[TVN] Sopot Festival 2007

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

Najlepszy wykonawca finału to:

Feel - "A gdy jest już ciemno"
11
30%
Emmanuel Moire - "Ca me fait du bien"
5
14%
Monrose - "Shame"
3
8%
September - "Cry for you"
6
16%
Thierry Amiel - "Coeur Sacré"
1
3%
Sophie Ellis Bextor - "Me and my imagination"
9
24%
The cloud room - "Hey Now Now"
2
5%

Liczba głosów: 37

PabloOoOo_90
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: PabloOoOo_90 »

w reklamĂłwkach (radio bilbordy) mogli by daĂŚ hasÂło : "Prawdziwy Sopot (niekoniecznie uÂżywaĂŚ sÂłowa : Festival) tylko w TVN" :lol: :lol: :lol:
Liczą się tylko FAKTY TVN codziennie o 19:00 w TVN.
Zapraszają : Justyna Pochanke , Piotr Marciniak i Grzegorz Kajdanowicz.
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

no i to byÂła by prawda i teÂż w reklamĂłwkach na swojej antenie
a dziœ sie zmieni³ szczegó³ w promosie SF ze Scorpionsami zamiast z boku to na dole jest niby "belka" z napisem Scorpions i pod tym coœ napisane ale dok³adnie nie wiem bo jak prze³¹czy³em na TVN to za chwilê pojawi³a siê inna reklama
:: Kamil
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: :: Kamil »

pablo_xl pisze:w reklamĂłwkach (radio bilbordy) mogli by daĂŚ hasÂło : "Prawdziwy Sopot (niekoniecznie uÂżywaĂŚ sÂłowa : Festival) tylko w TVN" :lol: :lol: :lol:
nie no sÂłowo "festival" teÂż musiaÂłoby byĂŚ bo wyszÂłoby Âże mowa jest o Sopocie jako mieÂście a nie jako festiwalu ;)
PabloOoOo_90
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: PabloOoOo_90 »

dziÂś widziaÂłem prezenatcje piosenek ktĂłre walczÂą o Bursztynowego SÂłowika , zmieniaÂła siĂŞ ich oprawa ... uwaÂżam Âże na lepsze :lol: a hasÂło towarzyszÂące to 42. Sopot Festival TYLKO w TVN
Liczą się tylko FAKTY TVN codziennie o 19:00 w TVN.
Zapraszają : Justyna Pochanke , Piotr Marciniak i Grzegorz Kajdanowicz.
pawell

tak ta oprawa teraz jest lepsza ta limuzyna byÂła juÂż nudna no i bardzo dobrze Âże lektor na koĂącu mĂłwi "42. Sopot Festival tylko w TVN" ale powinien juÂż tak mĂłwiĂŚ od samego poczÂątku promowania SF2005
Ostatnio zmieniony sobota 20 sie 2005, 13:30 przez pawell, łącznie zmieniany 3 razy.
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Tasiu
Początkujący
Początkujący

Post autor: Tasiu »

Witajcie, moim zdaniem ceny nie s¹ z³e, jestem zadowolony, ¿e na pierwszy dzieù jak mówili nie dali hh i innego syfu tylko nowoczesn¹ ale dobr¹ muzykê. Jeœli chodzi o gwiazdy jestem zadowolony, nie ma Eltona, widaÌ brak³o kasy albo siê boi wszechpolaków. Osobiœcie smutno mi , ¿e wylecia³ duet z Kasi¹ Kowalsk¹. Skoro go wczeœniej zapowiadali to wiedzieli co mówi¹ wiêc coœ siê musia³o staÌ. Ciekaw jestem tylko ilu artystów wykonuj¹cych hymn w orginale bêdzie obecnych w Sopocie. Nie wiem czemu narzekacie ?? przecie¿ w³aœnie dlatego festiwal robi TVN a nie TVP bo Sopot nie chcia³ 1 czy 2 wielkich gwiazd spiewaj¹cych 45 minut , tylko chcia³ du¿o œrednich gwiazd, bawi¹cych publicznoœÌ, zabawiaj¹cych widzów itp. Niestety ale wielkie gwiazdy nie zlec¹ t³umnie i nie dadz¹ siê namówiÌ do zaœpiewania chocia¿ zwrotki po polsku jak to by³o dawniej, nawet te duety zaœpiewaj¹ po angielsku, tylko Kasia i Patrizio mieli œpiewaÌ po polsku, ale nie wiem czemu nie. Oczywiœcie lepiej by by³o gdyby nagle okaza³o siê, ¿e Majewski mówi: Mamy cie TVP: Elton jednak bêdzie, myœlê jednak ¿e nawet jeœli nic siê ju¿ nie zmieni to zaliczymy t¹ imprezê do udanych.
"Przyjaźń jest subtelną rozkoszą szlachetnych dusz..." - Safona
-------------
www.korek.end.pl
pawell

