Gwiazdy
2004-10-13
Nowa twarz telewizji
Wszystko wska-zuje na to, Âże dzi-siejsze "Wiadomo-Âści" poprowadzi Dorota Wysocka- -Schnepf
DziÂś w TVP 1 debiut odÂświeÂżonych "WiadomoÂści"! O 19.30 zobaczymy zmienione studio, oprawĂŞ graficznÂą i pierwszÂą z nowych twarzy.
Grafik pracy prezenterĂłw byÂł wczoraj najpilniej strzeÂżonÂą tajemnicÂą TVP. Jednak udaÂło nam siĂŞ ustaliĂŚ, Âże program bĂŞdÂą prowadziĂŚ Krzysztof Ziemiec, Dorota Wysocka-Schnepf, MichaÂł Adamczyk i Kamil Durczok.
Najbardziej tajemnicz¹ postaci¹ "Wiadomoœci" jest Dorota Wysocka-Schnepf - znana z anteny radiowej. Prowadzi³a m.in. "Salon Polityczny Trójki". Ostatnio z mê¿em dyplomat¹ mieszka³a w Ameryce P³d. Pani Dorota ma, podobnie jak kiedyœ Jolanta Pieùkowska, wnieœÌ do "Wiadomoœci" odrobinê kobiecego wdziêku. Od kilku dni pilnie przygotowuje siê do nowej roli, Ìwicz¹c w nowym studiu TVP. Uda³o nam siê dowiedzieÌ, ¿e nad zmian¹ jej wizerunku pracowa³ m.in. fryzjer, który czesze Magdê Mo³ek i Justynê Steczkowsk¹.
- O pani Dorocie mogĂŞ siĂŞ wypowiadaĂŚ w samych superlatywach - mĂłwi rzecznik TVP, JarosÂław J. SzczepaĂąski. - Jest jednym z najlepszych dziennikarzy prowadzÂących programy publicystyczne. Na antenie radiowej TrĂłjki robiÂła to w sposĂłb niezwykle wywaÂżony.
Obok znanych juÂż z "WiadomoÂści" MichaÂła Adamczyka i Kamila Durczoka, na wizji pojawi siĂŞ Krzysztof Ziemiec, do tej pory prezenter z TVN 24. WczeÂśniej pracowaÂł m.in. w Polskim Radio, Canal+ i TVP.
Nowi prowadzÂący pojawiÂą siĂŞ na tle wygiĂŞtej szyby, na ktĂłrej bĂŞdzie wyÂświetlany obraz krĂŞcÂącej siĂŞ kuli ziemskiej. Studio jest utrzymane w niebiesko-szarej kolorystyce. Kto z dotychczasowych prowadzÂących "WiadomoÂści" bĂŞdzie odsuniĂŞty od pracy, nadal pozostaje tajemnicÂą
[TVP1] 19.30
Moderator: Łukasz
dzisiejszy SE pisze:
1.wiem Âże nie pierwsze ale chodzi mi o to Âże juÂż glĂłwnego wydania nie poprowadzi...Kamuii - Holecka nie prowadziÂła wczoraj pierwszych WiadomoÂści wieczornych. JuÂż prowadziÂła wedÂług mnie kilka, a na pewno w zeszÂłym tygodniu w czwartek po Jolancie PieĂąkowskiej.
Po¿egnanie Danuty Holeckiej w poniedzia³ek by³o dla mnie jednoznaczne, ¿e ju¿ nie bêdzie w Wiadomoœciach g³ównych, ale by³o trochê nieudana. Mia³em wra¿enie, ¿e chcia³a powiedzieÌ coœ wiêcej, ale czu³a ¿e nie da rady rozp³acze siê na wizji i na tym poprzesta³a. Wysz³o jak wysz³o. Szczególnie nam po¿yczy³a i tyle. Nie mog³a te¿ za bardzo wypowiadaÌ formu³ki jak poprzedniczka z dnia poprzedniego skoro grafiku nie zna³a co dalej.
co do porzegnania to teraz jest ju¿ wiadome co mia³a na myœli.Fakt ¿e mog³a siê po¿egnac inaczej ale mo¿e fucktycznie ba³a siê ze siê na wizji rop³acze albo moze nie mog³a nic powiedziec no bo niby co ? po¿egnac siê z widzami nie mog³a bo zostaje a moze jeszcze w tedy nie wiedzia³a na pewno ¿e nie poprowadzi g³ównego tylko podejrzewa³a,wiêc nie mog³a powiedziec " od dzis bêdziemy siê widywaÌ o innej godzinie..." Jesli wiedzi³a ? no co¿ wtedy sprawa jest inna bo mog³a coœ takiego powiedziec... Albo mo¿e nie widzia³a czy siê wogóle w grafiku znajdzie i to by³a taka jej samowolka na wypadek gdyby nie mia³a siê ju¿ okazji z widzami spotkaÌ...
2.Odejscie Lucyny Grobickiej jest wed³óg mnie kolejnym dowodem na to ¿e atmosfera w tvp chyba najlepsza nie jest... szkoda...
3.Studio bardzo mi siĂŞ podoba prawie tak samo Âładne jak tvn a Polszmate daleko w tyle odstawia...

