POLSAT
Moderator: Łukasz
Kiedyœ ktoœ na forum media2.pl napisa³, ze Polsat œci¹gn¹³ od N nazwe serialu "Wojna i pokój" bo przecie¿ N ma kana³ "Wojna i pokój" nikomu nie przysz³o do g³owy, ze koprodukcja Polsatu jest na podstawie powiesci To³stoja.. tu jest troche podobnie.. Polsat stawia na emocje W³adza (Ekipa) Namiêtnoœc (Tylko mi³oœÌ) Rywalizacja (Sport i Jak ONI œpiewaj¹) czy RadoœÌ (Dzieù kangura).. tak wiêc jak mieli nazwaÌ kampanie.. Wciœnij emocje, zarzuÌ emocje, poczuj emocje, miej emocje? To oczywiste W³¹cz emocje.. niby rozs¹dni ludzie, a logicznie myœleÌ to nie potrafi¹..
[ Dodano: Nie Wrz 09, 2007 10:37 am ]
Kiedyœ ktoœ na forum media2.pl napisa³, ze Polsat œci¹gn¹³ od N nazwe serialu "Wojna i pokój" bo przecie¿ N ma kana³ "Wojna i pokój" nikomu nie przysz³o do g³owy, ze koprodukcja Polsatu jest na podstawie powiesci To³stoja.. tu jest troche podobnie.. Polsat stawia na emocje W³adza (Ekipa) Namiêtnoœc (Tylko mi³oœÌ) Rywalizacja (Sport i Jak ONI œpiewaj¹) czy RadoœÌ (Dzieù kangura).. tak wiêc jak mieli nazwaÌ kampanie.. Wciœnij emocje, zarzuÌ emocje, poczuj emocje, miej emocje? To oczywiste W³¹cz emocje.. niby rozs¹dni ludzie, a logicznie myœleÌ to nie potrafi¹..
[ Dodano: Nie Wrz 09, 2007 10:37 am ]
Bo nie mia³a lepszego pomys³u? Zreszt¹ to nie by³aby przecie¿ pierwsza kopia czegoœ z TVN i ITI. Polsat jakoœ nie mo¿e wymyœliÌ coœ swojego. Jeœli ju¿ nie kopiuje pomys³ów to idzie tymi samymi œcie¿kami co TVN. Polsat zawsze ba³ siê wymyœleÌ i wprowadziÌ na polski rynek czegoœ nowego, nieznanego. On czeka tylko a¿to wypróbuje TVN, a dopiero potem wprowadza to u siebie. Móg³by choÌ raz wymyœleÌ coœ naprawdê swojego - nieznanego dot¹d w Polsce.
Nie przekonaleÂś mnie. Teraz to TVN czĂŞÂściej ÂściÂąga z Polsatu. przecieÂż "Po prostu taĂącz" to program prawie identyczny jak Idol.. co z tego, ze na licencji.. styl identyczny.. hasÂło Polsatu jest inne od hasÂła N.. nie bĂŞe wdawaĂŚ sie z tobÂą w dyskusje, bo z osoby obiektywnej (wg mnie) powoli zmieniasz sie w fanatyka..
Fanatyk - Twoje staÂłe hasÂło. Ale moÂże nie zauwaÂżyÂłeÂś Âże tak samo zaÂżarcie Ty bronisz Polsatu. Gdybym przez caÂły czas krytykowaÂł TVN byÂłbym osobÂą obiektywnÂą, ale gdy TVN zaczynam chwaliĂŚ lub broniĂŚ - stajĂŞ siĂŞ fanatykiem:)
"Fanatyzm – postawa oraz zjawisko spoÂłeczne polegajÂące na Âślepej i bezkrytycznej wierze w sÂłusznoœÌ jakichÂś poglÂądĂłw politycznych, religijnych lub spoÂłecznych."