Tasiu pisze: przecie¿ w³aœnie dlatego festiwal robi TVN a nie TVP bo Sopot nie chcia³ 1 czy 2 wielkich gwiazd spiewaj¹cych 45 minut , tylko chcia³ du¿o œrednich gwiazd, bawi¹cych publicznoœÌ, zabawiaj¹cych widzów itp.
no ale mog³a by byÌ ta 1 lub te 2 wielkie gwiazdy i te¿ mogli by byÌ te œrednie gwiazdy przecie¿ to s¹ 3 dni i dziennie ponad 3,5 godziny relacji z festivalu (no dobra 3 godziny bo bêd¹ przecie¿ reklamy drogie jak... :D ) no wiêce wszyscy by wystapili w operze leœnej no i wiêkszoœÌ by³a by zadowolona bo jednak wszystkich nie da sie zadowoliÌ
jak to bedzie wygladaÂło zobaczymy juÂż za 12 dni :roll:
Tasiu
Początkujący
Początkujący

Myœlê, ¿e nie myœlicie o kosztach, w³aœnie dlatego ¿e s¹ 3 dni to koszty rosn¹ i nie ma pieniêdzy na wiêcej gwiazd. Teraz pytanie czy lepszy Craig Dawid, który wczoraj s³owa po polsku nie powiedzia³, ale zaœpiewa³ na ¿ywo parê piosenek, czy paru wykonawców eksperymentuj¹ych w ciekawych duetach, rozmawiaj¹cych z publicznoœci¹ jak w tamtym roku Ingrid. Wiadomo, ¿e chêtnie by siê zobacz³o Eltona, ale jeœli skoùczy³a siê kasa to trudno, dla mnie lepiej, ¿e s¹ 3 ciekawe dni ni¿ gdyby w pierwszy dali sam hh, zarobili na blokersach, a potem dali gwiazdy. I wbrew pozorom nie mam 60 lat, tylko 18. Sopotu z przed lat nie znam, wiem, ¿e wspomina siê go jako sympatyczne polskie akcenty, kiedy to wszyscy zagraniczni spiewali coœ po polsku, albo polsk¹ piosenkê w swoim jêzyku. Oczywiœcie, ¿e nie namówimy do tego Eltona, czy Celine Dion, bo gwiazdy nie s¹ ju¿ przyzwyczajone do wymagaù, wiêc jeœli nie potraktuj¹ tego jako super zabawê i doœwiadczenie to siê nie zgodz¹. Znów zaproszenie jak dawniej nieznanych wykonawców z krajów wschodnich teraz ju¿ nie bawi, powsta³ kompromis: osoby, które Polacy lubi¹ chocia¿ nie s¹ to super gwiazdy. Zaœpiewaj¹ w duetach nie koniecznie po polsku, ale zawsze to coœ. Pozatym jeœli TVN przeinwestuje, czyli nie zarobi to w nastêpnym roku da jako g³ówn¹ gwiazdê, kogoœ, kto teraz kwalifikuje siê do koncertu duetów, a resztê wype³ni tanimi artystami polskimi i dopiero bêdziecie narzekaÌ. Myœlê ¿e z Sopotem jest tak:
TVN nie myœli zarobiÌ milionów na tej imprezie ale nie chce traciÌ, chce polepszyÌ wizerunek marki, uatrakcyjniÌ ramówkê, oraz stale zwiêkszyÌ ogl¹dalnoœÌ. Ponadto pokazaÌ ludziom, którzy ich nie lubi¹, ¿e potrafi¹ zrobiÌ nie tylko kasowego Big Brothera, czy tandetne Ciao Darwin, ale te¿ prawdziwie ciekaw¹ imprezê bez obciachu. B³agam tylko o jedno: bez mandaryny i bez kiczowatej scenografii.
-------------
www.korek.end.pl
pawell