4.Dzis ostatni raz ogl¹dam g³ówne wiadomosci zostaja mi tylko wieczorne (byle tylko jakiegoœ baru w tym czasie nie puszczali bo mi wsó³lokatorzy zak³óc¹ spotkania z Danusi¹

5.Moja mi³oœÌ do Krzysia zosta³a wystawiona na ciê¿k¹ próbe i niestety nie przetrwa³a tej próby czasu.... ¿yczê mu jak najlepiej i wogó³e ale neistety nie zaakceptuje kogoœ kto wygryz³ Danusie

6.Te zmiany na pewno starszych odstrasz¹ bêd¹ pewnie tylko z Durczokiem ogl¹daÌ i s¹dzê ze jak dzisiaj zobacz¹ nowe studio z now¹ prowadz¹c¹ to nie poznaj¹ wiadomosci i prze³¹cz¹

7.
racja kazdy z nowych prezenterĂłw na pewno by siĂŞlepiej sprawiÂł Krzysiu juÂż w tvn 24 czĂŞsto siĂŞ myliÂł tej laski nie znam ale jest z radia wiĂŞc nie wiadomo a Adamczyk anchor man'em nie jest...MichaÂł mĂłwiÂąc o Joli PieĂąkowskiej masz caÂłkowitÂą racjĂŞ. Wszak nie wielu pracowaÂło w TVP tak dÂługo. A winĂŞ za jej odejÂście ponosi Warakomska i Grzywaczewski - praktycznie sprowokowali jÂą do tego, a teraz robiÂą zatroskane minki. PieĂąkowska jest profesionalistkÂą i potrafiÂła sobie poradziĂŚ w kaÂżdej sytuacji. UdowodniÂła to 11 wrzeÂśnia. Ziemiec i Adamczyk na pewno sobie poradzÂą - juÂż wystĂŞpowali w takiej roli. KÂłopoty moÂże mieĂŚ Wysocka - ona jest z radia.
8.Tez uwa¿am ¿e Durczok z Holeck¹ mogli w akcie protestu odejsÌ ale có¿ taki lajf Kamil za dobrze zarabia a Danka jak sobie uœwiadomi w pe³ni ze z Anchor woman zrobili z niej ludzki prompter to mo¿e sie honorem uniesie i odejdzie mam nadzieje ze kasa nie jest dla niej tak wa¿na jak ambicja...
Android <3
znalazlem w calej okazalosci dawne studio WIADOMOÂŚCI!!! na stronie wszystko o tvp na http://www.tvp.pl wlacze czie sobie ksiazeke PRYWATNA HISTORIA TELEWIZJI PUBLICZNEJ w rozdziale pt. Telezwizja w czasach przeÂłomĂłw na stronie nr.20 jest to zdjĂŞcie M. Szelewicka i Monika lechowska!
link do ksziazki i tego rozdzailu: ! http://www.tvp.pl/dokument/historia/telewizja_R11.pdf
link do ksziazki i tego rozdzailu: ! http://www.tvp.pl/dokument/historia/telewizja_R11.pdf
Owszem moÂże i nie kosztowaÂło aÂż 5 mln euro ale :I to studio nie kosztowaÂło 5 mln euro
po pierwsze TVN za te 5 mil nie wybudowaÂł tylko studia ale wyposarzyÂł caÂły news-room w nowoczesnÂą technologiĂŞ, ktĂłra sÂłono kosztuje

