[TVN] Sopot Festival 2007

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

Najlepszy wykonawca finału to:

Feel - "A gdy jest już ciemno"
11
30%
Emmanuel Moire - "Ca me fait du bien"
5
14%
Monrose - "Shame"
3
8%
September - "Cry for you"
6
16%
Thierry Amiel - "Coeur Sacré"
1
3%
Sophie Ellis Bextor - "Me and my imagination"
9
24%
The cloud room - "Hey Now Now"
2
5%

Liczba głosów: 37

Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Kuba »

DziÂś nie mogĂŞ za bardzo wypowiedzieĂŚ siĂŞ na temat festiwalu, bo wybraÂłem misski, ktĂłre byÂły rĂłwnie nud...:xx: Do gustu przypadÂł mi pomysÂł z prowadzeniem przez wiele osĂłb- nie byÂło nudno, choĂŚ gwiazdy po 60 i wszystkie majÂą rozciÂągniĂŞte twarze przez specjalistĂłw, ale w gÂłowie chociaÂż coÂś majÂą. OlÂśniewajÂąca fryzura MoÂłek. ÂŚwietny show Greka z Egiptu. ZnajÂąc BudkĂŞ wÂłaÂśnie gra coÂś dobrego, a ja nie oglÂąd... :xx: ZnĂłw siĂŞ zapĂŞdziÂłem.
A tak podsumowujÂąc caÂły festiwal to zorganizowaÂłbym to trochĂŞ inaczej
G³ówny cel: bez reklam
DzieĂą 1.
19:40- Konkurs polski
Utwory g³ówne + covery
ok. 1 godziny
20:40- Piasek (3 utwory, SÂłowik, cover i inny)
21:00- Konkurs miĂŞdzynarodowy
Utwory g³ówne + covery
ok. 1 godziny
22:00- Doda (3 utwory, SÂłowik, cover i inny)
22:20- OgÂłoszenie wynikĂłw
22:30- WystĂŞpy laureatĂłw
2x utwór g³ówny
22:40 recital jakiejÂś gwiazdy mniejszego formatu
23:15 Koniec
DzieĂą 2.
19:40- recital Bursztynowego SÂłoika
20:15- recital Katie Melua
21:00- przerwa na film
-----------
22:00- Elton John cz. 1
22:50- wrĂŞczenie ZÂłotego SÂłowika
23:00 Elton John cz. 2
23:30 Koniec
DzieĂą 3.
tak jak byÂło, jest OK

Gratulujemy Sopot Festiwal 2006 TVN. Ocena ogĂłlna: jutro :D
tomas40
Początkujący
Początkujący

Sopot Festival 2006

Post autor: tomas40 »

....Ocena dziÂś. W skali od 1 - 10 dajĂŞ 5 i tylko za Rodowicz, VondraczkowÂą, i 2 dzieĂą. Reszta do bani. A Pani Magdzie za caÂłoksztaÂłt (oczywiÂście bez Âżadnych uprzedzeĂą) ogromnÂą 2. Dozobaczenia za rok.
aveo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: aveo »

Budka Suflera jeszcze gra,ale ja ju¿ podsumujê 3ci dzieù,bo najwazniejsza I czêœÌ zakoùczy³a siê w mrowiu reklam.......

Œwietny pomys³ na ca³y festiwal!gwiazdy emeryci,ale wci¹¿ na topie,bo muzyka jest przecie¿ nieœmiertelna.To by³ prze³omowy moment,kiedy widownia po 1 z utworów Russosa,nie koùczy³a œpiewaÌ jego piosenki.Sopot ko³ysa³ siê jak stateczek z papieru ;) Gott raczej nie spiewa³ z playbacku,on ma g³os tak samo jak Vondraczkowa.Drupi jeszcze jeszcze,ale Russos w ogóle juz nie ma g³osu,wiêc on rapowa³ po angielsku i AJ LOV JU SOPOT.za tyle kasy,to jasne,¿e kocha :P Ale to pierwszy rozhula³ publikê.
Maryla teÂż daÂła czadu.kobieta ma 60 a siĂŞ trzyma nieÂźle i ma gÂłos jak dzwon.Fajnie wyszli z Gottem i VondraczkowÂą jako trio.Wszyscy Âśpiewali piosenkĂŞ Agnieszki Osieckiej - 'Niech Âżyje bal'.Osiecka byÂła genialna... :roll:
Nie podobaÂło mi siĂŞ,Âże kiedy Helena pow.Maryli coÂś tam 'przyjacioÂłko',Maryla powtĂłrzyÂła to sÂłowo,co wyglÂądaÂło na to,Âże Maryla kolokwialnie mĂłwiÂąc:ma beke,z tego,Âże Helenka nie powiedziaÂła poprawnie.Ale mam nadziejĂŞ,Âże nadinterpretujĂŞ.
Koncert super!w ogóle myœlê,¿e to najlepszy dzieù jako ca³oœÌ.Bo najlepszy wystêp da³ Elton.Vondraczkowa te¿ jest nieŸle zakonserwowana i g³os!Ah,¿eby zaœpiewa³a Demarczyk,ale to niemo¿liwe... :(
Co do MoÂłek... :devil:
DziÂś jest jej najlepszym dniem.maÂło sobie poprowadziÂła,bo zapowiadaÂły prawdziwe gwiazdy prezenterskie np Loska!MoÂłek wyglÂądaÂła dziÂś najÂładniej,niebieska sukienka,wÂłosy juÂż nie tak ulizane jak wczoraj.Nie byÂło aÂż tak Âźle jak wyrokowaÂłem :)

