Oprawa graficzna TVN
Moderator: Łukasz
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Re: Oprawa graficzna TVN
Ja mam problem. Wchodzę na stronę velvet.de i szukam info o oprawie TVN i nie mogę jej znaleźć. Może ktoś mi wytłumaczy jak się po tej stronie poruszać i to znaleźć?
Właśnie... te belki. Uważam, że wprowadzone zmiany są zdecydowanie na plus, tylko te belki...
Jak się poruszać po Velvecie... na początku na lewej krawędzi masz dział DESIGN, jak już będziesz w tym dziale, to bierzesz i na prawej krawędzi masz dział WORKS. Mam nadzieję, że pomogłem. Swoją drogą ta strona Velvetu dziwna, nietypowa. Żebym musiał "po omacku" szukać linków do działów...
Jak się poruszać po Velvecie... na początku na lewej krawędzi masz dział DESIGN, jak już będziesz w tym dziale, to bierzesz i na prawej krawędzi masz dział WORKS. Mam nadzieję, że pomogłem. Swoją drogą ta strona Velvetu dziwna, nietypowa. Żebym musiał "po omacku" szukać linków do działów...
//////////
-
- Czasem tu wpada
Zmiany genialne!
Jeśli chodzi o "Fakty" to na TVN HD są przecież w 16/9. Raczej do TVN szybko nie zawitają. Ale w DVB-T dziś już powinny być w 16.9 - tak obiecał Tomasz Berezowski.
Decyzja o grafice 16/9 jest dość odważna.
Jeśli chodzi o "Fakty" to na TVN HD są przecież w 16/9. Raczej do TVN szybko nie zawitają. Ale w DVB-T dziś już powinny być w 16.9 - tak obiecał Tomasz Berezowski.
Decyzja o grafice 16/9 jest dość odważna.
-
- Czasem tu wpada
To nie jest 16/9. Powtarzam - to letterbox. A to różnica, dość znacząca.
Nie mniej jednak ciekawy ruch. Z wiadomego względu.
Nie mniej jednak ciekawy ruch. Z wiadomego względu.
Nie jest ważne w życiu, żeby nie upaść, ale żeby podnieść się po każdym upadku
-
- Czasem tu wpada
Na TVN SD z satelity - letterbox.DJ Ice pisze:To nie jest 16/9. Powtarzam - to letterbox.
Na TVN SD z DVB-T - 16/9 WSS
Na TVN HD z satelity - HD! (oprawa jest w 100% HD).
Jestem zawiedziony oprawą faktów. Nic nie zmienili 

-
- Czasem tu wpada
Po pierwsze - sam sobie to ubzdurałeś.
Po drugie - to było do przewidzenia.
Po trzecie - chyba nie czytałeś nigdy żadnego wywiadu z Durczokiem, który odnosił się między innymi do sprawy oprawy ''Faktow''. Stąd Twoja niewiedza w tym temacie.
Po czwarte - więcej nie planujcie i nie cieszcie się zmianami na tym polu jeśli nie wiecie czy się sprawdzą.
Po trzecie - chyba nie czytałeś nigdy żadnego wywiadu z Durczokiem, który odnosił się między innymi do sprawy oprawy ''Faktow''. Stąd Twoja niewiedza w tym temacie.
Po czwarte - więcej nie planujcie i nie cieszcie się zmianami na tym polu jeśli nie wiecie czy się sprawdzą.
-
- Zbanowany
- Kontakt:
Jejku... czy ty wszystko tak musisz komentować?! :grozi:DJ Ice pisze:Po pierwsze - sam sobie to ubzdurałeś.
Ad.1.Nic sobie nie ubzdurałem, podobnie jak i autor poprzedniej wypowiedzi: powiedziałem tylko że jak oprawa TVNu to "chyba" również i Faktów, przeliczyłem się jednak.
Ad.2. Być może i masz rację.
Ad.3. A czemu ty tak zaraz mówisz że nie czytałem?! Skąd te wnioski? Po prostu mówię że mogło tak byc i tyle. A Ty robisz z tego zamieszanie. Nie rozumiem tego...
Ad.4. A czy ktoś to planował? Przepraszam Cię bardzo, ale chyba do końca niewiesz, co mówisz/piszesz.
Po PIĄTE: Raczej masz więcej lat ode mnie, a tutaj przedstawiasz to zupełnie innaczej. Śmiem myśleć, że może i jesteś z mojego rocznika... Tak wynika z Twojego posta... także mi przykro. I co naj ważniejsze - mógłbyś przestać udzielać rad ojcowskich?! Naprawde, gdzieś już to słyszałem

