Ale jestem wsciek³y. Przerwali emisje "Gumisiów" (nie wyemitowali wszystkich odcinków) i przenieœli na niedziele "Pszczó³ke Maje". Widocznie chc¹ by Maja skorzysta³a troche z popularnosci Gumisków.
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl
A skad te info? MoÂże teraz Gumisie bĂŞdÂą w czwartki? A moÂże Maja byÂła przez przypadek?
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Nie mam zamiaru. BĂŞdĂŞ mieĂŚ wiĂŞcej czasu na sÂłuchanie muzy bo zwykle oglÂądaÂłem "Gumisie", potem czekaÂłem przeskakujÂąc po kanaÂłach na "Mamy CiĂŞ!" aÂż wreszcie zaczynaÂła sie "Fala zbrodni". Teraz wszystko mi zabrali.
1)Witamy
Z informacji uzyskanych w redakcji dzieciĂŞcej wynika,Âże narazie bĂŞdziemy
nadawali "Pszczó³kê Majê",natomiast nie znana jest jeszcze precyzyjna data
powrotu "GumisiĂłw " na antenĂŞ,
2)
Jak widzê ma Pan spor¹ cierpliwoœÌ w dociekaniu kolejnoœci i iloœci emisji poszczególnych odcinków. Niestety musze Pana zmartwiÌ, gdy¿ Gumiesie zosta³y wyemitowane dok³adnie takie jakie TVP zakupi³a.
ZakupiliÂśmy 39 odcinkĂłw i tyle zostaÂło wyemitowanych (w tym planowe powtĂłrki).
Dalsze odcinki GumisiĂłw nie zostaÂły zakupione i nie bĂŞdÂą w najbliÂższym czasie emitowane.
Nie jestem upowa¿niony, aby w szczegó³ach wyjaœniaÌ Panu powody takiego, a nie innego stanu rzeczy
Mo¿na siê by³o tego spodziewaÌ, ale Maja te¿ sobie nieŸle radzi. W niedziele mia³a o milion widzów wiêcej ni¿ Fakty. Czyli tak¿e potrafi przyci¹gn¹Ì przed telewizory.
Wszak to jedna z kultowych bajek. SÂądzĂŞ, Âże Smerfy miaÂłyby podobny wynik.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Dlaczego z ramĂłwki Telewizji Polskiej zniknĂŞÂły dzieciĂŞce programy Disneya? Czy jeszcze kiedykolwiek powrĂłcÂą? Czy katalog najpopularniejszych dobranocek przejmie inna telewizja?
W ubieg³¹ niedzielê kiedy w paœmie Wieczorynki zamiast "Gumisiów" pojawi³a siê "Pszczó³ka Maja" w dziesi¹tkach polskich domów zawrza³o. Sk¹d ta zmiana w dotychczasowej ramówce?
Otó¿ Telewizja Polska jest w trakcie negocjowania nowego kontraktu z Buena Vista International Television (przedstawicielem wytwórni Disneya). - Grupa programów dzieciêcych jest czêœci¹ wiêkszego pakietu, który zawiera w sumie kilkaset tytu³ów. Oprócz bajek i filmów dla dzieci znajduj¹ siê w nim tak¿e filmy dla doros³ych. Ta du¿a iloœÌ pozycji sprawia, ¿e ca³a procedura rozci¹gnê³a siê w czasie - powiedzia³ nam Daniel Reszka z Biura Zakupów Programowych TVP.
W tej chwili stosowne redakcje wybierajÂą interesujÂące je filmy z oferty przedstawionej przez firmĂŞ Buena Vista. Kiedy wybĂłr ten zostanie dokonany bĂŞdzie moÂżna zakoĂączyĂŚ negocjacje. MoÂże to jeszcze potrwaĂŚ nawet dwa miesiÂące.
ÂŹrĂłdÂło : http://www.stopklatka.pl
ArO te¿ mnie martwi,¿e nie ma Gumisiów bo to moja ulubiona bajka z dziecinstwa...Ale jakby co to zawsze mo¿esz sobie œci¹gn¹Ì odc. z internetu.Sprawdza³em i np.na E-Mulku s¹ odc.Gumisiów do œci¹gniêcia:) Jeszcze gdyby puœcili Muminki:)I przywrócili Gumisie!
Od 2 maja w kaÂżdy poniedziaÂłek Fakty bĂŞdÂą konkurowaÂły ze Smerfami :jupi: :brawo: :jupi: :brawo: :spoko: .
Podejrzewam, ¿e bajka zgormadzi przed telewizorami znaczn¹ widowniê. Có¿ Bogdan i Justyna nie bêda mieli wyjœcia - w ka¿dy poniedzia³ek bêdzie trzeba pomalowaÌ siê na niebiesko i za³o¿yÌ bia³e czapeczki. Mo¿e przynajmniej czêœÌ widzów uda siê zatrzymaÌ. Natomiast Kajdan ju¿ od dawna przypomina mi trutnia, z jednym wyj¹tkiem - Gucio nie jest takim pysza³kiem i na pewno budzi wy³¹cznie pozytywne uczucia wœród widzów.