3ci dzieĂą:4+
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Nie wiem jak Wy, ale ja uwa¿am, ze 3 dzieù pobi³ dwa pozosta³e na g³owê! :tanczy: Stare piosenki i wykonawcy, ale jednak maj¹ to coœ to co przyci¹ga. :P Mnie przyci¹gne³o i siê œwietnie bawi³em przed telewizorem. :D Wczoraj by³o wspaniale dziœ FANTASTYCZNIE! Prawie wszyscy po kolei porywali publikê, która widaÌ te¿ œwietnie siê bawi³a. I dobrze o to chodzi! Najlepiej to siê uda³o Demisowi ledwo go puœcili. :twisted: :devil: Mi najbardziej podoba³a siê Helena. Ach "Malowany dzbanku" i inne piosenki wykona³a przepiêknie. PóŸniej fajnie na koniec czêœci pierwszej prawie wszyscy razem. :brawa: Misski by³y tak nudne, ¿e chyba wiekszoœÌ wybra³a Sopot Festival. ;) Gratki dla TVN za zaroszenie wszystkich z tego dnia.

I maÂło reklam. TVN czy tak nie mogÂło byĂŚ 1 dnia?! :D ProwadzÂący teÂż fajni byli poprostu wszystko jak za dawnych lat. :brawa: Dodam tylko, Âże Pani MoÂłek dziÂś teÂż dobrze nie wyglÂądaÂła... :?

Ocena z dziÂś 10 na 10. Malutkie problemy z obrazem czasem byÂły, ale przymknĂŞ oko.

Jutro wydam ocenĂŞ caÂłego Sopot Festival 2006... :)
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
corner
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: corner »

No byÂło po prostu fantastycznie! Ten dzieĂą byÂł wspaniaÂły, najlepszy z wszystkich! CaÂła moja rodzina bawiÂła siĂŞ, ÂśpiewaÂła i zachwalaÂła "Prawdziwy Sopot". Reklam byÂło naprawdĂŞ niewiele. Gwiazdy wypadÂły super. Magdy MoÂłek niewiele. Ciekawe anegdoty, hisotrie i muzyka. Brawo dla tvn, reszta tegorocznych sopockich festiwali nie pokazaÂła podobnego show. Ale mi siĂŞ nieskÂładnie pisze :P To chyba dobrze...
aveo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: aveo »

No jasne,Âże dobrze :tanczy: Teraz tak sobie myÂślĂŞ,Âże Majewski nie pasowaÂłby do prowadzÂącego SF,tym bardziej z MoÂłek,ktĂłra tak beznadziejnie nawet nie wypadÂła :P Bez Majewskiego byÂło powaÂżnie,a juÂż z WojewĂłdzkim to byÂłby cyrk.To byÂła w koĂącu GALA koncertowa,a nie kabaret.Dobrze,Âże TVN nie zdecydowaÂło siĂŞ daĂŚ Majewskiego :)
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
portalek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: portalek »

Witam, czas na moje podsumowanie.

