[TVN] Sopot Festival 2007

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

Najlepszy wykonawca finału to:

Feel - "A gdy jest już ciemno"
11
30%
Emmanuel Moire - "Ca me fait du bien"
5
14%
Monrose - "Shame"
3
8%
September - "Cry for you"
6
16%
Thierry Amiel - "Coeur Sacré"
1
3%
Sophie Ellis Bextor - "Me and my imagination"
9
24%
The cloud room - "Hey Now Now"
2
5%

Liczba głosów: 37

kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kamiiloo »

fanki fankami ale jak mojej mamie sie cry for you to to jest hit hehe
TVN innowacja i nowoczesność...
Kork
Początkujący
Początkujący

Post autor: Kork »

Co do reklam to nie jestem jednak zadowolony. OsobiÂście wolaÂłbym, Âżeby w piÂątek byÂła jedna reklama, bo byÂło by to zdecydowanie uzasadnione - dla artystki przerwa w graniu, a dla widzĂłw na wyjÂście do kuchni, czy WC.
Wzamian mogliby sobie darowaĂŚ chociaÂż jednÂą przerwĂŞ w sobotĂŞ bo bĂŞdzie ich strasznie duÂżo.
corner
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: corner »

DomyÂślam siĂŞ, Âże artystka nie zgodziÂła siĂŞ na przerywanie swojego koncertu reklamami. Tak chyba zrobiÂł w zeszÂłym roku Elton. I dobrze.
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

nie ma nic gorszego jak przerwany koncert.. reklamÂą :|
Kork
Początkujący
Początkujący

MyÂślĂŞ, Âże lepszym rozwiÂązaniem jest jedna przerwa w wielkim koncercie niÂż przerwy co 40 minut w koncercie konkursowym.

Co do konkursu Sopockiego ktoÂś pisaÂł, Âże nie wrĂłcÂą juÂż emocje gdy startowali faktycznie znani wszystkim bez wyjÂątku artyÂści. Tak, ale pomyÂślmy co budowaÂło te emocje. MoÂże siĂŞ nie znam, ale myÂślĂŞ, Âże byÂły 3 elementy:
po pierwsze caÂły konkurs: 6 wystĂŞpĂłw, byÂł podzielony jednÂą przerwÂą reklamowÂą, kaÂżdy ÂśpiewaÂł po 2 piosenki, czyli 6 piosenek - przerwa - 6 piosenek, to sprawiÂło, Âże jednak telewizja potrafiÂła zatrzymaĂŚ w tym widowisku jakieÂś emocje, bo kiedy reklamy sÂą po prawie kaÂżdym wystĂŞpie nie czuje siĂŞ ducha rywalizacji, nie moÂżna ich nawet porĂłwnaĂŚ, bo zapominamy sami, jak wypadÂł poprzedni wystĂŞp.

po drugie: œpiewali tak¿e covery, os³uchane piosenki konkursowe nie podgrzewa³y emocji, bo i tak wiadomo by³o, ¿e wykonane bêd¹ mniej wiêcej tak jak w wersji studyjnej. Covery by³y zupe³n¹ niewiadom¹ i tym g³ównie zachwyca³o siê jury, a wykonanie: O mnie siê nie martw przez Dodê trafi³o do neta i zosta³o jeszcze powielone 2 lata póŸniej w innym programie TVN.

po trzecie: by³ jednak jeden przypadek, gdzie pewna osoba œpiewa³a du¿o gorzej ni¿ w studiu, tylko ¿e nie by³a to sytuacja, ¿e nagle s³yszysz t¹ pani¹ na ¿ywo i œmiejesz siê lub p³aczesz, tylko wiedzia³eœ o tym wczeœniej, zosta³eœ o tym poinformowany, wiêc czeka³eœ, mo¿e nawet pare tysiêcy z nas celowo w³¹czy³o koncert i czeka³o, ¿eby potwierdziÌ informacjê puszczon¹ w necie.

