POLSAT

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mks »

Kiedyœ ktoœ na forum media2.pl napisa³, ze Polsat œci¹gn¹³ od N nazwe serialu "Wojna i pokój" bo przecie¿ N ma kana³ "Wojna i pokój" nikomu nie przysz³o do g³owy, ze koprodukcja Polsatu jest na podstawie powiesci To³stoja.. tu jest troche podobnie.. Polsat stawia na emocje W³adza (Ekipa) Namiêtnoœc (Tylko mi³oœÌ) Rywalizacja (Sport i Jak ONI œpiewaj¹) czy RadoœÌ (Dzieù kangura).. tak wiêc jak mieli nazwaÌ kampanie.. Wciœnij emocje, zarzuÌ emocje, poczuj emocje, miej emocje? To oczywiste W³¹cz emocje.. niby rozs¹dni ludzie, a logicznie myœleÌ to nie potrafi¹..

[ Dodano: Nie Wrz 09, 2007 10:37 am ]
Kiedyœ ktoœ na forum media2.pl napisa³, ze Polsat œci¹gn¹³ od N nazwe serialu "Wojna i pokój" bo przecie¿ N ma kana³ "Wojna i pokój" nikomu nie przysz³o do g³owy, ze koprodukcja Polsatu jest na podstawie powiesci To³stoja.. tu jest troche podobnie.. Polsat stawia na emocje W³adza (Ekipa) Namiêtnoœc (Tylko mi³oœÌ) Rywalizacja (Sport i Jak ONI œpiewaj¹) czy RadoœÌ (Dzieù kangura).. tak wiêc jak mieli nazwaÌ kampanie.. Wciœnij emocje, zarzuÌ emocje, poczuj emocje, miej emocje? To oczywiste W³¹cz emocje.. niby rozs¹dni ludzie, a logicznie myœleÌ to nie potrafi¹..
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Taaa... jasne. Jakby to Polsat pierwsze wymyœli³ w³¹cz emocje, a potem n w³¹czy³a ciekawoœÌ to wtedy byœ siê wypowiada³ trochêinaczej zapewne. Wtedy byœ pojecha³ po n, ¿e skopiowa³a has³o Polsatu.
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Skoro jesteÂś tak inteligentny to uzasadnij nam jeszcze po co Polsat telewizja.. miaÂłaby kopiowaĂŚ hasÂło platformy cyfrowej N..? proste pytanie po co?
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Bo nie mia³a lepszego pomys³u? Zreszt¹ to nie by³aby przecie¿ pierwsza kopia czegoœ z TVN i ITI. Polsat jakoœ nie mo¿e wymyœliÌ coœ swojego. Jeœli ju¿ nie kopiuje pomys³ów to idzie tymi samymi œcie¿kami co TVN. Polsat zawsze ba³ siê wymyœleÌ i wprowadziÌ na polski rynek czegoœ nowego, nieznanego. On czeka tylko a¿to wypróbuje TVN, a dopiero potem wprowadza to u siebie. Móg³by choÌ raz wymyœleÌ coœ naprawdê swojego - nieznanego dot¹d w Polsce.
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Nie przekonaleÂś mnie. Teraz to TVN czĂŞÂściej ÂściÂąga z Polsatu. przecieÂż "Po prostu taĂącz" to program prawie identyczny jak Idol.. co z tego, ze na licencji.. styl identyczny.. hasÂło Polsatu jest inne od hasÂła N.. nie bĂŞe wdawaĂŚ sie z tobÂą w dyskusje, bo z osoby obiektywnej (wg mnie) powoli zmieniasz sie w fanatyka..
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

co z tego, ze na licencji.. styl identyczny..

Co z tego, Âże "Big Brother" jest na licencji? Styl identyczny.

Twoja argumentacja jest powalajÂąca. :devil:
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Fanatyk - Twoje staÂłe hasÂło. Ale moÂże nie zauwaÂżyÂłeÂś Âże tak samo zaÂżarcie Ty bronisz Polsatu. Gdybym przez caÂły czas krytykowaÂł TVN byÂłbym osobÂą obiektywnÂą, ale gdy TVN zaczynam chwaliĂŚ lub broniĂŚ - stajĂŞ siĂŞ fanatykiem:)

