No, no... SÂłabe wyniki zanotowaÂły kanaÂły TVN, ale TVN i tak poprawiÂł siĂŞ o 1,3% w porĂłwnaniou z rokiem wczeÂśniejszym. NajwiĂŞksze udziaÂły zgarnĂŞli "Jedynka" i TVP2. SÂłabsze ÂświĂŞta niÂż rok wczeÂśniej miaÂł POLSAT - tym razem niewiele ponad 17,03%.
A w tym roku najczĂŞÂściej oglÂądaÂłem TELEWIZYJNÂĄ "JedynkĂŞ". MiÂło spĂŞdziÂłem wieczĂłr w BoÂże Narodzenie - AnioÂłki Charlie'ego, Pole raÂżenia -Âświetne filmy
WedÂług danych AGB Polska w ÂŚwiĂŞta BoÂżego Narodzenia statystyczny Polak spĂŞdziÂł Âśrednio przed telewizorem 5 godzin i 51 minut, czyli o 6 minut krĂłcej niÂż w ubiegÂłym roku.
W pierwszej dziesi¹tce najchêtniej ogl¹danych programów na pierwszym miejscu znalaz³a siê telenowela "M jak mi³oœÌ" z ogl¹dalnoœci¹ - 11 mln 183 tysi¹ce widzów (udzia³ stacji wyniós³ 62,5 proc.). Drugie miejsce zaj¹³ serial "Na dobre i na z³e", który ogl¹da³o 7 mln 484 tysi¹ce (udzia³ stacji - 52,8 proc.), natomiast program informacyjny "Wiadomoœci" uplasowa³ siê na trzecim miejscu z ogl¹dalnoœci¹ 6 mln 582 tysi¹ce widzów (udzia³ stacji - 40,2 proc.).
Na czwartym miejscu rankigu najchĂŞtniej oglÂądanych programĂłw nzalazÂł siĂŞ program "Europa da siĂŞ lubiĂŚ", nastĂŞpnie telenowela "Klan", po niej "Teleexpress", program rozrywkowy: "Marzenia marcina DaĂąca", film: "Kevin sam w domu", film "Kolekcjoner koÂści", a na dziesiÂątej pozycji "AnioÂłki Charliego".
WÂśrĂłd wszystkich widzĂłw oglÂądajÂących telewizjĂŞ najwiĂŞcej z nich przyciÂągnĂŞÂła stacja TVP 1 - 25,3 proc.. W porĂłwnaniu ze ÂŚwiĂŞtami BoÂżego Narodzenia w 2003 roku nastÂąpiÂł jednak spadek o 2,8 punktu procentowego.
Stacja TVP 2 osi¹gnê³a bardzo wysoki pu³ap 23,10 proc. - zyskuj¹c 5,1 punktów procentowych w porównaniu do roku poprzedniego. Polsat przeœcign¹³ w walce o widza TVN - gromadz¹c 15,44 proc. widzów (w porównaniu do Œwi¹t 2003 by³ to spadek o 6,3 punktu procentowego). Udzia³ TVN by³ niewiele mniejszy od udzia³u Polsatu - wzrós³ do 15,4 proc. (wzrost o 3,4 punktu procentowego). Udzia³ stacji odbieranych drog¹ kablowo-satelitarn¹ wzrós³ o 0,6 punktu procentowego, czyli do 12,16 proc.
Pi¹t¹ pod wzglêdem udzia³ów staj¹ okaza³a siê TVP3 (4,69 proc.), szóst¹ TV4 (3,59 proc.), siódm¹ RTL7/TVN7 (1,69 proc.), ósm¹ Puls (0,28 proc.) i dziewi¹t¹ Tele5 (0,24 proc.).
(27 .12.04) TeKa.
Boze jaki rewelacyjny wynik "M jak mi³oœÌ". Dawa³em mu w Œwiêta 9 mln! 62% udzia³u!
Ostatnio zmieniony poniedziałek 27 gru 2004, 16:03 przez ArO, łącznie zmieniany 2 razy.
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl
A gdzie podzia³ im siê TVN24 :| Po za tym dla mnie pisanie RTL7/TVN7 jest zupe³nie bezsensu. Pisanie, ¿e Polsat wygra³ z TVNem równie¿ jest bzdetem, bo ró¿nica wynosi³a 0,04%, a b³¹d statystyczny wynosi 0,30%!
Tak, Fakty znowu mia³y pokonac Wiadomoœci - jasne Niektórzy wiedz¹ w jaki sposób przyci¹gn¹Ì widzów.
Aro skÂąd masz te wyniki?
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Z newsletteru Brief.pl Nawet nie wiem po co sie zapisywaÂłem i zawsze go wywalam jak dostaje, a tu patrze dzis i widze "Co oglÂądaliÂśmy w ÂŚwiĂŞta?". PrzeczytaÂłem i skopiowaÂłem.
