[TVN] X FACTOR
Moderator: Łukasz
Re: X FACTOR
Chodzi Ci o M. Szpaka?
Jeżeli miałby nie prowadzić drugiej edycji tylko z tego powodu to nie ma sprawiedliwości w TVN. Wojewódzki publicznie obraża ludzi z innym kolorem skóry i nic mu nie robią.rogi pisze:Mnie chodziło tylko o ten cytat: "Przypominamy, że nie zobaczymy już Kuźniara w drugiej edycji programu "X-Factor" z powodu komentarza, jaki wygłosił pod adresem Michała Szpaka, wyrażając swoje wątpliwości co do płci finalisty show."
Tylko w sensie tego czy będzie w X-factor.
Nic mu nie robią dlatego, że jest ich światłem w tunelu. Bez niego ten program nie zyskałby takiego rozmachu.
A co do Jarka, to ja się nie dziwie, że coś takiego powiedział. Zrobiłbym to samo. Nie jest to normalne, że facet przebiera i zachowuje się jak kobieta i uważa się za normalnego.
A co do Jarka, to ja się nie dziwie, że coś takiego powiedział. Zrobiłbym to samo. Nie jest to normalne, że facet przebiera i zachowuje się jak kobieta i uważa się za normalnego.
Trzeba być tolerancyjnym. Natomiast z Tańcem to już przesadzili żadna z niego gwiazda.
TVN - programowo najlepsza
TVN24 - cała prawda całą dobę
TVN24 - cała prawda całą dobę
Podsumowując pierwszą edycję polskiego X Factor.
Prowadzący: Jarosław Kuźniar nie był najgorszy, jednak w drugiej edycji (jeśli będzie dalej) musi wrzucić bardziej na luz. Najbardziej wkurzała mnie jego statyczność. W sumie prowadził program tylko z dwóch miejsc. Jednak w jakimś sensie jest to też wina reżysera.
Jury: Kuba Wojewódzki nie jest (mimo przychylnych komentarzy w jego kierunku) dobrym jurorem. Za bardzo wziął sobie do serca dwa słowa: "rywalizacja jurorów".
Maja Sablewska jest bardzo dobrą jurorką. W odcinkach na żywo można było zobaczyć jak coraz lepiej radzi sobie z kamerami. Jest najlepszym jurorem w tym programie. Czesław Mozil jest śmieszny, ale moim skromnym zdaniem nie pasuje do tego formatu. Bardzo go lubię jako artystę, ale jego miejsce w 2 edycji powinien zając ktoś taki jak Robert Kozyra.
Scenografia: Castingi... totalna amatorka. Zero innowacyjności, startująca obecnie w Stanach pierwsza edycja show jest dużo bardziej dopracowana na samych castingach. Bootcamp'y bez komentarza. Odcinki na żywo... Nie było napewno źle, ale show też nie
Domy jurorskie: Osoby które montowały ten odcinek powinny być za karę do Afganistanu zesłane. Jak można podać nazwiska osób, które wystąpią w odcinkach na żywo w środku programu!
Brak gwiazd! Jednak ten fakt da się wytłumaczyć tym, że wszystko było robione na szybko a terminy koncertów są planowane na kilka miesięcy wcześniej. Jednak w drugiej edycji powinny się owe pojawić i nie mówię tu tylko o finale, ale o półfinałach.
Strona internetowa... i te filmiki na YT i na owej stronie... Dno!
Scenografia finału! Brak innowacyjności.
Brak czwartego jurora!
Ta edycja miała moim zdaniem o wiele więcej minusów niż plusów. Chyba nie wszystko zostało jeszcze napisane, jednak nie mogę się doczekać drugiej edycji, ponieważ bardzo ciekaw jestem jej poziomu.
Prowadzący: Jarosław Kuźniar nie był najgorszy, jednak w drugiej edycji (jeśli będzie dalej) musi wrzucić bardziej na luz. Najbardziej wkurzała mnie jego statyczność. W sumie prowadził program tylko z dwóch miejsc. Jednak w jakimś sensie jest to też wina reżysera.
Jury: Kuba Wojewódzki nie jest (mimo przychylnych komentarzy w jego kierunku) dobrym jurorem. Za bardzo wziął sobie do serca dwa słowa: "rywalizacja jurorów".
Maja Sablewska jest bardzo dobrą jurorką. W odcinkach na żywo można było zobaczyć jak coraz lepiej radzi sobie z kamerami. Jest najlepszym jurorem w tym programie. Czesław Mozil jest śmieszny, ale moim skromnym zdaniem nie pasuje do tego formatu. Bardzo go lubię jako artystę, ale jego miejsce w 2 edycji powinien zając ktoś taki jak Robert Kozyra.
Scenografia: Castingi... totalna amatorka. Zero innowacyjności, startująca obecnie w Stanach pierwsza edycja show jest dużo bardziej dopracowana na samych castingach. Bootcamp'y bez komentarza. Odcinki na żywo... Nie było napewno źle, ale show też nie