"Fanatyzm – postawa oraz zjawisko spoÂłeczne polegajÂące na Âślepej i bezkrytycznej wierze w sÂłusznoœÌ jakichÂś poglÂądĂłw politycznych, religijnych lub spoÂłecznych."
mks pisze:hasÂło Polsatu jest inne od hasÂła N..
Identyczne nie jest - to prawda. No ale Polsat na tyle g³upi chyba nie jest, ¿eby na œlepo kopiowaÌ. Musia³ coœ zmieniÌ. "W³¹cz emocje" nawet lepiej brzmi od "w³¹cz ciekawoœÌ", ale wiêksze uznanie do Polsatu mia³bym gdyby to has³o pojawi³o siê pierwsze. I gdyby tak siê sta³o i ktoœ odkry³by, ¿e nowe has³o "n" jest bardzo podobne do has³a Polsatu - wierz mi - krytykowa³bym za to ITI.

You can dance jest bardzo, ale to bardzo podobne do Idola - to trzeba przyznaÌ - jest to taneczny Idol. TVN wykorzysta³ popularnoœÌ swojego Taùca z Gwiazdami, mo¿e równie¿ dawnego Idola. Ale trudno siê wystrzec podobieùstw do obu programów - w koùcu jego twórc¹ jest ta sama osoba, o czym na pewno wiesz.

HasÂło nie jest skopiowane - lecz wg mnie wzorowane na haÂśle n-ki. WiĂŞksze uznanie dla Polsatu byÂłoby, gdyby wymyÂśliÂł coÂś caÂłkiem nowego - nieporĂłwnywalnego do niczego innego.
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kamiiloo »

mks pisze: tak wiêc jak mieli nazwaÌ kampanie.. Wciœnij emocje, zarzuÌ emocje, poczuj emocje, miej emocje? To oczywiste W³¹cz emocje.. niby rozs¹dni ludzie, a logicznie myœleÌ to nie potrafi¹..
dla mnie to nie jest logiczne mogli waln¹Ì slogan "polsat-tylko emocje" albo polsat-wszystkie emocje" dla mnie "w³¹cz" nie jest takie oczywiste
TVN innowacja i nowoczesność...
karolchelm
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: karolchelm »

mks pisze: jak mieli nazwaÌ kampanie.. To oczywiste W³¹cz emocje..
kamiiloo pisze:dla mnie to nie jest logiczne [...] "w³¹cz" nie jest takie oczywiste
Oczywiœcie, Polsat wzorowa³ siê na dobrym haœle n-ki. I ¿adnej tutaj logiki w tym, ¿e = emocje to mo¿na tylko w³¹czyÌ. Ju¿ z nimi nic innego nie mo¿na zrobiÌ bo by³oby wg ciebie nielogiczne :)
http://www.tvnfakty.pl - Liczą się tylko Fakty, tvnfakty.pl... || http://karolnycz.com
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

to ja w³¹czam polsat :P
lukasz000
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: lukasz000 »

JESTEM CIEKAWY SK¡D MACIE TO HAS£O POLSATU<PRZECIE¯ TO NIE JEST OFICJALNE HAS£O TEJ STACJI .NA KONFERENCJI PRASOWEJ ZOSTA£O PRZEDSTAWIONE HAS£O: POLSAT-EMOCJE W PE£NEJ SKALI.A CO DO RESZTY TO NIE MA ZNACZENIA KTÓRA STACJA MA JAKIE HAS£O.LICZ¡ SIÊ PROGRAMY.
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

jak to sk¹d spoty w radiu ca³y czas: polsat- w³¹cz emocje na konferencji te¿ by³o o tym mowa
lukasz000
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: lukasz000 »

W³¹cz emocje to tylko slogan reklamowy, natomiast has³o na jesieù to "Polsat - emocje w pe³nej skali " natomiast has³o TVN "10 lat programowo najlepsza"
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

a "n" jaki ma slogan reklamowy? o tym mowa wÂłasnie jest
corner
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: corner »

Nie mogê znaleŸÌ ¿adnego tematu o "Ekipie"... Obejrza³em w³aœnie dwa pierwsze odcinki i muszê powiedzieÌ, ¿e zapowiada siê nieŸle. Ogl¹da³em z zaciekawieniem, a g³osowanie nad wotum nieufnoœci by³o bardzo emocjonuj¹ce ;). Na pewno bêdê czeka³ na kolejny odcinek. Ten serial mo¿e mieÌ niez³e wyniki, chyba ¿e ludziom zbrzyd³a ju¿ polityka.
ODPOWIEDZ