W skrĂłcie o pierwszym dniu: przegadany, za duÂżo reklam, za maÂło muzyki, cohciaÂż jak wiem pierwszy dzien zawsze ma zarobiĂŚ na dwa pozostaÂłe. Gadki wymuszone przez dÂługie przygotowania do wystĂŞpu i lepsze to niÂż pusdzczaliby ich co 30 sekund ale z playbacku (muzyka) jak na Eurowizji, dlatego brawa, ale powinni po prostu ÂśpiewaĂŚ po 2 piosenki, a w przerwie technicznej powinni daĂŚ tylko jednÂą ocenĂŞ jurora i jakiÂś dÂłuÂższy filmik o konkursowiczu.
TVN musi siê zastanowiÌ - mo¿e lepiej daÌ 10 artystów - Polskich z coverami czyli 20 piosenek, albo tak jak teraz 5 polskich, 6 miedzynarodowych, ale jakoœ inaczej zaj¹Ì wolny czas, oraz daÌ jeszcze jakiœ inny wystêp, choÌby te 2 duety po 15 minut jak w tamtym roku miêdzy czêœci¹ konkursow¹, a og³oszeniem wyników. Poziom jest niez³y wiêc mogliby napewno transmitowaÌ to za granicê. Ocena 1 dnia - 5/10

Teraz dzieĂą drugi: WspaniaÂła Katie mogÂłaby jeszcze zaÂśpiewaĂŚ z 2 pioseneczki :) no i gwiazda - Elton , wspaniaÂły koncert chociaÂż myÂślĂŞ Âże mĂłglby jeszcze wiĂŞcej przebojĂłw zagraĂŚ np "something about The way you look tonight".
Ocena - 9/10

I dzieù trzeci: Super, extra, brak s³ów by opisaÌ. Realizacja 100% super, orkiestra 100% extra, koncert napewno rodzinny, dla ka¿dego. Kto kolwiek pojawi³ siê na scenie dostawa³ wielkie owacje - choÌby prowadz¹ce, które nie mog³y rozpocz¹Ì koncertu, bo tak mocno zosta³y powitane , brawo dla publicznoœci.

Dobrzy prowadz¹cy, dobre materia³y wprowadzaj¹ce, super wyre¿yserowany bez przynudzania, ka¿da gwiazda zaœpiewa³a swój wielki przebój/ przeboje. Nikt nie nudzi³ jakimiœ zupe³nie nieznanymi np. Helenka œpiewa³a Angielskie piosenki po Czesku i mimo, ¿e nikt jej nie rozumia³ wszyscy bawili siê œwietnie. Super prowadzenie - wszyscy prowadz¹cy, ³¹cznie z Magd¹ M. œwietni. Z pewnoœci¹ Majewski nie by³ tam potrzebny.

Budka - tak¿e wspaniale zagrali koncert w stylu multi box te¿ œwietny - w ich przypadku trudno znaleŸÌ brzydk¹ piosenkê. Gratulacje dla organizatorów - dla gwiazd.

Cieszy mnie teÂż to Âże TVN zorganizowaÂł teÂż atrakcjĂŞ gwiazdom - Âże nie jak z Opola - uciekajÂą 5 minut po wystĂŞpie, ale sÂą caÂłe trzy dni, gotujÂą w DD TVN, siedzÂą na widowni, bawiÂą sie razem z nami oraz dziĂŞki dla TVN za zaproszenie na festiwal choĂŚby Ireny Santor, ktĂłra napewno zasÂługuje na wstĂŞp na kaÂżdy Sopot Festival.

ChciaÂłbym Âżeby jak to podkreÂślaÂła SzabÂłowska - festiwal byÂł czymÂś na co sie tak bardzo czeka, aby jak mĂłwiÂła Katie Melua byl znany i sÂławny znĂłw w Gruzji i nie tylko wzruszaÂł rodzicĂłw Katie, ale teÂż mÂłodÂą EuropĂŞ WschodniÂą.

Koncert oceniam na 10/10.

MartwiĂŞ siĂŞ tym Âże w 1994 roku festiwal oglÂądaÂło 14 milionĂłw, a w 2006 roku Âśrednia bĂŞdzie pewno 3-4 milony, to zÂły znak Âże coraz czĂŞÂściej wybieramy gÂłupi film (lub jego n-tÂą powtĂłrkĂŞ) czy muzykĂŞ mp3 niÂż prawdziwe widowisko telewizyjne. Jestem bardzo ciekawy ale teÂż i niestety zaniepokojony co stanie siĂŞ w takimi imprezami jak ta za parĂŞ lat kiedy wejdzie cyfrowa tv naziemna i w Polsce dominowaĂŚ nie bĂŞdÂą TVP 1,2,3, Polsat , TVN i TV4 tylko nagle wszyscy bĂŞdÂą mogli oglÂądaĂŚ 40-50 stacji. To moÂże byĂŚ zabĂłjcze dla takich drogich imprez, ale poczekamy zobaczymy.