Pozdrawiam

tvn - wiosną programowo najlepszy.
Tak czytam sobie czasami wasze fantazyjne posty i chyba dobrze, że jest ktoś kto czasem każe zejść na ziemię - bo odlot byłby tutaj totalny
No i forum chyba jest od komentowania... to nie czat :-)
Po za tym z całej rozmowy chyba konkretnie nie chodziło DJ ICE o twoją osobę - tak wywnioskowałem... mówił ogólnie.

Po za tym z całej rozmowy chyba konkretnie nie chodziło DJ ICE o twoją osobę - tak wywnioskowałem... mówił ogólnie.
-
- Czasem tu wpada
Gdybyś był na tyle inteligentny @kamilkomentuje to wiedziałbyś, że nie do Twojego posta się odnosiłem. Ot co.
Forum jest od komentowania także komentuje to co się dzieje w mediach i nie tylko. Jeśli nie rozumiesz zasady for dyskusyjnych to tylko pogratulować. Co do mojego wieku - nie martw się - jestem starszy od Ciebie. Znacznie. Nie mówiąc już o tym, że i nawet więcej zdradziłem jeśli chodzi i o swoją edukację (czyli potem wiek) no i pewne przygody z różnymi mediami. A do nich nastolatków nie przyjmują.
Ale to już kwestia przeglądania forum uważniej.
Także spuść z tonu w pewnych kwestiach...
Forum jest od komentowania także komentuje to co się dzieje w mediach i nie tylko. Jeśli nie rozumiesz zasady for dyskusyjnych to tylko pogratulować. Co do mojego wieku - nie martw się - jestem starszy od Ciebie. Znacznie. Nie mówiąc już o tym, że i nawet więcej zdradziłem jeśli chodzi i o swoją edukację (czyli potem wiek) no i pewne przygody z różnymi mediami. A do nich nastolatków nie przyjmują.

Także spuść z tonu w pewnych kwestiach...
-
- Zbanowany
- Kontakt:
1. Tak, forum jest od komentowania. Tylko ja o tym wcale nie mówię. Otóz każdy ma jakieś pragnienia, refleksje, poglądy itp. na dane tematy. I dlatego powiedziałem, że może dadzą nową czołówkę. I ja je właśnie tutaj opisałem. Czyli troszkę nie zrozumiałeś, co miałem na myśli. A szkoda, bo całej tej zbędnej wymiany zdań, wogóle by tutaj nie było. To samo się bardziej tyczy @DJ Ice'a.cmabb pisze:Tak czytam sobie czasami wasze fantazyjne posty i chyba dobrze, że jest ktoś kto czasem każe zejść na ziemię - bo odlot byłby tutaj totalnyNo i forum chyba jest od komentowania... to nie czat :-)
DJ Ice pisze:Gdybyś był na tyle inteligentny @kamilkomentuje to wiedziałbyś, że nie do Twojego posta się odnosiłem. Ot co.
2.Także tutaj pisał nic nie będę.kamilkomentuje pisze:Jejku... 1. czy ty wszystko tak musisz komentować?! :grozi:
Ad.1.Nic sobie nie ubzdurałem, podobnie jak i 2.autor poprzedniej wypowiedzi: powiedziałem tylko że jak oprawa TVNu to "chyba" również i Faktów, przeliczyłem się jednak.
Odnosi się do nr. 1. Brak zrozumienia. Co mnie dziwi.DJ Ice pisze:Forum jest opd komentowania także komentuje to co się dzieje w mediach i nie tylko. Jeśli nie rozumiesz zasady for dyskusyjnych to tylko pogratulować.
Niech mi Pan powie, a kto sie tutaj martwi. To raczej Ty/Pan (niewiem jak się zwracać) powinien/eś zacząć się martwić.DJ Ice pisze: Co do mojego wieku - nie martw się - jestem starszy od Ciebie. Znacznie.
Niech mi Pan powie, czemu wyskauje z takimi hasłami? Ja rozumiem, jest Pan starszy, śmiem mówić mądrzejszy ode mnie (co zresztą oczywiste), tylko czemu wyskakuje z takimi "bezsensownymi" hasełkami? Trudno mi to pojąć. Jednak może to kogoś zdziwić, ale nie będę już komentował tego typu postów, bo naprawdę, nie warto. Próbowałem wyraźić tylko swoją opinię, a zaraz ktoś mi tutaj zaczyna... a zresztą. Co tutaj komentować.DJ Ice pisze:Nie mówiąc już o tym, że i nawet więcej zdradziłem jeśli chodzi i o swoją edukację (czyli potem wiek) no i pewne przygody z różnymi mediami.
A do nich nastolatków nie przyjmują.Ale to już kwestia przeglądania forum uważniej.
Niebędę też tutaj Panu ubliżał, bo to nie na tym polega, a może sobie pan tylko o mojej osobie pomysleć nie zbyt dobrze.
Każdy ma swoje zdanie i trudno to zmienić.
Powiem to co Pan mi powiedział wcześniej. Wystarczy tylko pogratulować. I może Pan to odebrać na wszelakie sposoby.
Pozdrawiam