Te trzy elementy tworzyÂły tam emocje. Teraz wiemy, Âże wszyscy Ci co majÂą zaÂśpiewaĂŚ potrafiÂą ÂśpiewaĂŚ, nie bĂŞdÂą ÂśpiewaĂŚ nic czego byÂśmy juÂż nie sÂłyszeli (w tv, radio, necie) no i po trzecie bĂŞdÂą nas biĂŚ reklamami. WysÂłuchamy 2 piosenki - reklama - 3 piosenki - koniec 1 czĂŞÂści czyli praktycznie reklama - i potem co 2,3 piosenki reklama i reklama po wystĂŞpie kaÂżdego goÂścia. A wiĂŞc Sopot Reklama Festival.
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

Kork pisze: A wiĂŞc Sopot Reklama Festival.
jeÂżeli koncert bedzie dobry to widz bedzie czekaÂł po reklamach
Kork
Początkujący
Początkujący

Ciekaw jestem jakie wyniki notuje sprzedaÂż festiwalowych skÂładanek, nie wiem czy to najlepszy pomysÂł w jaki sposĂłb sÂą te pÂłyty dobierane. SkÂładanki sÂą popularne bo zawierajÂą najwiĂŞksze przeboje, ale z drugiej strony moÂże powinni takÂą pÂłytkĂŞ wydawaĂŚ juÂż po festiwalu i zgromadziĂŚ tam jakieÂś wersje live.

23.08 dziÂś wiĂŞc myÂślĂŞ, Âże TVN juÂż siĂŞ rozkÂłada w Sopocie. Ma ktoÂś jakieÂś zdjĂŞcia ??
qmate
Bywalec
Bywalec

Post autor: qmate »

No w³aœnie, chêtnie zobaczy³bym scenografiê, fajnie jakby by³a zupe³nie inna ni¿ na poprzednich festiwalach. Za³o¿ê siê, ¿e ju¿ siê rozk³adaj¹... budowa sceny trochê trwa, a przecie¿ ju¿ w przysz³ym tygodniu trzeba by³oby jakieœ próby zorganizowaÌ.

Wiecie kto zaprojektowaÂł scenografiĂŞ w tym roku? Bo jak Marcin Pietuch, jak w latach poprzednich, to na jego stronie powinny wkrĂłtce pojawiĂŚ siĂŞ informacje o tej scenografii i jakieÂś rysunki czy fotki.
//////////
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

jakies foty by sie przydaly mam nadzieje ze tvn nie zawiedzie i pokaÂże iÂście nowatorskÂą scene jak zawsze :D
qmate
Bywalec
Bywalec

Na to czeka³em! W DDtvn pokazali tegoroczn¹ scenê. Oczywiœcie nie widaÌ by³o wszystkiego, bo trwa jeszcze budowa. Marcin Pietuch, scenograf, powiedzia³ ¿e tegoroczn¹ inspiracj¹ jest film o podwodnym ¿yciu w oceanach :) Jak narazie wygl¹da to ³adnie, chocia¿ pewnie do efektu koùcowego daleko. S¹ schody jak w poprzednich latach, te takie fajne kosteczki œwiec¹ce, i takie pó³przezroczyste, wielkie fale (nie wiem ze szk³a czy plastiku, nie wa¿ne). Ogólnie niby podobnie jak w latach poprzednich, ale inaczej! Nie mogê siê doczekaÌ!
//////////
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

materiaÂł moÂżna zobaczyĂŚ na stronie dzieĂą dobry tvn

kilka obrazkĂłw sÂłabej jakoÂści z tego filmu, scena zapowiada siĂŞ naprawdĂŞ ciekawie i temat oceanu nieÂźle nieÂźle

[img=http://img179.imageshack.us/img179/3976/scenakt4.th.jpg]

[img=http://img179.imageshack.us/img179/1788 ... xf0.th.jpg]

[img=http://img179.imageshack.us/img179/8147 ... zo1.th.jpg]

[img=http://img179.imageshack.us/img179/230/ ... po7.th.jpg]
marjan
Początkujący
Początkujący

Post autor: marjan »

To ja jeszcze dorzucĂŞ zdjĂŞcia z mojego wczorajszego wypadu do Opery LeÂśnej. :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Scena zapowiada siê ca³kiem nieŸle. Co prawda wydaje siê na niej byÌ sporo mniej miejsca ni¿ na zesz³orocznej, a schody s¹ doœÌ w¹skie i wydaje mi siê, ¿e dorobione tak, aby by³y. No i jeszcze miejsce dla orkiestry, którego nie widzia³em... Mo¿e w tym roku jej wcale nie bêdzie? :?
Zobaczymy jaki bĂŞdzie efekt, gdy scena bĂŞdzie juÂż gotowa i bĂŞdzie moÂżna zobaczyĂŚ jÂą w caÂłej okazaÂłoÂści.