Tasiu pisze: BÂłagam tylko o jedno: bez mandaryny i bez kiczowatej scenografii.
mandaryna pewnie bĂŞdzie poniewaÂż jÂą niektĂłrzy uwielbiajÂą:/
a scenografia pewnie bêdzie inna ni¿ ta co mogliœmy zobaczyÌ w festivalu jedynki czy top trendy gdzieœ czyta³em coœ na temat scenografi niestety nie moge tego znaleŸÌ i szczegó³ów sobie tez nie moge niestety przypomnieÌ no ale zobzcymy jak bêdzie ju¿ za 12 dni a ju¿ w poniedzia³ek do opery leœnej wchodzi TVN i bêdzie przygotowywaÌ scene do swojego festivalu

no i kolejny nowy promos SF2005 tym razem sÂą przedstawione gwiazdy jakie zaÂśpiewajÂą (ale nie te co walczÂą o bursztynowego sÂłowika i sÂłowika publicznoÂści(choĂŚ w tym gronie niektĂłrych nie da sie nazwaĂŚ gwiazdami))
Awatar użytkownika
mikasur
Bywalec
Bywalec

Post autor: mikasur »

Pytam z ciekawoÂści: czy ktoÂś z Was wybiera sie na sopocki festiwal? :?
"Uśmiech losu można zobaczyć, nawet w tych najciemniejszych chwilach, jeśli tylko pamięta się, żeby zapalić światło..." Albus Dumbledore (cytat z filmu)
chandler
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada
Kontakt:

Post autor: chandler »

Ja tam sobie myÂśle Âże jeÂżeli TVN staĂŚ na taki fajny wĂłz
http://www.tvn.tivi.pl/news/scania1.jpg
to powinni fajnÂą scenografie daĂŚ,
a przy okazji na w konkursach fajnie by byÂło Âżeby wygraÂła Ewelina Flinta i grupa ÂŁzy

:)
ChciaÂłem pojechac do Sopotu nawet mnie rodzinka zapraszaÂła ale niewypaliÂło, szkoda Pewnie na festival teÂż niepojade a moÂże............... zobaczymy.
Kowal
Bywalec
Bywalec

Post autor: Kowal »

TVN powinno zrobic cos podobnego do nagrut MTV. Powinno pokazaĂŚ, Âże to co robi w sopocie TVP czy Polsat, to kicha i moÂżna w Polsce zrobic coÂś na Âświatowym poziomie.
Wróciłem!!
Awatar użytkownika
Bartek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Bartek »

jesli juz mowa o pomyslach, to moze wskrzesiĂŚ radzieckÂą Interwizje? :lol:
Mysle, ze taki niemiecki RTL czy hiszpanska Antenna 3 czy tez brytyjski Channel 5 chetnie by wystawilo swoich kandydatow - a robiac z tego powiedzmy 4 dzien festiwalu mozna sporo zaoszczedzic (wiec mysle, ze skladki od innych stacji nie bylyby tak wysokie jak na eurowizji). Te nagrody to rowniez dobry pomysl (moze TVN&MTV Polish Music Awards? ) - no i moze za 2 lata, kiedy Europe Music Award ma odbyc sie w Polsce to moze zamiast Krakowa impreza zagoscilaby w Sopocie?