Raz jeszcze wracajac do muzyki w Sopocie - bardzo dobrze wkomponowane: wielkie œwiatowe gwiazdy - Elton i Katie, Pó³ i finaliœci S³owików- artyœci z najnowszymi przebojami , wielki Polski zespó³ Budka Suflera, wielka Polska gwiazda Rodowicz i prawdziwe muzyczne dinozaury, które potrafia bawiÌ lepiej ni¿ Elton - wywo³aÌ jeszcze wiêksz¹ Euforiê. Brawo, super mix. Czekamy na 44 Sopot.
pawell

"Super Express" dziÂś na pierwszej stronie napisaÂł NAJLEPSZY SOPOT IV RP i ma racjĂŞ, bo takiego festivalu dawno nie byÂło! :brawa:

Ogólnie Sopot Festival 2006 by³ dobry. Pierwszy dzieù fatalny, ale póŸnij TVN to zatar³ zapraszaj¹c prawdziwe gwiazdy, które zrobi³y super Show przez wielkie S. Nie bêdê powtarza³ tego co pisa³em przez poprzednie 3 dni. SF 2006 oceniam na 8+ na 10. By³o warto czekaÌ na 2 i 3 dzieù. I oby za rok by³o równie fajnie! Tylko niech TVN popracuje nad dniem konkursowym. No to do zobaczenia na ju¿ 44. Sopot Festival. :D

Aaa i dziĂŞki "Super Expressowi" jest fotka Cichopek :lol2: :

Obrazek

:devil: :devil:
portalek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: portalek »

kubasz pisze:DziÂś nie mogĂŞ za bardzo wypowiedzieĂŚ siĂŞ na temat festiwalu, bo wybraÂłem misski, ktĂłre byÂły rĂłwnie nud...:xx: Do gustu przypadÂł mi pomysÂł z prowadzeniem przez wiele osĂłb- nie byÂło nudno, choĂŚ gwiazdy po 60 i wszystkie majÂą rozciÂągniĂŞte twarze przez specjalistĂłw, ale w gÂłowie chociaÂż coÂś majÂą. OlÂśniewajÂąca fryzura MoÂłek. ÂŚwietny show Greka z Egiptu. ZnajÂąc BudkĂŞ wÂłaÂśnie gra coÂś dobrego, a ja nie oglÂąd... :xx: ZnĂłw siĂŞ zapĂŞdziÂłem.
A tak podsumowujÂąc caÂły festiwal to zorganizowaÂłbym to trochĂŞ inaczej
G³ówny cel: bez reklam
DzieĂą 1.
19:40- Konkurs polski
Utwory g³ówne + covery
ok. 1 godziny
20:40- Piasek (3 utwory, SÂłowik, cover i inny)
21:00- Konkurs miĂŞdzynarodowy
Utwory g³ówne + covery
ok. 1 godziny
22:00- Doda (3 utwory, SÂłowik, cover i inny)
22:20- OgÂłoszenie wynikĂłw
22:30- WystĂŞpy laureatĂłw
2x utwór g³ówny
22:40 recital jakiejÂś gwiazdy mniejszego formatu
23:15 Koniec
DzieĂą 2.
19:40- recital Bursztynowego SÂłoika
20:15- recital Katie Melua
21:00- przerwa na film
-----------
22:00- Elton John cz. 1
22:50- wrĂŞczenie ZÂłotego SÂłowika
23:00 Elton John cz. 2
23:30 Koniec
DzieĂą 3.
tak jak byÂło, jest OK

Gratulujemy Sopot Festiwal 2006 TVN. Ocena ogĂłlna: jutro :D

Z twoim planem jest jeden problem - nie ma ani jednej przerwy technicznej oprócz tej przerwy na film i musielibyœmy ca³y czas patrzeÌ na pod³¹czanie kabli i ekipê realizatorsk¹ sprz¹taj¹c¹ scenê, przerwy musz¹ byÌ, w TVP 1 te¿ s¹, te¿ s¹ dlugie tyle ¿e nie ma takich jaj jak przerwa zaraz po starcie (wczoraj) i wystêp Piaska jakby w przerwie 2 bloków reklamowych.
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

wczorajszy koncerrt byÂł super... naprawde byÂł znakomity - gdyby nie kilka elementĂłw w 1 dni - caÂły Sopot byÂłby znakomity!! CaÂłoÂśc oceniam na 9 :) Âświetna muzyka, fajne pomysÂły przedewszytkim zabawa.. Bawili sie ludzi przed tv i szczegolnie w Operze... OgĂłlnie naprawde Sopot byÂł Âświetny... :D

