POLSAT

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

MuszĂŞ przyznaĂŚ, Âże reklam jest sporo i to poprostu wszĂŞdzie. LiczĂŞ na spory sukces serialu w Polsacie. Ok 3,5 mln. oglÂądalnoÂści :D
Nika
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Nika »

Ja jestem przekonana, Âże gdyby w tym samym czasie leciaÂły premierowe odcinki TaĂąca z gwiazdami, to tvn nie miaÂłby juz tak imponujÂącej publiki jak przy poprzednich edycjach. Z mojej strony na pewno...o wiele bardziej wole sobie popatrzec na Wentwortha i ekipĂŞ w wiĂŞziennej akcji :D JuÂż jutro, zostaÂło jeszcze niecaÂłe 24h!
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

W nowym serialu Polsatu "Kto To RzÂądzi" ("Who's the Boss") majÂą zagraĂŚ w roli mĂŞskiej kury domowej BogusÂław Linda a roli bizneswomen MaÂłgorzata Foremniak 8)
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

ktos pisze: a roli bizneswomen MaÂłgorzata Foremniak 8)
:? Znowu Foremniak? :? Tej wiosny bĂŞdzie jej w telewizji bardzo duÂżo. :? I "OdwrĂłceni" i "Na dobre i na zÂłe" i "Kto tu rzÂądzi"... :rozglada:
ktos
Bywalec
Bywalec

Wielki show z gwiazdami w Polsacie
Polsat zbiera siĂŞ do ataku i w wielkiej tajemnicy przygotowuje swÂą nowÂą broĂą.
JuÂż na poczÂątku marca na antenie pojawi siĂŞ nowy wielki show z udziaÂłem gwiazd z najpopularniejszych polskich seriali - podaÂł "Super Express".

Aktorzy bĂŞdÂą wystĂŞpowaĂŚ na Âżywo i zaÂśpiewajÂą polskie oraz zagraniczne przeboje. Co ciekawe, bĂŞdÂą wystĂŞpowaĂŚ nie pod swymi nazwiskami, ale jako bohaterowie seriali, w ktĂłrych grajÂą. Program bĂŞdzie polskÂą wersjÂą Âświatowego hitu "Soapstar Superstar".

W sumie ma wystÂąpiĂŚ 13 ÂśpiewajÂących aktorĂłw. Wg "Super Expressu" widzowie zobaczÂą i usÂłyszÂą:
ksiêdza Antoniego z "Plebanii"(W³odzimierz Matuszak), Weronikê Potoczny z "Plebanii" (Agnieszka W³odarczyk, Gra¿ynkê z "Klanu" (Ma³gorzata Ostrowska-Królikowska), Waldka Z³otopolskiego (Andrzej Nejman), Halinkê Kiepsk¹ (Marzena Kipiel-Sztuka), Artura z "Pierwszej mi³oœci" (£ukasz P³oszajski), Pati z "S¹siadów" (Ma³gorzata Lewiùska) i Artura z "M jak mi³oœÌ" (Robert Moskwa). Prawdopodobny jest te¿ udzia³: Doroty Lewkiewicz z "Na dobre i na z³e" (Joanna Liszowska), Leszka Retmana z "Samego ¿ycia" (Bart³omiej Œwiderski), Tomka Gabryela ze "Z³otopolskich" (Piotr Szwedes) oraz Ewy Nowickiej z "M jak mi³oœÌ" (Dominika Figurska).

WystĂŞpy aktorĂłw bĂŞdzie komentowaĂŚ profesjonalne jury. Na pewno zasiÂądzie w nim ElÂżbieta Zapendowska. Ale nie od jury bĂŞdzie zaleÂżaÂł los wystĂŞpujÂących. To widzowie bĂŞdĂŞ decydowaĂŚ, kto przejdzie do nastĂŞpnego odcinka. ZwyciĂŞzca finaÂłowego show podpisze kontrakt ze znanÂą firmÂą fonograficznÂą na nagranie pÂłyty.

Premiera programu w marcu na antenie Polsatu
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Czyli drugie "Showtime!". Czyli druga poraÂżka.

Tyle Âże w "Showtime!" wystĂŞpowaÂły wiĂŞksze gwiazdy - Chajzer, Mroczek, CzubĂłwna, a mimo to program odniĂłsÂł totalnÂą (!) klĂŞskĂŞ.