i po drugie TVN i TVN24 naleÂży do PRYWATNEJ firmy ITI i oni mogÂą sobie budowaĂŚ co chcÂą i za ile chcÂą, a TVP to publiczny moloch za, ktĂłry pÂłaci kaÂżdy abonent wiĂŞc studio te rĂłwnieÂż powstaÂło dziĂŞki Naszym lub Naszych rodzicĂłw pieniÂądzom.
Jednak co do studia to có¿ ³adne ale bez rewelacji, wogóle w polskich serwiasch inf. brakuje takiego rozmachu lub nawet show [ nie bójmy siê u¿ywaÌ tego s³owa równie¿ w tym kontekscie ] jaki jest w chyba najlepszym programie informacyjnym œwiata na NBC lub chocia¿by tego co jest w Foxie
Zgadzam siê równie¿ z wypowiedziami, ¿e zawirowania ze sk³adem prowadz¹cych mo¿e negatywnie wp³yn¹Ì na ogl¹dalnoœÌ W w przedziale wiekowym 49 i wiêcej. Ludzie, zw³aszcza Ci starsi doœÌ d³ugo siê do wszystkiego nowego przyzwyczajaj¹, nie lubi¹ zmian i wydaje mi siê, ¿e jak w³¹cz¹ dziœ swoim starym zwyczajem W o 19:30 to poczuj¹ siê nie swojo...
Pozdrawiam
a co robi tam na zdjĂŞciach MonikaO.?
Jednak Adamczyka nie daÂłbym do gÂł.wydaĂą. Jest za mÂłody, niedoÂświadczony. Jego materiaÂłow poza Rudnikiem i tej hieny co juÂż nie pracuje, a Orcholski to MateriaÂłow Adamczyka najbradziej nie znosiÂłem. Te akcentowanie w najmniej odpowiednich momentach. owszem widaĂŚ, Âże stara sie przykÂłada jak potarfi ale powinien jeÂśli juÂż to prowadziĂŚ poranne wydania.
Danka Holecka ile lat robiÂła poranki zanim trafiÂła do gÂł.wydaĂą. A on? Zbyt szybki awans, cvzyÂżby tylko dlatego Âże wczeÂśniej robiÂł dla FAKTĂW TVN?
Jednak Adamczyka nie daÂłbym do gÂł.wydaĂą. Jest za mÂłody, niedoÂświadczony. Jego materiaÂłow poza Rudnikiem i tej hieny co juÂż nie pracuje, a Orcholski to MateriaÂłow Adamczyka najbradziej nie znosiÂłem. Te akcentowanie w najmniej odpowiednich momentach. owszem widaĂŚ, Âże stara sie przykÂłada jak potarfi ale powinien jeÂśli juÂż to prowadziĂŚ poranne wydania.
Danka Holecka ile lat robiÂła poranki zanim trafiÂła do gÂł.wydaĂą. A on? Zbyt szybki awans, cvzyÂżby tylko dlatego Âże wczeÂśniej robiÂł dla FAKTĂW TVN?
Ostatnio zmieniony czwartek 14 paź 2004, 13:02 przez tobi, łącznie zmieniany 3 razy.
Prace przygotowawcze studia :

Efekt finalny :

przygotowania prezenterĂłw do premiery:

3, 2, 1 , 0 START!!

To oni beda nas teraz witaĂŚ codziennie o 19:30:

Efekt finalny :

przygotowania prezenterĂłw do premiery:

3, 2, 1 , 0 START!!

To oni beda nas teraz witaĂŚ codziennie o 19:30:

Ostatnio zmieniony czwartek 14 paź 2004, 16:41 przez Przemek, łącznie zmieniany 10 razy.
Szok z wiadomoÂści odeszla MAÂŁOGORZATA PROKOPIUK - KĂPKA !!!! Ciekawe kto teraz bedzie prowdzil WiadomoÂści od 8:00 do 19:30??
na stronie tvp.pl sa kolejne zdjecia niowego studia:

na stronie tvp.pl sa kolejne zdjecia niowego studia:

Ostatnio zmieniony czwartek 14 paź 2004, 15:32 przez Przemek, łącznie zmieniany 1 raz.