więcej http://www.wirtualnemedia.pl/article/24 ... ektora.htmDwójka z pasmem z napisami zamiast lektora
Jesienią na antenie TVP 2 pojawi się pasmo młodzieżowe, w którym emitowane będą angielskie i amerykańskie seriale, filmy oraz programy w oryginalnej wersji językowej z polskimi napisami.
TVP2
Moderator: Łukasz
Re: TVP 2
Pytanie na śniadanie od września o godzinie 8 rano :? Kończyć się będzie o 10:15... Chyba chcą zabrać widzów Dzień Dobry TVN. Przedtem program w TVP2 zaczynał się o 9, więc ludzie włączali wcześniej TVN. Zobaczymy, co z tego wyniknie 

-
- Zbanowany
DDTVN ma już mocną pozycję. Na pewno swoich stałych widzów już ma. W końcu już rok możemy oglądać go codziennie a od 3 lat jest z nami w weekendowe poranki. Nie będzie tak źle. Widzę, że TVP2 atakuje z każdej strony. Tak trzymać.
Co nie będzie źle? Przecież "Dzień Dobry TVN" już na długo przed wakacjami pokonało "Plagiat na śniadanie"... Dwójka próbuje ratować to pasmo.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
-
- Zbanowany
Dlatego mówię. TVP2 może zyska kilka tysięcy, ale nie zagrozi tym DDTVN 

Chyba raczej straci :spiewa: TVN niegdyś również nadawał swój program w godzinach podobnych w jakich będzie teraz TVP2 czyli 8-10 (W TVP2 będzie 8:00 - 10:15). Ludzie włączali program dopiero około 9 więc się nie opłacała robić programu od 8 i mamy teraz od 8:30-11.
-
- Zbanowany
Upodobania widowni zmieniają się. Może właśnie ci z Jedynki zaraz po Kawie czy Herbacie przerzucą się na Dwójkę. A być może tak zaabsorbowani programem zostaną tam nie przełączając na TVN.
Jeżeli straci to jeszcze lepiej.

Ten pomysł z przesunięciem M jak Miłość beznadziejny moim zdaniemTelewizyjna Dwójka optymalizuje ramówkę
TVP 2 zmienia swoje wieczorne pasmo serialowe. Jesienią "Barwy szczęścia" będą emitowane cztery razy w tygodniu, co spowoduje przesunięcie o pól godziny serialu "M jak miłość". Zmiany także rano - stacja swój morning show rozpoczynać będzie o godzinę wcześniej.
Od września "Barwy szczęścia" nadawane będą od poniedziałku do czwartku o 20.05 (przed wakacjami ukazywały się o tylko we środy i czwartki o 20.00, ale po dwa odcinki.) W związku z tą zmianą "M jak miłość" w poniedziałki i wtorki zostanie przesunięte z godz. 20.05 na 20.40.
- Chcemy ustabilizować emisję czterech odcinków "Barw szczęścia" w tygodniu. Dotychczas w przypadku transmisji meczów Ligi Mistrzów lub Pucharu UEFA zmuszeni byliśmy zdejmować odcinki tego serialu, ku niezadowoleniu widzów i reklamodawców - wyjaśnia nam przyczyny zmian Wojciech Pawlak, dyrektor TVP 2.
Po przesunięciu "M jak miłość" o 30 minut później, serial ten konkurować będzie częściowo m.in. z "Na Wspólnej" TVN-u i "Megahitem" Polsatu. Szef Dwójki nie boi się jednak o los hitu swojej stacji. - Gdyby nawet serial stracił nieco na oglądalności, to i tak optymalizujemy ramówkę - podkreśla.
Zmiana wieczornego pasma serialowego spowoduje także przesunięcie na 21.40 programu "Tomasz Lis na żywo" (w poniedziałki) i "Magazynu Expressu Reporterów" (we wtorki). W środy zaraz po "Barwach szczęścia" o 20.40 będzie emitowany cykl "Megakomedie", w którym prezentowane będą polskie filmy.
Natomiast czwartkowe pasmo o 20.40 zarezerwowane zostało dla nowego serialu sensacyjnego "Trzeci oficer"[/b], czyli trzeciej już części "Oficera". Pierwotnie planowano, że będzie on nadawany w niedzielne wieczory (podobnie jak wiosną "Pitbull"). Ostatecznie stanęło jednak na tym, że w niedziele 20.00 będzie emitowany nowy serial historyczny "Czas honoru" opowiadający o polskich żołnierzach z formacji Cichociemnych.
- "Czas honoru" jest serialem adresowanym do znacznie szerszej widowni niż "Trzeci oficer", a wiadomo, że najszersza widownia gromadzi się w niedziele o 20.00 - tłumaczy nam Pawlak. Historyczna produkcja zmierzy się w tym paśmie m.in. z "Tańcem z gwiazdami" (TVN) i "Skazanym na śmierć" (Polsat). - Nie mam najmniejszych wątpliwości, że "Czas honoru" uzyska bardzo dobre wyniki oglądalności na tle konkurencji, która jest więcej niż przewidywalna - dodaje szef Dwójki.
TVP 2 od września zmieni także porę emisji "Pytania na śniadanie", które nadawane będzie w godz. od 8.00 do ok. 10.10 (dotychczas od 9.00 do ok. 11.10). Tym samym morning show Dwójki zaczynać się będzie pół godziny wcześniej niż "Dzień dobry TVN" (trwa od 8.30 do 10.55). Kierownictwo stacji nie ukrywa, że dzięki temu ruchowi jej poranny program zyska większe szanse na odebranie widowni konkurentowi.
- Jedynka kończy emisję "Kawy czy herbaty? o godz. 8.00 i po tej zmianie jej widzowie będą mogli od razu przełączyć na "Pytanie na śniadanie". Blok telewizji śniadaniowej w TVP będzie zatem trwał aż cztery godziny - tłumaczy nam Jarosław Burdek, wicedyrektor Dwójki.
http://www.wirtualnemedia.pl/article/24 ... amowke.htm