PS. 100 pkt dla tego kto zgadnie co laczy 3 zagraniczne stacje wymienione przeze mnie ;-)

PS-2 Pokusze sie rowniez o ocenĂŞ Festiwalu Jedynki - tak dobrej muzyki dawno w Sopocie nie bylo - widac jak mocno TVP boi sie TVN. Tylko szkoda ze calej reszty nie mozna ocenic - bo tak na prawde nie ma co (mowie np. o grafice, robionej na szybko czy maÂło ciekawych ujec - kilka nawet bylo identyczne jak na TopTrendach - bardzo identyczne :-) ) No i jeszcze Przeboj Lata z Jedynka: nie wierze ze wygraÂł zespol ktory wygral. Piosenka wysmienita, zespol rowniez - to byl 1 z 2 moze 3 wystepow, ktore mnie zauroczyly. Ale nie wierze, ze spodobal sie wiekszosvi widowni, o czym swiadczy 2 miejsce Wrony i 3 GolcĂłw... Bardzo dobrze ze to ten zespol wygral, ale powtarzam: po prostu nie wierze :-). I jeszcze mala uwaga: paulina chylewska i hirek wrona - fajni sa, ale na przyszlosc powinni sie pilnowac, bo i w piatek i w sobote mowili to samo 8)
Tasiu
Początkujący
Początkujący

Wiecie, nie oglÂądaÂłem tej gali MTV, moÂże podeÂślecie scenografie- obrazek. To co komuÂś siĂŞ podoba nie koniecznie podoba siĂŞ innym, pomyÂślmy teÂżo tym. Jak widzĂŞ kiczowate studia TV z USA to nie wiem dlaczego majÂą je takie skoro ich staĂŚ i sÂą doÂświadczeni przecieÂż, a im siĂŞ z pewnoÂściÂą podobajÂą. Ja np wspominam pierwsze TOP TRENDY, wczeÂśniej Kasia Kowalska w Opolu - niedÂługo potem ta sama Kasia w Sopocie na kiczowatej migajÂącej platformie wyglÂądaÂła jakby wiele gorzej. Na mojej stronce dziÂś przedstawiÂłem program Sopockich festiwalĂłw i daÂłem pojedynek: SF 2005, kontra FJ SOPOT. Moja stronka nie jest popularna wiĂŞc z pewnoÂściÂą nie spodziewam siĂŞ dziesiÂątek gÂłosĂłw, ale juÂż parĂŞ da mi odpowiedÂź, kto chociaÂż zapowiada siĂŞ lepiej. WracajÂąc do rozmĂłwcy: no niestety lubiÂą mandaryne, widziaÂłem jej propozycje "WindÂą do nieba" na festiwal, Âładnie Âśpiewa, ale melodia disco polowa prawdziwie. Mam nadzieje, Âże siĂŞ tam nie dostanie. No nic zapraszam na www jeÂśli interesuje was zagÂłosowanie w pojedynku: http://www.korek.end.pl. MyÂślĂŞ, Âże tylko to was tam moÂże zainteresowaĂŚ, bo ja lubiĂŞ politykowaĂŚ (co widaĂŚ w podpisie) a wy raczej nie :lol: . MyÂślĂŞ, Âże waÂżne by Âśpiewali na Âżywo i bawili siĂŞ z publicznoÂściÂą, a zagraniczni wystĂŞkali coÂś po Polsku. Szkoda, Âże Kasia Kowalska nie zaÂśpiewa z Patriziem po Polsku, chyba, Âże planujÂą to ale jakoÂś nie uwaÂżajÂą za waÂżne to wspomnieĂŚ. Co myÂślicie o Âśpiewaniu z playbacku ? Ja myÂślĂŞ Âże to bardzo Âźle.[/url]
-------------
www.korek.end.pl
:: Kamil
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: :: Kamil »

Na Festivalu pojawi siê zespó³ T3 w sk³ad którego wchodz¹ 3 dziewczyny (panie) - 2 blondynki i jedna brunetka :D Domyœlam siê ¿e wyst¹pi¹ pierwszego dnia. Wiem poniewa¿ dziœ odwiedzi³y moje miasto (nie tylko one :D) i podczas zapowiedzi ich wystêpu by³o wspomniane ¿e przygotowuj¹ siê do Festivalu w Sopocie. Jeœli bêd¹ zespo³y podobnej klasy i "jakoœci" to bêdzie naprawdê fajnie :D
ODPOWIEDZ