tvn - wiosną programowo najlepszy.
-
- Czasem tu wpada
Człowieku zarejestruj się prędzej na żal.pl. Co smutno Ci się zrobiło, że nie zgadzam się z Twoją opinią i nie wziąłem udziału w cyrku pt. ''czy ''Fakty'' dadzą nową oprawę''? Proszę Cię zrozum, że Ty zacząłeś tą bezsensowną dyskusję, która teraz nie wiele wnosi. Sam wiesz, że każdy tutaj daje swoją opinię. W takim razie o co się plujesz jeśli całość nie była skierowana do Ciebie? Pogratulować mogę jedynie, że nie potrafisz odczytywać sensu moich wypowiedzi i nie doczytałeś regulaminu. Nie pije do Ciebie w tym momencie jeśli chodzi o zdanie z nastolatkami. Jakiś kompleks 14 latka? No proszę zastanów się, bo i ja będąc młodym człowiekiem nie mam nerw ze stali.
Nagle pojawił się ktoś kto miesza, bawi się, a potem nie wie jak reagować na wypowiedzi. Śmiem twierdzić, że masz problem z interpretacją słów, potem z przyjmowania sprzecznego z Twoją opinią - zdania. Wcześniej jakoś takich problemów nie było jak nie byłeś zarejestrowany. Jakaś przypadłość? Problem?
PS. Mogę nawet dostać bana za tą wypowiedź. Nika wie jednak chyba o co chodzi i jaką podjąć decyzję. Ale nie będzie mi ktoś walił tutaj jakieś bezsensowne argumenty, które mijają się z prawdą, bo ma wakacje i się nudzi. W wyniku musi się trochę posprzeczać. Popłacz się w komentarzach na Media2. Tam szalejesz najbardziej i nikt nie pretensji bo każdy zlewa na Twoje komenty.
Nagle pojawił się ktoś kto miesza, bawi się, a potem nie wie jak reagować na wypowiedzi. Śmiem twierdzić, że masz problem z interpretacją słów, potem z przyjmowania sprzecznego z Twoją opinią - zdania. Wcześniej jakoś takich problemów nie było jak nie byłeś zarejestrowany. Jakaś przypadłość? Problem?
PS. Mogę nawet dostać bana za tą wypowiedź. Nika wie jednak chyba o co chodzi i jaką podjąć decyzję. Ale nie będzie mi ktoś walił tutaj jakieś bezsensowne argumenty, które mijają się z prawdą, bo ma wakacje i się nudzi. W wyniku musi się trochę posprzeczać. Popłacz się w komentarzach na Media2. Tam szalejesz najbardziej i nikt nie pretensji bo każdy zlewa na Twoje komenty.
Ostatnio zmieniony sobota 01 sie 2009, 22:20 przez DJ Ice, łącznie zmieniany 1 raz.
Właśnie od komentowania faktów a nie ich wymyślaniu1. Tak, forum jest od komentowania. Tylko ja o tym wcale nie mówię. Otóz każdy ma jakieś pragnienia, refleksje, poglądy itp. na dane tematy. I dlatego powiedziałem, że może dadzą nową czołówkę. I ja je właśnie tutaj opisałem. Czyli troszkę nie zrozumiałeś, co miałem na myśli. A szkoda, bo całej tej zbędnej wymiany zdań, wogóle by tutaj nie było. To samo się bardziej tyczy @DJ Ice'a.

