Szkło kontaktowe
Moderator: Łukasz
-
- Czasem tu wpada
Wczorajszy odcinek Âświetny. Wojciech ZimiĂąski jak na pierwszy raz Âświetnie sobie poradziÂł. Ciekawe czy jeszcze kiedyÂś bĂŞdzie prowadziÂł czy tylko ten jeden raz poprowadziÂł ze wzglĂŞdu na mundial. Grzegorz Miecugow alias "Grzegorz z Pniew" i Tomasz Sianecki musieli oczywiÂście wÂłoÂżyĂŚ swoje trzy grosze
.

dziękuję wszystko dobrze w przeciwieństwie do niektórych na tym "forum"...
ZauwaÂżyÂłam, Âże w tle SzkÂła,w newsroomie, pojawiÂł siĂŞ wiszÂący telewizor opasany zielonÂą kokardÂą. CzyÂżby redakcja sprawila sobie prezent z okazji Dnia Dziecka?
Jak dla mnie to ZiemiĂąski byÂł za sztywny, ale z czasem dojdzie do wprawy jeÂśli to nie tylko jednorazowe zastĂŞpstwo. OsobiÂście nie mogĂŞ siĂŞ przyzwyczaiĂŚ do jego nowej roli. 

Dzisiaj mia³em okazjê poznaÌ pana Grzegorza Miecugowa osobiœcie i okaza³o siê, ¿e jest jeszcze fajniejszym facetem ni¿ w TV. W JazzClub w Czêstochowie spotka³ siê z widzami, podpisywa³ te¿ ksi¹¿kê i rozmawia³ na ró¿ne tematy m.in. o "Szkle kontaktowym". Powiedzia³, ¿e jeszcze w przysz³ym tygodniu on bêdzie prowadzi³ program, bo Siano wraca w czwartek. Powiedzia³ te¿, ¿e redakcja poszuka w materia³ach w jaki sposób prezydent Kaczyùski wita siê z ludŸmi (któryœ z rozmówców zwróci³ uwagê, ¿e on nigdy nie robi tego twarz¹ do goœcia tylko bokiem, nawet z papie¿em tak by³o!!!).
Pan Grzegorz mówi³ te¿, ¿e w ostatni pi¹tek po raz pierwszy zaspa³ na program "GoœÌ poranny" (obudzi³ sie za dziesiêÌ dziewi¹ta) i dlatego ktoœ inny poprowadzi³ za niego program.
Mówi³ tak¿e o swoich obawach co do przeniesienia Szk³a na du¿¹ antenê czyli TVN, co mog³oby siê skoùczyÌ tak jak z programem przeœwietlenie, który w TVN24 mia³ swój klimat i urok, a po przekszta³ceniu w "Teraz My" nie jest ju¿ taki dobry. Nie mówi³ oczywiœcie, ¿e tak siê stanie, ale ostrzega³, ¿e to mo¿e zniszczyÌ program.
ZapowiedziaÂł teÂż, Âże ostatni program bĂŞdzie 15 lipca, a potem przerwa
W ogĂłle caÂła rozmowa byÂła sympatyczna i cieszĂŞ siĂŞ, Âże to pan Miecugow prowadzi SzkÂło.
Pan Grzegorz mówi³ te¿, ¿e w ostatni pi¹tek po raz pierwszy zaspa³ na program "GoœÌ poranny" (obudzi³ sie za dziesiêÌ dziewi¹ta) i dlatego ktoœ inny poprowadzi³ za niego program.
Mówi³ tak¿e o swoich obawach co do przeniesienia Szk³a na du¿¹ antenê czyli TVN, co mog³oby siê skoùczyÌ tak jak z programem przeœwietlenie, który w TVN24 mia³ swój klimat i urok, a po przekszta³ceniu w "Teraz My" nie jest ju¿ taki dobry. Nie mówi³ oczywiœcie, ¿e tak siê stanie, ale ostrzega³, ¿e to mo¿e zniszczyÌ program.
ZapowiedziaÂł teÂż, Âże ostatni program bĂŞdzie 15 lipca, a potem przerwa
W ogĂłle caÂła rozmowa byÂła sympatyczna i cieszĂŞ siĂŞ, Âże to pan Miecugow prowadzi SzkÂło.

