[TVN] MasterChef
Moderator: Łukasz
Re: Masterchef
Z programami talent show jest tak, że zwykle ten talent w telewizji widać. Niestety nasza technika nie pozwala jeszcze na przekazanie przez satelitę smaku. I niestety musimy wierzyć jurorom na słowo. Przez co program mnie nie poruszył wogóle. Może też dlatego, że po prostu nie przepadam za programami o gotowaniu (choć Ugotowanych oglądałem).
-
- Bywalec
Bardzo lubię Panią Anię Starmach.

Nie wiem, czy zauważyliście, ale ta chuda dziewczyna, która płakała jak zobaczyła Gessler, to Monika Goździalska (wcześniej Brochacka), brała udział w "Big Brother Bitwa" i w "Big Brother Vip" 

Liczą się tylko Fakty.
"Masterchef" - 3,1 mln widzów
"Must Be The Music. Tylko muzyka" - 2,8 mln widzów
"Must Be The Music. Tylko muzyka" - 2,8 mln widzów
A KCP ile?
Ludzie byli ciekawi nowego programu. Sądząc po wpisach na forum Masterchef to oglądalność może się obniżyć za tydzień.
Ludzie byli ciekawi nowego programu. Sądząc po wpisach na forum Masterchef to oglądalność może się obniżyć za tydzień.
KKK
Nie zostały opublikowane dane KCP ani Siły wyższej
Są już dane KCP i Siły wyższej. Podam to tu, bo dotyczy to poniekąd Masterchefa:
-"Siła wyższa" - 4,04
-"Masterchef" 3,15
-"MBTM" - 2,77
-"Czas honoru" (już po masterchefie) - 2,53
-"KCP" -1,50
-"Siła wyższa" - 4,04
-"Masterchef" 3,15
-"MBTM" - 2,77
-"Czas honoru" (już po masterchefie) - 2,53
-"KCP" -1,50
Pierwszy odcinek niezły, ale czasem nie rwało tyłka. Dla przeciętnego widza irytujące mogły być "nagłe" reklamy, które wskakiwały, gdy program się dopiero rozkręcał. Poza tym - program nie trwa z reklamami nawet godzinę, przez co ma się wrażenie, jakby się szybko kończył.
Podobnie jak poprzednicy - mam duże zastrzeżenia do Ani Starmach - czasem miałem wrażenie, że nie wie, co chce powiedzieć.
Podobnie jak poprzednicy - mam duże zastrzeżenia do Ani Starmach - czasem miałem wrażenie, że nie wie, co chce powiedzieć.
Program lekko mówiąc mnie nie powalił. Nie oglądałem zagranicznych edycji tego formatu, więc poznawałem go wczoraj. Realizacja moim zdaniem jest na całkiem wysokim poziomie. Bardzo ciekawe studio, może bez jakiś nowoczesnych dodatków jednak jest ok. Jury. Magda Gessler- średnio nadaje się do tego programu tak samo jak reszta jurorów. Z całej trójki najlepszy jest Michael Moran- jest stanowczy oraz bardzo inteligentny, jego akcent bardzo fajnie brzmi w jego wypowiedziach. Będę śledził ten program, ale chyba nie zostanę jego wielkim fanem.
W najnowszej gazetce promocyjnej "Makro" znajduje się wielka na jedną stronę reklama "MasterChef". 

Liczą się tylko Fakty.
Bo to jeden ze sponsorów programu (chyba ten strategiczny). Podobnie było podczas "The Voice of Poland" w salonach Sony - tam (na bramkach wejściowo-wyjściowych) była nakładka z oprawą programu i informacja, że firma wspiera uczestników tego programu.
Ale z tym, że program mógł się wydawać (i tak się wydawało) krótki to racja. Z reklamami zakończył się gdzieś 20:53. W ogóle nie odczuwałem budowania emocji - to już nie ten poziom, że Gessler powie ''to danie jest do d...''.
KKK
Program głupi jak but. A już główna nagroda to w ogóle żart. Wydać książkę kucharską można bez talent show o gotowaniu.
Z jurorów tylko Gessler jest na miejscu.
Ten monsieur le kucharz jest beznadziejny. Pan specjalista. Ciekawe co by powiedział na dania naszych babć..?
A tą laskę panią śliczną to w ogóle pierwszy raz na oczy widzę. Co ona ma w ogóle wspólnego z gotowaniem??
Sztuczne gwiazdki produkcji DDTVN. Niedługo Natalia Siwiec będzie gotować. Znani z tego,że są znani z DDTVN.
Wolałbym faktycznie zobaczyć Okrasę i Brodnickiego. Przynajmniej opatrzeni i wzbudzający pozytywne emocje specjaliści.
Zapomniałem,że na Polsacie leciał "Must be..", bo mimo że już format ograny to jednak ciekawszy jako niedzielny odmóżdżacz.
Z jurorów tylko Gessler jest na miejscu.
Ten monsieur le kucharz jest beznadziejny. Pan specjalista. Ciekawe co by powiedział na dania naszych babć..?
A tą laskę panią śliczną to w ogóle pierwszy raz na oczy widzę. Co ona ma w ogóle wspólnego z gotowaniem??
Sztuczne gwiazdki produkcji DDTVN. Niedługo Natalia Siwiec będzie gotować. Znani z tego,że są znani z DDTVN.
Wolałbym faktycznie zobaczyć Okrasę i Brodnickiego. Przynajmniej opatrzeni i wzbudzający pozytywne emocje specjaliści.
Zapomniałem,że na Polsacie leciał "Must be..", bo mimo że już format ograny to jednak ciekawszy jako niedzielny odmóżdżacz.
A 100 000 zł dasz?frugo pisze:Program głupi jak but. A już główna nagroda to w ogóle żart. Wydać książkę kucharską można bez talent show o gotowaniu.

Przede wszystkim sprawdź życiorys tych osób. Poza tym - szukany jest przyszły kucharz/szef profesjonalnej restauracji, a nie jadalni i stołówki.frugo pisze:Z jurorów tylko Gessler jest na miejscu.
W restauracji się je, a posila się i żre w stołówkach i jadalniach (źr: Adam Gessler).