Domy jurorskie: Osoby które montowały ten odcinek powinny być za karę do Afganistanu zesłane. Jak można podać nazwiska osób, które wystąpią w odcinkach na żywo w środku programu!
Brak gwiazd! Jednak ten fakt da się wytłumaczyć tym, że wszystko było robione na szybko a terminy koncertów są planowane na kilka miesięcy wcześniej. Jednak w drugiej edycji powinny się owe pojawić i nie mówię tu tylko o finale, ale o półfinałach.
Strona internetowa... i te filmiki na YT i na owej stronie... Dno!
Scenografia finału! Brak innowacyjności.
Brak czwartego jurora!
Ta edycja miała moim zdaniem o wiele więcej minusów niż plusów. Chyba nie wszystko zostało jeszcze napisane, jednak nie mogę się doczekać drugiej edycji, ponieważ bardzo ciekaw jestem jej poziomu.
Nie ma sensu porównywanie naszej edycji do tych z USA, czy Wlk. Brytanii. Ale i tak trzeba przyznać, że było to najbardziej profesjonalnie robione show muzyczne tej wiosny - lepiej nawet od "BnG", czy "MBTM". Choć jest się do czego przyczepić - zarówno jeśli chodzi o poziom muzyczny, dobór uczestników, jak i jurorów.
Chodzi oto, że w TVN zaczyna się kopiować formaty bez wprowadzania w nich znaczących zmian.
Często umowa z właścicielem formatu nie pozwala na zmiany, a tzw. "elastyczne" wersje formatów są dużo droższe. Tak jest np. we Włoszech - tam "Taniec z Gwiazdami" kompletnie różni się od wersji brytyjskiej, angielskiej czy polskiej.
Liczą się tylko Fakty.
Bo to co oglądają Włosi to nie "Taniec z Gwiazdami", tylko ichniejsza wersja formatu "Bailando..." - powstał na fali popularności TzG, a jego edycje były realizowane głównie w Ameryce Południowej, Środkowej oraz w kilku krajach Europy (m.in. u naszych południowych sąsiadów).czerk pisze:Tak jest np. we Włoszech - tam "Taniec z Gwiazdami" kompletnie różni się od wersji ...
Byłem na castingu Mam Talent w Warszawie, to samo! 

Dobre, nawet bardzoDebeet pisze:Pewnie większość widziała, ale dam link, bo związane![]()
http://www.youtube.com/watch?v=oJ4q7Lgyzio

-
- Nowicjusz
X Factor okazał się lepszym formatem w Polsce niż " MBTM" czy "BnG", jednak muszę powiedzieć że, lubię też oglądać angielską wersje X Factora - uważam że jest o wiele lepsza od polskiej wersji ale jednakże X factor w Polsce się sprawdził i format powinien być nadal kontynuowany choć uważam że TVN powinien pomyśleć nad czwartym jurorem np. Piotrem Metzem można się też zastanowić nad zmianą Czesława Mozila na jakąś inną osobę.
Mozil raczej zostanie w X Factorze - w końcu to jego podopieczny odniósł triumf w pierwszej edycji programu. 
Czy "X Factor" w polsce był lepszym programem od "MBTM", czy "BnG". To zależy jak na to ktoś patrzy - część uważa, że wiosenną rywalizację wygrał "MBTM", a część, że "BnG" (nie mówimy tu o widowni). Najważniesze, że to byly udane projekty, bowiem każdy miał swoją widownię.

Czy "X Factor" w polsce był lepszym programem od "MBTM", czy "BnG". To zależy jak na to ktoś patrzy - część uważa, że wiosenną rywalizację wygrał "MBTM", a część, że "BnG" (nie mówimy tu o widowni). Najważniesze, że to byly udane projekty, bowiem każdy miał swoją widownię.