznie lepiej, niż rok temu, a konkurencja TVP2 w postaci "Bitwy na głosy" jest słabsza. Jedynie programowi może zagrozić "Komisarz Alex" na TVP1.
YCD zostawiłabym w środę tak jak zwykle - środa to dzień dla tego programu, także w innych krajach.
Też obawiam sie żeby 5 edycja Mam talent! była ostatnią, Bitwa na głosy raczej przegra z TVN, ewentualnie Komisarz Alex może zagrozić Mam talent!, choć dla mnie Mam talent! jest już nudne i jeśli TVN zrezygnuje z You can dance to niech z Mam talent tez zrezygnuje, bo i tak oglądalność spada!
Wydaje mi się, że walka o pierwsze miejsce jeśli chodzi o programy talent-show jesienią może rozstrzygnąć się w niedzielne wieczory między "MBTM" Polsatu, a "Mastechefem" TVN-u. Prawdopodobnie w niedziele o 20:20 TVP1 będzie emitować także serial "Siła wyższa". To tak nawiasem pisząc nt. jesiennego sezonu.
YCD to jak dla mnie najlepszy program wiosennej ramówki i mam nadzieję, że nie zdejmą go z anteny!
Ciężko to uwierzyć, ale dokładnie 5 lat temu o tej porze TVN emitował pierwszy odcinek pierwszego sezonu show "You Can Dance - Po prostu tańcz!".
-
- Bywalec
Obstawiam, że Top Model pojawi się wiosną w środy, a YCD ze wzgl m.in. na spadającą widownię - wpadnie w jesienny środowy wieczór, dokładnie za rok.adik1148 pisze:YCD to jak dla mnie najlepszy program wiosennej ramówki i mam nadzieję, że nie zdejmą go z anteny!
tvn - latem programowo najgorsza!
Jak na 7 edycję "YCD" dość dobrze radzi sobie z widownią telewizyjną. Fakt - spada oglądalność, ale są to wahania rzędu ok. 0,3 mln widżów, a to wcale jeszcze nie jest tak wiele.
Natomiast gdybym miał wybierać między "Top Model", a "You Can Dance" - chętnie wybrałbym ten drugi - chociażby ze względu na wyższy poziom.
Natomiast gdybym miał wybierać między "Top Model", a "You Can Dance" - chętnie wybrałbym ten drugi - chociażby ze względu na wyższy poziom.
Jak donosi Fakt, to że nie będzie kolejnej edycji wiosną 2013 roku jest pewne, gdyż stacja planuje inwestować w seriale. Wprawdzie oficjalne info to nie jest, ale od pewnego czasu spodziewałem się, że nie dojdzie do skutku YCD na wiosnę.
Jeżeli tak będzie, to szkoda. Mogli chociaż zrobić z impetem 7. edycję jako ostatnią albo 8. z zapowiedzią, że to koniec. YCD to mój ulubiony program rozrywkowy, nasuwa mi się zdanie, że wiedzą, co zepsuć. Oby tak dalej!
Chociaż poczekajmy jeszcze na oficjalne informacje...
Chociaż poczekajmy jeszcze na oficjalne informacje...