Przynajmniej Lisowi spadnie teraz oglądalność

Bo godziny bardzo poranne (między 6 a
są nakierowane na osoby, które wychodzą do pracy - to "Kawa czy herbata".
Godziny późno poranne (9 - 11) są nakierowane na tych, którzy w domu zostają i wstają nieco później.

Godziny późno poranne (9 - 11) są nakierowane na tych, którzy w domu zostają i wstają nieco później.
Pytanie na śniadanie ma nowe studio
jak dla mnie to jest okropne drzewka w kształcie piłek i wogulę te kolory nie przebiją studia TVN 

A gdyby te kolory były ciepłe, podobne do tych, co w ''Dzień dobry TVN'', to byś miał pretensje, że ściągnęli z TVN i nie mają własnych pomysłów? TVP (w końcu) wymyśliła coś swojego, by znów nie być oskarżaną o plagiat. Doceńmy to...ktos pisze:Pytanie na śniadanie ma nowe studio jak dla mnie to jest okropne drzewka w kształcie piłek i wogulę te kolory nie przebiją studia TVN
-
- Fanatyk :)
Na pewno można byłoby inaczej to wymyśleć , ale drzewka wcale nie są okropnektos pisze:Pytanie na śniadanie ma nowe studiojak dla mnie to jest okropne drzewka w kształcie piłek i wogulę te kolory nie przebiją studia TVN

Dla porównania wystrój z poprzedniego sezonu

Skoro jesteśmy przy "Pytaniu na śniadanie", to jeszcze ciekawostka. W poprzednim sezonie "Pytania...", w okolicy świąt wielkanocnych, na długo przed TVN24, wprowadzono dla prognozy pogody ekran dotykowy.

Dzisiaj, na starcie nowego sezonu, prognoza odbyła się przed "zwykłym" ekranem projekcyjnym. Czyżby dla uniknięcia skojarzeń z TVN24

Dzisiaj miałem okazję oglądać teleturniej "Dzieciaki górą". Jestem przerażony. Dopiero teraz dotarło do mnie jak TVP umiejętnie marnuje pieniądze z abonamentu. Program oglądałem 15 minut. Nie wiem do końca o co w nim chodzi, ale moim zdaniem ten program polega tylko i wyłącznie na demoralizacji dzieci. Teleturniej aż tryska nienawiścią. Dzieci wkurzają się na dorosłych, obrażają ich, prowadzą jakieś zaczepki słowne i wykonują dziwne gesty np. symbolizujące poderżnięcie gardła. Takie rzeczy robią 9-letnie dzieci w Telewizji Publicznej!
Ten program jest chory.... Zresztą osoby w nim występujące też.
Ten program jest chory.... Zresztą osoby w nim występujące też.