Z wynikĂłw jestem bardzo zadowolony. Ciekawi mnie ile miaÂł widzĂłw "Teleexpress". Pamietam, ze chyba z 3, 4 lata miaÂł wÂŚwiĂŞta 9 mln widzĂłw i byÂł najchĂŞtniej oglÂądanym w tym okresie programem. PamiĂŞtam, ze OrÂłoÂś siĂŞ wtedy chwaliÂł. Ehh szkoda, ze te czasy minĂŞÂły.
Spora jest przepaœÌ miedzy M jak m i Na dobre. Dwójka wie, co emitowac w Œwiêta i sukces ma gwarantowany.
Jeszcze raz dziĂŞki za te informacjie. Na pewno juÂż niedÂługo pojawiÂą siĂŞ nowe doniesienia. Nie dziwiÂą mnie dore wyniki TVP - stacje komercyjne w tym roku chyba oszczĂŞdzaÂły tworzÂąc wÂłsne ÂświÂąteczne ramĂłwki.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
A ja dopatrzyÂłem sie pewnej nieÂścisÂłoÂści. PiszÂą tam, ze w dziesiÂątce znalazÂł siĂŞ "Klan", a przecieÂż w ÂŚwiĂŞta tego serialu nie byÂło. MoÂże sobie z "PlebaniÂą" pomylili bo ta leciaÂła w samÂą Wigilie po "Teleexpressie".
Na to wychodzi tylko ciekawe dlaczego pisz¹ w tytule, co najchêtniej ogl¹daliœmy w Œwiêta. Ten wynik "M jak mi³oœÌ" jest pewnie z poniedzia³ku, a nie z soboty. "Na dobre i na z³e" ma 2 mln mniej ni¿ mia³ ostatnio i tak samo mysla³em, ze bêdzie mia³o w sobote "M jak mi³oœÌ" (jak przed rokiem). Pewnie tyle mia³o.
ArO pisze:Na to wychodzi tylko ciekawe dlaczego pisz¹ w tytule, co najchêtniej ogl¹daliœmy w Œwiêta. Ten wynik "M jak mi³oœÌ" jest pewnie z poniedzia³ku, a nie z soboty. "Na dobre i na z³e" ma 2 mln mniej ni¿ mia³ ostatnio i tak samo mysla³em, ze bêdzie mia³o w sobote "M jak mi³oœÌ" (jak przed rokiem). Pewnie tyle mia³o.
DokÂładnie. Wynik ponad 11 milionĂłw widzĂłw jest z poniedziaÂłku chyba, ale napewno nie z soboty. W sobotĂŞ serial oglÂądaÂło 7 mln 841 tys. widzĂłw przy udziale stacji 48,6 proc. Tak przynajmniej ÂświÂąteczne dane prezentuje medialink
To by sie zgadzao bo dosta³em pe³no maili na mojego bloga z zapytaniem kiedy bedzie powtórka tego odcinka z soboty. WiêkszoœÌ nie wiedzia³a, ze bêdzie emitowany.
Dane Medialnik ze ÂŚwiÂąt:
"M jak mi³oœÌ" odg¹da³o 7 mln 841 tys. widzów (udzia³ stacji wyniós³ 48,6 proc.). Drugie miejsce zaj¹³ serial "Na dobre i na z³e", który ogl¹da³o 7 mln 484 tys. (udzia³ stacji - 52,8 proc.), natomiast program informacyjny "Wiadomoœci" uplasowa³ siê na trzecim miejscu z ogl¹dalnoœci¹ 6 mln 582 tys. widzów (udzia³ stacji - 40,2 proc.).
WÂśrĂłd wszystkich widzĂłw oglÂądajÂących telewizjĂŞ najwiĂŞcej z nich przyciÂągnĂŞÂła stacja TVP 1 - 25,3 proc. W porĂłwnaniu ze ÂŚwiĂŞtami BoÂżego Narodzenia w 2003 roku nastÂąpiÂł jednak spadek o 2,8 punktu procentowego.
Stacja TVP 2 osi¹gnê³a bardzo wysoki pu³ap 23,10 proc. - zyskuj¹c 5,1 punktów procentowych w porównaniu do roku poprzedniego. Polsat przeœcign¹³ w walce o widza TVN - gromadz¹c 15,44 proc. widzów (w porównaniu do Œwi¹t 2003 by³ to spadek o 6,3 punktu procentowego).
UdziaÂł TVN byÂł niewiele mniejszy od udziaÂłu Polsatu - wzrĂłsÂł do 15,4 proc. (wzrost o 3,4 punktu procentowego). UdziaÂł stacji odbieranych drogÂą kablowo-satelitarnÂą wzrĂłsÂł o 0,6 punktu procentowego, czyli do 12,16 proc.