[TVN] Mam talent
Moderator: Łukasz
Re: Mam talent
Niech TVN w końcu odświeży ten format
Oto jak zmiany powinny być wprowadzone:
- nowa scenografia i grafika castingów wraz ze stołem jurorskim na taką jak w Britain's Got Talent
- nowa scenografia odcinków live na taką jak w Britain's Got talent
- wprowadzenie programu za kulisami Mam talent ( w UK nazywa się on Britain's More Got talent jest nadawany w ITV2) na antenę TVN 7 zaraz po zakończeniu programu Mam talent na antenie TVN spowoduje on wzrost ogladalności TVN 7 która jest dostępna naziemnie.
Oto jak zmiany powinny być wprowadzone:
- nowa scenografia i grafika castingów wraz ze stołem jurorskim na taką jak w Britain's Got Talent
- nowa scenografia odcinków live na taką jak w Britain's Got talent
- wprowadzenie programu za kulisami Mam talent ( w UK nazywa się on Britain's More Got talent jest nadawany w ITV2) na antenę TVN 7 zaraz po zakończeniu programu Mam talent na antenie TVN spowoduje on wzrost ogladalności TVN 7 która jest dostępna naziemnie.
Przestaniesz już produkować posty zawierające tylko postulaty, a nic nie wnoszące do dyskusji?
Czy wiadomo już, kiedy odbędą się castingi z jurorami do 5 edycji Mam talent!
Wg Publico.TV pierwsze castingi z jurorami 13 i 14 lipca.
Oficjalnie - 18 czerwca w Katowicach rozpoczynają się nagrania castingów jurorskich do 5 edycji "Mam Talent!" - potwierdził to dziś w "Dzień Dobry TVN" Robert Kozyra.
Na TVN-ie lecą już zapowiedzi zachęcające do zasiadania na widowni castingów jurorskich 5 edycji "Mam Talent!". Najbliższy już w ten poniedziałek i wtorek (18 i 19 czerwca) w Teatrze Śląskim w Katowicach. Aby dostać się na widownię trzeba jednak wysłać SMS na numer SMS Premium w treści wpisując nazwę miasta i liczyć na szczęście. Więcej informacji niedługo powinno się pojawić na stronie internetowej mamtalent.tvn.pl.
W dzisiejszym "Dzień dobry TVN" była rozmowa z jurorami programu - Agnieszką Chylińska, Małgorzatą Foremniak i Robertem Kozyrą. Pokazywali także scenę castingową - scenografia do castingów nie uległa zmianie.
Pokazano także pierwszych uczestników, którymi (jak się złożyło) były 3 grupy taneczne - jedna z tańcem chińskim, druga młodzieżowa tańcząca hip-hop, a trzecia dziecięca - także tańcząca hip-hop.
Pokazano także pierwszych uczestników, którymi (jak się złożyło) były 3 grupy taneczne - jedna z tańcem chińskim, druga młodzieżowa tańcząca hip-hop, a trzecia dziecięca - także tańcząca hip-hop.
Życzę TVN gwałtownego spadku oglądalności prze to że po raz kolejny jest ta sama scenografia.
Zobaczcie co robią w Anglii co edycja to odświeżenie formatu.
A to Ty oglądasz program dla scenografii? 99% widzów nie obchodzi ta czy inna scenografia.alik79 pisze:Życzę TVN gwałtownego spadku oglądalności prze to że po raz kolejny jest ta sama scenografia.
Zgodzę się gdzieś po środku. Oczywiście @alik79 przesadził ze swoim postem, aczkolwiek jest to show rozrywkowe i w dzisiejszych czasach scenografia odgrywa coraz ważniejszą rolę. Czy będzie spadek oglądalności? Tego do końca przewidzieć nie można - bo poziom programu w ostatnich edycjach dość spadł, ale to też zależy, co stacje telewizyjne będą emitować w tym paśmie. Wiadomo, że w tym paśmie TVP1 w soboty puści 2 serię "Komisarza Alexa", a nie wykluczone (bo takie informacje się pojawiły w dzisiejszym "Parkiecie"), że Dwójka będzie emitować nowy show pt. "Polak Wszechczasów", który miałby być produkowany przez ATM Grupę.
To prawda, scenografia nie jest najważniejsza. Jednak nawet najmniejsze elementy całego show składają się na jego sukces i produkcja programu powinna na nie zwracać uwagę. Obawiam się jednak, że tak nie jest i "Mam Talent" cierpi na syndrom Iwańskiego - "najważniejsze są emocje". My, widzowie, siedzimy przed telewizorami. Nie jesteśmy w teatrze czy studio, gdzie nagrywany jest program i nie możemy w pełni poczuć tych emocji. To jest wada i jednocześnie zaleta telewizji. Rolą reżysera i całej produkcji jest przedstawienie tego wszystkiego co się dzieje tak, aby obraz był jak najbardziej atrakcyjny. Dlatego właśnie takie, z punktu widzenia niektórych osób pierdoły, jak intro, filmiki wprowadzające, scenografia, światła, muzyka i wiele innych są bardzo ważne i muszą być zrobione i przedstawione porządnie. A żeby widz nie był tym wszystkim znudzony po którymś tam sezonie, co jakiś czas powinno się zmieniać te elementy - mniej lub bardziej.felek pisze:A to Ty oglądasz program dla scenografii? 99% widzów nie obchodzi ta czy inna scenografia.
Niektórzy z chęcią wpadliby na taki słynny niedawny żart. Co tam u Ciebie Wojtku? A bez zmian.
Wiem, że trochę ironiczne, ale nie chce nikomu dokopać, bo nie mam nic do tego producenta.
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... ,id,t.html - obszerny materiał z pierwszego dnia castingów jurorskich. Na razie zapowiada się lepiej, jak rok temu, choć wiele będzie zależeć także od pozostałych castingów oraz od tego jakie występy pojawią się w odcinkach telewizyjnych (a wiadomo, że wszystkich ponad pół tysiąca uczestników producenci nie dadzą rady pokazać).

http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... ,id,t.html - obszerny materiał z pierwszego dnia castingów jurorskich. Na razie zapowiada się lepiej, jak rok temu, choć wiele będzie zależeć także od pozostałych castingów oraz od tego jakie występy pojawią się w odcinkach telewizyjnych (a wiadomo, że wszystkich ponad pół tysiąca uczestników producenci nie dadzą rady pokazać).
http://mamtalent.tvn.pl/wideo/kulisy,12 ... 76943.html - to może być całkiem niezła edycja. Oby (a tak często było niestety w programach FremantleMedia Polska) nie zakończyło się na castingach.
A był ktoś kiedyś na widowni ? Ja będę miał tę przyjemność (albo i nie!) w poniedziałek na castingowym odcinku we Wrocławiu, bo znajomy przebrnął przez precastingi.
-
- Początkujący
- Kontakt:
Twoja stara z X-factora był w tym filmiku