Kurcze, ale fajnie mi8eliÂście tam w CzĂŞstochowie, moÂże w P-niu pan Miecugow tez siĂŞ pojawiLex_2005 pisze:Dzisiaj miaÂłem okazjĂŞ poznaĂŚ pana Grzegorza Miecugowa osobiÂście i okazaÂło siĂŞ, Âże jest jeszcze fajniejszym facetem
[/quote] podpisywa³ te¿ ksi¹¿kê[/quote]
Co to za ksi¹¿ka? tzn chodzi mi dok³adnie o tytu³
"SzkÂło kontaktowe" w TVN? Nigdy w Âżyciu, program podnosi wyniki TVN24 i jest hitem stacji. Nie moÂżna przenosiĂŚ wszystkiego co dobre do TVN, bo wtedy kanaÂły tematyczne byÂłyby marne.
Sprawa z "Teraz my" wyglÂądaÂła nieco inaczej - myÂślĂŞ, Âże Morozowski z Sekielskim nie dawali robiĂŚ programu 5 dni w tygodniu, a jak robili zmiany, to przenieÂśli siĂŞ do TVN.
A w piÂątek "GoÂścia poranego" prowadziÂł... Porada. :devil: Tak siĂŞ zdziwiÂłem.
Sprawa z "Teraz my" wyglÂądaÂła nieco inaczej - myÂślĂŞ, Âże Morozowski z Sekielskim nie dawali robiĂŚ programu 5 dni w tygodniu, a jak robili zmiany, to przenieÂśli siĂŞ do TVN.
A w piÂątek "GoÂścia poranego" prowadziÂł... Porada. :devil: Tak siĂŞ zdziwiÂłem.

To moÂże do Rzeszowa tez zawita z promocjÂą "Innego punktu..."
Ale ja nie o tym chciaÂłem napisaĂŚ.
Ostatnio pojawiÂła siĂŞ nowa reklama SzkÂła. W reklamie sÂą fragmenty pamiĂŞtnej "rozmowy" Grzegorza Miecugowa i Sz. P. Edwarda :devil: . Mi reklama siĂŞ podoba, ale dla widza, ktĂłry nigdy wczeÂśniej SK nie widziaÂł moÂże okazaĂŚ siĂŞ trochĂŞ dziwna. Dzwoni jakiÂś dziadek to telewizji, potem wydziera siĂŞ na prowadzacego :? No chyba, ze wÂłaÂśnie o taki efekt u widza chodzi.
WidziaÂł ktoÂś jeszcze tÂą reklamĂŞ?