[ Dodano: Pon Wrz 04, 2006 11:05 am ]
Rzeczpospolita pisze:Sopot Festival, organizowany juÂż po raz drugi przez TVN, odniĂłsÂł sukces dziĂŞki wystĂŞpom Eltona Johna i Katie Melua

Dwie gwiazdy wieczoru sir Elton John i Lech Wa³êsa
(c) RAFAÂŁ GUZ
Pó³toragodzinny wystêp brytyjskiego pianisty uzupe³ni³y jego wyrazy solidarnoœci z mniejszoœciami seksualnymi. Artysta, który w zesz³ym roku zawar³ zwi¹zek ma³¿eùski ze swoim partnerem, zaapelowa³ o tolerancjê. Mówi³, ¿e zawsze w Polsce spotyka³ siê z ludŸmi serdecznymi, ale wtr¹ci³ te¿ s³owa o przemocy stosowanej obecnie wobec gejów. Trudno by³oby mu zapewne podaÌ konkretne przyk³ady. Mogliœmy siê jednak przekonaÌ, jak z³¹ opiniê ma Polska po tym, jak zakazano w kilku miastach parad równoœci.

Gwiazd¹ koncertu by³ te¿ Lech Wa³êsa. Przypomnia³ zdarzenia z 1984 r., kiedy - jak siê wyrazi³ - "Urban i spó³ka chcieli go sprywatyzowaÌ", czyli uczyniÌ osob¹ prywatn¹. Elton John odwiedzi³ wówczas laureata Pokojowej Nagrody Nobla, zaoferowa³ samochód i zaprosi³ na koncert, a podczas wystêpu manifestacyjnie wrêczy³ kwiaty. W trudnych politycznie czasach ten gest by³ jak wiatr w ¿agle - mówi³ polski prezydent. TVN przedstawi³ zdjêcie ze spotkania - gwiazda i polityk œciskaj¹ sobie d³onie na tle portretu Jana Paw³a II z podniesionym krzy¿em.

Kiedyœ Elton John da³ dowód solidarnoœci z przeœladowanym przywódc¹ opozycji, teraz on odwzajemni³ piêkny gest, gdy Polska zyska³a opiniê kraju nietolerancyjnego. Panowie wyœciskali siê i wyca³owali, a artysta nagrodzony Z³otym S³owikiem nareszcie poczu³ siê pewnie. Bo obserwuj¹c pocz¹tek show ze zdziwieniem mo¿na by³o zauwa¿yÌ, jak przez ciemne okulary zezowa³ znad pianina w stronê publicznoœci i bada³ jej reakcje. Przekonuj¹c siê, ¿e towarzyszy mu sympatia i aplauz, odwróci³ siê do zespo³u i wykrzykn¹³ z ulg¹ "Yes!", jak Kazimierz Marcinkiewicz po sukcesie w Brukseli.

Zaproszenie Eltona Johna, gwiazdy ze œwiatowej czo³ówki, za którego wystêp trzeba zap³aciÌ 600 tysiêcy euro, by³o spe³nieniem obietnic TVN, ¿e zamierza w Operze Leœnej organizowaÌ imprezê na najwy¿szym poziomie. Ocena repertuaru wieczoru to ju¿ kwestia gustu. Na pewno sir Elton fenomenalnie gra³ na fortepianie, œwietnie œpiewa³, ale koncert zaadresowa³ g³ównie do tych fanów, którzy uwielbiaj¹ brytyjsk¹ muzykê pop w stylu lat 70. i rock-opery z tamtych lat - formy, w której wiêcej jest miejsca na musicalowe, pretensjonalne granie, ni¿ na soczystego rocka czy chwytliwy popowy przebój. Na pewno obroni³a siê kompozycja "Bennie & The Jets". W porywaj¹cy bluesowy jam przemieni³ siê "Rocket Man", jak zwykle rewelacyjnie wypad³y "Sacrifice", "Crocodile Rock" czy "I'm Still Standing".