A tutaj ma byĂŚ to samo, tylko Âże z udziaÂłem nikomu nie znanych gwiazd "Plebanii". JeÂżeli to ma byĂŚ odpowiedÂź na "Taniec z gwiazdami", to... :hahaha:
podmark
Bywalec
Bywalec

Post autor: podmark »

Marcin pisze:A tutaj ma byĂŚ to samo, tylko Âże z udziaÂłem nikomu nie znanych gwiazd "Plebanii". JeÂżeli to ma byĂŚ odpowiedÂź na "Taniec z gwiazdami", to... :hahaha:
Nieznanych ?? Otó¿ "Plebaniê" ogl¹da œrednio ok. 5 milionów ludzi, wiêc postaci wystêpuj¹ce w tym serialu s¹ znane. I uwa¿am, ¿e to jest odpowiedŸ na "Taniec z Gwiazdami". Jakbyœ Marcinie nie wiedzia³, to sukces TVNu opiera³ siê w³aœnie na uczestnicz¹cych w nim gwiazdach seriali, szczególnie z "M jak mi³oœÌ". W tej edycji zabraknie aktora z najpopularniejszej polskiej produkcji. Zmniejszy siê te¿ ogl¹dalnoœÌ. Polsatowi za to uda³o siê zwabiÌ do swojego show gwiazdy najbardziej znanych polskich seriali. Ja wró¿ê tej produkcji wielki sukces :)
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

To dlaczego Showtime! tego sukcesu nie odniĂłsÂł? Nie zamierzam zmieniĂŚ zdania w tej sprawie.

A teraz wystÂąpi ksiÂądz Antoni. :devil: KlĂŞska.

ZwróÌ uwagê na to, ¿e "Taniec z gwiazdami" to nie tylko dobór gwiazd (wyj¹tkowo Ÿle nie bêdzie), ale te¿ np. genialna orkiestra Adama Sztaba, profesjonalni tancerze, na których czasem mi³o popatrzyÌ i ciekawa atmosfera w jury.

Œci¹gniêcie 13 aktorów z seriali to nie wszystko. Z reszt¹ narzekasz, ¿e nie bêdzie nikogo z "M jak mi³oœÌ" w "Taùcu z gwiazdami" (choÌ mo¿na powiedzieÌ, ¿e bêdzie Ivan), a zdaje siê ¿e w nowym hicie (albo raczej - kicie) Polsatu bêdzie tylko jedna artystka, wystêpuj¹ca w serialu Dwójki - ... Ewunia. :lol:
podmark
Bywalec
Bywalec

Post autor: podmark »

"Show!time" nie odniós³ sukcesu przez zwyk³e rozwalenie dobrego formatu przez polskich twórców. Ogl¹da³em duùsk¹ wersjê i mimo nieznajomoœci jêzyka podoba³a mi siê o wiele bardziej o naszej edycji. Poza tym, dobór uczestników by³ zupe³nie nietrafiony, np. Dowbor, czy Magda Gessler - no jak mo¿na ma³o znan¹ restauratorkê wzi¹Ì do show z "gwiazdami"...

Analizuj¹c to, co napisa³eœ widaÌ, ¿e liczysz na sukces pi¹tej edycji. No có¿ - zabraknie teraz paru elementów, które Twoim zdaniem sk³ada³y siê na sukcesy poprzednich serii. Po pierwsze: brak prawdziwych gwiazd - nie ma ani jednej megagwiazdy. A po drugie: brak Adama Sztaby, który wg moich informacji wróci³ do Polsatu (niewiadomo jednak, czy bêdzie gra³ podczas "Soapstar Superstar", czy "X Factor"). Tak prawdê mówi¹c, to "Taniec" siê sypie od œrodka :D

Acha - i z "M jak mi³oœÌ" ma oprócz Figurskiej byc jeszcze Robert Moskwa - k³ania siê czytanie ze zrozumieniem...
pawell

Post autor: pawell »

:> Dlaczego nie ma ani jednej aktorki/aktora z jakiegokolwiek serialu TVN? :roll: :mhm: BartÂłomiej ÂŚwiderski jest z "Magdy M.", ale podpisali go jako bohatera z "Samego ÂŻycia". Samego programu jeszcze nie oceniam - nie widziaÂłem, nic nie mĂłwiĂŞ, ale sam pomysÂł jest ciekawy. Tylko Âżeby polscy twĂłrcy tego nie rozwalili, bo bĂŞdzie "Show!Time"#2. No i teÂż ciekawe kiedy go dadzÂą? "Super Express" pisze, Âże na pewno nie niedziela - wiadomo tam juÂż majÂą hit "Skazany na ÂśmierĂŚ" - wiĂŞc moÂże piÂątek? Tak jak "Show!time" (jeÂżeli dobrze pamiĂŞtam).