Ale ja nie o tym chciaÂłem napisaĂŚ.
Ostatnio pojawiÂła siĂŞ nowa reklama SzkÂła. W reklamie sÂą fragmenty pamiĂŞtnej "rozmowy" Grzegorza Miecugowa i Sz. P. Edwarda :devil: . Mi reklama siĂŞ podoba, ale dla widza, ktĂłry nigdy wczeÂśniej SK nie widziaÂł moÂże okazaĂŚ siĂŞ trochĂŞ dziwna. Dzwoni jakiÂś dziadek to telewizji, potem wydziera siĂŞ na prowadzacego :? No chyba, ze wÂłaÂśnie o taki efekt u widza chodzi.
Kończ waść wstydu oszczędź, Faktów nie niszcz...
Tak widziaÂłem i myÂślĂŞ, Âże wÂłaÂśnie bardzo dobrze ta krĂłtka reklama oddaje ducha tego programu (: Program ma zaskaiwaĂŚ, ukazywaĂŚ absurd, bawiĂŚ, itd. KrĂłtki spot wszystkiego tego mi dostarcza... to taka jakby przymiarka, wstĂŞp do Gombrowicza (;michaek pisze: Ostatnio pojawiÂła siĂŞ nowa reklama SzkÂła. W reklamie sÂą fragmenty pamiĂŞtnej "rozmowy" Grzegorza Miecugowa i Sz. P. Edwarda :devil: . Mi reklama siĂŞ podoba, ale dla widza, ktĂłry nigdy wczeÂśniej SK nie widziaÂł moÂże okazaĂŚ siĂŞ trochĂŞ dziwna. Dzwoni jakiÂś dziadek to telewizji, potem wydziera siĂŞ na prowadzacego :? No chyba, ze wÂłaÂśnie o taki efekt u widza chodzi.
DokÂładnie zgadzam siĂŞ z powyÂższym co powiedziaÂł Hermen , dodam jeszcze, Âże za kaÂżdym razem jak widzĂŞ tÂą reklamĂŞ to od razu mi sie humor poprawia i to na koniec jak Miecugow krzyczy "...ale paaaniee AAndrzejuuu!!"HERMEN pisze:Tak widziaÂłem i myÂślĂŞ, Âże wÂłaÂśnie bardzo dobrze ta krĂłtka reklama oddaje ducha tego programu (: Program ma zaskaiwaĂŚ, ukazywaĂŚ absurd, bawiĂŚ, itd. KrĂłtki spot wszystkiego tego mi dostarcza... to taka jakby przymiarka, wstĂŞp do Gombrowicza (;michaek pisze: Ostatnio pojawiÂła siĂŞ nowa reklama SzkÂła. W reklamie sÂą fragmenty pamiĂŞtnej "rozmowy" Grzegorza Miecugowa i Sz. P. Edwarda :devil: . Mi reklama siĂŞ podoba, ale dla widza, ktĂłry nigdy wczeÂśniej SK nie widziaÂł moÂże okazaĂŚ siĂŞ trochĂŞ dziwna. Dzwoni jakiÂś dziadek to telewizji, potem wydziera siĂŞ na prowadzacego :? No chyba, ze wÂłaÂśnie o taki efekt u widza chodzi.

Ostatnio zauwazy³am, ¿e o 22.30przed ostatnia czêœci¹ Szk³a Kontaktowego leci reklama ... prezerwatyw. Takie coœ powinno byÌ puszczane najwczeœniej pó³ godziny póŸniej. Trochê dziwne i niesmaczne to po³aczenie: informacje + prezerwatywy.
Chyba, ¿e jest to czêœÌ specjalnej konwencji programu. :devil:

Na innych stacjach reklamy prezerwatyw sa znacznie wczeÂśniej. One nie sa chyba objĂŞte tym zakazem emitowania przed 23. Ostatni nawet widziaÂłem tÂą reklamĂŞ przed dobranockÂą. :devil:
A co do tego "po³¹czenia" to dla mnie to reklama jak ka¿da inna i nie przeszkadza mi to.[/quote]
A co do tego "po³¹czenia" to dla mnie to reklama jak ka¿da inna i nie przeszkadza mi to.[/quote]
Kończ waść wstydu oszczędź, Faktów nie niszcz...
Taa jasne. ZabroĂąmy reklamowaĂŚ alkoholu to na pewno nikt nie bĂŞdzie go piÂł. ZabroĂąmy reklamowaĂŚ papierosĂłw to napewno nikt nie bĂŞdzie paliÂł i zabroĂąmy reklamowania prezerwatyw to nikt nie bĂŞdzie uprawiaÂł seksu. A co do prezerwatyw to nie wiem czemu niektĂłrzy nie mogÂą siĂŞ przyzwyczaiĂŚ to tego Âże to jest normalna rzecz 

Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!