ZaskoczyÂła mnie Katie Melua. Piosenkom z jej pÂłyt nie moÂżna odmĂłwiĂŚ uroku, wdziĂŞku i delikatnoÂści. Ale sÂłuchajÂąc mÂłodziutkiej Gruzinki na Âżywo, przekonaÂłem siĂŞ, Âże realizatorzy studyjnych nagraĂą nie wyeksponowali jej wszystkich moÂżliwoÂści. SpodziewaÂłem siĂŞ kruchej i dziewczĂŞcej piosenkarki, a usÂłyszaÂłem artystkĂŞ obdarzonÂą wielkim i mocnym gÂłosem. PorĂłwnywanie jej z Norah Jones, najpopularniejszÂą mÂłodÂą wokalistkÂą ostatnich lat, wydaje siĂŞ krzywdzÂące. Panie majÂą zupeÂłnie inny sceniczny temperament, Jones nie jest osobÂą tak ÂżywioÂłowÂą jak Melua, ktĂłra Âświetnie czuÂła siĂŞ zarĂłwno w repertuarze popowym, jak i bluesowym. Jej atutem sÂą niezwykle udane kompozycje. To wielki talent, ktĂłry bĂŞdzie siĂŞ rozwijaĂŚ.

Niedzielny koncert wspomnieù z udzia³em Heleny Vondraèkovej, Karela Gotta, Maryli Rodowicz, Drupiego i Demisa Roussosa, którzy œpiewali w Operze Leœnej w czasach Interwizji, na pewno wywo³a równie¿ z³oœliwe komentarze. A warto go potraktowaÌ z przymru¿eniem oka. Zapotrzebowanie na zabawê w stylu retro-soc bêdzie tym wiêksze, im bardziej jednostronna, zideologizowana stanie siê interpretacja historii PRL. Oczywiœcie gdyby zlustrowaÌ Hansa Klosa, którego przypomnia³ Stanis³aw Mikulski, prowadz¹cy wieczór wraz z Bogumi³¹ Wander oraz Krystyn¹ Losk¹ - to na pewno nie móg³by on stan¹Ì na czele polskiego MSZ. Ale jak pokazuj¹ ostatnie lata, rozrywka nie jest dziedzin¹, gdzie dekomunizacja odniesie sukces. To nie polityka - tu nie chodzi o stawkê wiêksz¹ ni¿ ¿ycie.
pawell

TVN ogniĂłsÂł festivalowy sukces :!: Sopot Festival 2006 byÂł najchĂŞtniej ogladanym festivalem ze wszytskich 3. :jupi:
tvn.tivi.pl pisze:Wczoraj zakoĂączyÂł siĂŞ 43. MiĂŞdzynarodowy Sopot Festival 2006. To dobrze znane wszystkim widowisko muzyczne drugi rok z rzĂŞdu organizowaÂła telewizja TVN, a wÂśrĂłd artystĂłw, ktĂłrzy pojawili siĂŞ na scenie Opery LeÂśnej byli m.in.: Elton John i Katie Melua. Impreza odniosÂła ogromny sukces pokonujÂąc jednoczeÂśnie konkurencyjne festiwale.

Wed³ug danych AGB Nielsen Media Research "Sopot Festival" trwaj±cy od pi±tku (1 wrze¶nia) ogl±da³o ¶rednio 3,2 mln widzów, czyli wiêcej ni¿ "Festiwal Jedynki" (niespe³na 3,1 mln) i "Top Trendy" (blisko 2,4 mln). Pierwszy, konkursowy dzieñ festiwalu ogl±da³o ¶rednio 3,6 mln (udzia³ stacji w trakcie transmisji festiwalu wyniós³ 27,3 proc.), drugi - galowy 2,3 mln widzów (udzia³ stacji siêgn±³ 18,7 proc.). Natomiast trzeciego dnia festiwal zgromadzi³ przed telewizory ¶rednio 3,6 mln widzów, przy czym pierwsza czê¶æ koncertu "Jak za dawnych lat" nadawana w godzinach 19.30 – 22.14 w której wyst±pili m.in. Helena Vondrackova, Maryla Rodowicz, i Karel Gott, osi±gnê³a najwy¿szy wynik – 4,1 mln, konkuruj±c z nadawan± w tym czasie gal± powitaln± Miss World. Galê obejrza³o ¶rednio 4,7 mln widzów, udzia³ stacji w godzinach 20.00 – 22.19 wyniós³ 30,3 proc.

