Wydarzenia dziÂś kiepsko, WiadomoÂści przeciĂŞtnie.
Moderator: Łukasz
Medialink.pl pisze:Roszady w Faktach
Zmiany w Faktach TVN. Do redakcji do³¹czy³ dzisiaj Jacek Gasiùski, by³y reporter Wiadomoœci, a wczeœniej TVN24, z Faktów odszed³ natomiast reporter £ukasz S³apek. Trwaj¹ tak¿e poszukiwania nastêpcy waszyngtoùskiej korespondentki dziennika Katarzyny S³awiùskiej, która wraca do Polski.
InformacjĂŞ o przejÂściu GasiĂąskiego do TVN podaÂł poniedziaÂłkowy Presserwis. GasiĂąski powiedziaÂł, Âże odszedÂł z WiadomoÂści z ‘zwiÂązku z atmosferÂą panujÂącÂą w TVP’. Nowy dziennikarz TVN, nadawaÂł juÂż w przeszÂłoÂści dla FaktĂłw o 19:00 kilka razy, zanim zostaÂł reporterem TVN24 w GdaĂąsku. W WiadomoÂściach pracowaÂł od jesieni 2004r. Jak udaÂło nam siĂŞ dowiedzieĂŚ nikt nowy poza GasiĂąskim nie do³¹czy w najbliÂższym czasie do redakcji g³ównego programu informacyjnego TVN.
Z FaktĂłw za porozumieniem stron odszedÂł natomiast ÂŁukasz SÂłapek, ktĂłry przygotowywaÂł ostatnio materiaÂły polskie dla weekendowych wydaĂą dziennika. WczeÂśniej, od wrzeÂśnia 2004r. pracowaÂł w redakcji zagranicznej FaktĂłw, dokÂąd przyszedÂł z zespoÂłu zagranicznego Informacji Polsatu.
Z redakcj¹ Faktów nie jest tak¿e zwi¹zana ju¿ Aleksandra Bajka, która równo rok temu do³¹czy³a do TVN24, aby pracowaÌ w sztandarowym dzienniku TVN. Bajka nadawa³a dla Faktów od grudnia 2005r., ale wiosn¹ pojawia³a siê ju¿ jedynie w roli reporterki porannego programu Dzieù dobry TVN, gdzie prawdopodobnie bêdzie pracowaÌ nadal.
Zmiany w Polsce, zmiany takÂże zagranicÂą. Katrzyna SÂławiĂąska po dwĂłch latach pracy w Waszyngtonie wraca do kraju. - Zgodnie z planem moja umowa koĂączy siĂŞ jesieniÂą i postanowiÂłam jej nie przedÂłuÂżaĂŚ – wyjaÂśnia nam SÂławiĂąska. Jak dodaje bĂŞdzie prawdopodobnie pracowaĂŚ w warszawskiej redakcji dziennika TVN.
Jak napisaÂł poniedziaÂłkowy Super Express nowym amerykaĂąskim korespondentem FaktĂłw ma zostaĂŚ Marcin Wrona. TVN na razie nie potwierdza tych informacji. - Marcin jest jednym z powaÂżnych kandydatĂłw – powiedziaÂł tylko dziennikowi prezes TVN24, Adam PieczyĂąski. NastĂŞpcĂŞ SÂławiĂąskiej poznamy oficjalnie prawdopodobnie pod koniec sierpnia.
Ciekawe czym siĂŞ zajmie w Polsce w warszawskiej radakcji?Media Link pisze:Katrzyna SÂławiĂąska po dwĂłch latach pracy w Waszyngtonie wraca do kraju. - Zgodnie z planem moja umowa koĂączy siĂŞ jesieniÂą i postanowiÂłam jej nie przedÂłuÂżaĂŚ – wyjaÂśnia nam SÂławiĂąska. Jak dodaje bĂŞdzie prawdopodobnie pracowaĂŚ w warszawskiej redakcji dziennika TVN.
Ale¿ oczywiœcie, akurat wtedy kiedy zdjêli "Pod Napiêciem" :spiewa: To jest przynajmniej naiwnoœÌ.pawell pisze:Salladynie nie zdjêli jej tylko ona nie chcia³a przed³u¿aÌ umowy.Nie dziwiê siê mine³o ju¿ 2 lata poza Polsk¹...
A co ma byĂŚFaktomaniak pisze:a co z MikoÂłajem Kunica ???
No tak tylko poinformowali o tym co tam z dyktatorem Kuby i z zagranicy rozmowa Blaira i Schwarzenegeera... :? MĂłgÂłby byĂŚ jeszcze Liban...Faktomaniak pisze:ZnĂłw dzis sÂłaby serwis zagraniczny
Salladynie to jeszcze nie jest przes¹dzone. :> Mo¿e zrezygnuj¹ z Wrony, a do USA wyœl¹ kogoœ innego (chcia³bym). Poza tym co mieliby trzymaÌ Katarzynê S³awiùsk¹ si³¹ w USA? :> Nie warto siê doszukiwaÌ jakiegoœ spisku. :>salladyn pisze:Ale¿ oczywiœcie, akurat wtedy kiedy zdjêli "Pod Napiêciem" :spiewa: To jest przynajmniej naiwnoœÌ.
I na pewno tak bêdzie, bo chyba nie wypuszcz¹ takiej dobrej dziennikarki.salladyn pisze:Pozostaje mi mieÌ nadziejê ¿e mo¿e do³¹czy do TVN24 jako prezenterka albo do "Faktów". Chocia¿ popo³udniowych.
Bartek pisze:Marcin, nie jestem pewien do konca, ale wasilewski to chyba jedyny prezenter-synoptyk, ale nie dam sobie za to glowy uciac.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość