Małgosia mając w tle protest osób niepełnosprawnych mówiła o tym, że propozycje rządowego pełnomocnika ich nie satysfakcjonują, że mają zamiar nadal walczyć o to aby renta socjalna była równa minimalnej pensji (później okazało się, że względy zdrowotne pokonały uczestników, którzy protest zawiesili).
Witam całe forum, to mój pierwszy post tutaj. Od lat bacznie przyglądam się tej fenomenalnej polskiej dziennikarce. Wiem że kobiet się o wiek nie pyta, ale zastanawia mnie, bardzo mnie zastanawia, ile lat ma pani Małgorzata Mielcarek ? Wygląda bardzo młodziutko i dziewczęco, ale widać jednocześnie że jest bardzo dojrzałą emocjonalnie i intelektualnie kobietą.
Małgosia mówiła o żądaniach wyjaśnień Koalicji Obywatelskiej do premiera, w związku z przyznaniem nadzwyczajnej dotacji w wysokości 4,3 mln zł fundacji "Potrafisz Polsko", w której działa Paweł Kukiz, a całkiem niedawno do jej rady dołączył poseł z sejmowego koła Kukiz'15. To wygląda źle, bowiem czy jakiś majątek tej fundacji ucierpiał wskutek klęski żywiołowej? Raczej nie. Czy każdy Polak w problemach finansowych może wystąpić o dotację z funduszy, którymi zarządza premier i dostać taką rekompensatę? Raczej nie. I gdzie tu są te szczytne hasła, o tym że "przyrzekam, że nie można mnie kupić"?
Można to podsumować jedynie taką fraszką:
Paweł miał dryg do rockowej muzyki
Zdobył sławę i uznanie, zechciał polityki
Do wyborów stanął i wynik miał fajny
Ostatecznie kończy jako gość sprzedajny