You can dance jest bardzo, ale to bardzo podobne do Idola - to trzeba przyznaÌ - jest to taneczny Idol. TVN wykorzysta³ popularnoœÌ swojego Taùca z Gwiazdami, mo¿e równie¿ dawnego Idola. Ale trudno siê wystrzec podobieùstw do obu programów - w koùcu jego twórc¹ jest ta sama osoba, o czym na pewno wiesz.
HasÂło nie jest skopiowane - lecz wg mnie wzorowane na haÂśle n-ki. WiĂŞksze uznanie dla Polsatu byÂłoby, gdyby wymyÂśliÂł coÂś caÂłkiem nowego - nieporĂłwnywalnego do niczego innego.
"Fanatyzm – postawa oraz zjawisko spoÂłeczne polegajÂące na Âślepej i bezkrytycznej wierze w sÂłusznoœÌ jakichÂś poglÂądĂłw politycznych, religijnych lub spoÂłecznych."
Identyczne nie jest - to prawda. No ale Polsat na tyle g³upi chyba nie jest, ¿eby na œlepo kopiowaÌ. Musia³ coœ zmieniÌ. "W³¹cz emocje" nawet lepiej brzmi od "w³¹cz ciekawoœÌ", ale wiêksze uznanie do Polsatu mia³bym gdyby to has³o pojawi³o siê pierwsze. I gdyby tak siê sta³o i ktoœ odkry³by, ¿e nowe has³o "n" jest bardzo podobne do has³a Polsatu - wierz mi - krytykowa³bym za to ITI.mks pisze:has³o Polsatu jest inne od has³a N..
You can dance jest bardzo, ale to bardzo podobne do Idola - to trzeba przyznaÌ - jest to taneczny Idol. TVN wykorzysta³ popularnoœÌ swojego Taùca z Gwiazdami, mo¿e równie¿ dawnego Idola. Ale trudno siê wystrzec podobieùstw do obu programów - w koùcu jego twórc¹ jest ta sama osoba, o czym na pewno wiesz.
HasÂło nie jest skopiowane - lecz wg mnie wzorowane na haÂśle n-ki. WiĂŞksze uznanie dla Polsatu byÂłoby, gdyby wymyÂśliÂł coÂś caÂłkiem nowego - nieporĂłwnywalnego do niczego innego.
dla mnie to nie jest logiczne mogli waln¹Ì slogan "polsat-tylko emocje" albo polsat-wszystkie emocje" dla mnie "w³¹cz" nie jest takie oczywistemks pisze: tak wiêc jak mieli nazwaÌ kampanie.. Wciœnij emocje, zarzuÌ emocje, poczuj emocje, miej emocje? To oczywiste W³¹cz emocje.. niby rozs¹dni ludzie, a logicznie myœleÌ to nie potrafi¹..
TVN innowacja i nowoczesność...
-
- Początkujący
- Kontakt:
mks pisze: jak mieli nazwaÌ kampanie.. To oczywiste W³¹cz emocje..
Oczywiœcie, Polsat wzorowa³ siê na dobrym haœle n-ki. I ¿adnej tutaj logiki w tym, ¿e = emocje to mo¿na tylko w³¹czyÌ. Ju¿ z nimi nic innego nie mo¿na zrobiÌ bo by³oby wg ciebie nielogicznekamiiloo pisze:dla mnie to nie jest logiczne [...] "w³¹cz" nie jest takie oczywiste

http://www.tvnfakty.pl - Liczą się tylko Fakty, tvnfakty.pl... || http://karolnycz.com
Nie mogê znaleŸÌ ¿adnego tematu o "Ekipie"... Obejrza³em w³aœnie dwa pierwsze odcinki i muszê powiedzieÌ, ¿e zapowiada siê nieŸle. Ogl¹da³em z zaciekawieniem, a g³osowanie nad wotum nieufnoœci by³o bardzo emocjonuj¹ce
. Na pewno bĂŞdĂŞ czekaÂł na kolejny odcinek. Ten serial moÂże mieĂŚ niezÂłe wyniki, chyba Âże ludziom zbrzydÂła juÂż polityka.