Troszkę masło maślane ale czasami warto wyczuć ironię w tekstach niektórych :-) Jak byś obraził DJ ICE to pewnie moderator pogonił by cię od razu :-)Wyrażanie zdania nie jest równoznaczne z wymyślaniem.Niech mi Pan powie, czemu wyskauje z takimi hasłami? Ja rozumiem, jest Pan starszy, śmiem mówić mądrzejszy ode mnie (co zresztą oczywiste), tylko czemu wyskakuje z takimi "bezsensownymi" hasełkami? Trudno mi to pojąć. Jednak może to kogoś zdziwić, ale nie będę już komentował tego typu postów, bo naprawdę, nie warto. Próbowałem wyraźić tylko swoją opinię, a zaraz ktoś mi tutaj zaczyna... a zresztą. Co tutaj komentować.
Niebędę też tutaj Panu ubliżał, bo to nie na tym polega, a może sobie pan tylko o mojej osobie pomysleć nie zbyt dobrze.
Każdy ma swoje zdanie i trudno to zmienić.
Powiem to co Pan mi powiedział wcześniej. Wystarczy tylko pogratulować. I może Pan to odebrać na wszelakie sposoby.
Mam nadzieję, że wrócicie teraz do tematu :-)
Hmmm tak to czytam i nie wiem co myśleć...
Zawsze na tym forum było bardzo sympatycznie, ale ostatnio aż strach cokolwiek napisać, bo oczywiście szanowny użytkownik DJ Ice zawsze może wszystkich zagiąć swoją wszechstronną wiedzą. Teraz nikomu nie wolno się pomylić, nie wolno snuć żadnych domysłów, wypowiedzi muszą być ekstra profesjonalne i bezbłędne. Zrobiło się sztywno i mniej przyjemnie. Heh, aż się odechciewa dyskutować, spekulować. Przecież człowiek powinien być nieomylny.
Naprawdę, fajnie że dużo wiesz, DJ Ice w dziedzinie mediów, super, ale nie znaczy to że wszyscy posiadają tak wielką wiedzę. Odkąd pamiętam snuliśmy tu różne przypuszczenia, spekulacje i nikt się nie czepiał. Jeśli tak denerwują Cię nasze domysły, dyskusje to ignoruj nasze posty i tyle.