"Sopot Festival 2006" œledzi³y g³ównie kobiety, Widownia sk³ada³a siê g³ównie z osób powy¿ej 35 roku ¿ycia, ze œrednich i du¿ych miast.
Jest o wiele lepiej ni¿ siê spodziewa³em! Wynik jest minimalnie wiêkszy od Festiwalu Jedynki, ale jednak. ;) :P Konkurs przyci¹gn¹³ sporo ludu - ciekawe czy byli choÌ trochê wqrzeni na reklamy i nudne gatki z jury. :roll: Ogl¹dalnoœÌ drugiego dnia jest OK nie spodziewa³em siê wiêcej. I najlepszy "Dzieù Wspomnieù" mia³ najwiêcej. :P Cieszê siê z tego bardzo. :lol2: Stare gwiazdy porwa³y i widzów, ale jednak wiêcej wczoraj wybra³o bardzo nuuudn¹ galê powitalna Miss World. :roll:

[ Dodano: Pon Wrz 04, 2006 3:29 pm ]
Podsumowanie sierpnia:
Press pisze:ÂŚredni udziaÂł w rynku Polsatu w sierpniu tego roku wyniĂłsÂł 15,02 proc. – i wystarczyÂło to, Âżeby znĂłw wyprzedziĂŚ TVN, ktĂłry osiÂągn¹³ wynik 14,84 proc.

Pierwsze dwie lokaty zajmujÂą niezmiennie TVP 1 (Âśredni udziaÂł w rynku 23,99 proc.) i TVP 2 (19,61 proc.). Za Polsatem i TVN-em uplasowaÂły siĂŞ: TVP 3 (6,15 proc.), TV 4 (2,50 proc.), TVN 24 (2,20 proc.), TVN Siedem (1,31 proc.), CN/TCM (0,92 proc.) i TV Polonia (0,89 proc.).
ÂŚrednia widownia TVP 1 wynosiÂła w sierpniu 1 245 tys. osĂłb, TVP 2 – 1 018 tys., Polsatu – 780 tys., TVN-u – 770 tys., a TVP 3 – 319 tys. NajwiĂŞkszÂą widowniĂŞ w TVP 1 miaÂła powtĂłrka polskiej komedii ”Galimatias, czyli kogel-mogel II”, ktĂłra zgromadziÂła 5 713 tys. telewidzĂłw. Hitem DwĂłjki okazaÂł siĂŞ kabaret Ani Mru Mru (5 269 tys.), Polsatu – film produkcji amerykaĂąskiej ”Quest” (3 711 tys.), natomiast najwiĂŞkszÂą widowniĂŞ w TVN-ie miaÂło czwartkowe wydanie ”FaktĂłw” (3 949 tys.).
Uff juÂż myÂślaÂłem, Âże polszmat znĂłw przed TVN w tygodniu. :] Nic dziwnego, Âże ogĂłlnie w sierpniu polszmat byÂł lepszy od TVN - chyba 2 tygodnie miaÂł o wiele wiĂŞkszÂą przewagĂŞ niÂż stacja Waltera. :roll: Ale jednak hit TVN miaÂł wiekszÂą ogladalnosĂŚ niÂż hit polszmatu... :)

A teraz inny temat:

Press pisze:Œrednio o 70 proc. zdro¿a³y spoty reklamowe nadawane w TVN-ie w prime time. W przypadku niektórych programów ró¿nice miêdzy cen¹ z wrzeœnia 2005 roku a obecnie obowi¹zuj¹c¹ przekraczaj¹ 100 proc.

30-sekundowy spot emitowany w niedziele o 20.10 (TVN nadaje wtedy ”Taniec z gwiazdami”) kosztuje 52,6 tys. zÂł, podczas gdy rok temu 22 tys. zÂł. To podwyÂżka o 139 proc. (wszystkie ceny netto bez rabatĂłw). Spot przed piÂątkowym filmem (godz. 20.03) rĂłwnieÂż kosztowaÂł 22 tys. – teraz zdroÂżaÂł o 117 proc., do 47,7 tys. zÂł. - PodwyÂżki wprowadzajÂą oczywiÂście wszystkie stacje, ale ta jest szokujÂąca – uwaÂża Anna GeryÂło, media manager z MPG Media Planning. – Wzrost cen w Polsacie wyniĂłsÂł 10-15 procent, w TVP okoÂło 30 procent dla breakĂłw w prime time.
Z kolei PaweÂł Sawicki, dyrektor generalny Media Direction OMD, ostrzega, Âże porĂłwnywanie cennikĂłw bez uwzglĂŞdnienia danych dotyczÂących oglÂądalnoÂści moÂże byĂŚ mylÂące: - Wzrost oglÂądalnoÂści obniÂża koszt dotarcia, wiĂŞc odczuwalna podwyÂżka moÂże byĂŚ znacznie niÂższa – uzasadnia.
Wiêksza ogladalnoœÌ wy¿sze ceny to jasne wiêc nie ma siê co dziwiÌ. 52 tys. przed "Taùcem z gwiazdami" to nawet ma³o. :) :> Czyli w ostatnim kwartale 2006 zyski powinny byÌ wiêksze od pozosta³ych w br.
Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Kajetan »