A to nowy serial Polsatu:

Media2 pisze:W marcu 2007 roku na antenie telewizji Polsat zadebiutuje serial „I kto tu rzÂądzi”. BĂŞdzie to polski odpowiednik amerykaĂąskiego formatu „Who’s the boss”. Nowy serial ma byĂŚ konkurencjÂą dla TVN-owskiej "Niani".
Serial „I kto tu rzÂądzi” nakrĂŞci ATM Grupa – niezaleÂżny producent programĂłw telewizyjnych. W pierwszej serii powstanie 13 odcinkĂłw sitcomu. G³ównymi gwiazdami serialu bĂŞdÂą BogusÂław Linda oraz MaÂłgorzata Foremniak. Serial reÂżyseruje Maciej ÂŚlesicki.

-DoskonaÂła obsada, doÂświadczony reÂżyser i sprawdzony, Âśmieszny scenariusz sprawiajÂą, Âże juÂż dziÂś wiemy, iÂż „I kto tu rzÂądzi” bĂŞdzie najchĂŞtniej oglÂądanym serialem komediowym w Polsce - zapewnia Tomasz Kurzewski, prezes ATM Grupa.
Zwracam Wasz¹ uwagê na s³owa Tomasza Kurzewskiego - ale pewny sukcesu tego serialu mam nadziejê, ¿e siê przeliczy, a produkcja oka¿e siê klap¹. A tak ¿eby utrzeÌ mu nosa i aby na przysz³oœÌ nie by³ taki zarozumia³y. :] :]
ktos
Bywalec
Bywalec

Dobre jeszcze nie puscili serialu a ju¿ wiedz¹ ¿e bêd¹ mieli najwiêksz¹ ogl¹dalnoœÌ w historii Polskich seriali Komediowych 8)
Ciekawe co powie jak wynik bĂŞdzie na przeÂłomie 1-2 milinĂłw ;) bo na 5,6 to nie licze to nie Prison Break :lol:
Faktomaniak
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Faktomaniak »

Wirtualnemedia napisaÂły :

Polsat kupuje kanaÂł TV Biznes. W ten sposĂłb stacja chce walczyĂŚ o widzĂłw tvn24.

WartoœÌ TV Biznes szacuje siê na 20-25 milionów z³otych. To wygórowana kwota jak na tak ma³¹ stacjê, lecz jest ona dla Zygmunta Solorza szalenie atrakcyjna. Dlaczego? bo na jej podstawie ma zostaÌ zbudowany rywal dla najwa¿niejszego w Polsce kana³u informacyjnego tvn24 - pisze "Rzeczpospolita".

WÂłaÂściciel Polsatu Zygmunt Solorz potwierdza, Âże rozmowy w tej sprawie toczÂą siĂŞ od kilku miesiĂŞcy. Ale twierdzi, Âże umowy jeszcze nie podpisaÂł. Przyznaje to takÂże mec. JĂłzef Birka, czÂłonek rady nadzorczej telewizji Polsat. - Rozmawiamy, ale jeszcze nie sfinalizowaliÂśmy transakcji - podkreÂśla dla "Rz".

- S¹dzê, ¿e Zygmunt Solorz bacznie obserwowa³ coraz wiêksze uznanie widzów i pokaŸne wp³ywy od reklamodawców. Teraz Polsat dziêki TV Biznes chce stworzyÌ podobny kana³ - mówi "Rz" Marcin Rupiùski, analityk z Domu Maklerskiego Banku Ochrony Œrodowiska. Dodaje, ¿e plusem TV Biznes jest marka oraz rosn¹ca ogl¹dalnoœÌ i reklamodawcy.

Szef projektu ma zostaÌ Wojciech Szel¹g, dziennikarz zajmuj¹cy siê tematyk¹ gospodarcz¹ w Polsacie. Wg "Rz" kana³ nadal bêdzie nosi³ nazwê TV Biznes i pozostanie osobn¹ spó³k¹ z oddzielnym zarz¹dem w ramach grupy Polsat co najmniej do koùca tego roku.

InformacjĂŞ o przejĂŞciu TV Biznes nadawcy majÂą ogÂłosiĂŚ w czwartek. BĂŞdzie to czwarty kanaÂł tematyczny Polsatu po Polsat Sport, Polsat Zdrowie i Uroda oraz Polsat Sport Extra. W tym roku ma jeszcze ruszyĂŚ kanaÂł erotyczny.

TV Biznes zaÂłoÂżyÂł w 2004 roku biochemik, prof. Piotr ChomczyĂąski. Stacja od samego poczÂątku jest w caÂłoÂści poÂświĂŞcona sprawom biznesowym. Prezesem stacji jest Piotr BareÂłkowski.

