Aktualne sprawy forum
Moderator: Łukasz
Re: Aktualne sprawy forum
Był kiedyś shoutbox - okazał się dość bezużyteczny.
O, faktycznie nie zauważyłem. Może lepiej będzie przenieść ten dział na sam koniec, za "Gwiazdy telewizji" ?matik pisze:"Na każdy temat"?
Beata Tadla - piękno, rozum i poczucie humoru. Wszystkie cechy, które powinna mieć kobieta.
Teraz zauważyłem, że w profilu zniknęły też informacje "Najaktywniejszy na forum: " i "Najaktywniejszy w wątku: "Łukasz pisze:Podjęliśmy pewne działania, aby zmniejszyć obciążenie serwera. W tym między innymi wyłączenie niektórych funkcji oraz wyszukiwarki.
A miałem właśnie świętować post nr 500 w jednym z tematów :hmm:
Myślałem, że boty dały sobie już spokój, ale znowu codziennie się pojawiają...
KKK
UWAGA - dobre wiadomości dla wszystkich forumowiczów!!!
1. Z dużym prawdopodobnieństwem udało nam się wyeliminować problem z komunikatem "Wysłany formularz był nieprawidłowy". Napisałem przed momentem 50 testowych postów i komunikat nie wyświetlił się ani razu. Jakby komuś się pojawił, proszę o screena.
2. Posty wysyłają się już w ułamku sekundy. Koniec z oczekiwaniem przez pół minuty na wysłanie wiadomości.
3. Przy okazji zaktualizowaliśmy forum do najnowszej wersji (chociaż to nie było głównym problemem, ale może pomóc w walce ze spamującymi robotami).
W pierwszym tygodni października:
1. Planujemy instalację modu, który wyeliminuje spamujące roboty
2. Rozważymy powrót niektórych funkcji forum, które ostatnio zostały wyłączone (wcześniej zobaczymy jak wygląda obciążenie serwera)
Utraciliśmy posty napisane w przeciągu ostatniej doby. Za kłopot przepraszam. Sytuacja ta była związana z wprowadzonymi zmianiami i nie powinna się już powtórzyć.
1. Z dużym prawdopodobnieństwem udało nam się wyeliminować problem z komunikatem "Wysłany formularz był nieprawidłowy". Napisałem przed momentem 50 testowych postów i komunikat nie wyświetlił się ani razu. Jakby komuś się pojawił, proszę o screena.
2. Posty wysyłają się już w ułamku sekundy. Koniec z oczekiwaniem przez pół minuty na wysłanie wiadomości.
3. Przy okazji zaktualizowaliśmy forum do najnowszej wersji (chociaż to nie było głównym problemem, ale może pomóc w walce ze spamującymi robotami).
W pierwszym tygodni października:
1. Planujemy instalację modu, który wyeliminuje spamujące roboty
2. Rozważymy powrót niektórych funkcji forum, które ostatnio zostały wyłączone (wcześniej zobaczymy jak wygląda obciążenie serwera)
Utraciliśmy posty napisane w przeciągu ostatniej doby. Za kłopot przepraszam. Sytuacja ta była związana z wprowadzonymi zmianiami i nie powinna się już powtórzyć.
Z ciekawości - co było powodem?
A można usunąć to "dodano:" przed autorem ostatniego posta w wątku, żeby było jak wcześniej?
-
- Czasem tu wpada
A nie można było po prostu wyłączyć forum?Łukasz pisze:Utraciliśmy posty napisane w przeciągu ostatniej doby. Za kłopot przepraszam. Sytuacja ta była związana z wprowadzonymi zmianiami i nie powinna się już powtórzyć.

-
- Czasem tu wpada
Dlaczego na forum wyłączona jest opcja "Moje posty" mimo, że się wyświetla u góry forum?
Przydałoby się usunąć ten spam. 

Lepiej zapobiegać niż leczyć.
W najbliższych kilkunastu dniach będzie modyfikacja utrudniająca rejestrację na forum robotom/spamerom itp.avatar pisze:Przydałoby się usunąć ten spam.
To może żeby przez te kilkanaście dni nie lawirować w bajzlu, warto rozważyć przyznanie któremuś z rozsądnych, często zaglądających forumowiczów uprawnienia moderatora?
Właśnie skończyliśmy modyfikację forum polegającą na dodatkowym pytaniu przy rejestracji. Nowy użytkownik chcąc założyć konto będzie musiał odpowiedzieć na pytanie "Jak nazywa się główny program informacyjny telewizji TVN?". Powinno to powstrzymać rosyjskie roboty spamujące.
W ostatnim tygodniu z listy zarejestrowanych użytkowników usunąłem około 400 kont. Głównie byli to użytownicy z... Rosji
Sukcesywnie będę wyłapywał kolejne roboty. Natomiast wczoraj zainstalowana blokada powinna powstrzymać kolejnych spamerów.
W związku z powyższym zmniejszył nam się licznik zarejestrowanych użytkowników na forum i jeszcze przez jakiś czas będzie się zmniejszał.

W związku z powyższym zmniejszył nam się licznik zarejestrowanych użytkowników na forum i jeszcze przez jakiś czas będzie się zmniejszał.