Z ogromn¹ radoœci¹ patrzy siê na wyniki jakie osi¹gn¹³ tegoroczny "Sopot Festival" - ogromna kampania reklamowa w telewizji, prasie, radiu, na bilboardach op³acila siê, TVN pokona³a nawet widowisko TVP, "Festiwal Jedynki" - i bardzo dobrze, prawdziwy Sopot zas³u¿y³ na najwiêksz¹ widowniê.. :devil: To by³o wydarzenie - prawdziwe gwiazdy (Elton i Katie), wspomnieù czar (wspania³y dzieù trzeci, o nim moich s³ów kilka za chwilê), konkurs o Bursztynowego S³owika z artystami na czele, którzy mieli zgromadziÌ i jak siê okaza³o przyci¹gnêli szczególnie m³od¹ widowniê. Brawo organizatorzy, brawo TVN - oceny poszczególnych tytu³ów prasowych s¹ pozytywne :D

Wczorajszy, ostatni dzieĂą znakomity.. Loska, Wander spisaÂły siĂŞ bardzo dobrze, wystĂŞpy reewelacyjne.. Karell Gott, Drupi zachwycali z poczÂątku, przy fenomenalnym Demis Roussosie wypadli ostatecznie jednak dosyĂŚ "blado" - sopocka widownia bawiÂła siĂŞ, jak tylko moÂżna byÂło, roztaĂączyÂła siĂŞ, brawo Demis! I te dÂługie owacje.. Cudo! Niegorsza niÂż Grek byÂła czeska Helena - wraÂżenia moje i nie tylko trudno opisaĂŚ! Na koniec niezawodna Maryla 8)
To byÂł prawdziwy powrĂłt do przeszÂłoÂści, Mikulski, Szewczyk, SzabÂłowska - chylĂŞ czoÂła. Wspomnieniowe filmy, ach :brawa: Najbardziej udany dzieĂą, nie ma co siĂŞ dziwiĂŚ, Âże przez blisko 3 godziny trzymaÂł przed ekranami ponad 4 miliony widzĂłw (1,9 mln w grupie 16-49).
Nie bêdê podsumowywa³ ca³ego "SF 2006", swoje opinie wyrazi³em w postach wczeœniejszych. Pierwszy dzieù na tle ca³oœci prezentowa³ siê s³abo, reszta - majstersztyk. Cieszy œrednia 3,2 mln , odbiorcy dnia konkursowego tak¿e, 600 tys. osób do³¹czy³o do ponad 3 mln widownii w czêœci drugiej, gdy swe mo¿liwoœci pokazywa³a zagranica (2,1 mln i 31 proc. udzia³u w 16-49!). REWELACYJNIE, sukces spektakularny :)

PS. Wczorajsza "kiecka" MoÂłek jak za dawnych lat :devil:
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

Kajetan pisze:PS. Wczorajsza "kiecka" MoÂłek jak za dawnych lat
Ta sukienka byÂła jak za bardzo.. bardzo dawnych lat :lol: :lol:
corner
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: corner »

Ale dzisiejszy "Dziennik" o Sopocie nie wyraÂża siĂŞ zbyt pochlebnie. Krytyk muzyczny nie wstrzeliÂł siĂŞ w ogĂłlnÂą tendencjĂŞ? :uhh:
Nika
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Nika »

corner pisze:Ale dzisiejszy "Dziennik" o Sopocie nie wyraÂża siĂŞ zbyt pochlebnie. Krytyk muzyczny nie wstrzeliÂł siĂŞ w ogĂłlnÂą tendencjĂŞ? :uhh:
Te¿ to czyta³am w Dzienniku, ostatnio ta gazeta ma tendencje do wyra¿ania opinii krytyków, które s¹ bardzo bardzo subiektywne, albo zjad¹ kogoœ na ca³ego, albo wychwal¹ pod niebiosa. A propos Sopotu, to nie zostawili na tym temacie praktycznie suchej nitki, szkoda, ¿e wywali³am te gazete dzis po po³udniu (wkurzyli mnie dzis jeszcze paroma innymi artyku³ami-ale to z innej beczki) wówczas zacytowa³abym Wam pare "ciekawych" spostrze¿eù tego¿ krytyka (chocia¿ mo¿e niewarto :neutral: ). Z tego co pamiêtam to jedyn¹ rzecz¹, która znalaz³a uznanie w jego oczach to by³o wyjœcie Wa³êsy do Eltona.
ODPOWIEDZ