Zastanawia mnie jeszcze jak bĂŞdÂą wykorzystywane te czarne wygiĂŞte elementy na Âśrodku sceny [na 3. zdjĂŞciu]. MoÂże bĂŞdÂą tam wyÂświetlane jakieÂś animacje... Jak myÂślicie?
Kork
Początkujący
Początkujący

MyÂślĂŞ, Âże przed nimi jeszcze masa pracy i nie wiadomo, czy na to co widzimy teraz nie dadzÂą jeszcze jakiegoÂś rusztowania ÂświateÂł itp.

Schody sÂą wÂąskie, ale jak nie bĂŞdÂą Âśliskie to siĂŞ przydadzÂą.

W porĂłwnaniu do poprzednich 2 lat zmienili tzw. dziuplĂŞ, czyli tÂą tylnÂą scenĂŞ.

Co do orkiestry to raczej powinna byÌ, po pierwsze Sztaba jest zawsze mile widizany w TVN, po 2 sam mowi³, jak odchodzi³ z TzG, ¿e pojawi siê na festiwalu we wrzesniu. Z drugiej strony w tym roku nie bêdzie mia³ zawiele do zagrania jednak, bo Norah bêdzie mia³a swoich muzyków, rytmy disco tez ciê¿kie do zagrania, a konkursowicze i tak przyjad¹ ze swoimi kapelami. Troche ma³a ta scena - nie ma tu takiej ma³ej sceny wyciêtej z boku jak by³o na Top trendy. To by³o dobre rozwi¹zanie, bo gdy ekipa techniczna pod³¹cza³a sprzêt kolejnym zespo³om, to zajmowaÌ czas móg³ ktoœ wystêpuj¹cy na ma³ej scenie. W TVN tym wype³niaczem s¹ pogaduchy w dziupli co nie jest najlepszym rozwi¹zaniem, bo powinny byÌ ,ale powinno ich byÌ po³owe mniej.
qmate
Bywalec
Bywalec

DziĂŞki Marjan za te fotki!! Noo, scena Âświetna, aczkolwiek jeszcze nieskoĂączona. No ciekawe ciekawe jak w efekcie koĂącowym to bĂŞdzie wyglÂądaÂło. Dziwne wÂłaÂśnie, Âże nie ma sceny bocznej, po lewo, dla orkiestry, ale jest tam jakieÂś koÂło, ciekawe co tam zrobiÂą. No i gdzie miejsce na jakieÂś animacje? W poprzednich latach zbudowali takie Âścianki z kosteczek (nazywajÂą siĂŞ chyba Mipix) i tam byÂły wyÂświetlane animacje. A teraz tego nie za wiele. A co do sceny tylnej, tam gdzie bĂŞdzie Jury, to mi osobiÂście siĂŞ nie podoba. MoÂże dopracujÂą to lepiej.
//////////
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

a nie jakos nie powaliÂła ta scena, moÂże bardziej liczyÂłem na nieregularny jej ksztaÂłt, wydaje mi sie Âże byÂłoby lepiej gdyby zrezygnowali z jednego wybrzuszenia, ktĂłre sÂą po bokach, oczywiÂście nie oceniam negatywnie bo gdy to zaÂświeci, bÂłyÂśnie to bedzie zupeÂłnie inna jazda, podobaja mi sie te ekrany wygiete na srodku, ciekawy pomysÂł na wyswietlanie animacji

[ Dodano: Pon Sie 27, 2007 5:03 pm ]
chcialem jeszcze dodac ze na esce madzia moÂłek reklamuje sopot fesival Âże ma zaszczyt poprowadzic bla bla bla slogan mi sie spodobal tvn festiwalowo najlepsza :)
ODPOWIEDZ