Zawsze na tym forum było bardzo sympatycznie, ale ostatnio aż strach cokolwiek napisać, bo oczywiście szanowny użytkownik DJ Ice zawsze może wszystkich zagiąć swoją wszechstronną wiedzą. Teraz nikomu nie wolno się pomylić, nie wolno snuć żadnych domysłów, wypowiedzi muszą być ekstra profesjonalne i bezbłędne. Zrobiło się sztywno i mniej przyjemnie. Heh, aż się odechciewa dyskutować, spekulować. Przecież człowiek powinien być nieomylny.
Naprawdę, fajnie że dużo wiesz, DJ Ice w dziedzinie mediów, super, ale nie znaczy to że wszyscy posiadają tak wielką wiedzę. Odkąd pamiętam snuliśmy tu różne przypuszczenia, spekulacje i nikt się nie czepiał. Jeśli tak denerwują Cię nasze domysły, dyskusje to ignoruj nasze posty i tyle.
//////////
-
- Czasem tu wpada
Ale ja absolutnie tego nie kwestionuję. Tylko jakoś kiedyś to inaczej wyglądało, ale na dalszą metę to nie ma sensu. Jak wyglądało? Normalniej. Sensowniej. Ciekawiej. Humorystycznej. Z dbałością o nie nabiciem posta. Z wyrozumiałością co do stylu pisowni każdego użytkownika. Z uszanowaniem nawet dość ostrej opinii bez negowania tego. Kiedyś o tym pisaliśmy. I to o tym samym.
A moja jakaś tam wiedza nie ma NIC do tego. Także nie łączcie tych dwóch rzeczy. I przejrzyj jeszcze raz cały tok dyskusji. I odkąd cała ta zbędna dyskusja się zaczęła.
Jak sam mówiłeś rzadko wchodzisz na forum. Także nie wiesz co wcześniej się tu działo i za czyją sprawą jest tak jak jest. Jak pewnie zauważyłeś potrafię normalnie dyskutować, czasami zażartuję na swój sposób (co ciekawe niektórzy to jakoś rozumieją), ale jeśli ktoś tak stawia sprawę to nerwy puszczają.
Reasumując: za bardzo uogólniasz. A to, że nie przepadasz za moją osobą wiem od dawna. Poza tym o Tobie nie padło tu ani jedno słowo. Zresztą dziwne, że większość nie wyczuwa z moich postów czasami... ''czegoś''. No właśnie - czego? Dodać do tego fakt, że nie jestem jakimś strasznie się udzielającym człowiekiem tutaj. Widocznie i tak komuś przeszkadza to, że loguję się tutaj. I to nowej osobie. I to od początku!
PS. Mój pobyt na forum dobija roku. Tak dużego spięcia tutaj nigdy nie miałem. Przypadek? Celowe zamierzenie?
To drugie to nie w moim stylu. Poza tym nie będę mówił Wam kto zaczął walić off-topa, ani, ze robicie to teraz bo i ja włączam się w tą dyskusję. Dogłębnej analizy jeszcze raz proszę dokonać. Poza tym wczoraj też się wpisywałem i też szanowny @kamilkomentuje mógł wynaleźć powód do kłótni. Ale wtedy widocznie się nie chciało.
PS.2 Jeśli tak Wam przeszkadzają moje posty to je ignorujcie. Czemu nie stosujecie się do swoich żelaznych zasad, które udzielacie mojej osobie?
Poza tym ludzie - zobaczcie do kogo skierowany był ten post! Równie dobrze ja mogę wynaleźć jakiegoś innego usera podobny przekać i się przyczepić. Ale po co?
A moja jakaś tam wiedza nie ma NIC do tego. Także nie łączcie tych dwóch rzeczy. I przejrzyj jeszcze raz cały tok dyskusji. I odkąd cała ta zbędna dyskusja się zaczęła.
Jak sam mówiłeś rzadko wchodzisz na forum. Także nie wiesz co wcześniej się tu działo i za czyją sprawą jest tak jak jest. Jak pewnie zauważyłeś potrafię normalnie dyskutować, czasami zażartuję na swój sposób (co ciekawe niektórzy to jakoś rozumieją), ale jeśli ktoś tak stawia sprawę to nerwy puszczają.
Reasumując: za bardzo uogólniasz. A to, że nie przepadasz za moją osobą wiem od dawna. Poza tym o Tobie nie padło tu ani jedno słowo. Zresztą dziwne, że większość nie wyczuwa z moich postów czasami... ''czegoś''. No właśnie - czego? Dodać do tego fakt, że nie jestem jakimś strasznie się udzielającym człowiekiem tutaj. Widocznie i tak komuś przeszkadza to, że loguję się tutaj. I to nowej osobie. I to od początku!

PS. Mój pobyt na forum dobija roku. Tak dużego spięcia tutaj nigdy nie miałem. Przypadek? Celowe zamierzenie?

PS.2 Jeśli tak Wam przeszkadzają moje posty to je ignorujcie. Czemu nie stosujecie się do swoich żelaznych zasad, które udzielacie mojej osobie?

Poza tym ludzie - zobaczcie do kogo skierowany był ten post! Równie dobrze ja mogę wynaleźć jakiegoś innego usera podobny przekać i się przyczepić. Ale po co?
Ostatnio zmieniony sobota 01 sie 2009, 23:32 przez DJ Ice, łącznie zmieniany 2 razy.