Ciekawie siĂŞ zapowiada rywalizacja z TVN 24.
I czy dojdzie do zmiany profilu na telewizje bardziej tematycznÂą.
NOWA ERA W TVN
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Ciekawie siĂŞ zapowiada rywalizacja z TVN 24.

Czy¿by? TVP3 ca³y czas siê kompromituje. Dziœ gdy TVN24 od ponad pó³ godziny informowa³a o dymisji Dorna, TVP3 da³a tylko informacjê na pasku. Natomiast TV Biznes, a telewizja informacyjna to spora ró¿nica. Póki co udzia³y TV Biznes to 0,01% - tyle co TVN Gra! Natomiast TVN24 coœ oko³o 2,6%.

I czy dojdzie do zmiany profilu na telewizje bardziej tematycznÂą.

A czy stacja biznesowa to nie stacja tematyczna? Co to znaczy bardziej tematycznÂą? :devil: Sprecyzuj, bo ciĂŞÂżko w ogĂłle CiĂŞ zrozumieĂŚ.
Faktomaniak
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Faktomaniak »

Marcinie - chodziÂło mi konkretnie o to czy po przejeciu przez Polsat - TV Biznes ,
pozostanie ona jak dotychczas stacj¹ zajmuj¹ca sie w g³ównej i jedynej mierzê sprawami gospodarki i biznesu czy tez stanie sie stacj¹ bardziej informacyjna ,ale nie tylko ograniczaj¹c sie do biznesowych newsów.
NOWA ERA W TVN
Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Kajetan »

podmark pisze:A po drugie: brak Adama Sztaby, ktĂłry wg moich informacji wrĂłciÂł do Polsatu (niewiadomo jednak, czy bĂŞdzie graÂł podczas "Soapstar Superstar", czy "X Factor"). Tak prawdĂŞ mĂłwiÂąc, to "Taniec" siĂŞ sypie od Âśrodka :D
Drogi podmarku, zdaje siĂŞ jednak, Âże te twoje informacje sprawdzone nie sÂą, wszak juÂż w czasie trwania czwartej edycji "TaĂąca z gwiazdami" pojawiÂły siĂŞ informacje o odejÂściu Sztaby z programu (chociaÂżby w "Super Expressie"). Przytaczam ostatnie wiadomoÂści na ten temat z "ÂŻycia na gorÂąco" (tak, tak, opiniotwĂłrcza, Âże ho, ale SE pisaÂła to samo kilka tygodnii temu):
"Adam Sztaba nie wyst¹pi w V edycji Taùca z gwiazdami. Chce zrobiÌ sobie d³u¿sze wakacje i ca³kowicie poœwiêciÌ siê rodzinie: narzeczonej Dorocie Szel¹gowskiej (córce Katarzyny Grocholi) i jej 4-letniemu synkowi z poprzedniego ma³¿eùstwa, Antosiowi." :devil:

Odnoœnie wiosennych "rewelacji" ramówkowych Polsatu to nie jestem pewien czy jeszcze w tym pó³roczu pojawi siê "The X Factor", przecie¿ o jakichkolwiek castingach ani widu ani s³ychu. Sam nie widzê nic atrakcyjnego w "Soapstar Superstar", st¹d nie przewidujê wiêkszego zainteresowania tym w³aœnie formatem. Zreszt¹ zobaczymy, choÌ widzem tej¿e pozycji nie zostanê. Czepiasz siê czytania ze zrozumieniem Marcina - Artur z "M jak mi³oœÌ" rzeczywiœcie ma szansê przyci¹gn¹Ì przed szklane ekrany rzesze fanek :lol:

Ogromny sukces odnios³o niedzielne pasmo serialowe, nie spodziewa³em siê, ¿e oka¿e siê takim przebojem. "Prison Break" i "CSI: Miami" to dziœ hity w grupie docelowej komercyjnych nadawców 16-49, produkcja amerykaùskiego kana³u FOX poza tym miejsca ustêpuje w zasadzie jedynie "M jak mi³oœÌ", "Na dobre i na z³e" i Ma³yszowi.

Tak czy siak zmiany w Polsacie idÂą w jak najbardziej dobrym kierunku. WiosnÂą nie zabraknie nowoÂści - pozytywne odczucia - przyznam, Âże walka Polsatu i TVN moÂże okazaĂŚ siĂŞ bardzo zaciĂŞta. Stacja z Wiertniczej nie ujawniÂła w sumie wiele ("OdwrĂłceni" jako nowy serial, czyÂżby nic wiĂŞcej?), pytanie czemu? Nie wierzĂŞ w sumie by spoczĂŞli na laurach, liczĂŞ, Âże swoje "asy" zaprezentujÂą w poÂłowie miesiÂąca :D
ODPOWIEDZ